Firefoxin käyttäminen

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 86725
  • Luotu:
  • Luonut: Jarmo
  • Kommentti: pieniä korjauksia
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: jjuslin
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen sisältö

Oletko uusi Firefox-käyttäjä? Olet oikeassa paikassa. Tässä artikkelissa käydään läpi perusteet ja autetaan sinut alkuun muutamassa minuutissa. Tämä artikkeli sisältää myös paljon linkkejä muihin hyödyllisiin artikkeleihin, joista saattaa olla apua myöhemmin.

Aseta tai muuta aloitussivusi

Valitse sivu joka näytetään, kun käynnistät Firefoxin tai napsautat Koti-painiketta.

1. Avaa välilehdelle verkkosivu, jota haluat käyttää aloitussivuna.
  2. Vedä ja pudota välilehti Koti-painikkeeseen Home Button.
    Home Page 29 - Win8Home Page 29 - MacHome Page 29 - Linux
  3. Aseta tämä sivu aloitussivuksi napsauttamalla Kyllä-painiketta.

Lisää vaihtoehtoja löytyy artikkelista Aloitussivun asettaminen.

Etsi verkosta

Valitse suosikkihakukoneesi Firefoxin sisäänrakennetulla hakupalkilla.

• Valitse haluamasi hakukone napsauttamalla hakupalkin vasemmalla puolella olevaa hakukuvaketta.
    Search2 29 - WinSearch2 29 - MacSearch2 29 - Lin

Lisää hakuvinkkejä löydät artikkelista Search bar - add, change and manage search engines on Firefox.

Valitse verkkosivu kirjanmerkiksi

Tallenna suosikkisivusi.

• Luo kirjanmerkki napsauttamalla työkalupalkin tähti-kuvaketta. Tähti muuttuu siniseksi ja sivusta luodaan kirjanmerkki Järjestelemättä-kansioon. Siinä se!
    Bookmark 29 WinBookmark 29 MacBookmark 29 Lin
Vihje: Tallenna kirjanmerkki sivusta kirjanmerkkipalkkiin vetämällä ja pudottamalla välilehti sinne.

Lisätietoja saat artikkelista Tallenna ja järjestele suosikkisivujasi kirjanmerkeillä.

Löydä mitä tahansa älykkäällä osoitepalkilla

Haluamme kutsua Firefoxin osoitepalkkia "Älykkääksi osoitepalkiksi", koska se löytää nopeasti paikat, joissa olet vieraillut aiemmin.

• Aloita kirjoittamalla osoitepalkkiin ja saat luettelon sivuista selaushistoriastasi ja kirjanmerkeistäsi. Kun näet haluamasi sivun, napsauta sitä.
    Bookmark3 29 WinBookmark3 29 MacBookmark3 29 Lin
Vihje: Voit myös tehdä osoitepalkista verkkohaun. Kokeile!

Lisää hakuvihjeitä saat artikkelista Hae kirjanmerkkejäsi, sivuhistoriaasi ja välilehtiäsi älykkäällä osoitepalkilla.

Yksityinen selaus

Firefoxin Yksityinen selaus -ominaisuus antaa sinulle mahdollisuuden selata internetiä ilman, että mitään tietoja vierailemistasi sivuista ja sivustoista talletetaan koneellesi.

• Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Uusi yksityinen ikkuna.
    private browsing - fx29 - winxpprivate browsing - fx29 - win8private browsing - fx29 - macprivate browsing - fx29 - linux

Katso lisää artikkelista Yksityinen selaus - Selaa verkkoa tallentamatta tietoja vierailemiltasi sivuilta.

Muokkaa valikkoa tai työkalupalkkia

Voit vaihtaa kohteita, joita näkyy valikossa tai työkalupalkissa.

1. Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "new fx menu" ei ole olemassa. ja valitse Muokkaa.
    • Muokkaa Firefoxia -erikoisvälilehti aukeaa. Siinä voit vetää ja pudottaa kohteita valikoihin ja työkaluihin tai niistä pois.
    Customize Fx 29 Win8
  2. Kun olet valmis, napsauta vihreää Lopeta muokkaus -painiketta.

Katso lisää artikkelista Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen.

Lisää ominaisuuksia Firefoxiin lisäosilla

Lisäosat ovat kuin pieniä ohjelmia, jotka asentamalla saat Firefoxin toimimaan juuri, kuten haluat.

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Lataa lisäosia.
  2. Näet lisätietoa suositellusta lisäosasta tai teemasta napsauttamalla sitä. Voit sen jälkeen ladata ja asentaa lisäosan napsauttamalla vihreää Lisää Firefoxiin -painiketta.
    • Voit myös etsiä tiettyä lisäosaa käyttämällä Lisäosien hallinta -välilehden yläosan hakuruutua. Voit sen jälkeen asentaa lisäosan napsauttamalla luettelosta sen Asenna-painiketta.
      Addon1 29 WinAddon2 29 WinAddon1 29 MacAddon2 29 MacAddon1 29 LinAddon2 29 Lin
  3. Firefox lataa haluamasi lisäosan ja saattaa kysyä varmistuksen lisäosan asentamisesta.
  4. Jotkin lisäosat vaativat Firefoxin uudellenkäynnistämistä. Napsauta painiketta Käynnistä uudelleen, jos sellainen ilmeestyy. Avoimet välilehtesi talletetaan ja palautetaan uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Lue lisää lisäosista artikkelista Lisää uusia ominaisuuksia Firefoxiin lisäosilla.

Vihje: Jotkin lisäosat sijoittavat asennuksen jälkeen työkalupalkkiin painikkeen. Voit halutessasi poistaa ne tai siirtää ne valikkoon. Katso lisäohjeita artikkelista Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen.

Pidä Firefoxisi tahdistettuina

Käytä kirjanmerkkejäsi, historiaasi, salasanojasi ja paljon muutakin miltä tahansa laitteelta.

1. Luo ensin Firefox-tili:
    • Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Määritä Sync-palvelun asetukset ja luo tili seuraamalla ohjeita.
    Sync 29
  2. Kirjaudu tämän jälkeen sisään liittämään toinen laite.

Yksityiskohtaiset ohjeet saat artikkelista Kuinka Firefox Sync-palvelu otetaan käyttöön?

Avun saaminen

Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai jos joskus tarvitset apua Firefoxin kanssa, olet oikealla sivustolla.

• Tällä sivustolla on satoja artikkeleita, jotka kattavat lähes kaikki kysymykset, joita sinulla saattaa Firefoxista olla.
Get Help

Verkon selaaminen

Aloitussivun asettaminen

Firefoxin aloitussivun asettaminen on helppoa. Raahaa avoimen sivuston kuvake aloitussivupainikkeen päälle. Voit lukea lisää aloitussivusta ja useiden välilehtien avaamisesta Firefoxin avautuessa artikkelista Aloitussivun asettaminen.
Home page Win1

Home page Mac1

Home page Lin1

Kirjanmerkkien luominen yhdellä napsautuksella

Voit luoda kirjanmerkin napsauttamalla tähtikuvaketta osoitepalkissa. Se on siinä! Voit lukea lisää kirjanmerkeistä ja niiden lajittelusta artikkelista Tallenna ja järjestele suosikkisivujasi kirjanmerkeillä.
bookmarks-win1

bookmarks-mac1

Löydä kaikki helposti älykkään osoitepalkin avulla

Kutsumme Firefoxin osoitepalkkia älykkääksi, sillä heti kun aloitat kirjoittamaan aiemmin vierailemasi verkkosivun nimeä tai osoitetta osoitepalkki löytää etsimäsi. Mitä enemmän käytät sitä, sitä paremmaksi se muuttuu. Voit lukea lisää älykkään osoitepalkin toiminnoista, kuten avoimien välilehtien ja verkosta etsimisestä, artikkelista Hae kirjanmerkkejäsi, sivuhistoriaasi ja välilehtiäsi älykkäällä osoitepalkilla.
Awesome Bar dropdown1 win

Awesome Bar dropdown1 mac

Awesome Bar dropdown1 lin

Hae verkosta

Voit hakea verkosta suosikkihakukoneellasi Firefoxin hakupalkin avulla. Napsauta kuvaketta hakupalkin vasemassa laidassa vaihtaaksesi hakukonetta. Lue lisää hakupalkin ominaisuuksista artikkelista Search bar - add, change and manage search engines on Firefox.
Search Win

Search Mac

Search Lin

Välilehtien käyttäminen

Välilehdillä voit avata useamman sivuston samaan ikkunaan, jotta näyttösi pysyy siistimpänä ja jotta pystyt vaihtamaan nopeasti sivujen välillä. Voit luoda uuden välilehden napsauttamalla uuden välilehden avaamispainiketta (+) viimeisen avoimen välilehden oikealla puolella. Voit lukea lisää välilehdistä artikkelista Käytä välilehdillä useita verkkosivuja samassa ikkunassa.
Tabs Win2

Tabs Mac2

Kiinnitetyt välilehdet

Kiinnitettyjen välilehtien ansiosta voit pitää suosikkiverkkosovelluksesi, kuten Facebookin, Gmailin ja Twitterin aina auki ja vain yhden napsautuksen päässä. Voit luoda kiinnitetyn välilehden napsauttamalla hiiren oikealla painikkeellapitämällä Control-näppäimen pohjassa, napsauttamalla välilehteä ja valitsemalla avautuvasta valikosta Kiinnitä välilehti. Voit lukea lisää kiinnitettyjen välilehtien ominaisuuksista artikkelista Ohjelmavälilehdet - pidä suosikkiverkkosivusi aina käden ulottuvilla.
Pin App Tab Win

Pin App Tab Mac

Pin App Tab Lin

Yksityinen selaus

Firefoxin yksityisen selauksen ansiosta voit selata verkkoa tallentamatta mitään tietoja vierailluista sivuista tietokoneellesi.

Voit aloittaa yksityisen selauksen napsauttamalla Firefox-ikkunan ylälaidan valikkopalkin Firefox-painikettaTyökalut-valikkoa ja valitsemalla Siirry yksityinen selaus -tilaan. Lue artikkelista Yksityinen selaus - Selaa verkkoa tallentamatta tietoja vierailemiltasi sivuilta lisätietoja.
Private Browsing Win1

Private Browsing Mac1

Private Browsing Lin1

Voit aloittaa yksityisen selauksen napsauttamalla Firefox-ikkunan ylälaidan valikkopalkin Firefox-painikettaTiedosto-valikkoa ja valitsemalla Uusi yksityinen ikkuna. Lue artikkelista Yksityinen selaus - Selaa verkkoa tallentamatta tietoja vierailemiltasi sivuilta lisätietoja.
fx20 new private window - file menu

New Private Window Fx20 Win7

New Private Window Fx20 Mac

New Private Window Fx20 Lin

Firefoxin muokkaaminen lisäosien avulla

Lisäosat ovat pieniä ohjelmia, joilla voit lisätä uusia ominaisuuksia Firefoxiin Voit ladata lisäosia, joilla voidaan vertailla hintoja, tarkistaa säätiedot, muuttaa Firefoxin ulkonäköä, kuunnella musiikkia tai jopa päivittää Facebook-tilaa. Voit lukea lisätietoja lisäosista ja niiden asentamisesta artikkelista Lisää uusia ominaisuuksia Firefoxiin lisäosilla.

Teemat

Muokkaa helposti Firefoxin ulkonäköä. Kokeile teemoja Mozillan lisäosasivustolla.

Pidä tiedot mukanasi

Firefox Sync-palvelun avulla voit turvallisesti käyttää sivuhistoriaasi, kirjanmerkkejäsi, välilehtiäsi ja salasanojasi kaikilla laitteillasi. Lue artikkelista Firefox Sync - ota kirjanmerkit, välilehdet ja muut tiedot mukaasi lisätietoja tai aloita heti tietokoneidesi tai Android-laitteesi synkronointi.