Varmuuskopioi ja palauta Firefoxin profiilien tietoja

(Ohjattu sivulta Tietojen varmuuskopiointi)

Mozilla Firefox tallentaa kaikki henkilökohtaiset asetukset ja tiedot, kuten kirjanmerkit, salasanat ja lisäosat koneellasi olevaan profiilikansioon. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka varmuuskopioit profiilisi, kuinka palautat sen ja miten siirrät profiilisi uuteen sijaintiin tai toiselle tietokoneelle.

Paikanna profiilikansiosi

Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta sitten Ohje ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.Napsauta Ohje ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin. Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -välilehti avautuu.

• Napsauta Ohjelman perustiedot -osiossa Avaa kansioAvaa FinderissaAvaa hakemisto -painiketta. Profiilikansiosi sisältämä ikkuna avautuu.Profiilikansiosi avautuu.
Huomaa: Jos et voi käynnistää Firefoxia, seuraa artikkelin Profiilit - kirjanmerkkien, salasanojen ja muiden käyttäjätietojen säilö ohjeita.

Profiilin varmuuskopiointi

Aloita varmuuskopioiminen sulkemalla ensin Firefox, jos se on avoinna. Kopioi tämän jälkeen profiilikansiosi toiseen sijaintiin.

1. Sulje Firefox:
      • (Windows) Valitse selaimen ylävalikosta Tiedosto ja Lopeta.
      • (Mac) Valitse selaimen valikosta Firefox ja kohta Lopeta Firefox.
      • (Linux) Valitse selaimen ylävalikosta Tiedosto ja sen jälkeen kohta Lopeta.
  1. Paikanna profiilikansio, kuten yllä neuvottiin.
  2. Siirry profiilikansiosi yläkansioon, esimerkiksi %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\~/Library/Application Support/Firefox/Profiles/~/.mozilla/firefox/
  3. Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl-näppäin painettuna ja napsauta profiilikansiotasi (esimerkiksi xxxxxxxx.default), ja valitse Kopioi.
  4. Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl-näppäin painettuna ja napsauta varmuuskopiosijaintia (esimerkiksi USB-tikkua tai tyhjää CD-RW -levyä), ja valitse Liitä.

Profiilin varmuuskopion palauttaminen

1. Sulje Firefox:
    • (Windows) Valitse selaimen ylävalikosta Tiedosto ja Lopeta.
    • (Mac) Valitse selaimen valikosta Firefox ja kohta Lopeta Firefox.
    • (Linux) Valitse selaimen ylävalikosta Tiedosto ja sen jälkeen kohta Lopeta.

1. Jos käytössä olevan profiilikansion ja varmuuskopion nimet ovat samat, sinun tarvitsee vain liittää varmuuskopio vanhan profiilin päälle ja käynnistää Firefox.
    Tärkeää: Profiilikansion nimien on vastattava toisiaan täydellisesti, mukaan lukien profiilin nimi, joka siis koostuu kahdeksasta satunnaisesti valitusta merkistä. Mikäli nimet eivät ole samat tai aiot ottaa varmuuskopion käyttöön toisen asennuksen yhteydessä, toimi kuten alla kerrotaan.

Varmuuskopion käyttöönotto muualla

Mikäli profiilikansioiden nimet eivät ole vastaavat, tai haluat siirtää profiilin sijainnin tai ottaa sen käyttöön muualla, toimi seuraavasti:

1. Sulje Firefox kokonaan.
  2. Luo uusi profiili haluamaasi sijaintiin käyttämällä Firefoxin profiilinhallinta-työkalua ja sulje sen jälkeen työkalu.
    Huomaa: Jos olet juuri asentanut Firefoxin ensimmäistä kertaa Windowsiin, voit käyttää sen oletusprofiilia sen sijaan että luot uuden.
  3. Paikanna varmuuskopio kovalevyltäsi tai muulta tallennusmedialta (kuten USB-tikulta).
  4. Kopioi koko vanhan profiilin sisältö, kuten "bookmarks.html" ja "cookies.txt" tiedostot, bookmarkbackups kansio jne ja liitä ne uuden profiili kansion sisälle, ylikirjoittaen näin olemassa olevat tiedostot samoilla nimillä..
  5. Käynnistä Firefox.