• Archived

Why does Thunderbird not work with Windows 8.1

I have used thunderbird now for about 6 years, for all my website accounts. During that time I have had very few problems, about 9 months ago I started using Windows 8, I… (read more)

I have used thunderbird now for about 6 years, for all my website accounts. During that time I have had very few problems, about 9 months ago I started using Windows 8, I transferred all my accounts from my old machines running on XP pro to new machines running Win 8 and thunderbird ran ok. I have auto updates running so I am assuming both thunderbird and windows are updating whenever! About 4 weeks ago I started experiencing major problems with Thunderbird, it would start then freeze, then it would start again then freeze, if I ran it in safe mode it would work for a while. Now it opens and freezes, the message at the top just says ' Thunderbird is not responding'. Even in safe mode now it will not work! I have tried uninstalling and re-installing, I have even tried installing an earlier version of Thunderbird, I Have deleted the profile and forced it to produce a new one, I have spent hours trawling different sites trying to find an answer, and you know what, the only conclusion I could come to was, nobody seems to care whether this problem is solved or not, so reluctantly I have had to give up and I moved all my accounts to Outlook, which works perfectly with Windows 8.1. I think that should have been the answer, right from the start of the problem!

Asked by martymacc 7 years ago

Last reply by ben.in.public 7 years ago

  • Archived

How do I transfer my message filters from one account to another in Thunderbird?

I had to create a new Thunderbird email account after my company switched from an internal mail server to Gmail. My message filters were not transferred over into the new… (read more)

I had to create a new Thunderbird email account after my company switched from an internal mail server to Gmail. My message filters were not transferred over into the new account. How do I transfer my message filters between accounts in the most recent version of Thunderbird? I'm assuming that this has to be an done via an import/export but I've not found any button or method on how to do this. I REALLY don't want to have to re-make every single filter I had in my previous account.

Asked by jperez 2 years ago

Last reply by sfhowes 2 years ago

  • Archived

where do i change my password for each account

my passwords have been changed at the mail provider which is earthlink. where do i change them in thunderbird. this seems like it would be so easy, but i cannot find it… (read more)

my passwords have been changed at the mail provider which is earthlink. where do i change them in thunderbird. this seems like it would be so easy, but i cannot find it.

Asked by Lisa 7 years ago

Last reply by RRavik 7 years ago

  • Archived

How to Backup emails and addresses

Hi, My Thunderbird is running very slow. I think it is partly because I have too many emails in folders. I would like to back up my emails and addresses and start 2015 … (read more)

Hi,

My Thunderbird is running very slow. I think it is partly because I have too many emails in folders. I would like to back up my emails and addresses and start 2015 with a clean thunderbird.

How can I backup my emails and addresses onto an external hard drive? How can I access them later if I need to read any of them?

many thanks for your help.

Asked by natachaY 6 years ago

Last reply by BearPup 6 years ago

  • Archived

email does not download

Windows 7, Thunderbird 24.4.0 I have been having some issues with Thunderbird not downloading emails. It does not do it even though it is scheduled to do it every 15 min… (read more)

Windows 7, Thunderbird 24.4.0

I have been having some issues with Thunderbird not downloading emails. It does not do it even though it is scheduled to do it every 15 minutes, nor will it download email when I click the GET MAIL button. Nothing happens! It does not even make an attempt to download. I know this because the progress bar does not appear and nothing is downloaded even though I know that there are emails in my Yahoo email inbox.

Does anyone know how to fix this? And yes I have already tried reinstalling Thunderbird.

Asked by karosa72 7 years ago

Last reply by Matt 7 years ago

  • Archived

All my emails stored in my IMAP Email that were stored in my Thunderbird "Profile" are not loading in my Thunderbird Account.

All my emails that were stored in Thunderbird in IMAP don't not load into my Thunderbird Account anymore. Although I do not use IMAP anymore, and have not used IMAP for … (read more)

All my emails that were stored in Thunderbird in IMAP don't not load into my Thunderbird Account anymore.

Although I do not use IMAP anymore, and have not used IMAP for the past 7 months (only use POP), all of my old IMAP Emails would automatically load in my Thunderbird Email Software. Several days ago all the IMAP emails not longer are there. I only get a message saying: "

"Alert from account harrison@---------com: full IMAP support is NOT enabled for this account"

My question is ... I haven't been using IMAP for the past 7 months, and everyday all my previously old emails from IMAP was stored in Thunderbird. Now they are gone. Can you help me retrieve my emails. Perhaps they're still saved in my Thunderbird IMAP Profile on my hard drive? ??? I need help retrieving them!! Please help,


Best Regards,

Harrison

Asked by ImapMailGone 7 years ago

Last reply by Matt 7 years ago

  • Archived

Upgraded to TB 78.0 - no colored folders under Local Folders and Composition/View Panes are dark.

Hi all - Just upgraded to TB 78 on Windows 10 x64, Build 2004. Noticed two major things: Issue 1 - All of the mail folder icons are no longer yellow. Just a stark white … (read more)

Hi all -

Just upgraded to TB 78 on Windows 10 x64, Build 2004. Noticed two major things:

Issue 1 -

All of the mail folder icons are no longer yellow. Just a stark white with a black edge. I attached an Image of the issue for review.

Issue 2 -

My Message Composition Pane is dark with white letters and most incoming text mail is the same.

I do have some dark colors set up under PC Settings -> Personalization but everything was working perfectly prior to this new release.

I attached Images of the issue for review. Note the "dark haze" over the HTML email.

No add-ons are enabled!

Any help appreciated! Kind of urgent to me.

TIA :)

Asked by Compumind 1 year ago

Last reply by Toad-Hall 10 months ago

  • Archived

My account sending hidden SPAM e-mails, i receive only mail delivery failure for e-mails that i didn't send

My account sending SPAM e-mails but i can't find it in sent folder, i receive only undelivered message response for messages which i didn't send and problem is not on pro… (read more)

My account sending SPAM e-mails but i can't find it in sent folder, i receive only undelivered message response for messages which i didn't send and problem is not on provider server i checked it out. Examples of server response: -

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

 ginger57@optonline.net
   SMTP error from remote mail server after end of data:
   host mx1.optonline.net [167.206.4.77]: 554 5.7.1 Spam detected by Cloudmark content scanner.  Message rejected.

This is a copy of the message, including all the headers. ------

Return-path: <stanko76@neobee.net> Received: from [181.64.16.205] (helo=kiwqdljpf) by smtp2.neobee.net with esmtpa (Exim 4.74) (envelope-from <stanko76@neobee.net>) id 1WPiCY-0004IY-2G for ginger57@optonline.net; Tue, 18 Mar 2014 01:48:20 +0100 Subject: FirmViagra Date: Mon, 17 Mar 2014 18:41:36 -0700 To: <ginger57@optonline.net> From: "Sleb Icap" <stanko76@neobee.net> Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=utf-7 X-Spam-Score: 1.2 (+) X-Scan-Signature: 05e778587fdac215ad5fe7047e8f78ed

http://holzstark.at/opportune.htm?la -


This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

 bet512@cox-internet.com
   SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<bet512@cox-internet.com>:
   host mx.coxmail.com [68.99.120.4]: 550 5.1.1 <bet512@cox-internet.com> recipient rejected

This is a copy of the message, including all the headers. ------

Return-path: <stanko76@neobee.net> Received: from [181.64.16.205] (helo=kiwqdljpf) by smtp2.neobee.net with esmtpa (Exim 4.74) (envelope-from <stanko76@neobee.net>) id 1WPiCk-0004IY-B6 for bet512@cox-internet.com; Tue, 18 Mar 2014 01:48:32 +0100 Subject: SweetDrugs Date: Mon, 17 Mar 2014 18:41:48 -0700 To: <bet512@cox-internet.com> From: stanko76@neobee.net Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=utf-8 X-Spam-Score: 2.3 (++) X-Scan-Signature: 05e778587fdac215ad5fe7047e8f78ed

http://selapak-cambodia.com/chic.html?zogyzeno - My configuration of Thunderbird is:

Application Basics Name Thunderbird Version 24.3.0 User Agent Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:24.0) Gecko/20100101 Thunderbird/24.3.0 Profile Folder Show Folder (Local drive) Application Build ID 20140131124303 Enabled Plugins about:plugins Build Configuration about:buildconfig Crash Reports about:crashes Memory Use about:memory Mail and News Accounts ID Incoming server Outgoing servers Name Connection security Authentication method Name Connection security Authentication method Default? account1 (pop3) pop3.neobee.net:110 plain passwordCleartext smtp.neobee.net:25 alwaysSTARTTLS passwordCleartext true account2 (none) Local Folders plain passwordCleartext account3 (pop3) pop.mail.yahoo.com:995 SSL passwordCleartext smtp.mail.yahoo.com:465 SSL passwordCleartext true account4 (pop3) pop.mail.yahoo.com:995 SSL passwordCleartext smtp.mail.yahoo.com:465 SSL passwordCleartext true account5 (pop3) pop.mail.yahoo.com:995 SSL passwordCleartext smtp.mail.yahoo.com:465 SSL passwordCleartext true Extensions Name Version Enabled ID Test Pilot for Thunderbird 1.3.9 false tbtestpilot@labs.mozilla.com Important Modified Preferences Name Value browser.cache.disk.capacity 358400 browser.cache.disk.smart_size.first_run false browser.cache.disk.smart_size.use_old_max false browser.cache.disk.smart_size_cached_value 358400 dom.max_chrome_script_run_time 0 extensions.lastAppVersion 24.3.0 font.internaluseonly.changed true font.name.monospace.el Consolas font.name.monospace.tr Consolas font.name.monospace.x-baltic Consolas font.name.monospace.x-central-euro Consolas font.name.monospace.x-cyrillic Consolas font.name.monospace.x-unicode Consolas font.name.monospace.x-western Consolas font.name.sans-serif.el Calibri font.name.sans-serif.tr Calibri font.name.sans-serif.x-baltic Calibri font.name.sans-serif.x-central-euro Calibri font.name.sans-serif.x-cyrillic Calibri font.name.sans-serif.x-unicode Calibri font.name.sans-serif.x-western Calibri font.name.serif.el Cambria font.name.serif.tr Cambria font.name.serif.x-baltic Cambria font.name.serif.x-central-euro Cambria font.name.serif.x-cyrillic Cambria font.name.serif.x-unicode Cambria font.name.serif.x-western Cambria font.size.fixed.el 14 font.size.fixed.tr 14 font.size.fixed.x-baltic 14 font.size.fixed.x-central-euro 14 font.size.fixed.x-cyrillic 14 font.size.fixed.x-unicode 14 font.size.fixed.x-western 14 font.size.variable.el 17 font.size.variable.tr 17 font.size.variable.x-baltic 17 font.size.variable.x-central-euro 17 font.size.variable.x-cyrillic 17 font.size.variable.x-unicode 17 font.size.variable.x-western 17 mail.openMessageBehavior.version 1 mail.winsearch.firstRunDone true mailnews.database.global.datastore.id d3f7cbbc-ff7c-49f8-8265-081ff16f23e network.cookie.prefsMigrated true places.database.lastMaintenance 1394703331 places.history.expiration.transient_current_max_pages 104858 plugin.importedState true plugin.state.flash 0 plugin.state.java 0 plugin.state.npauthz 0 plugin.state.npbrowserplugin 0 plugin.state.npctrl 0 plugin.state.npdeployjava 0 plugin.state.npgeplugin 0 plugin.state.npgoogleupdate 0 plugin.state.npnokiasuiteenabler 0 plugin.state.nppdf 0 plugin.state.npspwrap 0 plugin.state.npvlc 0 security.default_personal_cert Select Automatically security.disable_button.openCertManager false security.disable_button.openDeviceManager false security.OCSP.require true Graphics Adapter Description Intel(R) HD Graphics Family Vendor ID 0x8086 Device ID 0x0116 Adapter RAM Unknown Adapter Drivers igdumd64 igd10umd64 igd10umd64 igdumdx32 igd10umd32 igd10umd32 Driver Version 8.15.10.2462 Driver Date 7-26-2011 Adapter Description (GPU #2) NVIDIA GeForce GT 630M Vendor ID (GPU #2) 0x10de Device ID (GPU #2) 0x0de9 Adapter RAM (GPU #2) 2048 Adapter Drivers (GPU #2) nvd3dumx,nvwgf2umx,nvwgf2umx nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um Driver Version (GPU #2) 9.18.13.3165 Driver Date (GPU #2) 10-23-2013 Direct2D Enabled false DirectWrite Enabled false (6.2.9200.16571) ClearType Parameters ClearType parameters not found WebGL Renderer false GPU Accelerated Windows 0 AzureCanvasBackend skia AzureFallbackCanvasBackend cairo AzureContentBackend none JavaScript Incremental GC 1 Accessibility Activated 0 Prevent Accessibility 0 Library Versions Expected minimum version Version in use NSPR 4.10.2 4.10.2 NSS 3.15.4 Basic ECC 3.15.4 Basic ECC NSS Util 3.15.4 3.15.4 NSS SSL 3.15.4 Basic ECC 3.15.4 Basic ECC NSS S/MIME 3.15.4 Basic ECC 3.15.4 Basic ECC

Please help me to solve this problem.

Asked by ludi_dok 7 years ago

Last reply by jscher2000 7 years ago

  • Archived

Gmail blocking Thunderbird

My issue began when I changed my Gmail password. Now every time I try to connect to gmail, Google login prompt pops up. I keep clicking "allow", but to no avail. Google s… (read more)

My issue began when I changed my Gmail password. Now every time I try to connect to gmail, Google login prompt pops up. I keep clicking "allow", but to no avail. Google security notified me that an unauthorized device was trying to gain access to my gmail account and gives me no options. What am I to do?

All my settings seem to be in order both in Gmail and Thunderbird. What have I missed?

Note: two other Gmail accounts are working seamlessly.

Please help.

Asked by C. M. 1 year ago

Last reply by bty-adminf1 1 year ago

  • Archived

sync lighting with outlook.com calandar

hello, i have sync my mail from outlook.com with thunderbird and i have now install lighting. can i sync the calancar from outlook.com with lighting/thunderbird? and that… (read more)

hello,

i have sync my mail from outlook.com with thunderbird and i have now install lighting. can i sync the calancar from outlook.com with lighting/thunderbird? and that in realtime? i can't export the calandar from outlook.com in a file and inport in lighting.

greets from jeffrey

Asked by jeffrey136 7 years ago

Last reply by christ1 7 years ago

  • Archived

After folder repair I lost all messages in my inbox

Had a message not load when clicked so I decided to repair the folder, which I might do once or twice a year. Did the repair and when it was done in a second, all my mes… (read more)

Had a message not load when clicked so I decided to repair the folder, which I might do once or twice a year. Did the repair and when it was done in a second, all my messages in my inbox disappeared. I had around 190 in the inbox and now nothing. I do have a POP3 account and was able to see the messages online, but I need them in Thunderbird. Is there anyway to recover them or maybe re-start my computer to a previous day?

Asked by bestaudioguy 7 years ago

Last reply by gritzle75 7 years ago

  • Archived

Horrible, irresponsible default setting for Thunderbird re: deleting mail from POP server

Yesterday I downloaded and booted an ISO of Linux Mint 16 because I was curious about the current state of Linux and whether it would make sense to finally switch from Wi… (read more)

Yesterday I downloaded and booted an ISO of Linux Mint 16 because I was curious about the current state of Linux and whether it would make sense to finally switch from Windows. The OS booted and ran without any major issues and seemed generally well-polished.

Then I ran Thunderbird and did a quick setup of my POP3 e-mail account (provided by GoDaddy) using the default configuration, which I assumed would be appropriately configured for someone who wanted to give Thunderbird a test-run. I waited a few minutes while Thunderbird downloaded all the e-mail messages from GoDaddy's server and then I spent some time poking around with the program. Seemed fine.

Unfortunately, I did not realize until after rebooting my system into Windows that Thunderbird was configured by default to delete all my e-mail messages from the server upon download, and I was shocked to find that I could no longer access my old messages via my Android phone. That's several months worth of important e-mails that Thunderbird unceremoniously wiped from my mail server without so much as a warning.

This is a horribly irresponsible way to configure Thunderbird's default settings and I'm sure I'm not the only person who has gotten burned in this manner. Needless to say it has soured me not just on Thunderbird but on Linux in general as a desktop OS. As an attorney I frequently need to review previously-read e-mail messages in my account and your mail client's default settings have caused me a major inconvenience. I strongly suggest that you alter Thunderbird's default configuration to leave downloaded messages on the server in order to avoid upsetting users in the future.

Asked by ajerimez 7 years ago

Last reply by jscher2000 7 years ago

  • Archived

Import Outlook contacts from data file to Thunderbird Address Book

I have a new hard drive. In reconfiguring it I am going from Outlook to Thunderbird. I want to import an Outlook contacts file to the T'bird Address book. When I do this … (read more)

I have a new hard drive. In reconfiguring it I am going from Outlook to Thunderbird. I want to import an Outlook contacts file to the T'bird Address book. When I do this off of tools/import there is no browse option. How can I do this? Many thanks.

Asked by jeffnw5 6 years ago

Last reply by Toad-Hall 6 years ago

  • Archived

My connection keeps timing out on Thunderbird and I can no longer receive or send emails. It's not the server, but Thunderbird that's the issue.

I created an IMAP account last week and I did this with support from my provider. Emails were sending and receiving fine. 3 days ago a message started popping up that the… (read more)

I created an IMAP account last week and I did this with support from my provider. Emails were sending and receiving fine. 3 days ago a message started popping up that the connection was timing out and I couldn't send or receive emails. I went onto my webmail to test the server, but my emails were sending, so it is not the server but my account settings on Thunderbird. I checked the Password, I removed saved passwords, and when I restarted Thunderbird, the same thing happened but now there isn't a saved password nor does it ask me to re-enter the password.

Please advise. Thank you!

Asked by kscholiadis 7 years ago

Last reply by Matt 7 years ago