Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Locked
  • Archived

Thunderbird Gmail OAuth2 failing with Thunderbird detected a potential security threat and did not continue to accounts.google.com

TB version: 115.1.0 (64-bit) Windows 10 (corporate laptop) Fresh laptop, fresh install of TB. When trying to connect email@example.com (not really my email), TB correct… (read more)

TB version: 115.1.0 (64-bit) Windows 10 (corporate laptop)

Fresh laptop, fresh install of TB.

When trying to connect email@example.com (not really my email), TB correctly detects that my domain is hosted at Google, configures IMAP and SMTP for OAuth2, and pops up the window to authenticate.

Instead of an authentication prompt, I'm met with this error:

URL: https://accounts.google.com/o/oauth2/auth?response_type=code&client_id=<CHOMP>aq8lmia8j<CHOMP>.apps.googleusercontent.com&redirect_uri=http%3A%2F%2Flocalhost&scope=https%3A%2F%2Fmail.google.com%2F+https%3A%2F%2Fwww.googleapis.com%2Fauth%2Fcarddav+https%3A%2F%2Fwww.googleapis.com%2Fauth%2Fcalendar&login_hint=user%40example.com

Text: Did Not Connect: Potential Security Issue

Thunderbird detected a potential security threat and did not continue to accounts.google.com because this website requires a secure connection.

Asked by matt193 6 months ago

Answered by matt193 6 months ago

  • Solved
  • Locked
  • Archived

Thunderbird 115 freezes at start

Hi Community, i wanted to ask wether it normal that Thunderbird 115 needs 60 seconds to load the interface? When it starts it shows my personalised theme and an empty spa… (read more)

Hi Community, i wanted to ask wether it normal that Thunderbird 115 needs 60 seconds to load the interface? When it starts it shows my personalised theme and an empty space for a whole minute. (i measured it)

Directly after installation everything was fine. But now i have set up my acconts and rearranged some buttons. Is there maybe a problem with Exchange synchronisation on startup? Both of my accounts are provided by Exchange servers.

Greetings ffproblems

Asked by ffproblems 6 months ago

Answered by Wayne Mery 6 months ago

  • Solved
  • Archived

Mouse scroll wheel not working anywhere in V115

Installed thunderbird for the first time. Mouse scroll wheel doesn't work in the inbox, in message view, in settings, or in calendar. The scrollbars are visible, if I cl… (read more)

Installed thunderbird for the first time. Mouse scroll wheel doesn't work in the inbox, in message view, in settings, or in calendar.

The scrollbars are visible, if I click and drag them they work, if I use the up/down arrow keys the window scrolls as expected, it's just the mouse wheel doesn't work. Mouse wheel works in other programs ex firefox.

I disabled smooth scrolling and autoscrolling but the issue persists.

Asked by jake.harris 7 months ago

Answered by sfhowes 7 months ago

  • Solved
  • Archived

how do I export address book in tb v. 115

My mother would like to export her very extensive address book in CSV format for safekeeping and eventually for porting it to a new email address. She recently updated to… (read more)

My mother would like to export her very extensive address book in CSV format for safekeeping and eventually for porting it to a new email address. She recently updated to Thunderbird v. 115. I can find help for exporting address books in previous versions. In v115, under Tools, I can only find that a zip file of everything in the profiles directory can be made. Am I looking in the wrong place? Any suggestions besides downgrading to v. 102?

Asked by Riseetty 7 months ago

Answered by christ1 7 months ago

  • Solved
  • Archived

After upgrade to Version 115 search result list is empty

I updated Thunderbird to Verson 115, now 115.01. The global search shows result, but when opening messages, tab is empty. Search result list is also empty. I already rebu… (read more)

I updated Thunderbird to Verson 115, now 115.01. The global search shows result, but when opening messages, tab is empty. Search result list is also empty. I already rebuilt global-messages-db.sqlite.

Attached error console log.

BR Stephan

Asked by STB2024 7 months ago

Answered by STB2024 7 months ago

  • Solved
  • Locked
  • Archived

Thunderbird Supernova - Blank Search results.

Just was updated to Thunderbird Supernova. Now when I perform a search with the unified toolbar I get a list of results, but anytime I select one of the results a new ta… (read more)

Just was updated to Thunderbird Supernova. Now when I perform a search with the unified toolbar I get a list of results, but anytime I select one of the results a new tab is open with a Blank message.

I've re-indexed my emails as per : https://support.mozilla.org/en-US/kb/rebuilding-global-database but that hasn't helped.

Anyone else having this problem and found a solution? The only work around I have so far is to use the Ctrl-Shift-F which works, but is a little slower.

Thanks, Robert

Asked by rs41 7 months ago

Answered by Roland Tanglao 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Thunderbird 115.0.1 - Cannot send/reply email from my personal (not corporate) Outlook account - SOLVED by setting account "Normal password" instead of Oauth2

I was able to send emails till July 14. After that day it's been impossible to send or reply to messages from my Outlook account (I receive emails though). I have made n… (read more)

I was able to send emails till July 14. After that day it's been impossible to send or reply to messages from my Outlook account (I receive emails though). I have made no changes to Thunderbird's configuration since then. Basically it's the Oauth2 authentication that fails. I briefly see a browser page for authentication, wait, wait, wait and then the mail is not sent and I get an error message related to servers timeout (attached). Sorry, my interface is in Italian, but anyway the message is something like: "Unable to send email because of a timeout on the connection to the out server (SMTP) smtp.office365.com. Try again." Is this a known bug? Any ideas? It's quite annoying to use the browser interface to send messages while I am able to receive them in Thunderbird :) Thank you in advance, guys!

Asked by Simona 7 months ago

Answered by Simona 6 months ago

  • Solved
  • Archived

Message list on v.115 does not update when an email is deleted.

I'm a *long-time* TB user and have recently upgraded to 115.0 (BuildID: 20230711125218) on Linux (Kubuntu 22.04.2 LTS). I have multiple accounts configured to use the uni… (read more)

I'm a *long-time* TB user and have recently upgraded to 115.0 (BuildID: 20230711125218) on Linux (Kubuntu 22.04.2 LTS). I have multiple accounts configured to use the unified folders inbox. When in that unified inbox, if I delete an email, it stays in the message list instead of disappearing, although the focus changes (the message entry line was highlighted in blue background with white text, and is now in black text on a gray background). The message pane shows the next message as it should. If i click on the message list entry line for the deleted email, nothing happens in the message pane (it still shows the next email), although the focus does come back to the message list entry line. This does not appear to happen when I am in the inboxes of my individual email accounts, but only happens in the unified folder. When I return to the unified folder inbox from the individual account inbox, the deleted message is gone. Thanks for any help.

Asked by john864 7 months ago

Answered by john864 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Import of profiles fails

I have cleaned and re-cleaned existing Thunderbird installation; export still creates a 2.7GB file which import fails with. HOW DO I MIGRATE MY PROFILE? (Firefox migrate… (read more)

I have cleaned and re-cleaned existing Thunderbird installation; export still creates a 2.7GB file which import fails with. HOW DO I MIGRATE MY PROFILE? (Firefox migrate was smooth as butter) I have used Thunderbird for 10 years, but am ready to switch to a different mail client if I can't get it migrated. PLEASE HELP!

Asked by DocLar 7 months ago

Answered by david 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Supernova migration to live

Hi, I run TB on 2 machines. On one (running Win10) Supernova downloaded automatically, odd as I thought you had to opt in to get it. (The other running Win11 is still on … (read more)

Hi, I run TB on 2 machines. On one (running Win10) Supernova downloaded automatically, odd as I thought you had to opt in to get it. (The other running Win11 is still on v102). No problem as it looks good. (I'll make any suggestions separately.) But I'm concerned about migration as I have a lot of messages, both archived and in live folders. Judging by some forum responses version 102 should still be lurking in the background. Is that right? And if so what's the migration plan once Supernova is out of beta? And as I was about to move storage location from C: to D: for space issues, is it best to hold off until Supernova is fully live?

Asked by hectorio 7 months ago

Answered by david 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Thunderbird 102.13.1

I am completly confused with migration, I want to move T/bird as I have it in Win 10 to a new machine with Win 11. None of the articles make sense, the link to the "prof… (read more)

I am completly confused with migration, I want to move T/bird as I have it in Win 10 to a new machine with Win 11.

None of the articles make sense, the link to the "profile folder" takes me to a big list of things not recognised here:

C:\Users\R-LT-NOVA\Downloads\tfr data

The R-LT etc is the name of this machine.

Thunderbird is working fine but there is nothing under users>AppData>Roaming>Thunderbird although a "prifile" there does seem to point to the file above.

Thanks in anticipation.

Asked by notton 7 months ago

Answered by david 7 months ago

  • Solved
  • Archived

ungrouping messages

I have a folder containing messages sent to/from a company (two different contacts). When I go to that folder I want to be able to see the individual messages. Instead, I… (read more)

I have a folder containing messages sent to/from a company (two different contacts). When I go to that folder I want to be able to see the individual messages. Instead, I see them by conversation (each item summarizes multiple messages). That's not how I want to see them. This changed very recently from the default of individual messages and I don't know how or why. How do I reset this please?

Asked by rjdegraff 7 months ago

Answered by rjdegraff 7 months ago

  • Solved
  • Archived

I haven't sent any email out since 7/2/2023. TB can't connect with my smtp server.

I can receive email with TB, using v.102.13.0 (32 bit). I cannot send from TB as I get an "unable to login to charter.net" error every time. Doesn't matter if I try to … (read more)

I can receive email with TB, using v.102.13.0 (32 bit). I cannot send from TB as I get an "unable to login to charter.net" error every time. Doesn't matter if I try to send a message to myself or someone else.

I can go to the charter website and send emails from there and I can then receive any test message I send to myself on TB. Annoying, to say the least. I haven't changed anything in ages, though TB updates itself automatically by default.

Webroot SecureAnywhere CE 23.3 Malwarebytes Premium 4.5.33

Is anyone else having problems with Charter/Spectrum? I've rebooted the computer and the modem to no effect. I didn't bother rebooting the router. Charter tech services says since I am able to send and receive on their website, the issue lies with TB.

Asked by Jay Hanig 7 months ago

Answered by Jay Hanig 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Problem sending emails with Thunderbird with Microsoft Outlook Office365 account

I run Thunderbird 102.13.0 (32 bit) on W10 Home. After Thunderbird updated late last week I have been having problems sending emails with my work Microsoft Outlook Office… (read more)

I run Thunderbird 102.13.0 (32 bit) on W10 Home. After Thunderbird updated late last week I have been having problems sending emails with my work Microsoft Outlook Office365 account (no such problems up to last Thursday 13 July) : Emails with just a couple of words in the body arrive but with nothing in the body. Emails with just a couple of words in the body and a text file attached arrive but with nothing in the body and without the attachment. Emails with just a couple of words in the body and a Excel file attached fail to send at all (error message). No such problems sending emails via the Office 365 web portal. I have Exquilla installed and its licence is current. Tried removing the Outlook account and re-installing it, but this made no difference. Temporarily disabling my ESET NOD32 AV software made no difference either. Tearing my hair out. Would anyone have any ideas on how to fix this ?

Asked by ejbax 7 months ago

Answered by sfhowes 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Thunderbird Cannot Send Email Through Outlook Account

I installed Thunderbird 115.0.1 on Windows 11. I configured it for two accounts. One was a custom domain managed by Google, the second an Outlook account with my Office… (read more)

I installed Thunderbird 115.0.1 on Windows 11. I configured it for two accounts. One was a custom domain managed by Google, the second an Outlook account with my Office365 subscription.

Both receive mail fine. Neither would send mail. Investigating further I found that Thunderbird never got a firewall exception. I added the exception and now the Google account sends and receives fine. Outlook will still not send.

I've removed and re-added the Outlook account a couple of times now. No joy. I have found a lot of conflicting information on SMTP server settings but currently have the queried (auto configured) smtp.office365.com server on port 587 with my account credentials for login, connection security of 'STARTTLS' and authentication method of 'normal password'.

I've tried a couple of other email clients and they work out of the box. Any help would be appreciated.

-T

Asked by tjcorcoran 7 months ago

Answered by sfhowes 7 months ago

  • Solved
  • Archived

LOST MY DRIVE WHERE MY PROFILE IS (I HAVE BU FILES)...CANNOT UNDERSTAND INSTRUCTIONS HOW TO FIX

Hi, sorry to ask, but my E drive (where I keep data, etc) died. I do have backup and have the whole Thunderbird\Profiles folder. I watched the YT video, but I don't get… (read more)

Hi, sorry to ask, but my E drive (where I keep data, etc) died. I do have backup and have the whole Thunderbird\Profiles folder. I watched the YT video, but I don't get it. It should just be easy to point the whole folder to it. All my stuff on C is fine, so it does come up with the email accts and the address book. I did try to do an Import, but got errors. Please Help! I am an OLD IT guy, so I am not stupid. It should be easier than this! I will attach 2 pics. Maybe someone will take pity on me...LOL.

FYI, I use an Over 10 year old W7Prof Installation, migrated thru about 3 pc's, on an i-5 (yes, I am lazy And Love W7) and my 1TB hard drive is over 12 years old (yes, I know...don't ask), And It DIED. So you can imagine what I been going thru since last Sat!!! WHAT A MESS AND BRAIN STRAIN!

Also, I HATE Gmail Web Mail!!!

Oh, and I have donated before. I had Windows Live Mail forever, but when Googley put the OAUTH PW mod in, I had to switch. I do like T-Bird. Sorry to write so much...Thanks again...

THANKS, Sam in FL

Asked by smsterling99 7 months ago

Answered by david 7 months ago

  • Solved
  • Locked
  • Archived

Thunderbird not recognizing login passwords

I have Thunderbird 68.12.1 on two PCs and when I open Thundberbird on each, it repeatedly asks me for passwords for all 6 of my IMAP email accounts, even though the passw… (read more)

I have Thunderbird 68.12.1 on two PCs and when I open Thundberbird on each, it repeatedly asks me for passwords for all 6 of my IMAP email accounts, even though the passwords are correct. None of the email accounts will log in, so I cant send or receive emails on either of my PC's. It just started doing this this morning, and is happening on both PCs. I have been using the same version Thunderbird to access these accounts for many years without a problem before today.

The error message I am getting is: "Login to server imap.dotster.com with username xxxx@xxxx.com failed" with 3 options "Retry" "Enter New Password" or "Cancel"

I can access the same IMAP email accounts using the same passwords using Aquamail on my Galaxy Phone without a problem. So I know the issue is with Thunderbird logging into the email server, and not the passwords or email server.

Help would be greatly appreciated as I use my PCs to send receive emails more than my phone.

Asked by JMK 7 months ago

Answered by JMK 7 months ago

  • Locked
  • Archived

SMTP server is set up properly, but isn't listed in Saved Logins

I've changed my ISP's mail server password, and it's correct in Saved Logins, but I can't send mail because I need to change the SMTP password. My SMTP account is listed … (read more)

I've changed my ISP's mail server password, and it's correct in Saved Logins, but I can't send mail because I need to change the SMTP password. My SMTP account is listed correctly, but it doesn't appear in the Saved Logins list. So I can't update its password. How can I get my SMTP account added to the Saved Logins list?

Thanks in advance for your work on this.

Asked by wardwebber@centurylink.net 7 months ago

Last reply by david 7 months ago

  • Locked
  • Archived

Connection to gmail.com too slow

I have posted up to yesterday requests for help with Thunderbird to both mail.gmail.com and to Thunderbird. Part was solved by gmail but they said that for slowness to co… (read more)

I have posted up to yesterday requests for help with Thunderbird to both mail.gmail.com and to Thunderbird. Part was solved by gmail but they said that for slowness to contact Thunderbird. I got a notice things were solved and this morning both the pop.gmail.com (downloading posts with Thunderbird) and the smtp.gmail.com (sending posts with Thunderbird) were fast as usual - few seconds. I sent about 35 posts and only the first took two second. This evening the sending posts from my Thunder bird (of the desktop computers - 10 posts during an hour) take about two minutes. Sending from the smartphone take a second.

Dr. Ilan Shalif (86) [removed email from public]

Asked by ilan.shalif 7 months ago

Last reply by ilan.shalif 7 months ago