Showing questions tagged: Show all questions

Receive sent emails from other interfaces

Hello! We have a shared email account with my colleagues. So the emails are sent from several Thunderbirds, webinterfaces and mobile email programs. I see in my sent mail… (read more)

Hello! We have a shared email account with my colleagues. So the emails are sent from several Thunderbirds, webinterfaces and mobile email programs. I see in my sent mail only those letters that I’ve sent by my Thunderbird program only. I’ve looked through internet and couldn’t find a solution. What should I do to receive all the sent emails in my account? P.S. It’s not only 1 account. We have 3 shared accounts on different email servers and with each of them the situation is the same.

Asked by kucherenkora 1 day ago

Last reply by kucherenkora 18 hours ago

My emails are missing, but TB still shows counts for all folders.

I've been using TB for a while. I have several thousand emails, some in archives and some in about 50 folders. I've been having problems with TB displaying blank header… (read more)

I've been using TB for a while. I have several thousand emails, some in archives and some in about 50 folders. I've been having problems with TB displaying blank headers when I go to some folders and I've been using the Properties, Repair Folder option and exiting out to save the changes.

Two days ago, TB opened all the folders and showed no message headers, but did show counts for the number of messages in the folder and number of unread messages. I tried the repair and was unsuccessful on any of the folders (all folders were blank but showed the counts). I did an internet search and backed up the entire TB C:\Users\<USER>\AppData\Roaming\Thunderbird directory then removed the *.msf files. When I reopened TB, the display was the same. I've retried this several times, but nothing seems to restore the display of the message headers in the folders; yet the unread and total message counts remain.

I have exported all messages again, as a backup and retried the Properties, Repair Folder option again and this time it seems to work, but I have to run this on each folder individually (a very tedious task to say the least). I'm using Windows 10 Home edition on a Asus laptop, TB version 91.11.0 (I've heard to many bad things of the 100+ versions to risk upgrading. Can anyone explain what is going on? Why isn't TB able to manage the *msf index files to track the message headers? Why doesn't deleting the *msf files fix the header display problem when TB recreates them after reading the individual folder mbox formatted files? Most critically, how can I avoid these issues in future?

I have liked TB and the many plugins that make this much more useful than Outlook or similar products; but I'm growing increasingly frustrated with the unreliable performance of TB when it comes to the issue of the headers disappearing and no way to reindex all the folders at one time. Any help, especially with how to prevent this problem from recurring, would be appreciated.

Asked by brianswilson 5 days ago

Last reply by brianswilson 3 days ago

Deleting E-mails not always deleting them from gmail

I am using Thunderbird's local folders to free up space in my gmail account for older E-mails that I don't need anymore. I set it up as IMAP. I'm having the following pro… (read more)

I am using Thunderbird's local folders to free up space in my gmail account for older E-mails that I don't need anymore. I set it up as IMAP. I'm having the following problems:

I have an entire Label tree in gmail that shows up as a Folder tree in Thunderbird. I have duplicated some of these into a Local Folder in Thunderbird.

- When I move a folder down, all the messages copy, but don't delete from Thunderbird or gmail. When I delete the messages in Thunderbird, sometimes they delete in gmail, but other times, they remain in gmail without a label.

- I've also tried Moving the individual messages (in group) from the gmail folder in Thunderbird the local folder. Sometimes they delete in gmail, but other times, they remain in gmail without a label. I've sometimes hit Undo, and some of those times, the messages go back, other times they don't, and I have 2 blank folders. The messages are still in gmail, but without label, so not easy to find. As well, in File Manager, there's a file with that folder's name, and it is non-zero, and when I open it up in a Text Editor, I see the messages.

- I've also tried Copying the individual messages (in group) from the gmail folder in Thunderbird the local folder. Then I delete them from the source directory. Most of the time, this works. but a few other times, they remain in gmail without a label.

One thing - since I just installed Thunderbird today, it's still downloading messages. It's at 37000 of 66000 messages right now, if that could be related to this. But when do move/copy/delete one at a time, it happens immediately.

Any suggestions on a better way to do this?

Asked by NewDroidGuy 4 days ago

Last reply by NewDroidGuy 4 days ago

Thunderbird: What does Repair Folder ACTUALLY do?

What does repair folder actually do? A search online gets answers like 'it rebuilds the index', but that's not very explanatory. Does it recreate the index by looking at … (read more)

What does repair folder actually do?

A search online gets answers like 'it rebuilds the index', but that's not very explanatory. Does it recreate the index by looking at the folder contents or by going back to the server and downloading emails again?

After a couple of odd things happening (emails appearing in the web version of Gmail, but not in my Thunderbird Inbox), I decided to repair my Inbox. It's an IMAP account with Gmail, and has got over 700 messages in it (yes I know, time for a clear out...).

Thunderbird went slow for quite a long time (like half an hour at least), and messages kept flashing up in the status bar at the bottom saying stuff like "Downloading message 237 of 700". When clicking on messages with large attachments, while the repair was apparently still underway, the messages took some time to load, though they seem to be about normal now.

Was it really downloading emails? I ask, because I have some archive folders MUCH bigger than the Inbox, and would like to know what to expect if I have to repair other folders.

For info: Thunderbird 91.11.0 (64-bit) running under Linux Mint 19.1

Asked by Piers66 1 day ago

Last reply by Piers66 10 hours ago

Thunderbird 102.2.0 Fails To Sync Subfolders with Outlook/365

The last two versions of Thunderbird have an issue with any subfolder more than one level below the Inbox, - they attempt to sync then fail on IMAP. The folder structure … (read more)

The last two versions of Thunderbird have an issue with any subfolder more than one level below the Inbox, - they attempt to sync then fail on IMAP. The folder structure is there, but none of the messages. This seems to have been an issue in the past as well (https://www.reddit.com/r/Thunderbird/comments/nrdr3n/anyone_else_having_problems_with_office365/), but has reoccured.

Any thoughts on where or how to fix this? Changing advanced settings on folder subscriptions haven't worked.

Asked by BrokenCanoe 4 weeks ago

Last reply by BrokenCanoe 4 days ago

Version 102.3 - invisible folders and messages

Greetings. My Thunderbird for Windows auto-updated to 102.3. I'm sorry, but I have no idea what the previous version was but it was working fine. Now when I run it new… (read more)

Greetings. My Thunderbird for Windows auto-updated to 102.3. I'm sorry, but I have no idea what the previous version was but it was working fine. Now when I run it newly auto-updated, I am not able to see my four e-mail accounts on the left (all IMAPs) and therefore any message. My accounts are still there and the software is still fetching e-mails and showing new e-mail notifications as normal. I just can't see anything in the main menu. Attached is what it looks like on my end. I have tried restarting my computer and also downloading/installing/running the 64-bit software rather than the 32-bit. Any ideas would be appreciated as it is cutting into my personal productivity right now. Thank you for your time.

Asked by BFBullpup 1 week ago

Last reply by BFBullpup 3 days ago

Profiles on C: drive but Thunderbird using the Wintemp folder while deleting to TRASH folder

Think this is a recent issue, but not 100% sure I have the TB Profiles on a fast SSD C drive, but for some reason, when deleting to Trash, its using my slower Windows T… (read more)

Think this is a recent issue, but not 100% sure

I have the TB Profiles on a fast SSD C drive, but for some reason, when deleting to Trash, its using my slower Windows Temp folder as scratch, making the process quite slow. The Trash file is on the C drive, so I dont know why its using Wintemp at all, unless its some kind of UNDO file.

Any way to make it NOT do this, or use the C drive for whatever scratch file its creating ?

Asked by jdop 1 week ago

Last reply by jdop 2 days ago

Embedded Images Aren't Showing any more

I am currently using Thunderbird 102.2.0 (64-bit)running on Mac OS Monterey. Over the last two updates, I've noticed that all my email messages aren't showing embedded im… (read more)

I am currently using Thunderbird 102.2.0 (64-bit)running on Mac OS Monterey. Over the last two updates, I've noticed that all my email messages aren't showing embedded images like they used to. I either get a white page with some text and active links or a white page with outlined white boxes indicating where an image is supposed to be. In the case of Apple News messages, some white boxes have an attached white box with an active "Shop now" link.

I have not had "Allow Remote Content in Messages" ticked on before, but had a long list of exceptions to allow them for some URLs. Previously, some marketing messages from stores would have a note at the top that Thunderbird didn't load remote images to protect me and I could click in it to say I want to see the images. That note doesn't come up now when no images are displayed. I have not changed any settings with the new updates.

I have now ticked "Allow Remote Content in Messages" on and restarted Thunderbird, but still no embedded images are showing in any messages even though I've ticked that on and the Exceptions list still has the Allowed URLs that can show remote material. I am surprised that even messages from Apple don't display images. Apple isn't a Security risk for Mac users. This makes no sense. How do I get all images to show from allowed senders?

Asked by wonderinggal 1 month ago

Last reply by wonderinggal 3 days ago

102.3.1 is reloading all my email from IMAP server. Why?

The new version was installed and when I opened to it, in addition to all it threading when I never asked for it and the changes in the colors of unread inboxes, it is al… (read more)

The new version was installed and when I opened to it, in addition to all it threading when I never asked for it and the changes in the colors of unread inboxes, it is also reloading all my emails from all of my IMAP accunts. This is slowing it down. Why does it have to reload the emails?

Asked by jamiepoindexter 5 days ago

Last reply by jamiepoindexter 3 days ago

Thunderbird - Max # of emails stored/allowed (is there a workaround?)

Using Thunderbird as my email client, I am noticing that some of my "oldest" emails are disappearing. They still appear on the actual email server (AOL, gmail, whatever.… (read more)

Using Thunderbird as my email client, I am noticing that some of my "oldest" emails are disappearing. They still appear on the actual email server (AOL, gmail, whatever...), but in Thunderbird there seems to me a max number allowed (or maybe by storage size)??? I'm guessing it's removing (not necessarily deleting from server) to keep space for new emails.

So, is there a workaround? Is a way to set up individual folders (perhaps by year) so that one individual folder never maxes out yet I can keep all my emails stored offline? It's imporant to have offline access as I don't always have internet at the places I work/travel.

Thanks

Asked by younghowie 2 weeks ago

Last reply by younghowie 2 days ago

Tags not showing in an email message pane

Today I copied the profile from my laptop to my Desktop PC, and everything seemed to come over OK, except for one thing. When I open my email inbox, the tags do not disp… (read more)

Today I copied the profile from my laptop to my Desktop PC, and everything seemed to come over OK, except for one thing. When I open my email inbox, the tags do not display in the message pane. Here is a picture of how they display on my laptop. How can I make them display on my Desktop PC? Thanks

Asked by pbrixey41 1 week ago

Last reply by pbrixey41 5 days ago

Cannot move emails to Local Folders.

I have just recently migrated to Thunderbird from Outlook 2010. All my PST files were imported into TB and are in the Local Folders section. However when I try to move a… (read more)

I have just recently migrated to Thunderbird from Outlook 2010. All my PST files were imported into TB and are in the Local Folders section.

However when I try to move an email from my IMAP folders to the relevant folder on Local Folders I get: "the messages could not be moved or copied to folder 'General on local folders' because writing to folder failed. To gain disk space, from the File menu, first choose Empty Deleted, and then choose Compact Folders, and then try again."

I have tried that and get a small increase in space but not for long. Now it does not get me any at all.

Total size of Local Folders is 10.3GB. Surely that is not unusual.

I moved all the folders that were, in O2010, separate PSTs to being directly under Local Folders and thought that had solved the issue. But not.

How can I resolve this so that I can move emails to Local Folders for offline storage. I don't want to delete old emails.

Thanks,

Asked by buy 1 week ago

Last reply by buy 2 days ago

tb.account.size_on_disk - Truncating float/double number.

Thunderbird has stopped fetching mail from our pop3 server. So I'm looking at the Error Console. I see this message: tb.account.size_on_disk - Truncating float/double nu… (read more)

Thunderbird has stopped fetching mail from our pop3 server. So I'm looking at the Error Console.

I see this message:

tb.account.size_on_disk - Truncating float/double number.

I'd like to know what it means. Perhaps it is my problem and perhaps it isn't. How can I address this particular message?

When I google for this message, I see a number of hits. As far as I can see, the hits do not discuss the message so perhaps it is incidental.

Asked by hugh4 11 hours ago

Last reply by hugh4 10 hours ago

Excessive CPU usage after upgrading to 102.3.1 (32-bit) on Windows 10

Thunderbird automatically upgraded to version 102.3.1 (32-bit) this morning when my Windows 10 computer restarted after a Windows Update. Since then, Task Manager shows t… (read more)

Thunderbird automatically upgraded to version 102.3.1 (32-bit) this morning when my Windows 10 computer restarted after a Windows Update. Since then, Task Manager shows thunderbird.exe to be consistently using 5-10% of the CPU. If I go to offline mode, the usage goes to 0. This is new behavior after the upgrade. Any suggestions for fixing that would be appreciated.

Asked by william.m.miller 1 day ago

Last reply by william.m.miller 1 day ago

Attaching files from the local OneDrive folder

Hi Everyone, I am currently running Thunderbird 102.3.1 (64-bit) on Windows 11 and in general it works fine, despite a few irritating things since the last update (e.g. n… (read more)

Hi Everyone,

I am currently running Thunderbird 102.3.1 (64-bit) on Windows 11 and in general it works fine, despite a few irritating things since the last update (e.g. new folders use thread view and I don't want that, but that is another topic...).

My main problem is with attaching files to my emails, when they are saved in OneDrive. I often get an error message that I should check if I have access to the file. Of course I have, it is on my computer.

However, I suspect it has to do with files stored in the local OneDrive folder. Usually the files that cause this problem have the blue "synchronizing" symbol instead of the green tick mark in a circle when they are synchronized. This might actually be a Microsoft OneDrive issue, but I wanted to understand if others have the same issue and if there is a way around it.

My current projects are all stored within the local OneDrive folder, so that there is an online version/backup and easy access for colleagues. So far so good. If I try to drag and drop such a file into a Thunderbird email to send it to someone I can't, because Thunderbird complains that I might not have access to the file.

In my view this file should be stored on my computer and being synchronized to OneDrive Cloud. So it should be available to Thunderbird. However, I am now wondering if it is actually first stored in OneDrive and the synchronizing symbol means it is being currently downloaded/synchronized to my computer. Which would explain that Thunderbird can't access the file. Because when I open the file in for example word and then share it via email, it works. But this opens a new email and then I have to copy the file from this empty email into the email I would like to respond, which is fairly annoying and actually an unnecessary additional step in the workflow.

Also, the "synchronizing" symbol stays for quite a while. Small documents shouldn't really take that long to synchronize, I have a relatively new and powerful computer and the internet connection is also quite good.

So I would like to know if others have similar experiences, if there is a way around it.

Asked by Holch 1 day ago

Last reply by Holch 1 day ago

Email filters no longer working or are recognized following update to 102.3.1

Updated to 102.3.1 today. Have been using Tbird for 10+ years and this is the first time I have run into this problem. Did nothing else w/ thunderbird but the update. Ev… (read more)

Updated to 102.3.1 today. Have been using Tbird for 10+ years and this is the first time I have run into this problem. Did nothing else w/ thunderbird but the update. Everything works fine, BUT my current message filter rules are no longer working. All my message rules (and I have over 300) are enabled. I have tried multiple times to run the filter on my main folder but nothing. It only works if I create a duplicate message rule/filter. IT would be cumbersome to have to redo all my filters. Any suggestions?/help?

Thank you very much

Asked by milesislostinottawa 1 day ago

Thunderbird 102.3.1

Each morning when I wake up my Mac(I do not turn it off and just have a hot corner set up to put Mac to sleep as, I have done for many years) this new 102.3.1 will not co… (read more)

Each morning when I wake up my Mac(I do not turn it off and just have a hot corner set up to put Mac to sleep as, I have done for many years) this new 102.3.1 will not connect with server to download messages. You have to quit App and open it again for it to work. It has only started doing this after updating to 102.3.1

I have seen this question already asked on here, but no answers of any use thus far.

Another issue is that Accounts has been removed from Tools. Why oh why do Thunderbird keep messing about unnecessarily with features for no good reason? There is far too much messing about and people do not have that time to trawl through reams of typed information to continue using an App that used to work properly. In the release notes it says, "Account settings moved to macOS application menu". What does this mean? It was fine where it was under "Tools" .

Companies seem to forget that people use many different applications on many platforms and are not just having to deal with one outfit that likes to overcomplicate things on a regular basis. Settings need simplifying by companies and not overindulgence by designers/software writers.

Asked by Hughmoz 2 days ago

Problems since last update

Hi Since Thunderbird update to 102.3.1 (64-bit) I have been experiencing two big issues. 1) A random selection of my mail filter disable themselves although the folder th… (read more)

Hi

Since Thunderbird update to 102.3.1 (64-bit) I have been experiencing two big issues.

1) A random selection of my mail filter disable themselves although the folder they are pointing to exists. Once I rebuild the filter they work OK but then when I use the app the next time I get another random set of filters disabled.

2)My mail is set as POP3 with leave messages on server for 14 days. Every time GetMail runs I get the last 14 days worth of mail downloaded despite the fact that most, if not all, have already been downloaded before.

Before this latest update everything was OK and had been for a number of years. In an effort to fix the issue, I completely reinstalled Thunderbird but that has not fixed the issue.

So what else can I try?

Geoff

Asked by avoncliffe 20 hours ago

Thunderbird

I have just updated the latest Thunderbird but every time I open it, it just crashes? Is this just a me or a general problem. I am running Ubuntu 22.04. How can I go back… (read more)

I have just updated the latest Thunderbird but every time I open it, it just crashes? Is this just a me or a general problem. I am running Ubuntu 22.04. How can I go back to previous version? Hope you can help? Chris

Asked by chris.bennell 18 hours ago