Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Thunderbird fails to connect to the server

Thunderbird 78.5.1 On computer A, probably since one of the latest updates TB is not able anymore to connect to the server, I only get the error message "connection to se… (read more)

Thunderbird 78.5.1 On computer A, probably since one of the latest updates TB is not able anymore to connect to the server, I only get the error message "connection to server xxx failed"

Activity manager shows no messages at all Server xxx is on my network, connection is not blocked TB profile seems to be ok : when using the same profile on computer B, everything is working fine

  • creating new account (same data as existing account) on new profile on computer A is not possible : message "Unable to log in at server. Probably wrong configuration, username or password"
  • however using exactly same procedure and data on computer B, it is working !

So, creating a new account on a new profile is not possible Disabling firewall and AV : no change TB safe mode : no change Reinstalling and uninstalling/installing TB again : no change Windows safe mode with Networking : no change TB config:security.tls settings are identical on computer A and B I changed TB config:security.tls settings : .version.min to 2, 1 and 0 : no change

and .enable_post_handshake_auth to true : no change
and .version.enable-deprecated = true : no change
(all after restarting TB)

Changing TB Server Security settings : no change

I deleted the stored passwords, but after restarting TB is NOT asking for the pw's meaning TB is even NOT trying to connect to the server ?

(error messages are translated from Dutch, so possibly not identical to English ones)

see also https://support.cdn.mozilla.net/en-US/questions/1304493 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1269090?page=2 https://support.mozilla.org/nl/questions/1313268

I think I tried almost everything to solve the problem. It seems the problem is on the computer/TB installation, but where ? Can someone tell me how to proceed further ?

Asked by Tom 1 year ago

Answered by Tom 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Sending and receiving emails on my 3 email accounts suddenly stopped working "username & password not accepted"

Is there anyone at Mozila Thunderbird who can call me or who I can call to sort this out. I have been using this email system for many years. I have been using it on this… (read more)

Is there anyone at Mozila Thunderbird who can call me or who I can call to sort this out. I have been using this email system for many years. I have been using it on this laptop for over a year without any problems. Today I used it to send and receive emails ok, but just one hour ago it stopped working for no apparent reason. I can still send and receive emails on my andriod phone but not on my laptop, I keep getting the error message Login to Account "my email@gmail.com" failed and Login to server imap.googlemail.com with username myusername@gmail.com failed.

When sending emails out I get error message Login to server smtp.googlemail.com with username musername@gmail.com failed. and it asks me to Retry or Enter New Password or Cancel. I tried entering the password but to no avail. If I then click on "Cancel" I get the following error message "Sending of the message failed. Failed due to unexpected error 80004005. No description is available. The message could not be sent using Outgoing server (SMTP) smtp.googlemail.com for an unknown reason. Please verify that your Outgoing server (SMTP) settings are correct and try again."

Asked by andrelavoipierre2 2 years ago

Answered by mchicca1 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Thunderbord Calendar event notification failure to dismiss

I've searched the community and knowledge base, and I am not seeing a solution that works. The video listed below shows the issue but here's a recap: An event I accepted… (read more)

I've searched the community and knowledge base, and I am not seeing a solution that works. The video listed below shows the issue but here's a recap: An event I accepted an invite to just completed. The notification popped up before the event as hoped for, but could not be dismissed. It continues to repeat about every 20 to 30 minutes.

Clicking dismiss does nothing. Clicking dismiss all does nothing. https://www.screencast.com/t/NAPTzvp9kOoh

Any help is appreciated.

Asked by cenay 7 months ago

Answered by sfhowes 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Cannot get past error "Thunderbird is already running, but not responding..."

For two days, I have been trying everything I can after reading these boards to get past this error message: "Thunderbird is already running, but is not responsive. The o… (read more)

For two days, I have been trying everything I can after reading these boards to get past this error message: "Thunderbird is already running, but is not responsive. The old Thunderbird process must be closed to open a new window"

I backed up my data on an old computer yesterday, but before I could even get it to the new computer, had issues with opening Thunderbird on the old computer again. I always get the message above.

Tried installing the backup on the new computer - and now am getting the message over there.

I have tried so many of the suggestions in these Thunderbird threads. I am at my wits end.

I have tried to start in safe mode on both computers, run the exe file manually, compare the profiles.ini file to prior backups (it is the same), look for lock files (there are none I have found), used the Profile Manager utility to install on new computer without success....

One thing that comes to mind for me next... 1) I have a copy of a backup from June 5, 2020 that was successfully used to install on the (now) old computer. If I thought that I could do a fresh install of Windows on the new computer and have that June 5th copy install properly - at this point I would do without 20 days of e-mail.

Thanks in advance for any assistance that you can give!

Asked by tikikml 1 year ago

Answered by tikikml 1 year ago

  • Solved
  • Archived

MASSIVE INTERFACE LAG/HANG/FREEZE

I have NO idea what is going on: Just clicking on folders = MASSIVE LAG/HANG/FREEZE. Just clicking a menu icon = MASSIVE LAG/HANG/FREEZE. Just clicking one email ico… (read more)

I have NO idea what is going on:

  • Just clicking on folders = MASSIVE LAG/HANG/FREEZE.
  • Just clicking a menu icon = MASSIVE LAG/HANG/FREEZE.
  • Just clicking one email icon = MASSIVE LAG/HANG/FREEZE.
  • Just trying to open an email = MASSIVE LAG/HANG/FREEZE.
  • Trying to do ANYTHING = MASSIVE LAG/HANG/FREEZE.

It does not start to happen immediately when program starts, sometimes 1 minute after, sometimes more. I cant point out a reason or action that leads to this behavior. If I restart the program, the problem persists. If I reboot the system, its gone.

Its the only program in my system having this behavior. Examples of what I work daily with: MS Office programs, Adobe programs, Oracle VM, Visual Studio, Blender and Unity.

I read diagonally something about Windows Defender, how to proceed with that? How to disable ONLY for Thunderbird? It's an interface problem, why should that work? Is this something else, memory leak, anything?

I love Thunderbird, using it for YEARS! I don't want to change, please help, I got loads of work to deliver! :(

EDIT: Found the edit Question on the right side of the screen (not bellow the post as expected), rearranged the text, and rewrote details so not to be confused with "internet lag".

Asked by Marco Antonio 2 years ago

Answered by Marco Antonio 2 years ago

  • Solved
  • Locked
  • Archived

Been using Mozilla/Thunderbird email for over 20 years - now so slow I may have to change to Outlook. **SOLVED: by updating Trend Micro.**

I am using the latest version of Thunderbird 78.3.2 (32 bit) as well as the latest Firefox 81.0.1 (64 bit). My email has gotten so slow when downloading from the server a… (read more)

I am using the latest version of Thunderbird 78.3.2 (32 bit) as well as the latest Firefox 81.0.1 (64 bit). My email has gotten so slow when downloading from the server as well as trying to open each individual email which can take 30-45 seconds to open. I also get the annoying spinning circle as well as it say that "Mozilla Thunderbird - Not Responding" - so frustrating. I get far too many emails a day to continue with this madness and trying to "search" for a solution to "read about" on-line and hope it works? A friend of mine who seems to know about computers suggests it is an "index thing", but I can't seem to find a fix? HELP ME PLEASE~!

Asked by bherold1 1 year ago

Answered by Matt 1 year ago

  • Solved
  • Archived

macOS Big Sur causing issues. Thunderbird stalls and folder pane invisible.

I upgraded my Mac to macOS Big Sur and now thunderbird is having major issues. At first it was making the folder pane invisible (translucent if you like) but still there.… (read more)

I upgraded my Mac to macOS Big Sur and now thunderbird is having major issues. At first it was making the folder pane invisible (translucent if you like) but still there. I cannot update Thunderbird and every other action I try seems to stall the application. Has anyone any ideas on how to fix this please?

Asked by t_g 1 year ago

Answered by Wayne Mery 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Thunderbird Inserting Unnecessary Line Breaks

After an extraordinary amount of testing, I can conclude that Thunderbird is placing linebreaks inappropriately in emails sent from Thunderbird. In other forum posts, I … (read more)

After an extraordinary amount of testing, I can conclude that Thunderbird is placing linebreaks inappropriately in emails sent from Thunderbird.

In other forum posts, I saw these described as "soft" line breaks that email clients could ignore, but in my testing, Gmail, Yahoo, Outlook/Office 365 all display these false line breaks (in both webmail and mobile apps). In fact, the only email clients that did not display these false line breaks were Outlook 2016 (Windows 10) and Thunderbird (Windows/macOS).

The issue is that Thunderbird is inserting these line breaks where the line changes in the view of the composer. This is an arbitrary line that really serves no obvious purpose, given the thousands of possible variations in screen sizes on mobile or desktop?

Toggling between sending in HTML or plain text seems to not have an impact in resolving this issue, and neither does switching between "Paragraph" or "Body Text" modes.

Example images are attached of how this looks.

Any hope for a resolution on this issue? (via Extension or correction by the developers?)

Asked by William 1 year ago

Answered by sfhowes 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Mozilla Thunderbird error message XUL Runner

Hi, Went to check my e-mails this morning and got the following error message, (See attached): XULRunner Error: Platform Version '78.10.1' is not compatible with minvers… (read more)

Hi,

Went to check my e-mails this morning and got the following error message, (See attached):

XULRunner

Error: Platform Version '78.10.1' is not compatible with

minversion >= '78.10.0' maxversion <= '78.10.0'

How do I resolve this without losing data?

Regards,

Neil Harland

Asked by cct667 1 year ago

Answered by catriona1 11 months ago

  • Solved
  • Archived

aol stopped working in Thunderbird 7/12/21. This also happened in 11/2020, but it was fixed and worked for 6 months.

What do I need to do to get aol working in Thunderbird again? I can access my aol mail using aol.com but not through Thunderbird. I get an error message "Login to serve… (read more)

What do I need to do to get aol working in Thunderbird again? I can access my aol mail using aol.com but not through Thunderbird. I get an error message "Login to server imap.aol.com with username rozsea2 failed."

I think last time I had to remove my account from Thunderbird and then create a new account. Will that work now?

Asked by rozsea 10 months ago

Answered by sfhowes 10 months ago

  • Solved
  • Archived

Suddenly TB cannot open jpg file incoming email attachments, other types open OK.

I had specified that jpg files be opened by PIcasa Photo Viewer and all had been working well for years -- this new behavior started a few months ago. All other file type… (read more)

I had specified that jpg files be opened by PIcasa Photo Viewer and all had been working well for years -- this new behavior started a few months ago. All other file types open as expected, e.g. csv is opened by Excel, pdf by Reader, ...No matter what setting I use for associating with jpg files, clicking on the attachment just stores them in my appData/Local/TEMP directory, and Picasa doesn't open the file tho it updates the contents of that folder.

I first tried all the different options for jpg file types, including save file, Use Default, Always Ask, choosing another program to open jpg's, ... and all did the same thing. I then deleted the associated JPG option for incoming attachments and tried again to open it, but it still just copies the jpg to the TEMP dir, and I don't get prompted for anything. Same behavior for all when using SAFE mode too.

[Note in the attached image I show the choices for JPEG, not JPG, because I just deleted the JPG action and it won't come back. Anyhow I've tried every combination, including the bottom part about where to save files to as well as the drop down list]

I'm on Win 10 x64 using TB 68.10.0 (32 bit)

Any ideas?

Asked by BaliDave 1 year ago

Answered by Matt 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Dont open Office attachments

Hello Long time dont use Thunderbird and some time ago I need to use it. And there is a problem with Office attachments as a long time ago - then problem didnt solve... T… (read more)

Hello

Long time dont use Thunderbird and some time ago I need to use it. And there is a problem with Office attachments as a long time ago - then problem didnt solve... Thunderbird dont open Office attachments. I have a message:

Error Word when try to open file. Try to do next actions.

  • Check permission for access to file or disk
  • Check, does it enough space or memory and etc

Same with Excel files

But others attachments Thunderbird open fast and easy - pdf, jpeg, etc. Even those Office attachments that I send to somebody. Dont open only those that I recieve.

How to solve this problem? I need to save those Office attachments on disk and only then open them. It's really annoying. Windows 7 Office 2016 Thunderbird 60.9.0 (32-bit)

Asked by reku_kun 1 year ago

Answered by Toad-Hall 1 year ago

  • Solved
  • Archived

"serwer poczty przychodzącej już istnieje"

Przez durną interię jak zaczęli coś grzebać wywaliło mi konto po iluś latach wziąłem je usunąłem w TB i co już nie mogę założyć wyskakuje komunikat serwer poczty przychod… (read more)

Przez durną interię jak zaczęli coś grzebać wywaliło mi konto po iluś latach wziąłem je usunąłem w TB i co już nie mogę założyć wyskakuje komunikat serwer poczty przychodzącej już istnieje ale gdzie usunąłem bo nie chciało mi hasła przyjąć. Mam skopiowaną wersję ale mimo że ja podmieniam to i tak się nie pokazuje te konto bo wcześniej było poczta.fm a teraz wieśniaki zmienili na poczta.interia.pl i się zrobił bałagan, na stronie zaloguję się normalnie hasła zmieniałem wpisuje wszystko tak jak chcą i co nie mogę w TB założyć konta tydzień tracę już czas nie mogę pracować bo mnie szlak na miejscu zaraz trafi. Proszę o pomoc tel. 665453366 email dawidorwat@poczta.fm Chciałbym nadmienić iż mam jeszcze oprócz tego jednego konta dwa inne które działają . odinstalowywałem TB z 30 razy po czym konto uda się założyć z interii ale nie mam żadnych wiadomości, po czym wezmę zamienię folder Thunderbird ten co skopiowałem po usunięciu konta interii ale zostały dwa pozostałe i te dwa pozostałe się wkleją ale te z interii znika i już nie no przeciez krew mnie zaleje niech mi ktoś pomoże nawet zdalnie się połączyć bo przecież nie idzie nic zrobić to jeśli ten serwer poczty przychodzącej już jest to czemu nie pokazuje się !!!!!!!!!!!!!! niech mi to ktoś napisze jak krowie na rowie co zrobić PROSZĘ

Asked by dawidorwat 1 year ago

Answered by TyDraniu 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Thunderbird crashing as soon as it opens

Since yesterday my Thunderbird is crashing right after it opens. Just a few seconds after it loads, it crashes and the Mozilla Crash Reporter comes up. I'm on a Mac OS 10… (read more)

Since yesterday my Thunderbird is crashing right after it opens. Just a few seconds after it loads, it crashes and the Mozilla Crash Reporter comes up. I'm on a Mac OS 10.13.6 and have the latest version of Thunderbird.

Crash ID is: bp-9d476fe2-c377-4f9c-9908-b7fa80200924

I just erased all my profile files, trashed the Application that was in my machine and installed a new one from scratch. It worked for a few hours but crashed again. Opening in Safe Mode gives the same result.

Asked by Gil Barros 1 year ago

Answered by sfhowes 1 year ago

  • Solved

Gmail says not supporting 3rd party apps (Thunderbird) after April 2022

Is Thunderbird going to come up with a work around or change to still be functional with GMAIL? I've been fighting with Gmail for about 4 years now on them shutting off t… (read more)

Is Thunderbird going to come up with a work around or change to still be functional with GMAIL? I've been fighting with Gmail for about 4 years now on them shutting off third party access automatically every 2 months. Now they are changing to finally get rid of it for good. What do we do now?

Asked by Adam 2 months ago

Answered by david 2 months ago

  • Solved
  • Archived

Message list panel now has more white space (fewer messages shown) and dangerously confusing hover highlighting v78.3.2

I just upgraded to 78.3.2, and the message list panel now has significantly more spacing, less denstiy. There is more whitespace between lines. And there does not appear … (read more)

I just upgraded to 78.3.2, and the message list panel now has significantly more spacing, less denstiy. There is more whitespace between lines. And there does not appear to be any option to reset this back to the previous compact view?

EDIT: Adding a note about an additional issue with the message list panel that is discussed in this thread... Prior to v78.3.2, a message/line in the message list pane would not become highlighted until I *clicked* on it. Now, whenever I just pass my mouse over the list, the message under the mouse becomes highlighted (and the last message(s) *selected* also remains highlighted). This results in two or more non-adjacent messages being highlighted in the same way at the same time. This is a poor usability experience and dangerous design that has caused me to perform operations on unintended messages multiple times, even nearly accidentally deleting messages. This usability degradation creates a risk of data loss.

KEYWORDS: message thread pane, message list panel, UX, UI design, usability, accessibility

Asked by sells59 1 year ago

Answered by Toad-Hall 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Search with quote for exact term not working

Version 68.12.1 on Windows 10 I know the exact subject of the email, I have sent it to myself a month ago. I type "upgrade m1" with quote marks on the top global search b… (read more)

Version 68.12.1 on Windows 10 I know the exact subject of the email, I have sent it to myself a month ago. I type "upgrade m1" with quote marks on the top global search bar and I get all kind of junk with the word "upgrade" that are mainly spams. If I scroll back manually I can locate the email with the same subject in my inbox. I have rebuilt the search cache already.

Any suggestion?

Asked by daninet90 1 year ago

Answered by sfhowes 1 year ago

  • Solved
  • Locked
  • Archived

I get a predominantly blank screen when I open Thunderbird

I've been using Thunderbird for years, but today when I started it, I got a predominantly blank screen. I finally uninstalled it, downloaded the latest version, and rein… (read more)

I've been using Thunderbird for years, but today when I started it, I got a predominantly blank screen. I finally uninstalled it, downloaded the latest version, and reinstalled it. I still get a more-or-less blank screen as shown.

If I click File > Get new messages for... it shows the accounts I have set up with Thunderbird, but clicking on "All accounts" or any individual account does nothing.

I had my Profile and my emails stored in folders other than the default ones, so I thought clicking on Tools > Options or Tools > Account settings would allow me to specify those folders, but once again nothing happens when I click the links.

Yet I get popups saying that I've received new mail, but it doesn't show up.

I've tried running Thunderbird in Safe Mode but this doesn't help.

What's wrong and how can I fix it?

Asked by coffent 1 year ago

Answered by coffent 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Outgoing / Sending message fails on Spectrum email (formerly Time Warner Cable)

I've switched back to using Thunderbird on a Windows 10 desktop, after many years of settling for Microsoft and using Outlook via the Office Suite provided by the univers… (read more)

I've switched back to using Thunderbird on a Windows 10 desktop, after many years of settling for Microsoft and using Outlook via the Office Suite provided by the university where I teach. Now I've quit Office; tired of it being destroyed by buggy updates. Switching to Thunderbird, everything so far has gone well, except for one very frustrating problem. My most important personal email account (with all personal, friends, family, and private matters) is all on a Spectrum (formerly Time Warner Cable) email account. That is, Spectrum is my ISP and so I have used a ".rr.com" account for years. Thunderbird works like a charm with Gmail. It also synchronizes with the Spectrum/ TWC server as far as downloading all the files and folders from there perfectly. But it is unable to send mail via this account (which has been my principle account for years)/. I can't get any help from Spectrum. I am sincerely hoping to get help here! I'm attaching screenshots to show what the ISP says are the correct settings for the SMTP server, and what I have on Thunderbird so far. I hope you can figure this out, and tell me what I'm doing wrong. Thanks a lot, in advance.

Asked by bwp123 1 year ago

Answered by sfhowes 1 year ago

  • Solved

messages to gmail addresses from Thunderbird are blocked

We use Thunderbird to send and receive mail through our Sonic accounts. Recently mail sent to gmail addresses is blocked as: The original message was received at Thu, 3 M… (read more)

We use Thunderbird to send and receive mail through our Sonic accounts. Recently mail sent to gmail addresses is blocked as:

The original message was received at Thu, 3 Mar 2022 12:39:17 -0800 from 192-184-193-203.static.sonic.net [192.184.193.203]

  ----- The following addresses had permanent fatal errors -----

< ... @gmail.com>

   (reason: 550-5.7.26 This message does not have authentication information or fails to)
  ----- Transcript of session follows -----

... while talking to gmail-smtp-in.l.google.com.: >>> DATA <<< 550-5.7.26 This message does not have authentication information or fails to <<< 550-5.7.26 pass authentication checks. To best protect our users from spam, the <<< 550-5.7.26 message has been blocked. Please visit <<< 550-5.7.26 https://support.google.com/mail/answer/81126#authentication for more <<< 550 5.7.26 information. bc20-20020a656d94000000b00378a29031dasi2994966pgb.228 - gsmtp 554 5.0.0 Service unavailable


Reporting-MTA: dns; d.mail.sonic.net Received-From-MTA: DNS; 192-184-193-203.static.sonic.net Arrival-Date: Thu, 3 Mar 2022 12:39:17 -0800

Final-Recipient: RFC822; ... @gmail.com X-Actual-Recipient: rfc822; ... @gmail.com Action: failed Status: 5.7.26 Remote-MTA: DNS; gmail-smtp-in.l.google.com Diagnostic-Code: SMTP; 550-5.7.26 This message does not have authentication information or fails to Last-Attempt-Date: Thu, 3 Mar 2022 12:39:18 -0800

However, messages sent through Sonic's browser-based webmail site (using Firefox) go to gmail OK, as:

The original message was received at Thu, 3 Mar 2022 13:07:30 -0800 from webmail.b.apps.sonic.net [64.142.122.9]

  ----- The following addresses had successful delivery notifications -----

<edit88@gmail.com> (relayed to non-DSN-aware mailer)

  ----- Transcript of session follows -----

< ... @gmail.com>... relayed; expect no further notifications


Reporting-MTA: dns; d.mail.sonic.net Received-From-MTA: DNS; webmail.b.apps.sonic.net Arrival-Date: Thu, 3 Mar 2022 13:07:30 -0800

Final-Recipient: RFC822; ... @gmail.com X-Actual-Recipient: rfc822; ... @gmail.com Action: relayed (to non-DSN-aware mailer) Status: 2.1.5 Remote-MTA: DNS; gmail-smtp-in.l.google.com Diagnostic-Code: SMTP; 250 2.1.5 OK a2-20020a17090a854200b001bc2c281760si3072835pjw.2 - gsmtp Last-Attempt-Date: Thu, 3 Mar 2022 13:07:32 -0800


Return-Path: < ... @sonic.net> Received: from webmail.sonic.net (webmail.b.apps.sonic.net [64.142.122.9]) (authenticated bits=0) by d.mail.sonic.net (8.16.1/8.16.1) with ESMTPA id 223L7UHp029533 for <edit88@gmail.com>; Thu, 3 Mar 2022 13:07:30 -0800 MIME-Version: 1.0 Date: Thu, 03 Mar 2022 13:07:30 -0800 From: Howard & Cathy < ... @sonic.net> To: ... @gmail.com Subject: test Organization: Earth Message-ID: <20e5aa76100f8018defeffa9e09658a2@sonic.net> User-Agent: Roundcube Webmail/1.3.17 X-Sonic-Auth: bA0pGZkJkMJ63AAE3MbOgzF8NA1+DLcprka4wOMK1+sbYI5URRdFEm1fsNHmJdzdJYx3vC4GndzhmO0a3A91AIBT47mod3oKMN/cnUevC/4= Content-Type: multipart/alternative;

boundary="=_9d48719f616920f1a22c6ffbd34dac39"

X-Sonic-CAuth: UmFuZG9tSVYyo1nfkFFHcVDeO2qLt4HSCCgqVunmOut2jZF+9Ubv4XrT9uC3BN0S1H+JNsR1ttjmcaALvEZgamxd8awqEBtahLlP8SMNxqo= X-Sonic-ID: C;FG5Q8DWb7BGx5f6DewJq1A== M;/BZW8DWb7BGx5f6DewJq1A== X-Spam-Flag: No X-Sonic-Spam-Details: -0.0/5.0 by cerberusd

What Thunderbird settings need to change to send to gmail addresses? All other addresses work fine. Messages to numerous gmail accounts worked until a few days ago.

Thanks, Howard

Asked by Howard 2 months ago

Answered by Howard 2 months ago