Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Emails with attachment(s) or embedded images won't send via gmail

I am unable to send any emails with attachments or embedded images via my gmail account. Error message: Sending of the message failed. The message could not be sent beca… (read more)

I am unable to send any emails with attachments or embedded images via my gmail account. Error message:

Sending of the message failed. The message could not be sent because the connection to Outgoing server (SMTP) smtp.gmail.com timed out. Try again.

I am able to send simple text emails without any issues

I tried the suggestions listed here: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1344851. Nothing helped. I can send simple text emails so I know my smtp settings are correct. I also have no issues downloading emails from the account.

Help!

Asked by Hanchinator 1 month ago

Answered by Hanchinator 1 month ago

  • Solved

Thunderbird throbber spins all the time, consuming large amount of cpu time

Thunderbird version 102.3.1 (32-bit), Windows 10 (up to date). 4 core 64-bit system, 16GB of memory. Intermittently, Thunderbird (TB) will start consuming an entire core… (read more)

Thunderbird version 102.3.1 (32-bit), Windows 10 (up to date). 4 core 64-bit system, 16GB of memory.

Intermittently, Thunderbird (TB) will start consuming an entire core of my 4 core system, or 25% of cpu time. While this is happening, the throbber (the spinner on the mail toolbar between the "tag" and "add a task" icons) spins continuously. While this happening, the system is sluggish.

I've seen other reports where the suggestions are:

- compact all folder (done)
- remove all the .msf files in the profile (done)

It has gotten to the point where I don't only run TB once or twice a day to download mail and check the calendar.

Any other suggestions or tips, or any other information that I can supply to help resolve this issue?

Thank!

Asked by stufuller 2 days ago

Answered by stufuller 2 days ago

  • Solved

Thunderbird 102.3.0 immediately "not responding"

Hello, i'm using Thunderbird for almost 16 years (and therefore i have a huge email database wich in definitely dont want to loose). Now i have a unfortunately problem: F… (read more)

Hello,

i'm using Thunderbird for almost 16 years (and therefore i have a huge email database wich in definitely dont want to loose). Now i have a unfortunately problem: Facts: - PC with sufficient RAM, Windows 10 with all updates - latest version of Thunderbird (102.3.0) - different Emailaccounts (gmx, gmail) - no Antivirus software, only buid-in Windows firewall

Thundebird (wich i really appreciate) updated to 102.3.0 (while i was opening the browser manually). So i and Thunderbird opened the browser at the same time. No clue whether this is the reason for:

Thunderbird now crashes every time when i open it. It does nothing but as soon i click into the thunderbird window it says "thunderbird doesn't react" (wich is true, i waitet one night ;-(

I tried to: - copy back different backups of the profile-folder (one week old, another approx one month old) wich were backuped BEFORE the automated update to 102.3 - uninstall and reinstall current version von thunderbird - install some older versions of Thunderbird (they were always claiming, that the profile-files were modified by an newer version of thunderbird and they can't read them) - tried the current stand-alone version - created new profiels with the above described versions of Thunderbird and then copying the backup profile files into that - manually reduce the inbox-file in size (removing the mails of approx. the last 2 weeks) - removing all *.msf-Files bevore starting Thunderbird - removing the global-messages-db.sqlite bevore starting Thunderbird

Everything with no effort. Thunderbird frezes everytime.

I will spend 100 € (!!!) for a hint wich makes my Thunderbird working again, no joke!!!

Regards

Stephan

Asked by s.weismann 6 days ago

Answered by s.weismann 2 days ago

  • Solved

Non-overridable TLS error occurred.

Hi all Since yesterday Thunderbird is unable to connect to the server and download new emails. I got the following error message: "Non-overridable TLS error occurred. Han… (read more)

Hi all

Since yesterday Thunderbird is unable to connect to the server and download new emails.

I got the following error message: "Non-overridable TLS error occurred. Handshake error or probably the TLS version or certificate used by the server mail.blacknight.com is incompatible."

I am running Thunderbird v102.2.2 for 4 days now but yesterday was the first time this error has appeared.

security.tls.version.min is set to 1. In fact, it has been set to 1 for more than a year now.

The host tells me everything is fine with the cert used by their server.

Any ideas or help would be greatly appreciated.

Asked by jim177 2 weeks ago

Answered by cziskarak 3 days ago

  • Solved

Suddenly Thunderbird stopped working. I cannot download email from AOL.

Hi! I am having a problem getting my email using: Thunderbird version 102.0.3 I started having problems suddenly while using Thunderbird version 102.0.2 What I me… (read more)

Hi!

I am having a problem getting my email using:

   Thunderbird version 102.0.3

I started having problems suddenly while using

   Thunderbird version 102.0.2

What I mean is that Monday evening I logged on and the email worked well. During the night I suddenly started getting the error message of:

  The server does not support the selected authentication
  method. Please change the 'Authentication method' in the
  'Account Settings | Server settings'.

when I checked my mail.

I know that I am doing something basically wrong but I cannot see what that is. I looked on the web and the settings below should work for "aol.com" under Thunderbird.

Thunderbird settings

  Server name: pop.aol.com
  Port: 995
  Connection security: SSL/TLS
  Authentication method: OAuth2

I updated Thunderbird from 102.0.2 to 102.0.3 and the problem persisted.

Any help would be appreciated.

Alan Montgomery

Asked by Green_Sky 2 months ago

Answered by Green_Sky 4 days ago

  • Solved

Multiple SMTP server settings lost on restart

Hi, I have 20 or so email accounts configured and until recently they all used a single SMTP server without any problems. Recently, all but 1 stopped working and it seem… (read more)

Hi, I have 20 or so email accounts configured and until recently they all used a single SMTP server without any problems. Recently, all but 1 stopped working and it seems they now each need a separate SMTP server setting up - that got everything working again. However, whenever I restart Thunderbird/reboot, all but 1 of the smtp server server setting are lost (only the default 1 remaining). Am I missing some way to save the settings or something please? Thanks in advance!

Asked by conway.costigan6 1 month ago

Answered by conway.costigan6 4 days ago

  • Solved

"Get Messages" rarely works after migrating all emails to new machine.

Migrated all of my email identities from older Windows 10 computer (Toshiba Satellite) to newer and faster computer (iMac with Bootcamp set to boot Windows 10). I had pr… (read more)

Migrated all of my email identities from older Windows 10 computer (Toshiba Satellite) to newer and faster computer (iMac with Bootcamp set to boot Windows 10). I had problem before with download speed (had to click Get Messages and wait through very long display of "Checking Inbox for new messages" several times, with the message disappearing without downloading any messages (which my iPhone, using native iOS Mail, had already received an hour or two ago), then downloading began, eventually ending with "xxx messages downloaded," but still behind the iPhone's inbox. The idea of migrating was to make it work faster, but this new computer seems to be even slower. In addition, when I click Get Messages "too soon," whatever that means, I get an error message titled "Error with account xxxx," with the text "The account xxxx is being processed. Please wait until processing is complete to get messages." But there is never any alert to tell me when the "processing" completes; I just have to wait a while and keep trying.

I do have a very large inbox, and also a number of messages (but there is no way to count them) open in tabs. I need to prune both, but I need decent response in order to do that (and I have to keep up with new messages at the same time). Any idea what I can do to get rid of this message and speed things up?

(My email is in att.net, meaning it is managed by Yahoo! The iPhone, naturally, uses the IMAP server, while Thunderbird on Windows uses POP3.)

Asked by Allan and Gayle Richardson 1 week ago

Answered by Allan and Gayle Richardson 6 days ago

  • Solved

Some Messages Display Only Portion of HTML Code

Similar to a report on 102.0.2 (https://support.mozilla.org/en-US/questions/1382355), some messages are displayed as only a portion of HTML code, or the base-64 encoding … (read more)

Similar to a report on 102.0.2 (https://support.mozilla.org/en-US/questions/1382355), some messages are displayed as only a portion of HTML code, or the base-64 encoding of an attachment. Sometimes nothing is displayed. The header pane also displays HTML code rather than the message headers. It isn't the complete message source.

First saw this yesterday on 91.13 and thought it might have stopped doing it later, but I may not have ever re-visited the offending messages. It happens with random messages from the same sender. I just installed 91.13.1 today with the same issue.

(Lost my earlier edit, hope this isn't a re-post!)

Asked by rhm2 1 week ago

Answered by rhm2 1 week ago

  • Solved

How do I repair ALL forlders?

TB has slowed way down. I upgraded to 102.3.0 (32-bit). One thread on this forum suggested a series of steps including repairing the inbox folder. I have dozens of folder… (read more)

TB has slowed way down. I upgraded to 102.3.0 (32-bit). One thread on this forum suggested a series of steps including repairing the inbox folder.

I have dozens of folders. Is there a way to repair ALL the folders?

One person who also uses TB but is not an expert suggested deleting messages of even folders that are no longer needed. (e.g., sufficient time has passed that I would no longer need to keep them.) closing TB backing up the profile deleting all MSF files backing up that profile uninstalling the 32 bit TB installing the 64-bit TB

Is that procedure reasonable?

Asked by ArtKendall 1 week ago

Answered by david 1 week ago

  • Solved

Cannot find read messages

Version 102 has been plagued with problems. My latest issue is that I sorted my inbox by "Read" Now my read messages are not showing up in my inbox. I then checked sort b… (read more)

Version 102 has been plagued with problems. My latest issue is that I sorted my inbox by "Read" Now my read messages are not showing up in my inbox. I then checked sort by Date and the checkmark for "Read" went away but my read messages are still missing. The only messages that are in my inbox are the unread ones. Any help with this problem would be appreciated.

Asked by tedriggs 1 week ago

Answered by Matt 1 week ago

  • Solved

"A unique identity matching the from address was not found" and folder flags.

For some time I have had the problem of the above error when double clicking to open an email from the Inbox in a new window. No other folder was affected. The problem di… (read more)

For some time I have had the problem of the above error when double clicking to open an email from the Inbox in a new window. No other folder was affected. The problem did not appear when running in Safe Mode, but still appear when running the base install with no add-ons. This problem persisted after completely reinstalling Thunderbird and upgrading to a newer version of my OS.

For a while I was using the right click to open work around. Recently I found mention on another forum of this problem being solved by installing the FolderFlags add on. I used that add on and discovered that the Inbox folder had both Inbox and Template flags set.

Removing the flag solves the original problem for the duration of the session. But closing and reopening Thunderbird somehow sets the Template flag again, recreating the issue.

How can I prevent Thunderbird from changing the Template flag setting?

Asked by barbarian818 1 week ago

Answered by Matt 1 week ago

  • Solved

How do I delete an old email account from Thunderbird

Thunderbird is trying to access an old email account I haven't used for years. But today I am getting the following error message: Login to server pop3(old email address)… (read more)

Thunderbird is trying to access an old email account I haven't used for years. But today I am getting the following error message: Login to server pop3(old email address) with username XXXX failed. The error message keeps popping up as long as Thunderbird is open. And as long as an error message is running, I can't send an email. How can I delete the old email account so I won't get the error message any more? Thanks. If you respond by email, my current email is rmvoget@gmail.com The old one was rvoget@w-link.net

Asked by RichV 1 week ago

Answered by david 1 week ago

  • Solved

email account fails login

email account fails to login, triggers blocking by host One of six email accounts consistently triggers a "fail" by the host server, leading to the blocking of my mails a… (read more)

email account fails to login, triggers blocking by host

One of six email accounts consistently triggers a "fail" by the host server, leading to the blocking of my mails and web pages.

Thunderbird 102.2.2 install may have been the source of the problem. Updated now to 102.3.0 but still a problem.

All of the parameters of the bad account are the same as other, successful accounts.

Also, the parameters on the host are the same, and the password is the same on host and in Thunderbird.

I need to retain the old emails on the account for my records; I can forward new mails to another account.

How can I retain the old emails for reference while preventing the account from trying to login? Can I delete the account but retain the old emails??

HOST LOG:

2022-09-21 12:29:01.084 [8535] no host name found for IP address 24.60.208.199 2022-09-21 12:29:01.084 [8535] list matching forced to fail: failed to find host name for 24.60.208.199 2022-09-21 12:29:03.150 [8535] dovecot_plain authenticator failed for ([IPv6:::ffff:10.0.0.4]) [24.60.208.199]:59934 I=[144.168.230.163]:465: 535 Incorrect authentication data (set_id=jerry@stopbullyingcoalition.org) 2022-09-21 12:31:52.182 [8535] dovecot_login authenticator failed for ([IPv6:::ffff:10.0.0.4]) [24.60.208.199]:59934 I=[144.168.230.163]:465: 535 Incorrect authentication data 2022-09-21 12:34:37.182 [8535] SMTP command timeout on TLS connection from ([IPv6:::ffff:10.0.0.4]) [24.60.208.199]:59934 I=[144.168.230.163]:465

Asked by photolumination 1 week ago

Answered by photolumination 1 week ago

  • Solved

Need to delete a second copy of an account without deleting the original or the account itself

My wife and I share a single Windows 10 PC, but with our own separate accounts. My wife has her own copy of Thunderbird installed on her Windows account. The problem occ… (read more)

My wife and I share a single Windows 10 PC, but with our own separate accounts. My wife has her own copy of Thunderbird installed on her Windows account.

The problem occurred when I set up what was supposed to be a mirror of her Thunderbird account on my Windows account.

Most of the time, email messages she creates or receives on her instance of Thunderbird on her Windows account appear on my copy, but not always. This scheme is not working as we hoped it would.

I'd like to remove my copy of her account, but I'm very concerned that I might also delete the REAL instance of her account installed on her Windows account, and especially her actual Thunderbird account.

How can I delete just my duplicate of her Thunderbird account in my Windows account without deleting anything on her Windows account?

Asked by bert.hyman 1 week ago

Answered by david 1 week ago

  • Locked

UID FETCH failed

Have not been able to receive my email for almost 2 weeks. Get the message UID Fetch Failed. I've checked all my settings with optonline and they are correct. Went over s… (read more)

Have not been able to receive my email for almost 2 weeks. Get the message UID Fetch Failed. I've checked all my settings with optonline and they are correct.

Went over setting with optimum HD agent and they are set correctly.

Duplicate thread, support continued in /questions/1386554

Asked by dianag1 1 month ago

  • Solved

Memory leak / TB not responding on latest two versions after reading S/MIME signed email with links

Just this week I started having problems where Thunderbird hangs, apparently due to a memory leak, after viewing S/MIME signed emails containng embedded hyperlinks to a s… (read more)

Just this week I started having problems where Thunderbird hangs, apparently due to a memory leak, after viewing S/MIME signed emails containng embedded hyperlinks to a secure site that requires my certificate to login. This is on a Dell Precision 7550 running Windows 10, and Thunderbird 91.9.0 (also the previous installed version - I believe it was 91.8.1).

After clicking on such an email (which come from a known address and are forwarded to a specific folder by a rule), the email is slow or fails to load into the display window. Subsequent clicking on other folders has a delayed response or never responds. I sometimes get a message at the top saying (Not Responding), sometimes I can click on other email records or switch folders, but emails no longer display contents in the viewing pane - it stays blank.

The other think I noticed is the blue bar at the lower right which appears when compacting shows up with the bar at 100% but never goes away. To end the task I must use Task Manager. This behavior only occurs after I have clicked on signed email with links (but not the link itself) that require a login using the smartcard certificates. Prior to looking at the signed email with these links, TB operates normally (aside from the endemic new user interface issues) when viewing other signed or unsigned emails. Curiously, in my most recent restart of the program, I clicked on several messages from the source of the emails with the hyperlinks, but ones that did not link to the secure files requiring certificate access. One of these was encrypted and opened normally with my certificate, and after accessing this email, the emails with the secure hyperlink opened normally and did not result in TB not responding.

I believe this has something to do with TB and S/MIME configuration, and have verified this behavior does not occur in Troubleshooting mode. However, in Troubleshooting mode, I cannot access my PKI S/MIME certificates as the Broadcom smart card device is not present. I am attaching a task manager snip showing the memory leak (the memory used continues to increase with time, the CPU percentage stays roughly the same - unfortunately this file upload has a perpetually spinning circle and still says it is uploading, so I may have to try again). I have also included the Device Manager view associated with the S/MIME certificates in regular and troubleshooting mode which show the internal Broadcom device is not present in the latter instance. I need to have the functionality and security provided by the smartcard S/MIME certificates, so this is a major problem for me.

Asked by BarnRat1 5 months ago

Answered by BarnRat1 1 week ago

  • Solved

error message - message or carrier (Plateautel.net ) has timed out

I cannot send or forward emails. Get an error notice that says my message or carrier (Plateautel.net ) has timed out. If I perform task on the webmail. plateautel.net sit… (read more)

I cannot send or forward emails. Get an error notice that says my message or carrier (Plateautel.net ) has timed out. If I perform task on the webmail. plateautel.net site it works but I prefer to use Thunderbird.

Asked by rondeeds 2 weeks ago

Answered by david 2 weeks ago

  • Solved

Where is the filter log? How do I see if it's working?

Recently it doesn't seem as though Thunderbird Filters are working. I thought that "Run Now" on the Filters Dialogue used to work on the one filter which one had just fin… (read more)

Recently it doesn't seem as though Thunderbird Filters are working. I thought that "Run Now" on the Filters Dialogue used to work on the one filter which one had just finished editing. Filters that I modified yesterday have not updated my in-box. I did have a Thunderbird crash yesterday while loading a particularly large filter.

Where do I find the filter log? How do I test it? Is this snafu from a recent Tbird update?

TIA.

Asked by TdeV 2 weeks ago

Answered by Toad-Hall 2 weeks ago