Showing questions tagged: Show all questions

Poor font handling in Thunderbird

Hello TBird people, I honestly can't tell if this is an off-shoot of the recent update(s) but I have had a remarkably bad time with font handling in the program, which I … (read more)

Hello TBird people,

I honestly can't tell if this is an off-shoot of the recent update(s) but I have had a remarkably bad time with font handling in the program, which I had not before.

This issue is that the display font of a Compose window (as in if I'm replying to a msg or composing a new one) is remarkably small. Too small to comfortably read. I thought I found the solution by adjusting the font size, but then found out from copied replies back to me, and comments from correspondents, that the font that was going out in my emails was gigantic ("old-man fonts"). At one point I looked on my screen at a reply back to me and a compose window layered on top and there were three totally different font sizes displayed, when all I want is ONE readable font. (Image attached)

Making matters worse is the confusing set of options, including one area with sizes in pixel and another in "small, medium", etc.

My current fix for this is that when I write something new, I magnify the window with Crtl-+ (Ctrl-mouse-wheel-up, actually) and have a good size to read, and then it appears to send normally. What a dumb thing to have to do every time. The issue seems to be, simply, that the compose windows *display* smaller than the rest of the program.

Any fixes that don't create other problems? Thanks

~ Jon

Asked by JonSzanto 2 days ago

Last reply by JonSzanto 2 days ago

New Mails are only show when clicking a directory

Hello. First of all, I was already searching an found this question (https://support.mozilla.org/en-US/questions/1285465). It seems to be exactly my problem, but it is a… (read more)

Hello. First of all, I was already searching an found this question (https://support.mozilla.org/en-US/questions/1285465). It seems to be exactly my problem, but it is archived, so I had to open a new one.

I am using Sieve Filter, this is why some new mails are sorted into direcotries via the server, before I even start Thunderbird.

I read in the other questions, that this has to be an issue regarding the VPN, Anti-Virus Software. This is why I have set up the same account in Apple Mail, with the same Settings. In Apple Mail I don't have this issue. New mails show up in their directory without clicking the directory.

Does anyone have an idea, how to find the problem? For me it seems to be a bug on showing new mail. Maybe the new mails are there, but Thunderbird has a problem in showing them?

Thanks for your help and kind regards.

Asked by Phytoras 1 day ago

Last reply by Phytoras 2 hours ago

Thunderbird does not send invitations with Members to the central server via active sync.

1215 / 5000 Übersetzungsergebnisse Hello we create Test Calender dates with invitations. It turned out that there is a time problem during the processing of the calendar … (read more)

1215 / 5000 Übersetzungsergebnisse Hello we create Test Calender dates with invitations. It turned out that there is a time problem during the processing of the calendar participants and the synchronization. If an invitation is sent with participants and synchronized immediately with TBsync AddOn Provider for exchange ActiveSync, the participant's response can no longer be processed. A message: The entry is not in the calendar. The status cannot be updated. However, if you wait until the confirmation / rejection mail has been processed after the invitation has been sent, the participant will also appear in the appointment with the correct status. Only when the appointment response of the invited person has been processed in Thunderbird can TBSync and the provider for exchange ativesync be synchronized. Furthermore, the invited participants are not transferred to the server via TBsync (active sync account at Ionos) but only stored in Thunderbird. As a result, the appointment is incompletely transferred to the smartphone. If the invitation is created directly on the Ionos server (WebMailer), all participants are entered correctly. Has there been a problem with appointment invitations under TBSync with the Exchange Provider for activesync since the update to 78.7.1? The calendar entry via Thunderbird is created, but no participants are transmitted to the server.

Asked by service87 6 days ago

Last reply by service87 6 days ago

Email suddenly stopped receiving

Greetings. A strange thing happened this morning. Thunderbird downloaded a bunch of messages as soon as I turned it on, the last one being three hours ago. Yet, after I d… (read more)

Greetings. A strange thing happened this morning. Thunderbird downloaded a bunch of messages as soon as I turned it on, the last one being three hours ago. Yet, after I didn't receive any messages for a while, I looked at my my cell phone and it shows I have an additional ten messages that have arrived since then, but they don't appear in Thunderbird.

I can send messages out from Thunderbird, and they arrive without a problem. They just stopped coming in.

I have checked my server settings, and nothing seems amiss there.

I started using Thunderbird yesterday and was impressed at how easy it was to set up and just start working.

This is just weird. Can anyone hold a hand over their monitor and divine a problem from afar? Thanks!

Asked by greg114 2 days ago

Last reply by greg114 1 day ago

Problems downloading email from Dovecot IMAP4 server - Thunderbird hangs

I am using Win 7. Suddenly, Thunderbird stopped downloading emails from my in-house Dovecot IMAP4 server. This did NOT coincide with a software update, as far as I can te… (read more)

I am using Win 7. Suddenly, Thunderbird stopped downloading emails from my in-house Dovecot IMAP4 server. This did NOT coincide with a software update, as far as I can tell. It happened on 14th Feb.

I looked at the logs which did not help. Also, Thunderbird displayed no error message. It just hung in the state "connected to <server name>".

I was at a total loss, so I downloaded Thunderbird (same version) on my Win 10 laptop. After it downloaded the 40k+ mails on my IMAP server, I checked the inbox. It downloaded all emails up to date (21st Feb).

I had set up all server settings exactly the same on the two machines. But the log files are different. I can't really understand the log files, and I can't see any time stamps, but I can see that the Win 10 machine logs in successfully and the Win 7 machine doesn't. Naturally I have tried rebooting my PC.

I have attached images of the two log files.

Asked by pud2 5 days ago

Last reply by pud2 5 days ago