Login to servers not succeeding

Since Thunderbird’s latest upgrade I get the error message: “Sending of password for user did not succeed. Mail server pop.orange.fr responded: [AUTH] Authentication fai… (read more)

Since Thunderbird’s latest upgrade I get the error message: “Sending of password for user did not succeed. Mail server pop.orange.fr responded: [AUTH] Authentication failed.” BUT - I have not used burr.robert@orange.fr for over 5 years. I moved to aburden0@gmail.com which Thunderbird has always handled without a problem.

At the same time I now also get the error message : “login to server smtp.gmail.com with username clachan62@gmail.com failed”.

Clachan 62 @gmail.com is the recovery e-mail for aburden0@gmail.com.

This present problem means I cannot send or receive e-mails on my two gmail addresses. I suppose I could delete Thunderbird completely and go over to using Gmail, but I don’t want to do this as I like Thunderbird.

What do I do to resolve this problem?

Asked by aburden0@gmail.com 5 minutes ago

Thunderbird not deleting email from pop3 server

I have the latest Thunderbird installed and am using it for two separate email addresses, both pop3. The server settings are identical as far as I can see but for one acc… (read more)

I have the latest Thunderbird installed and am using it for two separate email addresses, both pop3. The server settings are identical as far as I can see but for one account Thunderbird deletes emails from the server as soon as downloaded and for the other it does not. On the second account I checked "Leave messages on server" for 1 day and that did not delete the messages either.

I tried running in troubleshoot mode and that made no difference. Any suggestions appreciated.

Thanks

Asked by DonMarquardt 1 hour ago

All my emails have gone

Hi all. I have installed some directories in Thunderbird in order to store emails by catagory. When I opened Thunderbird all the emails contained in these directories hav… (read more)

Hi all. I have installed some directories in Thunderbird in order to store emails by catagory. When I opened Thunderbird all the emails contained in these directories have disappeared. The default thunderbird directories were unaffected, just my new ones. These stored emails were quite important.

Can anyone suggest anything to recover them?

Asked by Dingus 4 hours ago

Cannot delete folder within account

Hello, I am trying to delete two folders from a mailing account: Folders and Labels (picture 1). As you can see, the two folders are displayed in italic and cannot be acc… (read more)

Hello,

I am trying to delete two folders from a mailing account: Folders and Labels (picture 1). As you can see, the two folders are displayed in italic and cannot be accessed via the subscription menu (picture 2). Neither refreshing, nor repairing the folders helps. I have tried deleting the .mfg files corresponding to both the folders and the profile under /profiles//ImapMail but they are all regenerated upon re-launching the app. If I turn off Account settings/Server settings/"Check for new messages at startup", the folders cease to be regenerated upon re-launch after deletion (picture 3). I suspect my issue to be server-side, which assumption is further supported by the error message I receive when trying to compact the folder in question with startup message check on (picture 4. Do excuse the quality, print screening the prompt was not possible). Potentially relevant information: The two folders in question might be referencing two functions of identical names available within the proton-mail web-client (picture 5). I am however not using these functions. I am using proton-mail bridge 2.2.2.

Can you please help me resolve this issue?

Asked by relations 7 hours ago

Thunderbird disappeared and can't get it back

Thunderbird stopped working on my regular computer and disappeared. When I try to bring it up get a very long error message starting, "The procedure entry point ???0Lock… (read more)

Thunderbird stopped working on my regular computer and disappeared. When I try to bring it up get a very long error message starting, "The procedure entry point ???0LockedMarkerTypeFunctions. . . . When I hit "OK," next screen says, "Couldn't load XPCOM." On that computer, I'm running Windows 11. I apologize for any errors in typing; I have limited use of my hands. Thank you.

Asked by caroGlou9815 10 hours ago

New Update today. One of my 3 email accounts are now gone. Where'd it go?

New Update today. One of my 3 email accounts are now gone. Where'd it go? My Road Runner email account is gone. Email me at [edited] @gmail.com. If you email me to the d… (read more)

New Update today. One of my 3 email accounts are now gone. Where'd it go? My Road Runner email account is gone. Email me at [edited] @gmail.com. If you email me to the default email address, I won't get it as my default is my Roadrunner account [edited] @cfl.rr.com). It's gone.

Asked by Bri Mo in FL 19 hours ago

GMail not working with 102.3.0

From the "it's better never to upgrade" department: What has Thunderbird done now. Ever since it 'automatically' upgraded to ver 102.3.0 I cannot log into one of my Gmail… (read more)

From the "it's better never to upgrade" department: What has Thunderbird done now. Ever since it 'automatically' upgraded to ver 102.3.0 I cannot log into one of my Gmail accounts. One account is fine but the other says wrong user name or password. Researching online has not helped due to the fact that the latest version is different from those discussed. The settings are identical to the account that is working. OAuth2 is set but still no luck. What am I missing?

Asked by mccloskey.skip 17 hours ago

View all emails for a correspondent / customer

Hi, Please see image. I use emClient but wish to move over to Thunderbird as emClient is getting too bloated, slow and freezes. However, I cant seem to be able to display… (read more)

Hi,

Please see image. I use emClient but wish to move over to Thunderbird as emClient is getting too bloated, slow and freezes.

However, I cant seem to be able to display all emails from the same customer in Mozilla. The uploaded image shows how you can see all emails from a selected customer in emClient.

Is this same view possible in Mozilla? If not, whats the alternative in Mozilla?

Thanks

Asked by specialistsupplements 18 hours ago

Can't copy (can only move) a contact from one address book to another

I have multiple address books in Thunderbird. For example, I have one address book for families in our small school, and within that address I have a mailing list for el… (read more)

I have multiple address books in Thunderbird. For example, I have one address book for families in our small school, and within that address I have a mailing list for elementary and another for secondary. I have a separate address book for the parents in my math classes and within that address book I have a mailing list for each class. Until the latest update, I could copy a contact from the mailing list in one address to a mailing list in another, thus copying the contact into the corresponding address book. Now I can't do that. I can copy within an address book to different lists, but if I try and drag a contact, I can only drag it to another address book, which actually moves the contact, deleting it from where it came from. Why was that changed in the update and what do I do now? I want to keep the address books separate!

Asked by kim47 19 hours ago

Problem Importing (.ics) File

I saved an ics file (from Apple, if it matters), went to Events and Tasks, then Import. I went through the steps, choosing iCloud. I've attached two screen shots showing … (read more)

I saved an ics file (from Apple, if it matters), went to Events and Tasks, then Import. I went through the steps, choosing iCloud. I've attached two screen shots showing what happens.

What am I doing wrong?

Asked by hrussd 20 hours ago

Thunderbird 102.3 no longer deletes mail from server.

I allowed an auto-update from 102.2 to 102.3, and my installation of Thunderbird will no longer delete messages from the server. I never had a problem previously, so this… (read more)

I allowed an auto-update from 102.2 to 102.3, and my installation of Thunderbird will no longer delete messages from the server. I never had a problem previously, so this is exactly the opposite of what the 102.3 release notes claim to have fixed.

I use the POP3 setting, and I have a preference of "leave messages on server until I delete them."

When I look at the popstate.dat file after closing T-Bird all the messages have a "k" at the beginning instead of "d".

It appears that whatever was "fixed" did not work in my case.

I tried reinstalling 102.3 from scratch, but there was no change.

I switched back to 102.2, and everything works correctly again.

I have not seen any other comments like this, so I do not know if there is something unusual in my installation. Not aware of any other problems, and I do not have any extensions at all.

Asked by gefuller5 21 hours ago

Even using latest Thunderbird version 102.3, I still cannot access newsgroups list

I have used Thunderbird successfully for newsgroup access until v102 with all updates afterwards up to and including v102.3. I am still unable to populate the newsgroup … (read more)

I have used Thunderbird successfully for newsgroup access until v102 with all updates afterwards up to and including v102.3. I am still unable to populate the newsgroup list. All I get is "please wait" and a progress bar which does not show any movement, and no newsgroup list downloads. Thunderbird is running under Windows Pro 10 with all updates applied. I am very disappointed this hasn't been resolved yet. Am I the only user with this problem?

Asked by eades1936 23 hours ago

In search results, I get nothing but error "www.xn--,-1fo.com could not be found."

Hi, It has become impossible to open emails from a set of "Results For:" in a global search. When I click on any item, instead of the email opening I get a the message "S… (read more)

Hi, It has become impossible to open emails from a set of "Results For:" in a global search. When I click on any item, instead of the email opening I get a the message "Server Not Found. www.xn--,-1fo.com could not be found. Please check the name and try again."

In earlier versions of Tbird, the cure for this was to "Display Results as a List" and open from that. However, as of the latest update, this doesn't work either. It's all "www.xn"

The emails are correctly downloaded and available from the main Inbox list.

Does anyone else have this problem? Does anyone know how to fix it?

Thunderbird 102.3.0 on a Macbook Air, 2018 model, running Mac OS 12.3.1

David

Asked by dberreby 23 hours ago