Showing questions tagged: Show all questions

Thunderbird is not logging into gmail server.

I continually get prompted to enter my password (saved on Thunderbird). When I do enter it, I get the exact same prompt. The work around that is successful 80% of the tim… (read more)

I continually get prompted to enter my password (saved on Thunderbird). When I do enter it, I get the exact same prompt. The work around that is successful 80% of the time is to log into https://accounts.google.com/signin/v2/identifier?passive=1209600&continue=https%3A%2F%2Faccounts.google.com%2FDisplayUnlockCaptcha&followup=https%3A%2F%2Faccounts.google.com%2FDisplayUnlockCaptcha&flowName=GlifWebSignIn&flowEntry=ServiceLogin -- which allows me to unblock Thunderbird. When that doesn't work, I have to open my browser and log directly into gmail, using the same password. The peculiar part is that, throughout all this, I seem to be receiving e-mails normally. This only happens on sending (or when my VPN is engaged, but that's a whole 'nuther ball of dung). The other strange bit is after it starts working, it works fine for a few days, sometimes weeks, then I have to go through all this again, so I know my settings are right.

Asked by shawn.m.warner 7 hours ago

Will Thunderbird 102 support TLS 1.2 or higher when used with Ionos

In last 24 hours or less I upgraded to 91.11.0 and now I have 102! Question is will Thunderbird 102 support TLS 1.2 or higher when used with Ionos. And why am not able to… (read more)

In last 24 hours or less I upgraded to 91.11.0 and now I have 102! Question is will Thunderbird 102 support TLS 1.2 or higher when used with Ionos. And why am not able to sync all emails in sub folders in my account with Ionos. I know it is a Ionos question but they have not yet answered my question.

I have been using Thunderbird for 25 years now. I downloaded latest version this afternoon but have no clue how long it has been available or what version I had prior to downloading 91.11.0 I use imap.ionos.com and smtp.ionos.com for a really long time. Problem is I had a lot of subfolders with many emails in each one I can see on my ionos.com log into site using Firefox but not anymore with Thunderbird 91.11.0 and current version of Firefox. There are only like 5 usual folders of I received an email from ionos yesterday saying.

Below is from Ionos to me and my email account.

"One or more of your devices or email programs are currently accessing our email servers unencrypted or using the TLS 1.0 and TLS 1.1 encryption protocols. This includes connections using SMTP (for sending emails) and/or POP3/IMAP (for receiving emails). Both unencrypted access and connections using the outdated TLS 1.0 and TLS 1.1 encryption protocols no longer meet current security standards. To protect your email communications, these connections to our email servers will no longer be possible as of 08/09/2022. What does this mean for you? The following email accounts were accessed without encryption: my email address is here *****@*******.com I block letters and numbers. Please make sure that encryption (SSL/TLS) is enabled in your devices or programs. We have summarized how to adjust the settings for some popular email programs in the IONOS Help Center. The following email accounts were accessed with TLS 1.0 or TLS 1.1:

            • @********.com

For email connections between your devices or programs and our email servers to continue working after deactivation, they must support TLS 1.2 or higher."

I really like Thunderbird. Please tell me what is wrong and how to fix. And I called Ionos.com and they could not help with Thunderbird or with TLS 1.2 or higher. Please

Asked by j 14 hours ago

Last reply by j 11 hours ago

Decrypting gpg mail just hangs with "Loading Message"

Hi I've tried to search for a solution but couldn't find anything. I'm using Thunderbird 91.9.1 on Linux (Ubuntu), however I've tried this also on Windows 10 and exact sa… (read more)

Hi

I've tried to search for a solution but couldn't find anything. I'm using Thunderbird 91.9.1 on Linux (Ubuntu), however I've tried this also on Windows 10 and exact same problem. I'm using the owl plugin to integrate to Microsoft O365 - that part works just fine. My problem is I've imported a gpg key and when I try to decrypt emails, the lower left bar just says "Loading message" but nothing happens - no error messages or nothing.

I can decrypt the same message using the same key with GnuPG on the command line, so nothing wrong with the key. I've also tried using an external key instead on importing directly into Thunderbird - same result. Is there any logging I can enable that would help me troubleshoot this, google didn't give me any good answers?

Grateful for any ideas. Regards Christian

Asked by christian149 1 day ago

Last reply by christ1 12 hours ago

W10 Yubikey cannot open pinentry

In the wiki on how to use an external GPG provider it says to use GPG4Win's bin_64 directory but this is no longer correct. The problem then is that Thunderbird doesn't k… (read more)

In the wiki on how to use an external GPG provider it says to use GPG4Win's bin_64 directory but this is no longer correct. The problem then is that Thunderbird doesn't know how to raise pinentry.

Today, with W10, Thunderbird 102 and GPG4Win 4.0.2 you cannot use a smartcard like a Yubikey by following the wiki: https://wiki.mozilla.org/Thunderbird:OpenPGP:Smartcards#Thunderbird_64_bit_on_Windows

Asked by Richard 20 hours ago

Last reply by Richard 17 hours ago

Inbox Date Sent column does not reflect DST on Windows 10 Pro

I have a nearly identical issue as this person, but it is reversed.... <https://support.mozilla.org/en-US/questions/1352676> the timezone/daylight savings info is f… (read more)

I have a nearly identical issue as this person, but it is reversed....

<https://support.mozilla.org/en-US/questions/1352676>

the timezone/daylight savings info is fine when I forward...but when viewing the Sent time column in the inbox, I see everything as an hour ahead.

I have MS Outlook 2019 installed on the same machine...and it shows the emails as I would expect them....as CST (America/Chicago) - 6:00 (with DaylightSavings applied...which subtracts an hour. Currently, as I write this line, it is 17:36pm and when I forward an email I got 36 min ago, it shows the Received time as (Date: Tue, 28 Jun 2022 17:00:28 -0600). But the time in the Thuderbird client in the Sender column shows the time of arrival as 6:00pm.


Forwarded Message --------

Subject: 60 ****MORE STUFF IN THE SUBJECT Date: Tue, 28 Jun 2022 17:00:28 -0600 From: TestMessage<xxxxxxxxxx@att.net> To: xxxxxxxxxxxxxx <Sxxxxxxxxxx@gmail.com>


My OS is Windows 10 Pro 21H2....

I have checked the privacy.resistFingerprinting option and have toggled it back and forth to "true" and "false" followed by a subsequent restart of Thunderbird with no change in behaviour.

I have set calendar.timezone .local and .recent to "America/Chicago".....no change. And I have mailnews.display.date_senders_timezone set to true.....nothing has helped. Please let me know if there are any other ideas. I have been using Thunderbird for about 4 months now....not everyday and this is the first time I have noticed this. Thinking I would have noticed it before, so it may be due to a recent change in version. May end up downgrading this to <91 if I cannot lick it in the next few days.

Am including screenshot of my timedate/timezone settings.

Thanks in advance....Stan


                                                                                                                                                                                                                                                  • 8

AdapterDeviceID: 0x3e9b AdapterDriverVersion: 30.0.100.9864 AdapterSubsysID: 00000000 AdapterVendorID: 0x8086 Add-ons: addoncompatibility%40opto.one:1.7,MonterailFullDark2%40conema.me:3.3,addon%40darkreader.org:4.9.39,default-theme%40mozilla.org:1.2,google%40search.mozilla.org:1.0,ddg%40search.mozilla.org:1.0,amazondotcom%40search.mozilla.org:1.1,wikipedia%40search.mozilla.org:1.0,bing%40search.mozilla.org:1.0 AvailablePageFile: 34093490176 AvailablePhysicalMemory: 13529067520 AvailableVirtualMemory: 138530607198208 BlockedDllList: BreakpadReserveAddress: 1598716379136 BreakpadReserveSize: 83886080 BuildID: 20220525135609 CPUMicrocodeVersion: 0xf0 ContentSandboxCapable: 1 ContentSandboxLevel: 1 ContentSandboxWin32kState: Win32k Lockdown disabled -- Preference not set CrashTime: 1656456345 DOMIPCEnabled: 1 EventLoopNestingLevel: 1 FramePoisonBase: 9223372036600889344 FramePoisonSize: 65536 GPUProcessLaunchCount: 1 GPUProcessStatus: Running InstallTime: 1654514021 LauncherProcessState: 0 ModuleSignatureInfo: {"Microsoft Corporation":["msvcp140.dll","VCRUNTIME140.dll"],"Microsoft Windows":["wdmaud.drv","msacm32.dll","tiptsf.dll","TaskFlowDataEngine.dll","midimap.dll","edputil.dll","thumbcache.dll","explorerframe.dll","dataexchange.dll","msacm32.drv","twinapi.dll","directmanipulation.dll","Windows.Globalization.dll","Windows.UI.dll","BCP47mrm.dll","Bcp47Langs.dll","ondemandconnroutehelper.dll","DWrite.dll","wscapi.dll","InputHost.dll","textinputframework.dll","ntshrui.dll","linkinfo.dll","cscapi.dll","winrnr.dll","wshbth.dll","pnrpnsp.dll","NapiNSP.dll","usp10.dll","winmmbase.dll","wsock32.dll","msi.dll","wininet.dll","AudioSes.dll","OneCoreCommonProxyStub.dll","dbgcore.dll","cdp.dll","comctl32.dll","GdiPlus.dll","iertutil.dll","rasadhlp.dll","oleacc.dll","MMDevAPI.dll","urlmon.dll","msimg32.dll","srvcli.dll","winmm.dll","FWPUCLNT.DLL","npmproxy.dll","webauthn.dll","OneCoreUAPCommonProxyStub.dll","dhcpcsvc6.DLL","version.dll","dhcpcsvc.dll","winhttp.dll","WindowsCodecs.dll","WindowManagementAPI.dll","twinapi.appcore.dll","winnsi.dll","mscms.dll","ksuser.dll","ColorAdapterClient.dll","avrt.dll","policymanager.dll","dsreg.dll","nlaapi.dll","netprofm.dll","d3d11.dll","dcomp.dll","CoreUIComponents.dll","CoreMessaging.dll","uxtheme.dll","WinTypes.dll","propsys.dll","wtsapi32.dll","dwmapi.dll","windows.storage.dll","dbghelp.dll","dxgi.dll","kernel.appcore.dll","winsta.dll","ntmarta.dll","rsaenh.dll","msvcp110_win.dll","umpdc.dll","IPHLPAPI.DLL","dnsapi.dll","netutils.dll","powrprof.dll","mswsock.dll","CRYPTBASE.DLL","wldp.dll","cryptsp.dll","msasn1.dll","devobj.dll","sxs.dll","sspicli.dll","userenv.dll","profapi.dll","msvcp_win.dll","bcryptPrimitives.dll","KERNELBASE.dll","gdi32full.dll","crypt32.dll","cfgmgr32.dll","bcrypt.dll","win32u.dll","wintrust.dll","ucrtbase.dll","SHCore.dll","advapi32.dll","user32.dll","imm32.dll","ws2_32.dll","setupapi.dll","clbcatq.dll","oleaut32.dll","msctf.dll","shlwapi.dll","msvcrt.dll","sechost.dll","psapi.dll","shell32.dll","nsi.dll","kernel32.dll","combase.dll","ole32.dll","gdi32.dll","rpcrt4.dll","imagehlp.dll","ntdll.dll"],"Mozilla Corporation":["libssp-0.dll","libotr.dll","thunderbird.exe","rnp.dll","xul.dll","nss3.dll","nssckbi.dll","freebl3.dll","mozglue.dll","softokn3.dll","ldap60.dll","lgpllibs.dll","prldap60.dll"],"Realtime Soft AG":["RTSUltraMonHook.dll","UltraMonResButtons.dll"]} Notes: Has dual GPUs. GPU #2: AdapterVendorID2: 0x10de, AdapterDeviceID2: 0x1fb8, AdapterSubsysID2: 00000000, AdapterDriverVersion2: 30.0.14.7298FP(D00-L1000-W00001000-T000) DWrite? DWrite+ WR? WR+ OMTP? OMTP- ProductID: {3550f703-e582-4d05-9a08-453d09bdfdc6} ProductName: Thunderbird ReleaseChannel: release SafeMode: 0 SecondsSinceLastCrash: 7705089 StartupCrash: 0 StartupTime: 1656455800 SystemMemoryUsePercentage: 60 TelemetryEnvironment: {"build":{"applicationId":"{3550f703-e582-4d05-9a08-453d09bdfdc6}","applicationName":"Thunderbird","architecture":"x86-64","buildId":"20220525135609","version":"91.10.0","vendor":null,"displayVersion":"91.10.0","platformVersion":"91.10.0","xpcomAbi":"x86_64-msvc","updaterAvailable":true},"partner":{"distributionId":null,"distributionVersion":null,"partnerId":null,"distributor":null,"distributorChannel":null,"partnerNames":[]},"system":{"memoryMB":32543,"virtualMaxMB":134217728,"cpu":{"extensions":["hasMMX","hasSSE","hasSSE2","hasSSE3","hasSSSE3","hasSSE4_1","hasSSE4_2","hasAVX","hasAVX2","hasAES"]},"os":{"name":"Windows_NT","version":"10.0","locale":"en-US","servicePackMajor":0,"servicePackMinor":0,"windowsBuildNumber":19044,"windowsUBR":1741},"hdd":{"profile":{"model":null,"revision":null,"type":null},"binary":{"model":null,"revision":null,"type":null},"system":{"model":null,"revision":null,"type":null}},"gfx":{"D2DEnabled":false,"DWriteEnabled":true,"ContentBackend":"Skia","Headless":false,"EmbeddedInFirefoxReality":false,"adapters":[{"description":"Intel(R) UHD Graphics 630","vendorID":"0x8086","deviceID":"0x3e9b","subsysID":"00000000","RAM":0,"driver":"igdumdim64 igd10iumd64 igd10iumd64 igd12umd64 igdumdim32 igd10iumd32 igd10iumd32 igd12umd32","driverVendor":null,"driverVersion":"30.0.100.9864","driverDate":"8-20-2021","GPUActive":true},{"description":"NVIDIA Quadro T2000","vendorID":"0x10de","deviceID":"0x1fb8","subsysID":"00000000","RAM":4096,"driver":"C:\\WINDOWS\\System32\\DriverStore\\FileRepository\\nvbl.inf_amd64_55dbf2fda9335868\\nvldumdx.dll,C:\\WINDOWS\\System32\\DriverStore\\FileRepository\\nvbl.inf_amd64_55dbf2fda9335868\\nvldumdx.dll,C:\\WINDOWS\\System32\\DriverStore\\FileRepository\\nvbl.inf_amd64_55dbf2fda9335868\\nvldumdx.dll,C:\\WINDOWS\\System32\\DriverStore\\FileRepository\\nvbl.inf_amd64_55dbf2fda9335868\\nvldumdx.dll C:\\WINDOWS\\System32\\DriverStore\\FileRepository\\nvbl.inf_amd64_55dbf2fda9335868\\nvldumd.dll,C:\\WINDOWS\\System32\\DriverStore\\FileRepository\\nvbl.inf_amd64_55dbf2fda9335868\\nvldumd.dll,C:\\WINDOWS\\System32\\DriverStore\\FileRepository\\nvbl.inf_amd64_55dbf2fda9335868\\nvldumd.dll,C:\\WINDOWS\\System32\\DriverStore\\FileRepository\\nvbl.inf_amd64_55dbf2fda9335868\\nvldumd.dll","driverVendor":null,"driverVersion":"30.0.14.7298","driverDate":"1-5-2022","GPUActive":false}],"monitors":[{"screenWidth":1920,"screenHeight":1080,"refreshRate":60,"pseudoDisplay":false},{"screenWidth":1920,"screenHeight":1080,"refreshRate":60,"pseudoDisplay":false},{"screenWidth":1920,"screenHeight":1080,"refreshRate":60,"pseudoDisplay":false},{"screenWidth":1920,"screenHeight":1080,"refreshRate":30,"pseudoDisplay":false}],"features":{"compositor":"none","hwCompositing":{"status":"available"},"gpuProcess":{"status":"available"},"wrQualified":{"status":"available"},"webrender":{"status":"available"},"wrCompositor":{"status":"unavailable:FEATURE_FAILURE_NO_HARDWARE_STRETCHING_B1W0F0N1E0"},"wrSoftware":{"status":"available"},"openglCompositing":{"status":"unused"},"omtp":{"status":"disabled:FEATURE_FAILURE_DISABLED"},"d3d11":{"status":"available","version":0,"warp":false,"textureSharing":false,"blocklisted":false},"d2d":{"status":"available","version":"1.1"}}},"appleModelId":null,"sec":{"antivirus":["Malwarebytes","Norton 360"],"antispyware":null,"firewall":["Norton 360"]}},"settings":{"blocklistEnabled":true,"e10sEnabled":true,"e10sMultiProcesses":8,"fissionEnabled":false,"telemetryEnabled":false,"locale":"en-US","intl":{},"update":{"channel":"release","enabled":true},"userPrefs":{"browser.search.region":"US","widget.content.allow-gtk-dark-theme":false,"widget.content.gtk-high-contrast.enabled":true},"sandbox":{"effectiveContentProcessLevel":1,"contentWin32kLockdownState":4},"launcherProcessState":0,"addonCompatibilityCheckEnabled":true,"isDefaultBrowser":null},"profile":{}} TelemetrySessionId: bff01062-c9bc-4859-b1cc-a81659ebc330 ThreadIdNameMapping: 13876:"IPC I/O Parent",27992:"Link Monitor #1",35152:"Socket Thread",38280:"Timer",33124:"JS Watchdog",29444:"TaskController Thread #0",14844:"TaskController Thread #1",10632:"TaskController Thread #2",27716:"TaskController Thread #4",6604:"TaskController Thread #3",26572:"TaskController Thread #5",32484:"TaskController Thread #6",19732:"TaskController Thread #7",25960:"Cache2 I/O",37840:"Cookie",34416:"Worker Launcher",5664:"VsyncIOThread",27484:"IPC Launch",23948:"WindowsVsyncThread",35336:"Compositor",34956:"ImageIO",34960:"IPDL Background",27772:"Permission",27540:"QuotaManager IO",9036:"HTML5 Parser",30740:"DOM Worker",19840:"StyleThread#1",32784:"StyleThread#3",10308:"StyleThread#2",31600:"StyleThread#5",28336:"StyleThread#0",31448:"StyleThread#4",26712:"ImageBridgeChld",22728:"RemoteBackbuffer",1744:"ProxyResolution",11204:"ProcessHangMon",36076:"GMPThread",35384:"TRR Background",21216:"mozStorage #1",6852:"localStorage DB",37624:"PlayEventSound",4700:"RemoteBackbuffer",34272:"RemoteBackbuffer",13576:"RemoteBackbuffer",28976:"RemoteBackbuffer",13420:"RemoteBackbuffer",32068:"URL Classifier",35444:"mozStorage #2",24216:"IMAP",34768:"IMAP",27344:"IMAP",31064:"mozStorage #5",28636:"mozStorage #6",21404:"DOM Worker",26940:"RemoteBackbuffer",21576:"RemoteBackbuffer",26392:"RemoteBackbuffer",16560:"RemoteBackbuffer",25796:"RemoteBackbuffer",3100:"mozStorage #7",29092:"IMAP",32344:"IMAP",8184:"BackgroundThreadPool #3",21692:"mozStorage #8",27316:"StreamTrans #16",24080:"StreamTrans #17",31556:"RemoteBackbuffer", Throttleable: 1 TotalPageFile: 59893780480 TotalPhysicalMemory: 34123976704 TotalVirtualMemory: 140737488224256 URL: UptimeTS: 5447.17844 Version: 91.10.0 Winsock_LSP: MSAFD Tcpip [TCP/IP] : 2 : 2 : 1 : 6 : 0x20066 : 0x8 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : e70f1aa0-ab8b-11cf-8ca3-00805f48a192

MSAFD Tcpip [UDP/IP] : 2 : 2 : 2 : 17 : 0x20609 : 0x8 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : e70f1aa0-ab8b-11cf-8ca3-00805f48a192 
MSAFD Tcpip [RAW/IP] : 2 : 2 : 3 : 0 : 0x20609 : 0xc : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : e70f1aa0-ab8b-11cf-8ca3-00805f48a192 
MSAFD Tcpip [TCP/IPv6] : 2 : 23 : 1 : 6 : 0x20066 : 0x8 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : f9eab0c0-26d4-11d0-bbbf-00aa006c34e4 
MSAFD Tcpip [UDP/IPv6] : 2 : 23 : 2 : 17 : 0x20609 : 0x8 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : f9eab0c0-26d4-11d0-bbbf-00aa006c34e4 
MSAFD Tcpip [RAW/IPv6] : 2 : 23 : 3 : 0 : 0x20609 : 0xc : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : f9eab0c0-26d4-11d0-bbbf-00aa006c34e4 
AF_UNIX : 2 : 1 : 1 : 0 : 0x20026 : 0x8 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : a00943d9-9c2e-4633-9b59-0057a3160994 
RSVP TCPv6 Service Provider : 2 : 23 : 1 : 6 : 0x22066 : 0x8 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : 9d60a9e0-337a-11d0-bd88-0000c082e69a 
RSVP TCP Service Provider : 2 : 2 : 1 : 6 : 0x22066 : 0x8 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : 9d60a9e0-337a-11d0-bd88-0000c082e69a 
RSVP UDPv6 Service Provider : 2 : 23 : 2 : 17 : 0x22609 : 0x8 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : 9d60a9e0-337a-11d0-bd88-0000c082e69a 
RSVP UDP Service Provider : 2 : 2 : 2 : 17 : 0x22609 : 0x8 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : 9d60a9e0-337a-11d0-bd88-0000c082e69a 
Hyper-V RAW : 2 : 34 : 1 : 1 : 0x20026 : 0x8 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : 1234191b-4bf7-4ca7-86e0-dfd7c32b5445 
MSAFD L2CAP [Bluetooth] : 2 : 32 : 1 : 256 : 0x20006 : 0x8 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : 9fc48064-7298-43e4-b7bd-181f2089792a 
MSAFD RfComm [Bluetooth] : 2 : 32 : 1 : 3 : 0x20026 : 0x8 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll :  : 9fc48064-7298-43e4-b7bd-181f2089792a

useragent_locale: en-US

This report also contains technical information about the state of the application when it crashed.


                                                                                                                                                                                                                                                  • 8

Asked by StanPipp 1 day ago

Bug with Office 365 POP Oauth2 method?

Trying to move from normal authentication for Office 365 POP account to OAUTH2, and the window that opens to authenticate is rendered with a bunch of bugs. Any idea if t… (read more)

Trying to move from normal authentication for Office 365 POP account to OAUTH2, and the window that opens to authenticate is rendered with a bunch of bugs. Any idea if this is Thunderbird or Office 365's problem? Or how to resolve?

Asked by fredkilbourn 5 days ago

Last reply by Toad-Hall 1 day ago

problem with IMAP/SMPT mail transfer

after thunderbird client upgrade I lost ability to contact my imap/smtp servers for mail transfer in/out - it just keeps asking me for password. My email is hosted by Eas… (read more)

after thunderbird client upgrade I lost ability to contact my imap/smtp servers for mail transfer in/out - it just keeps asking me for password.

My email is hosted by Easyspace/IOMARTMAIL - I'm using AVG Internet Security and at one point I was asked to approve an exception which seemed to relate to using the AVG ssl cert instead of IOMARTMAIL one.

I then tried deleting my email account and adding again - now I get message during manual account config, telling me that the "incoming server already exists"

Asked by graham77 2 days ago

OAuth2 issue - Can not add my gmail account to Thunderbird

Hi, Yesterday I noticed problem with Thunderbird. When I try to add account (for the first time) i get a message "Unable to login at server...". The problem is, that ive … (read more)

Hi, Yesterday I noticed problem with Thunderbird. When I try to add account (for the first time) i get a message "Unable to login at server...". The problem is, that ive checked each possible problem indicated by people on the Internet: - cookies set as "always turned on" - authorization method set as "OAuth2" - saved password - cleared - proper ports addresses - anti-virus app - disabled while trying to solve In fact, after I click "Done" (after i fill in NICKNAME/MAIL ADRESS/PASSWORD) in order to go to the authorization, the Gmail window pops up (that's great!). I can easily enter my email adress and password, but afterwards "Unable to login at server..." appears. The problem is not tied with THIS Google Account, emerges all the time, even for different accounts. I have no more ideas. Please help!

Asked by iglowy3 2 weeks ago

Last reply by Toad-Hall 2 days ago

  • Solved

Thunderbird Won't Accept My Password

I'm trying to add a new account with my student email that is basically a gmail with a different name. When I try to create the account, Thunderbird launches the website … (read more)

I'm trying to add a new account with my student email that is basically a gmail with a different name. When I try to create the account, Thunderbird launches the website that asks for my username and email. That same website will accept my password when using a browser but when Thunderbird opens it will not accept it. I've checked several times, I've even copied the exact same username and password from the browser to Thunderbird and TBird says that it's a wrong password and it absolutely is the right password. I tried to cancel the process so that the account is created nonetheless but when I click on it, Tbird will still try to open that website and will not accept the correct password. Please help!

Asked by vic.oso.lai 3 days ago

Answered by vic.oso.lai 3 days ago

  • Solved

Account setup: Unable to log in at server. Probably wrong configuration, username or password

My PC died last week and I now have it back with a new hard drive (SSD). It's running Windows 10 and so far I have installed Firefox and Kaspersky Total Security, all of … (read more)

My PC died last week and I now have it back with a new hard drive (SSD). It's running Windows 10 and so far I have installed Firefox and Kaspersky Total Security, all of which I used previously. I have now installed Thunderbird but am unable to access my account. The password and configuration settings have been triple checked. Any suggestions re what I can try next please?

Asked by GeoffB 6 days ago

Answered by GeoffB 3 days ago

Password stopped working MS Outlook

It's my turn in the bucket. Thunderbird keeps asking for my password and then rejects it. I tried changing passwords, uninstalling Thunderbird and reinstalling, verified … (read more)

It's my turn in the bucket. Thunderbird keeps asking for my password and then rejects it. I tried changing passwords, uninstalling Thunderbird and reinstalling, verified my settings and still this is an issue. I've looked at what others have tried, but none of it works. Help please, I don't like the Outlook platform.

Asked by ron150 5 days ago

Last reply by ron150 3 days ago

Issue with logining into one of my email accounts

I have multiple work email address with outlook.office365.com, and one of them just decided that it won't logon for me today, error reads as below: "Sending of password f… (read more)

I have multiple work email address with outlook.office365.com, and one of them just decided that it won't logon for me today, error reads as below:

"Sending of password for user jeffery@ausilk.com.au did not succeed. Mail server outlook.office365.com responded: Logon failure: unknown user name or bad password."

prior to this issue occuring, I have not done any changes to my password or anything on outlook.office365.com and my login still seem to work on outlook.office365.com. Further more, my colleague who also uses thunderbird also encountered the same issue. However, this seems to only affect my thunderbird, and nothing else, my mobile device as well as outlook (windows mail) seem to work fine and can login using the same password.

I changed the password on outlook.office365.com and consequently on thunderbird and windows mail, and still, windows mail works, but not thunderbird. As a side note, my other outlook.office365.com mail box works absolutely fine with thunderbird, can send and receive with no issue, just this one, and it happened out of the blue. The last email I managed to receive before this issue occurred was at 11:30 am Sydney time GMT+10, as the next email that came into my inbox (on windows mail) was 11:37am Sydney time GMT+10.

Please assist, thank you.

Asked by jeffery1 5 days ago

Last reply by Matt 4 days ago

GMail Oauth2 fails; setting Normal password works. Are the choices mislabeled?

I'm on Windows TB version 91.10.0. Concerned that Google might cut me off if I was not using their recommended authentication, I looked up the issue and found Automatic C… (read more)

I'm on Windows TB version 91.10.0. Concerned that Google might cut me off if I was not using their recommended authentication, I looked up the issue and found Automatic Conversion of Google mail accounts to OAuth 2.0 Authentication. My account settings were still showing "Normal password", so I changed to OAuth2. That prompted me to log in with the Google dialog, but error messages in the Activity manager said that authentication failed. I diligently followed all the steps in the article, checking for disabled javascript or cookies and deleting the IMAP and SMTP passwords. No luck.

Then I tried deleting my account and recreating it. Auto configuration found setting for my workspace domain, showing OAuth2. The Google dialog popped up, and I entered my email and password, but the TB auto configuration pane showed that authentication had failed.

At that point, I switched to manual configuration and chose normal password, which had been working before. Again the Google authentication dialog popped up, suggesting that it was actually using OAuth2 anyway. This time everything worked. After an hour or two of research and experimentation, I was back where I started - should have left well enough alone.

Is there some setting in my Google account that I'm missing? Does Thunderbird use OAuth2 correctly even though the UI says normal password is selected?

It's June 24th 2022. I hope that Goggle doesn't shut me off in this configuration, because nothing else works, and I would have to quit using Thunderbird (which I've been using for nearly two decades).

Asked by mhill2 5 days ago

Last reply by mhill2 4 days ago

External drive, different computers and Gmail 2FA

I have set up my TB profile so that it is on an external SSD, but the program itself is on the computer. The reason I have done this is so that I can move the SSD from co… (read more)

I have set up my TB profile so that it is on an external SSD, but the program itself is on the computer. The reason I have done this is so that I can move the SSD from computer to computer (desktop to mobile laptop for example), attach the drive and access my e-mails using TB from different machines (each machine having its own TB installed).

I use POP3 to download my messages onto the SSD and periodically delete them from the Google server. This is why it is important to have only one data store for my e-mails (I keep them for years).

I have this working fine from my desktop, which was the original place I set up my e-mail. When I attach the SSD to my laptop and run it on the computer, I can see all my previously stored e-mails etc. but the connection to Gmail to download new messages doesn't seem to work. I do not get any error message, but neither do my waiting e-mails get downloaded, even if I explicitly request this.

My suspicion is that the issue is that I have 2FA on the Google login, and so TB can't access the Gmail server. I want to keep 2FA for security reasons. Is there a way of setting up (presumably unique) 2FA on both machines (presumably other than on the external drive) but so that each TB installation accesses GMail via its own 2FA, but stores and views e-mails from the external drive? Or is there some smart workaround?

TIA.

Asked by XRTx 5 days ago

Last reply by david 5 days ago

thunderbird asks me to confirm ssl-certificate exception, even though the domain its showing me shouldnt be used

Hello, I setup my own mailserver. It has a valid lets encrypt wildcard-certificate for *.tld.com. The mailserver usees imap.tld.com for imap and smtp.tld.com for smtp. S… (read more)

Hello, I setup my own mailserver. It has a valid lets encrypt wildcard-certificate for *.tld.com. The mailserver usees imap.tld.com for imap and smtp.tld.com for smtp. So the certificate should be ok. When i add an account to thunderbird i get the ssl-certificate exception for tld.com. But the tld.com should not be used, only imap / smtp. Why is thunderbird trying to validate a certificate for tld.com?

Asked by sven50 1 week ago

Last reply by david 6 days ago

New Auth for Gmail

I followed the instructions for enabling oath2.0 for gmail, but I still can't enter my password. I verified my password by logging out of gmail and back in though the web… (read more)

I followed the instructions for enabling oath2.0 for gmail, but I still can't enter my password. I verified my password by logging out of gmail and back in though the web browser.

Asked by jdrush 1 week ago

Last reply by david 6 days ago

  • Solved

OAuth 2.0

Gmail is going to require OAuth 2.0 sign-in SFAIK, that means I will no longer be able to access gmail with Thunderbird. Are there plans for Thunderbird to meet the OAuth… (read more)

Gmail is going to require OAuth 2.0 sign-in SFAIK, that means I will no longer be able to access gmail with Thunderbird. Are there plans for Thunderbird to meet the OAuth 2.0 requirement?

Asked by car-nuts 3 months ago

Answered by christ1 3 months ago