Showing questions tagged: Show all questions

Issue with Mailto links requiring Thunderbird to close

When clicking on a mailto: link in a browser I get this mssg: "Thunderbird is already running, but is not responding." then prompts to close Thunderbird before I can send… (read more)

When clicking on a mailto: link in a browser I get this mssg: "Thunderbird is already running, but is not responding." then prompts to close Thunderbird before I can send the email.

Asked by shop29 4 months ago

Last reply by shop29 2 days ago

Error 0x80004004 (autoresponder-email does not work)

Hello, I've set up an template for autoresponder-email triggered by a filter called "xyz". The filter works fine but there was no responder-email sent. Log file (in germa… (read more)

Hello, I've set up an template for autoresponder-email triggered by a filter called "xyz". The filter works fine but there was no responder-email sent. Log file (in german): [24.04.2021, 19:33:36] Filter "xyz" auf die Nachricht Maxim Kleiss <maxim.kleiss@xxx.xx> - abcdefg am 24.04.2021, 19:13:38 angewendet beantwortet

[24.04.2021, 19:33:36] Filteraktion fehlgeschlagen: "Senden der Antwort abgebrochen" mit Fehlercode 0x80004004 beim Versuch folgender Aktion: Filter "xyz" auf die Nachricht Maxim Kleiss <maxim.kleiss@xxx.xx> - abcdefg am 24.04.2021, 19:13:38 angewendet beantwortet

[24.04.2021, 19:33:36] Mitteilung von Filter "xyz": ReplyWithTemplate failed


How can I fix this? Any suggestions? Thunderbird 78.10.0 (64-Bit) on Windows7pro with AVIRA Regards Maxim

pls apologize my english

Asked by maxim.kleiss 1 month ago

Last reply by maxim.kleiss 2 days ago

Lost email after accidentally delete inbox.msf file

I have accidentally deleted my inbox.msf file. Then, I lost my email for a year and tried the tutorial in this link (https://support.mozilla.org/id/questions/1155024), bu… (read more)

I have accidentally deleted my inbox.msf file. Then, I lost my email for a year and tried the tutorial in this link (https://support.mozilla.org/id/questions/1155024), but I didn't find "X-Mozilla-Status: 0019"

What I found when I opened the email using a text editor, the email contained in the 2020 turned into very long unreadable text. Is there any solution regarding this?

Asked by rendy.e.p 6 days ago

Server conexion failed

I write you about a server conexion problem we have with eladox.o2switch.net We are a french association and we ask you as profesional to help us fix the problem or maybe… (read more)

I write you about a server conexion problem we have with eladox.o2switch.net We are a french association and we ask you as profesional to help us fix the problem or maybe tell us what is wrong with the server ? We need to have access to our e-mails to continue our work so that it is URGENT. It may be an intern problem from you.

Please, let us know when you find answers.

Sincerely,

Angélique Correra from ale-nievre.org

Asked by angel.correra 5 days ago

email attachments

I've RECENTLY had problems sending files with attachments - "The message could not be sent because the connection to Outgoing server (SMTP) timed out. Try again." - I can… (read more)

I've RECENTLY had problems sending files with attachments - "The message could not be sent because the connection to Outgoing server (SMTP) timed out. Try again." - I can send the same emails from my webserve/ webmail with no issues ? I have contact my serve provider and they feel the problem is with Thunderbird.

Asked by margaret17 5 days ago

Email sending

Good Day! I have to email accounts running thru Thunderbird, one is IMAP and running fine, the other is a POP3 account and over the last week it has been receiving mail… (read more)

Good Day! I have to email accounts running thru Thunderbird, one is IMAP and running fine, the other is a POP3 account and over the last week it has been receiving mail but not allowing outgoing mail. I got it to work a couple of time by clearing start-up cache, but that no longer works either. I have shut the program down, I have restarted the computer and still no luck. The error message simply comes up with a yellow triangle and says "Sending of the message failed". Any help would be appreciated. Kurt von Rice

Asked by drbones62 5 days ago

Thunderbird auto update not working

Hi I'm 78.8.0 on Windows 10 and for quite a while the auto update functionality hasn't worked. I've just sat down to investigate and checked the last-update.log to see wh… (read more)

Hi I'm 78.8.0 on Windows 10 and for quite a while the auto update functionality hasn't worked. I've just sat down to investigate and checked the last-update.log to see what's going on. The log seems to indicate that the Inbox file doesn't exist but I have confirmed he file does exist and it's 2.2 GB in size. I've tried repairing the inbox and compacting but it still doesn't work, any suggestions on how to resolve?

From the log file:

Performing a staged update PATCH DIRECTORY C:\ProgramData\Mozilla\updates\F5BE94A0743D7D60\updates\0 INSTALLATION DIRECTORY F:\Program Files (x86)\Mozilla Thunderbird WORKING DIRECTORY F:\Program Files (x86)\Mozilla Thunderbird\updated ensure_copy_recursive: path doesn't exist: F:\Program Files (x86)\Mozilla Thunderbird/Profiles/9ckdy0gb.default/Mail/mail.iinet.net-2.au/Inbox, rv: -1, err: 132 failed: 6 calling QuitProgressUI

Asked by burner2 1 week ago

Last reply by burner2 4 days ago

Emails are not downloading (or downloading slowly) on Windows 10, but working fine on Mac

Hi all, yesterday I installed Thunderbird on my Windows 10 notebook. I need to configure 4 emails. Once I configure one, emails are not downloading at all! On another one… (read more)

Hi all, yesterday I installed Thunderbird on my Windows 10 notebook. I need to configure 4 emails. Once I configure one, emails are not downloading at all! On another one, they get to a certain point and then stop downloading. I also get some random errors like Fetching email error or Connection timed out. I tried EXACTLY the same steps on my MacBook and it worked like a charm! All emails downloaded correctly in matter of seconds. What could be the problem? I really need to fix it on my Windows 10 machine. Thanks!

Francesco

Asked by f.foresta86 4 days ago

Debian 10: Thunderbird hangs periodically with error message: 'Script: chrome://messenger/content/folderDisplay.js:2705'

This problem happens almost exactly as described in '[Unresponsive Script <Script: chrome://messenger/content/folderPane.js:534>. [win10] OK in Windows safe mode Pr… (read more)

This problem happens almost exactly as described in '[Unresponsive Script <Script: chrome://messenger/content/folderPane.js:534>. [win10] OK in Windows safe mode Problem stopped on its own. CAUSE: antivirus?]' with a few main differences:

1 - My OS is Debian GNU/Linux 10. 2 - Starting the system and/or Thunderbird in safe mode doesn't alter the problem: after a few minutes or hours running (the occurrence is erratic), Thunderbird will hang and display the "Unresponsive script" message. 3 - Sometimes the whole system freezes before I choose "Stop the script", forcing me to reboot it. 4 - I have no antivirus resident in memory. 5 - If I choose "Stop the script" in most times I will be unable to navigate the messages and or the folders. I may click whatever message or folder and nothing will happen. Thunderbird becomes unusable and I will have to manually kill the process. 6 - If I choose "Continue" it will hang the system and force me to reboot it. 7 - The problem only happens when Thunderbird is open, but running in the background, while I am using other software like Firefox, LibreOffice ou Liferea.

The only "solution" I found is to open Thunderbird, do whatever I have to do there and then close it again. If I leave it running while I do something else, it will hang again and display the error message.

I've been using e-mail clients for almost 30 years now. I am just too old to get used to not leaving it running all the time in the background.

Blessings from Brazil,

Alexei

Asked by Alexei Gonçalves de Oliveira 4 days ago

SMTP username keeps changing

Hello, I am a Dutch user of Thunderbird, for many years now. Last week I got update for Thunderbird and since then I have problems with SMTP username for 2 of my accounts… (read more)

Hello,

I am a Dutch user of Thunderbird, for many years now. Last week I got update for Thunderbird and since then I have problems with SMTP username for 2 of my accounts. I have 3rd one but that one does not seem to be affected, so far. All accounts use same smpt server, outlook-mail, but also the 365 brings the same problems. Problem is that I got error : Er is een fout opgetreden bij het verzenden van e-mail. De mailserver antwoordde: 5.2.252 STOREDRV.Submission.Exception:SendAsDeniedException.MapiExceptionSendAsDenied; Failed to process message due to a permanent exception with message Cannot submit message. After search on internet I found out that the username for that account was wrong. I changed that to the right name (email address) after which it seemed to work again. But..., when trying to send email from the other address I got the same error message again! Learned a little from last time so I cahnged that username too, it was wrong also. To my desperation, now the first account had the wrong username again!! I tried to change that again but every time I cahnge one, the other one also changes. Tried to install Thunderbird over the old one, no effect. Don't know what will happen to my old emails when I uninstall and re-install Thunderbird? Bit weary for that? Searched the forums but even though I found some other appearances of "changing usenames", I could not get a solution of how to solve this permanently.

Hope someone can help me with this?

Asked by t641213 3 days ago

I cannot send emails from Mozilla Thunderbird.

I cannot send emails from MozillaThunderbird. When I try I get the message: Send Message Error The message could not be sent because connecting to outgoing server (SM… (read more)

I cannot send emails from MozillaThunderbird. When I try I get the message:

Send Message Error The message could not be sent because connecting to outgoing server (SMTP) smtp.optusnet.com.au failed. The server may be unavailable or is refusing SMTP connections. Please verify that your outgoing (SMTP) settings are correct and try again.

Well, for a short time this afternoon, about 1 pm, I could send two emails,however, before and after that short window I could not send any emails. I think that verifies that the outgoing SMTP settings are correct. The inability to send emails started last Saturday. I asked my ISP, Optus, to investigate the problem. They asked me if I could send an email from Optus Webmail. I tried and found I could send emails from the Optus Webmail. Optus then told me they believe the issue is not within their system and told me to contact Mozilla. I downloaded Thunderbird about 2 pm but I could not send any emails from Thunderbird. I am hoping someone can help me please. Regards, Barry le Plastrier.

Asked by bleplast 18 hours ago

gmail not working with TH 78.11

I run Mac High Sierra (OS 10.13) on a MacBookPro, using TH 78.11 TH has been working seamlessly with my Gmail but within the past week now freezes regularly on both send… (read more)

I run Mac High Sierra (OS 10.13) on a MacBookPro, using TH 78.11

TH has been working seamlessly with my Gmail but within the past week now freezes regularly on both sending and receiving. I get error messages telling me I can't connect to the server or messages that the server timed out. A couple of times I've been asked to input my password again.

I have a second email account that downloads to TH (not a Gmail account) and it still works fine.

About once a day the system seems to unfreeze and my Gmails download. I've looked at all the Mozilla support help pages and tried all the steps: changed the security settings, checked that the account settings were correct (they were), but went ahead and experimented with different settings to see if it made any difference. I cleared the cache, I restarted TH, I rebooted the computer...nothing worked.

BTW, my Gmail is set up as a POP account. My wife's Gmail is set up as an IMAP account and she is having identical problems to me. We tried all the various fixes on her MacBook, but no success there, either.

Can anyone offer a solution? Thank you!

Asked by brucegwhite 23 hours ago

Last reply by brucegwhite 18 hours ago

Filter search blocks eMail to open; bei der Suche über den Filter werden die eMails erst geöffnet, wenn die Suche beendet ist

I use Thunderbird 78.11.0 (64-Bit) and I have lots of eMails in my inbox and some other folders. When I start a search with the filter it takes a long time to get results… (read more)

I use Thunderbird 78.11.0 (64-Bit) and I have lots of eMails in my inbox and some other folders. When I start a search with the filter it takes a long time to get results and I can't open a filtered eMail until th search has finished. This takes sometime minutes and I'm blocked in this time. That is frustrating. Has some a solution for this? Many thank Christian

Asked by cb9 10 hours ago

Thunderbird crashes when sending campaigning emails - HELP

Hello Hope you are good + thank you for all you do ... We campaign around Mental Health + we have a "bigwigs" email group which we cc information to ... We are currently … (read more)

Hello

Hope you are good + thank you for all you do ...

We campaign around Mental Health + we have a "bigwigs" email group which we cc information to ...

We are currently running a campaign around Freedom of Information requests ...

When we send a reply + cc to BIGWIGS thunderbird often crashes ...

HELP ...

In love + soldiarity

Wendy Micklewright

-- From Paternalism to Human rights

YOUTUBE - https://www.youtube.com/channel/UCgiAtYMh6O_Vv13Lf7v7wNg

Friendship group website - https://friendship-group-affiliated-to-hvn.mailchimpsites.com/

Asked by wmicklewright 1 day ago

Last reply by wmicklewright 9 hours ago

When sending a quote with attachments, the computer can take minutes to send.

How can I correct the slowness of the computer. We sent the same e mail on web mail through out client service and it went through in seconds. We do not get any error mes… (read more)

How can I correct the slowness of the computer. We sent the same e mail on web mail through out client service and it went through in seconds. We do not get any error messages.

Asked by indflow 4 hours ago

Thunderbird Cannot Change Font

I am forwarding an e-mail. That e-mail obviously came from a Windows environment because it uses commercial fonts which are not installed on my Linux system. When I typ… (read more)

I am forwarding an e-mail. That e-mail obviously came from a Windows environment because it uses commercial fonts which are not installed on my Linux system. When I type in the text to the destination of the forward Thunderbird chose "Helvetica, Arial" as the font. These commercial fonts are not installed on my system and I try to select "Variable Width" but my request is ignored. I have attached a screen shot. How do I change the font?

The default font in my settings is "Variable Width" so I do not understand why Thunderbird chose "Helvetica, Arial" for this message. The message which I am forwarding used "Times New Roman".

Asked by jamescobban 37 minutes ago

My emails are being deleted after approx 14 days

I've checked every setting I can find and they're all checked as Do Not Delete. The emails are also being deleted on the server as well. I checked with my server provide… (read more)

I've checked every setting I can find and they're all checked as Do Not Delete. The emails are also being deleted on the server as well. I checked with my server provider and they're assuring me that this is the case. I changed the password at the server confirmed - when Thunderbird doesn't have access the emails aren't deleted. Anyone have any ideas? I tried reinstalling but it had no effect. With thanks, Clint

Asked by writerguy 1 day ago

Last reply by writerguy 2 minutes ago