Windows Presentation Foundation -liitännäisen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Microsoftin Windows Presentation Foundation -liitännäinen antaa käyttäjän katsoa Firefoxilla tiettyjä mediasisältöjä verkkosivuilla. Liitännäinen asennettiin monelle tietokoneelle Windows-päivitysten mukana.

Liitännäisessä havaittiin vakava tietoturva-aukko, jota haittasivustot voivat hyödyntää. Mozilla on lisännyt liitännäisen lisäosien estolistalle, mikä poistaa sen käytöstä Firefoxissa.

Windows Presentation Foundation -liitännäisen poistaminen käytöstä

Mozilla on lisännyt Windows Presentation Foundation -liitännäisen estolistalle, joka on mahdollista ylikirjoittaa. Tämä tarkoittaa, että käyttäjää suositellaan poistamaan lisäosa käytöstä itse. Voit tehdä sen useilla tavoilla:

Käytöstä poistaminen estolistaikkunan avulla

Kun käynnistät Firefoxin, sinulle saattaa avautua estolistaikkuna, joka näyttää seuraavalta: c7bb7a1b60a2ef8df698a239ae1fdb40-1255986644-491-1.png

Varmista, että Poista käytöstä -painike on valittuna ja napsauta Käynnistä Firefox uudestaan poistaaksesi Windows Presentation Foundation -liitännäisen käytöstä ja käynnistääksesi Firefoxin uudestaan.

Käytöstä poistaminen lisäosaikkunan avulla

Voit poistaa liitännäisen käytöstä myös lisäosien hallinnassa:

1. Valitse Työkalut-valikosta Lisäosat.
  2. Valitse Liitännäiset-välilehti
  3. Valitse Windows Presentation Foundation ja napsauta Poista käytöstä.

Käytöstä poistaminen käsin

Voit poistaa lisäosan käytöstä myös käsin:

1. Sulje Firefox valitsemalla Tiedosto-valikosta Lopeta.
  2. Avaa Resurssienhallinta ja siirry kohteeseen C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Windows Presentation Foundation\
  3. Napsauta hiiren oikealla painikkeella NPWPF.dll ja valitse Nimeä uudelleen.
  4. Vaihda tiedoston nimeksi NPWPF.dll-varmuuskopio.

Windows Presentation Foundation -liitännäisen ottaminen käyttöön

Microsoftin MS09-054 -korjaus paikkaa tietoturva-aukon. Jos sinun pitää käyttää verkkosivuja, jotka tarvitsevat tämän liitännäisen toimiakseen ja olet asentanut korjauksen, voit ylikirjoittaa estolistan ja ottaa liitännäisen käyttöön.

1. Varmista, että olet asentanut MS09-054 -korjauksen.
    • Avaa Windowsin Käynnistä-valikko, valitse Ohjauspaneeli ja napsauta Muuta tai poista ohjelmia
    • Valitse Näytä päivitykset -valintalaatikko
    • Varmista Windows Internet Explorer 8 - Ohjelmistopäivitykset -kohteen alta, että Security Update for Windows Internet Explorer 8 (KB974455) on asennettu.
      • Huomio: Voit nähdä myös Windows Internet Explorer 7 -kohteen IE:n versionumerosta riippuen.

Kuvaa "c7bb7a1b60a2ef8df698a239ae1fdb40-1255987595-111-1.PNG" ei ole olemassa.
  1. Käynnistä Firefox uudelleen.
  2. Avaa Firefoxin Työkalut-valikosta Lisäosat
  3. Valitse Liitännäiset-välilehti
  4. Valitse Windows Presentation Foundation -kohde ja napsauta Ota käyttöön.