Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

"Unable to login at server. Probably wrong configuration, username, or password"

For over a year, I've been successfully using Thunderbird to access 5 different gmail accounts in the form XXX@gmail.com, all with the following settings: Incoming: Serv… (read more)

For over a year, I've been successfully using Thunderbird to access 5 different gmail accounts in the form XXX@gmail.com, all with the following settings: Incoming: Server=IMAP.gmail.com, Port=993, User=XXX@gmail.com, Security=SSL/TLS, Authentication=OAuth2 Outgoing: Server=SMTP.gmail.com, Port=465, User=XXX@gmail.com, Security=SSL/TLS, Authentication=OAuth2

Three weels ago, ONE of those accounts—the most critical—began getting an authentication failure error. The gmail account still exists and I can still can read, send, and receive emails through Gmail itself.

I've tried uninstalling and reinstalling Thunderbird. I've tried removing and reinstalling the account, which it shows being installed with these specs: Incoming: IMAP imap.gmail.com SSL Outgoing: SMTP smpt.gmail.com SSL Username: xxx.gmail.com ... and then the message "Unable to login at server. Probably wrong configuration, username, or password"

I tried all the suggested fixes on the forum, including changing Port, Security, and Authentication settings, changing Authentication to normal password—but always get the same login failure message.

Any other suggestions would be welcomed.

Asked by rwbusch 1 year ago

Answered by Sea Mac 1 year ago

  • Solved
  • Archived

How can I open .msg (Outlook) files in Thunderbird from the windows explorer?

Hi! a colleague would like to open old Outlook .msg files in Thunderbird directly from the windows explorer. As they are stored in various folders I would prefer not to h… (read more)

Hi!

a colleague would like to open old Outlook .msg files in Thunderbird directly from the windows explorer. As they are stored in various folders I would prefer not to have to convert them to .eml.

I can open them just fine via "File -> Open -> Saved Message", however when I try the same from the windows explorer via "right click -> open with" the file is not opened as a message but rather added as an attachment to a new mail.

Is there any way I can change this behavior?

Thanks!

Asked by MothHunter 2 years ago

Answered by Toad-Hall 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Link new install of thunderbird with old profile.

I created a new profile and stored it on an external drive there are quite a few messages, i have just had to reinstall win7 and dont know how to link a new install of th… (read more)

I created a new profile and stored it on an external drive there are quite a few messages, i have just had to reinstall win7 and dont know how to link a new install of thunderbird with my old profile. I just seem to get a host of folders that dont do anything.

Asked by mocrouch 6 years ago

Answered by duggabe 6 years ago

  • Solved
  • Archived

Error: "thunderbird failed to find the settings for your email account"

I have email service with 1and1.com. I have been using thunderbird (TB) in conjunction with my 1and1 email service of over 20 years. I currently have several 1and1 emai… (read more)

I have email service with 1and1.com. I have been using thunderbird (TB) in conjunction with my 1and1 email service of over 20 years. I currently have several 1and1 email accounts set up and working fine on TB. The problem is, I cannot add a new 1and1 email account.

Yes, I know exactly how to add a 1and1 email account to TB. I have been trying for days to add a new account, to no avail. All setting have been checked, double checked, triple checked and quadruple checked to the point of insanity. Everything is set up correctly. Here is what happens.

1and1 accounts have to be set up manually. After entering all the correct settings manually and pressing enter, I get the error message; :thunderbird failed to find the settings for your email account". The account set up box freezes at this point and will not retest the settings no matter how many times I press the Retest button.

As I have already stated, I have other 1and1 accounts setup and working fine on this install of TB. But I have tried truing off my firewall and anti-virus anyways. But to no avail. Also, this account was installed and working fine on a previous install of TB on this same computer. My Hard drive died and I am in process of recovering from the crash and getting the new drive and OS all setup.

Any help would be appreciated.


P.S. here are the 1and1 settings for TB. https://my.1and1.com/mail-client-setup?mail-id=129929150&mail-address=explorer%40thejungleexplorer.com&mail-account-id=161742979&mail-type=BASIC&linkId=ct.btn.email-account-details.table.setup-email-client#

Asked by Johnhoward28 3 years ago

Answered by sfhowes 3 years ago

  • Solved
  • Archived

Hyperlinks still not opening in default (Chrome) browser (new Win8.1)

I have a new notebook preloaded with Win8.1. Have set Chrome as default browser. Installed Thunderbird and everything seems to work fine until I click on a hyperlink in… (read more)

I have a new notebook preloaded with Win8.1. Have set Chrome as default browser. Installed Thunderbird and everything seems to work fine until I click on a hyperlink in a message body... nothing happens. This was before any add-ons were added. I have read the help article... default browser setup - already set. ... other items were reviewed and I found no abnormalities in my settings.

This seems quite odd as I have no problems on my desktop. Any further ideas to fix this? It gets a little irritating to have to right-click -"Copy Link Location" and then paste into Chrome's address bar.

Asked by tbird_indiana 6 years ago

Answered by tbird_indiana 6 years ago

  • Solved
  • Archived

how do i import multiple Vcard (.VCF files) contacts into a thunderbird address book at the same time?

i've looked for solutions online - none worked - it will only import one .VCF file at a time - i've added Cardbook extension and tried that - didn't work either - i'm usi… (read more)

i've looked for solutions online - none worked - it will only import one .VCF file at a time - i've added Cardbook extension and tried that - didn't work either - i'm using thunderbird v. 60.8.0

Asked by boblaughlin 2 years ago

Answered by boblaughlin 2 years ago

  • Solved
  • Archived

How to Import downloaded gmail files (.mbox) to view in Thunderbird 78.2.2

I just downloaded the new Thunderbird 78.2.2 but I cannot see how to import downloaded .mbox files (which were downloaded from Gmail). There is no Import/Export option un… (read more)

I just downloaded the new Thunderbird 78.2.2 but I cannot see how to import downloaded .mbox files (which were downloaded from Gmail). There is no Import/Export option under "Tools",only an "Import" option which then allows only to choose between "Becky!InternetMail"and "Outlook".I am very confused.I seem to remember using an older version 3years ago and could just copy the files manually intothe App Data folder but this stratgey does not work. Could someone pleasehelp? For info I amusing Windows10

Asked by robert.m.chapman 1 year ago

Answered by Stans 1 year ago

  • Solved
  • Archived

My sidebar has disappeared. How do I get my sidebar back?

My sidebar has disappeared. I can't get it back by sliding the margin to the left back and forth. I cannot find the answer in the HELP section. I need to be able to switc… (read more)

My sidebar has disappeared. I can't get it back by sliding the margin to the left back and forth. I cannot find the answer in the HELP section. I need to be able to switch back and forth between SENT and INBOX etc.

Asked by sphelps 7 years ago

Answered by user01229325 7 years ago

  • Solved
  • Archived

My "SEND" button has disappeared

I tried doing everything listed in the forums on this topic, none of them worked for my problem. I've been using Thunderbird three months for the first time. I click on… (read more)

I tried doing everything listed in the forums on this topic, none of them worked for my problem. I've been using Thunderbird three months for the first time.

I click on "view", then "toolbars". Listed are: Mail Toolbar, Menu Bar, Status Bar, Quick Filter Bar. All of these are checked marked. Below them is "Customize". When I click on it and view the items, There is NO icon for "SEND". I also do not see a "Composition" toolbar listed anywhere. I can type the e-mail, but I have no way to send it.

Thank you for your help...............................VINNY

Asked by vinster228 7 years ago

Answered by Toad-Hall 7 years ago

  • Solved
  • Archived

Threads not showing all replies including thread starter's message

I'm having a hard time working with threads. View > Sort By > Threaded is active. Now, regardless of which column name is clicked to sort the Thread Pane, threads a… (read more)

I'm having a hard time working with threads. View > Sort By > Threaded is active. Now, regardless of which column name is clicked to sort the Thread Pane, threads are missing some replies, including the thread starter's message. And opening the thread stack in the Message Pane replicates this problem. How do I fix this? Thanks.

Asked by Fat Tony 1 year ago

Answered by Fat Tony 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Emails Disappearing

I noticed yesterday that the majority of emails in my inbox are gone. There were emails dating back to 4/2017, when my desktop machine was new and I installed Thunderbir… (read more)

I noticed yesterday that the majority of emails in my inbox are gone. There were emails dating back to 4/2017, when my desktop machine was new and I installed Thunderbird. Yesterday, they only went back to 3/11/2018. When I booted up this morning, 9 more days were gone. Folders and sent items do not appear to be effected. Only the inbox. I have not touched any settings. Looking for a solution to make this stop happening, and possibly retrieve the missing emails going back a year. My ISP is Comcast. I am not sure if they are to blame, but I'm waiting to hear back from them. If they are disappearing from my Thunderbird inbox, it seems like a local problem. Any suggestions are greatly appreciated. I have version 59.0.2 64 bit installed on Windows 10. Thank you.

Asked by Lauraloo1 3 years ago

Answered by Toad-Hall 3 years ago

  • Solved
  • Archived

where can I find an older version of Thunderbird ?

Older versions of Thunderbird are available here: https://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/thunderbird/releases/ I need the installer for Thunderbird version 37.0b1 o… (read more)

Older versions of Thunderbird are available here: https://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/thunderbird/releases/

I need the installer for Thunderbird version 37.0b1 ou 36.0b1 ,the last version (38) doesnot work on my puter. CAnnot connect to server.

Look at the end too please. Thankx, S.

Index of /pub/mozilla.org/thunderbird/releases/37.0b1 [ICO] Name Last modified Size Description [DIR] Parent Directory - [TXT] KEY 11-Mar-2015 10:57 4.3K [ ] MD5SUMS 11-Mar-2015 10:58 94K [TXT] MD5SUMS.asc 11-Mar-2015 10:58 836 [ ] SHA1SUMS 11-Mar-2015 10:58 104K [TXT] SHA1SUMS.asc 11-Mar-2015 10:58 836 [ ] SHA512SUMS 11-Mar-2015 10:58 210K [TXT] SHA512SUMS.asc 11-Mar-2015 10:58 836 [DIR] contrib-localized/ 11-Mar-2015 10:58 - [DIR] contrib/ 11-Mar-2015 10:58 - [DIR] linux-i686/ 11-Mar-2015 09:42 - [DIR] linux-x86_64/ 11-Mar-2015 09:41 - [DIR] mac/ 11-Mar-2015 10:30 - [DIR] source/ 11-Mar-2015 08:02 - [DIR] update/ 11-Mar-2015 09:31 - [DIR] win32/ 11-Mar-2015 10:56 -

ftp5.dmz.scl3.mozilla.com in UTC

I need something like Thunderbird Setup 37.0b1.exe You can contact me at ++++++@vsic.net

Asked by Soleil22 6 years ago

Answered by Zenos 6 years ago

  • Solved
  • Archived

suddenly getting must issue a STARTTLS command first when sending emai to gmail.com account.

Suddenly getting must issue a STARTLS command first when sending emai to gmail.com account. It does not happen on two other gmail accounts. I removed and added the imap g… (read more)

Suddenly getting must issue a STARTLS command first when sending emai to gmail.com account.

It does not happen on two other gmail accounts.

I removed and added the imap gmail account … still happens.

It works fine on inbound … only problematic on outbound email.

When change the imap setting to STARTTLS, inbound won't work.

Don't see any setting for outbound only setting.

Asked by GDFrank 2 years ago

Answered by sfhowes 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Thunderbird : How to change font size in Inbox view ?

TWIMC : Please see the attached and tell me how I can increase the font size for the Inbox view highlighted in yellow ? Maybe I need to change a Windows display setting … (read more)

TWIMC : Please see the attached and tell me how I can increase the font size for the Inbox view highlighted in yellow ? Maybe I need to change a Windows display setting ? Thanks for your help ....spa

Asked by spaberlejr1 2 years ago

Answered by Matt 2 years ago