Firefoxin käyttäminen | Ohje

Firefoxin käyttäminen

Oletko uusi Firefox-käyttäjä? Olet oikeassa paikassa. Tässä artikkelissa käydään läpi perusteet ja autetaan sinut alkuun muutamassa minuutissa. Tämä artikkeli sisältää myös paljon linkkejä muihin hyödyllisiin artikkeleihin, joista saattaa olla apua myöhemmin.

Verkon selaaminen

Aloitussivun asettaminen

Firefoxin aloitussivun asettaminen on helppoa. Raahaa avoimen sivuston kuvake aloitussivupainikkeen päälle. Voit lukea lisää aloitussivusta ja useiden välilehtien avaamisesta Firefoxin avautuessa artikkelista Aloitussivun asettaminen.
Home page Win1

Home page Mac1

Home page Lin1

Kirjanmerkkien luominen yhdellä napsautuksella

Voit luoda kirjanmerkin napsauttamalla tähtikuvaketta osoitepalkissa. Se on siinä! Voit lukea lisää kirjanmerkeistä ja niiden lajittelusta artikkelista Tallenna ja järjestele suosikkisivujasi kirjanmerkeillä.
bookmarks-win1

bookmarks-mac1

Löydä kaikki helposti älykkään osoitepalkin avulla

Kutsumme Firefoxin osoitepalkkia älykkääksi, sillä heti kun aloitat kirjoittamaan aiemmin vierailemasi verkkosivun nimeä tai osoitetta osoitepalkki löytää etsimäsi. Mitä enemmän käytät sitä, sitä paremmaksi se muuttuu. Voit lukea lisää älykkään osoitepalkin toiminnoista, kuten avoimien välilehtien ja verkosta etsimisestä, artikkelista Hae kirjanmerkkejäsi, sivuhistoriaasi ja välilehtiäsi älykkäällä osoitepalkilla.
Awesome Bar dropdown1 win

Awesome Bar dropdown1 mac

Awesome Bar dropdown1 lin

Hae verkosta

Voit hakea verkosta suosikkihakukoneellasi Firefoxin hakupalkin avulla. Napsauta kuvaketta hakupalkin vasemassa laidassa vaihtaaksesi hakukonetta. Lue lisää hakupalkin ominaisuuksista artikkelista Hakupalkki - valitse helposti suosikkihakukoneesi.
Search Win

Search Mac

Search Lin

Välilehtien käyttäminen

Välilehdillä voit avata useamman sivuston samaan ikkunaan, jotta näyttösi pysyy siistimpänä ja jotta pystyt vaihtamaan nopeasti sivujen välillä. Voit luoda uuden välilehden napsauttamalla uuden välilehden avaamispainiketta (+) viimeisen avoimen välilehden oikealla puolella. Voit lukea lisää välilehdistä artikkelista Käytä välilehdillä useita verkkosivuja samassa ikkunassa.
Tabs Win2

Tabs Mac2

Kiinnitetyt välilehdet

Kiinnitettyjen välilehtien ansiosta voit pitää suosikkiverkkosovelluksesi, kuten Facebookin, Gmailin ja Twitterin aina auki ja vain yhden napsautuksen päässä. Voit luoda kiinnitetyn välilehden napsauttamalla hiiren oikealla painikkeellapitämällä Control-näppäimen pohjassa napsauttamalla välilehteä ja valitsemalla avautuvasta valikosta Kiinnitä välilehti. Voit lukea lisää kiinnitettyjen välilehtien ominaisuuksista artikkelista Ohjelmavälilehdet - pidä suosikkiverkkosivusi aina käden ulottuvilla.
Pin App Tab Win

Pin App Tab Mac

Pin App Tab Lin

Yksityinen selaus

Firefoxin yksityisen selauksen ansiosta voit selata verkkoa tallentamatta mitään tietoja vierailluista sivuista tietokoneellesi.

Voit aloittaa yksityisen selauksen napsauttamalla Firefox-ikkunan ylälaidan valikkopalkin Firefox-painikettaTyökalut-valikkoa ja valitsemalla Siirry yksityinen selaus -tilaan. Lue artikkelista Yksityinen selaus - Selaa verkkoa tallentamatta tietoja vierailemiltasi sivuilta lisätietoja.
Private Browsing Win1

Private Browsing Mac1

Private Browsing Lin1

Voit aloittaa yksityisen selauksen napsauttamalla Firefox-ikkunan ylälaidan valikkopalkin Firefox-painikettaTiedosto-valikkoa ja valitsemalla Uusi yksityinen ikkuna. Lue artikkelista Yksityinen selaus - Selaa verkkoa tallentamatta tietoja vierailemiltasi sivuilta lisätietoja.
fx20 new private window - file menu

New Private Window Fx20 Win7

New Private Window Fx20 Mac

New Private Window Fx20 Lin

Firefoxin muokkaaminen lisäosien avulla

Lisäosat ovat pieniä ohjelmia, joilla voit lisätä uusia ominaisuuksia Firefoxiin Voit ladata lisäosia, joilla voidaan vertailla hintoja, tarkistaa säätiedot, muuttaa Firefoxin ulkonäköä, kuunnella musiikkia tai jopa päivittää Facebook-tilaa. Voit lukea lisätietoja lisäosista ja niiden asentamisesta artikkelista Etsi ja asenna lisäosia lisätäksesi uusia ominaisuuksia Firefoxiin.

Teemat

Muokkaa helposti Firefoxin ulkonäköä. Kokeile teemoja Mozillan lisäosasivustolla.

Pidä tiedot mukanasi

Firefox Syncin avulla voit turvallisesti käyttää sivuhistoriaasi, kirjanmerkkejäsi, välilehtiäsi ja salasanojasi kaikilla laitteillasi. Lue artikkelista Firefox Sync - ota kirjanmerkit, välilehdet ja muut tiedot mukaasi lisätietoja tai aloita heti tietokoneidesi tai Android-laitteesi synkronointi.

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/LGkrZp