• Solved

One T-Bird Email, Two Users, Set Up

We are a small community organization. We have an email account--via a web hosting service--that needs to be monitored by myself and another person. We are in two locatio… (read more)

We are a small community organization. We have an email account--via a web hosting service--that needs to be monitored by myself and another person. We are in two locations.

I successfully set up Thunderbird on my computer for our email account. I am not sure how to get the other person set up.

I think setting the other person up will be easy. After installing Thunderbird she goes to <Account Settings> from <Tools>. The rest should be as straight forward as it was for me so long as she has the basic email account information from our hosting service: email address, password, and port numbers.

I used Thunderbird several years ago as a client and set the ports manually. This time, Thunderbird offered automatic setup, which worked just fine.

Comments? Thanks in advance.

David

Asked by DavidT 4 hours ago

Answered by sfhowes 3 hours ago

  • Solved

Functionality problem with Thunderbird Write

When starting an email with Write, for years I have been able to enter an address into the "To" window, pressing Enter would bring up another "To" window etc. until I was… (read more)

When starting an email with Write, for years I have been able to enter an address into the "To" window, pressing Enter would bring up another "To" window etc. until I was done with "To" entries. That is no longer possible: I can enter only one "To" entry. Also, something is odd about the color theme - the borders are a dun brown as though the Window that Write is showing in does not have the focus.

I'm using Win10 64 bit, and the latest version of Thunderbird 64bit. I was surprised about two weeks ago when this problem showed up to find that my version of Thunderbird was the 32bit version. I tried to see if I had done something to misconfigure Write with no joy, so I upgraded Thunderbird to the 64 bit version

This is keeping me from using Thunderbird to send mail. I'd appreciate any advice to get my Send functionality back.

Thanks in advance.

Asked by judhofmann 1 day ago

Answered by sfhowes 23 hours ago

  • Solved

Deleting global inbox from local folders

I mistakenly created a global inbox in Thunderbird 78.8.0 for my two email accounts. One is a POP server, the other IMAP, so obviously it doesn't work. My mistake. I now … (read more)

I mistakenly created a global inbox in Thunderbird 78.8.0 for my two email accounts. One is a POP server, the other IMAP, so obviously it doesn't work. My mistake. I now have a folder named "inbox" under my "local folders" which is redundant. There is no left-click option to delete or remove it. How do I get rid of it and reverse the creation of the combined inbox? I could not see an option under settings. Help appreciated.

Asked by howard.calvert 1 day ago

Answered by sfhowes 1 day ago

  • Solved

Thunderbird asks for Gmail password, but the 'next' button is broken

On my Windows 10 PC, I use Thunderbird (TB) for four emails (3 are Gmail). For some reason one (and only one) of my Gmail accounts starting wanting password verification… (read more)

On my Windows 10 PC, I use Thunderbird (TB) for four emails (3 are Gmail). For some reason one (and only one) of my Gmail accounts starting wanting password verification in TB. But when I click the 'next' button, it doesn't take me to the password page to confirm my password, it just erases my Gmail account name in the username field.

I'm not certain why it suddenly started needing password verification (and my other two Gmail accounts still don't). I've logged into the Gmail account on Google, and my password still works (haven't changed it). I updated TB to the latest version. I deleted the password in TB (hoping it would then let me reenter it). I finally deleted the Gmail account entirely from TB. When I try to add it back, it now only allows the inbox (not sent or templates folders). And it still keeps asking me to verify the Gmail password (but won't let me). I can see new emails received, but I can't send any.

Any suggestions?

Asked by garyfar 2 days ago

Answered by sfhowes 2 days ago

  • Solved

Showing the percentage storage usage in the status bar

How do I turn on or off the little bar graph in the status bar which shows the percentage of maximum storage space used on the mail server. I have obviously found the se… (read more)

How do I turn on or off the little bar graph in the status bar which shows the percentage of maximum storage space used on the mail server.

I have obviously found the setting in the past as most of my email accounts show this. Now I want to turn it on for another account I have added, but I can't find how.

Asked by BillSparrow 2 days ago

Answered by sfhowes 2 days ago

  • Solved

thunderbird email suddenly giving error "Assembling message" then "sending of the message failed"

I sent several emails this morning. Then I updated some message filters. Then the filtering process seemed to take off and not respond. I ended the thunderbird task and … (read more)

I sent several emails this morning. Then I updated some message filters. Then the filtering process seemed to take off and not respond. I ended the thunderbird task and since then I have not been able to send any emails. thunderbird email suddenly error "Assembling message" then "sending of the message failed".

I found a possible reason but do not know how to remove any temp files or reset something to help this. On bugzilla https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1222992

Same error message "Sending of message failed", but different cause. TB 78.7.0, WIN 10

TB creates temporary files in user's TMP folder with a naming pattern like nsmail-????.eml And ???? is limited to 9999. After that - user cannot send messages or save drafts.

I am running Windows 10 home, thunderbird 78.8.0 (64-bit)

Asked by lisafougere22 2 days ago

Answered by lisafougere22 1 day ago

  • Solved

Thunderbird

Greetings, For some reason when Thunderbird updated and then open it up it ask me for my master password which i know it's right it keeps prompting me for my password so … (read more)

Greetings,

For some reason when Thunderbird updated and then open it up it ask me for my master password which i know it's right it keeps prompting me for my password so I'm kinda upset tried everything and I know it's the right password since the update it screwed up my master password so I gave up and UN-installed Thunderbird tried to re-install back on my Laptop and it's still asking me for master password........ so i can I install it back without asking for master password...I don't know what happened everything was alright last evening but when it upgraded this morning Thunderbird doesn't except my master password so I'm kinda upset ...Now How can I install it with a fresh copy without it asking my master password

Regards Marko

Asked by dabonz 2 days ago

Answered by sfhowes 2 days ago

  • Solved

Need to sign in to Yahoo each time after switching Thunderbird account to OAuth

Hi, I wasn't able to receive or send mail via smtp/TLS since Feb 08 2021, so I found out about OAuth and followed the instruction here Mozilla Link paragraph 'Important … (read more)

Hi,

I wasn't able to receive or send mail via smtp/TLS since Feb 08 2021, so I found out about OAuth and followed the instruction here Mozilla Link paragraph 'Important Changes'

I understood the help instruction the way that TB gets a kind of cookie/key to sign in automatically to Yahoo each time, 'in the background', as to work quite as one is used to? But I keep getting a Yahoo pop-up window, asking me to sign in to my Yahoo mail account each time (user name, pass word). Is that supposed to happen? I've re-checked. Everything looks as if I followed the instruction (cookies accepted, OAuth in both setting, server names and ports correct). Any ideas?

Asked by wellenreiter27 2 days ago

Answered by wellenreiter27 6 hours ago

  • Solved

After update to 78.8 Inbox stuck on Checking Mail Server Capabilities...

I've shut down and restarted both Thunderbird and my OS (Mac Sierra). Long time working IMAP email account now is no longer showing any new messages in any of my accoun… (read more)

I've shut down and restarted both Thunderbird and my OS (Mac Sierra).

Long time working IMAP email account now is no longer showing any new messages in any of my account folders. Both server and local folders have plenty of space. No permission changes.

In the bottom left corner I always see the message "Checking mail server capabilities". I can send messages via SMTP but I cannot receive any new messages.

No errors in Activity Manager. Considering rolling back but now wonder if my profile is already corrupt somehow post upgrade.

I have other IMAP accounts connected to the same server and configured identically w/ the only difference being the domains, user and pass. The other IMAP accounts work but my daily driver account does not.

Any suggestions outside from starting over from scratch? Thank you.

-Ping

Asked by pingram3541 3 days ago

Answered by pingram3541 3 days ago

  • Solved

Thunderbird keeps forgetting all my e-mail accounts

I've been using Thunderbird on Ubuntu for several years. Lately, every other time I turn on my machine, I open Thunderbird and it's completely blank - all the e-mail acco… (read more)

I've been using Thunderbird on Ubuntu for several years. Lately, every other time I turn on my machine, I open Thunderbird and it's completely blank - all the e-mail accounts whose details I painstakingly entered are gone, and I have to add them all back. This has happened at least twice in the past couple of weeks.

The first time it happened Thunderbird opened to a splash screen with some information about how my profiles had been... something something... I don't know, I just kind of clicked buttons until my e-mail accounts came back. Now there's not even that, it's just blank, and I don't see anything about importing past profiles.

How can I get my stuff back? 87.0b1 (64-bit) ubuntu-snap-build - 1.0.

Asked by Gaiajack 3 days ago

Answered by sfhowes 3 days ago

  • Solved

Trying to Reauthenticate Gmail account

I just added 2 gmail accounts yesterday to Mozilla Thunderbird. I'm fairly new to Thunderbird, but I was pleasantly surprised that all went well, and I received/sent mai… (read more)

I just added 2 gmail accounts yesterday to Mozilla Thunderbird. I'm fairly new to Thunderbird, but I was pleasantly surprised that all went well, and I received/sent mail from/to those accounts.

Today I sign into Thunderbird, and it retrieved the emails fine. However, it would not send emails. It kept popping up a box to enter credentials for that gmail account. I entered the email address, but it will not move past that screen. It just keeps reloading the "Enter Email or Phone Number" screen for gmail.

What I have already done (after researching):

 -Access to less secure apps is already turned on for both accounts.
 -I changed authentication method to OAuth2 for both accounts.
 -I have updated to the most recent Thunderbird version: 78.8.0

I have restarted Thunderbird after doing all of this, and each time I try to send the draft, the screen to enter credentials pops up again, and the loop continues, never letting me enter the password. Now it will not even check my gmail email account for new mail without that screen popping up. Please help! I don't know what changed.

Asked by acarson522 3 days ago

Answered by sfhowes 3 days ago

  • Solved

Thunderbird is not using the same 'sent' folder as that in the server the server

The 'sent' folder on the web server is as expected with messages but in Thunderbird it is called 'sent - tonyrussell@xxxxxxx' and is empty. Pic of each attached. How can… (read more)

The 'sent' folder on the web server is as expected with messages but in Thunderbird it is called 'sent - tonyrussell@xxxxxxx' and is empty. Pic of each attached.

How can this be corrected please

Asked by Tony Russell 3 days ago

Answered by Toad-Hall 3 days ago

  • Solved

Thunderbird 78.7.1 Folder Pane line spacing

The Mint20 software updater just pushed a TB update from 68.1.0 to 78.7.1 and now, I too have a folder pane full of useless whitespace between folders. I've read what I … (read more)

The Mint20 software updater just pushed a TB update from 68.1.0 to 78.7.1 and now, I too have a folder pane full of useless whitespace between folders.

I've read what I believe to be every one of the threads on this problem in 78.3.x, but even after setting toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets true, locating the current profile folder, and creating the /Chrome/userChrome.css file, *none* of the various .css hacks suggested for reversing this change or regression work in 78.7.1. All such changes are ignored.

If anyone has a way of reversing this bug or regression in 78.7.1, I'd surely appreciate it.

Asked by dlpoole 3 days ago

Answered by dlpoole 3 days ago

  • Solved

configuration not found when adding existing email account

When I try to add an existing email account It gives me the message configuration not found! I have checked and double checked all settings, username. password and they a… (read more)

When I try to add an existing email account It gives me the message configuration not found! I have checked and double checked all settings, username. password and they are correct. But it denies me and gives an ERROR. See screenshot. Help solving this problem, please. I have tried avery setting and combination ( I mean the choice for protocol, SSL, authtentication methode) Nothing is working. Why?

Asked by Radu 3 days ago

Answered by Toad-Hall 3 days ago

  • Solved

Unable to download mail - RETR error

When I attempt to download new mail I get the error message : "The RETR command did not succeed. Error retrieving a message. Mail server pop.telstra.com responded: no suc… (read more)

When I attempt to download new mail I get the error message :

"The RETR command did not succeed. Error retrieving a message. Mail server pop.telstra.com responded: no such message."

Based on similar archived articles I logged into webmail and completely removed ALL mails. Trash folder is empty in webmail.

Still getting the same message. Webmail has no mails yet Thunderbird is failing when "downloading message 1 of 4". Suggestions?

Asked by ozrodders 3 days ago

Answered by ozrodders 3 days ago

  • Solved

Oh dear

Hi everyone. Tghunderbird is upgrading and won't let me open my emails now, it's asking about profiles (new old) I confess to be ignorant about the inner workings, once i… (read more)

Hi everyone. Tghunderbird is upgrading and won't let me open my emails now, it's asking about profiles (new old) I confess to be ignorant about the inner workings, once it is set up I just use it for basic emailing so have never understood all the settings or options. I'm going to reboot my pc in the hope it reverts back, if not I'll see you on the other side.

Cheers Stephen

Asked by s.j.henson 3 days ago

Answered by s.j.henson 3 days ago

  • Solved

Thunderbird profile clean-up

I am currently running thunderbird v68 on 4 linux (Xubuntu AMD64) machines using the same profile which is synchronised from machine to machine. However this profile is … (read more)

I am currently running thunderbird v68 on 4 linux (Xubuntu AMD64) machines using the same profile which is synchronised from machine to machine. However this profile is getting to be unwieldy and contains a number of inconsistencies and anomalies. For example it still thinks it's got emails from 2013 although these were offlined and deleted 7 years ago. History, cache and deleted items are cleared out and folders compacted daily yet the profile (excluding 1.9GB in the mail folders themselves) is still about 1GB a large chunk of which is in global-messages-db.sqlite. I could create a fresh profile but with 6 POP3 inboxes and an IMAP account plus a dozen or so addressbooks accumulated over the last 20+ years it's a bit of a daunting task. Is there any neat way of refreshing the Thunderbird bit while leaving the user data intact or at any rate restoring it automatically? Tks in anticipation of your help jg

Asked by j_g1 3 days ago

Answered by Toad-Hall 3 days ago

  • Solved

Lost local folders

How can I get a response to my questions when the replies are no-reply e-mails? I have lost my local folders when I migrated to version 68.11.0 (32 bit). There is no view… (read more)

How can I get a response to my questions when the replies are no-reply e-mails? I have lost my local folders when I migrated to version 68.11.0 (32 bit). There is no view folder so I cannot use your instructions. Morley Verdier

Asked by Morley Verdier 4 days ago

Answered by Toad-Hall 3 days ago