Showing questions tagged: Show all questions
  • Archived

how do I fix the "shockwave flash" error, causing firefox to lock up, slow, or crash?

continous errors about "shockwave flash", "script has stopped working" etc, causing numerous slowdowns, lock-ups, and crashes. have tried several fixes, but none have wor… (read more)

continous errors about "shockwave flash", "script has stopped working" etc, causing numerous slowdowns, lock-ups, and crashes. have tried several fixes, but none have worked.....please advise

Asked by mgenoves 6 years ago

Last reply by dustymojave 6 years ago

  • Archived

Firefox is unbearably slow after updating to version 27

After updating to Firefox 27 all webpages take a few dozen seconds to several minutes to load. When loading a webpage Firefox's status displays "connecting" and the CPU … (read more)

After updating to Firefox 27 all webpages take a few dozen seconds to several minutes to load. When loading a webpage Firefox's status displays "connecting" and the CPU gets maxed out with 95 to 100% of its cycles taking by Firefox.

The computer is older so it is a little slow but Internet Explorer 8 has no trouble opening the webpages and neither do other computers on the LAN so it is not a network issue. I have tried restarting Firefox, disabling add-ons, deleting add-ons, disabling hardware acceleration, restarting the computer, and reinstalling Firefox after wiping every trace of it and its user data from the hard drive and registry.

CPU: AMD Athlon 2800+ 2.08GHz RAM: 1GB OS: Windows XP Home Edition Service Pack 3 32bit


Comments by a forum moderator.
(Modified April 30, 2014 12:11:58 PM BST by John99 ) ~J99
Rather a long thread so I will add some comments here where easily seen.

 Modified June 18, 2014 6:08:41 AM PDT by John99

Asked by hj21c1yg 6 years ago

Last reply by petef 5 years ago

  • Archived

Firefox 23 uses 1.2 GB of RAM with 4 tabs open!

I just checked task manager, since my computer was running a bit slow, and found firefox to be using nearly 1.2 GIGABYTES of RAM, with only 4 tabs open + Chatzilla for IR… (read more)

I just checked task manager, since my computer was running a bit slow, and found firefox to be using nearly 1.2 GIGABYTES of RAM, with only 4 tabs open + Chatzilla for IRC. I have Skyrim running at the same time, and it is using LESS RAM than Firefox is!

I've tried disabling plugins, to the point where I only have the Flash and Adobe PDF ones running, I had to disable the plugin container since it crashes repeatedly (Usually at least once every couple of days). I tried using the "Free Memory" options in about:memory, and they do literally nothing to reduce the RAM usage. It's normally between 400 and 600 MB (Which is still insanely excessive for a browser). Closing Chatzilla only reduces the RAM usage by about 10-15 MB, so it doesn't seem to be the problem.

How in the name of all that's sacred is a browser using more RAM than a modded version of Skyrim?


Comment by a forum moderator.
This is a popular thread with over 10000 views. By all means scroll through and read it for useful tips & information. If however you have your own problem See

  1. My comment about telemetry in post-524332and consider turning that on.
  2. My post 510510 & use special link and start your own thread.
  3. (2nd edit 21Jan2014) Also note some related questions with solutions found after they started a new thread
    /questions/982539 the addon no script was apparently causing 1GB of memory use.
    /questions/980440 a workaround was to tweak the pref Browser.sessionhistory.max_total_viewers to improve the memory issue

Asked by r.helsdon 6 years ago

Last reply by John99 6 years ago

  • Archived

Why do Vine videos have no sound or won't play at all?

I have the latest version of Firefox (26.0). I'm not sure if a Flash or Java update caused this issue. Vine videos were playing fine in my browser. This was AFTER I c… (read more)

I have the latest version of Firefox (26.0). I'm not sure if a Flash or Java update caused this issue.

Vine videos were playing fine in my browser. This was AFTER I changed the about:config settings for media.windows-media-foundation.enabled to "false" - They never seemed to load when this was set to "true"

But now, the problem is back. Vine videos will not play. I recently updated to Firefox 26.0 and this issue came back. Additionally, I did install a Java update. I have tried EVERYTHING to restore my browser to the way it was but nothing works. I have reinstalled Firefox. I have done clean installs of both Flash and Java. I have tried starting Firefox in safe mode, but the problem remains.

If I go to a Vine page (https://vine.co/v/heXdnb0m3dm) for example, all I see is a static image. I can't click on anything. It's just a static frozen image. On Twitter, the same Vine video appears as a black screen where it previously used to load just fine. Even on Tweetdeck, which uses Firefox as the default browser, the videos will no longer load. This is all when media.windows-media-foundation.enabled is set to "false"

If I change the settings so media.windows-media-foundation.enabled is set back to "true" then the video plays but I have no control over sound. There is, in fact, no sound. The video plays on a loop. No sound. In fact, I can not even control the sound icon. Clicking the icon does nothing. It doesn't change to signify that the sound is on or muted. It remains the same muted icon.

So, basically if I try to play Vines by forcing them into flash, I get nothing at all. I get a static image. No video. No sound. No function.

If I leave the defaults the same and play them via HTML5, the video plays, but there is no sound and no control.

Please help! I have tried everything at this point!

UPDATE: I temporarily set security.csp.enable to "false" and the pages load up perfectly. Is this safe, though?

Asked by angelrodriquez 6 years ago

Last reply by cor-el 6 years ago

  • Archived

Since new Firefox update Yahoo mail is not properly displaying

Recently got updated Firefox v.26.0 and I have noticed the yahoo mail when opened could not be displayed properly. Text is scattered on screen and it also show "Your scre… (read more)

Recently got updated Firefox v.26.0 and I have noticed the yahoo mail when opened could not be displayed properly. Text is scattered on screen and it also show "Your screen elements are hidden from view. Press Esc or move pointer to the center of the screen to return to Mail." Even if i press Esc or move pointer nothing happen.

I wonder why this is happening? I also want to test the problem in MS Internet Explorer but I do not know how could I disable Firefox temporarily.

Any advice will be much appreciated.

Thank you

Asked by Ari94 6 years ago

Last reply by juneisland5 6 years ago

  • Archived

Firefox is eating up between 90% CPU usage to %230 CPU usage, while on a text-only page. I've tried many of the fixits. They didn't work. What can I do?

I've cleared cookies multiple times I've emptied the cache I cleared my download history, and a majority of my browsing history I've tried having hardware acceleration fo… (read more)

I've cleared cookies multiple times

I've emptied the cache

I cleared my download history, and a majority of my browsing history

I've tried having hardware acceleration for both flash and firefox on and off

I turned off all my apps and plugins and when that did nothing I turned back on the ones I need. I never had a lot of apps to begin with. only a max of 5. I had quite a few plugins, but i disabled all but quicktime, flash, and silverlight. I have those three set on "ask to activate" so none are "always active" anymore.

I also tried a couple things from the FAQ and forums here about changing a few settings in the "about:config" setup.

A few of the above things initially worked, but after a day or two it'd be back to sucking up my CPU and memory. I would then try the same thing again, and this second time there would be no improvement. The real memory will fluctuate between 200 MB and 1.7 GB, and has done so for quite a while.

Even after I've left streaming sites, and sites with lots of images, and I'm not downloading anything, the memory and the CPU will still do that. I only have a handful of tabs open at a timeusually, and all of them are mostly text. I'll quit and reopen firefox, which will initially bring the memory and CPU usage down, but it inevitably climbs up quite quickly, regardless of my tab usage. It'll be the same if I'm playing a flash game or scrolling through blogs.

I never had any of these problems with Firefox 23, and my internet usage habits haven't changed at all. I had some of this slowness a few times with version 24, but nowhere near as bad as this, or as constant. Almost everyday I end up googling for other ways to speed things up. Everything I do never slowed down Firefox on earlier versions.

I've tried all my usual tasks on Safari which will never climb above 30-40 MB of memory, even on netflix streaming, or flash games, and the CPU will average around 8 and 11%.

Asked by tjak1 6 years ago

Last reply by shape5 6 years ago

  • Archived

Firefox memory leak causing slow and stuttery performance

So recently my Firefox browser has been leaking memory like crazy going up to 1.7 GB in used RAM. It starts off fine when I first open it, but progressively gets worse ov… (read more)

So recently my Firefox browser has been leaking memory like crazy going up to 1.7 GB in used RAM. It starts off fine when I first open it, but progressively gets worse over time, making scrolling a choppy and painful task. This started with version 28.0 but I've since upgraded to 29.0 and the problem persisted. I've done hours of research on the problem and have tried all the following solutions, to no avail:

- Turning off hardware acceleration/smooth scrolling/auto scrolling - Creating a new profile - Completely uninstalling and reinstalling Firefox - Running it in safe mode (still lagged, even in safe mode!)

Has anyone found any real solution to this problem?

Asked by fzieba 6 years ago

Last reply by ninjawriter222 5 years ago

  • Archived

Firefox won't load certain pages (such as Google.com) but works in windows safe mode with networking.

Firefox safe mode does not solve the issue. Disabled and also uninstalled antivirus and firewall and did not help. Disabled all startup items except the ones known not to… (read more)

Firefox safe mode does not solve the issue. Disabled and also uninstalled antivirus and firewall and did not help. Disabled all startup items except the ones known not to cause the problem. Other browsers such as Chrome has no problems. Mozilla Thunderbird also will not connect.

Asked by idgassfy 6 years ago

Last reply by cor-el 6 years ago

  • Archived

Firefox unable to open Google, Facebook and other bugs.

As of around 1 week ago, I can no longer access facebook, any mozilla/google related page however I can still access the google search engine by entering the 197.1.1 code… (read more)

As of around 1 week ago, I can no longer access facebook, any mozilla/google related page however I can still access the google search engine by entering the 197.1.1 code thing (not very pc literate).

My problem is whenever I type google.com or facebook.com into the url, nothing actually happens, the url looks like it seeking than it just revert back to whatever url I was on before. I can access youtube but the comments section is just loading but thing actually shows up. If I try to open firefox help page a new window would open but it is just blank even though I can see the see the address in the url. I can however open trouble shooting page and about firefox but none of the others page in the help option.

I have tried reverting firefox to default and restart firefox with no addon without any changes. I have tried ipconfig /flushdns and also resetting my host file from mrfixit as well as scanning for malware from malbytes, adaware and spybot and none of them made a difference at all.

I am currently using firefox 26, OS Windows 7 64bit.

Asked by brianroo 6 years ago

Last reply by guigs 6 years ago

  • Archived

Firefox 28 stops responding at Facebook dynamic search.

Whenever I use Facebook dynamic search, Firefox stops responding. This issue also involves writing a new post/comment using the at-sign, which starts dynamic user search.… (read more)

Whenever I use Facebook dynamic search, Firefox stops responding. This issue also involves writing a new post/comment using the at-sign, which starts dynamic user search.

  • Before update from FF27 to FF28 it did not happen. (I use Windows 7.)
  • Safe mode does not help.
  • Clearing cache and deleting Facebook cookies does not help. Neither new profile nor clean install helps.
  • There are no crash reports within Firefox as well as no Windows error logs generated.
  • Other browsers on this computer do not have this problem, another computer with FF28 that I use works well. Firefox 28 on this computer with Ubuntu Linux works.

Edit: I got Firefox not responding even at going through conversations (messages). So I can generalize that any operation at Facebook, during which three "waiting" bars appear, can lead to the not-responding state of Firefox.

Asked by xmrazik 6 years ago

Last reply by John99 6 years ago

  • Archived

Mozila FireFox system tools 17.54.5468

When we got up this morning my mum had a message on her computer telling her to download Mozila FireFox system tools 17.54.5468 - the message popped up when she tried to … (read more)

When we got up this morning my mum had a message on her computer telling her to download Mozila FireFox system tools 17.54.5468 - the message popped up when she tried to play a facebook game. We clicked it and downloaded it and the computer seemed fine after that (but we did notice something called uniblue was now on her computer). Then i got onto my computer and when i tried to get into yahoo groups i got the same message. I also got a different message when half way thru watching a video on youtube a screen came up saying that the certificates for youtube were invalid or didn't exist. I deleted firefox completely - including the folder in programs (x86) - reinstalled it and i can once again play youtube videos (so far) but i'm still getting a message for Mozila FireFox system tools 17.54.5468 when i try to get into yahoo groups. My question - is 'Mozila FireFox system tools 17.54.5468' a real message from you guys and if its not, does anyone know how i get rid of it? I have Windows 7 and its a desktop if anyone needs to know.

Asked by xarnaye 5 years ago

Last reply by FredMobbing 5 years ago

  • Archived

"class not registered"

there is already another question with the same problem I am having, but to be able comment on it I needed to ask my own question to register. I am running windows 8. I w… (read more)

there is already another question with the same problem I am having, but to be able comment on it I needed to ask my own question to register. I am running windows 8. I was using firefox when the prompt came up "firefox needs to update... and will reopen in a few moments". Firefox never reopened Instead I received an error message "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox class not registered". I have uninstalled, reinstalled, deleted C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox , reinstalled and still receive the same error message "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox class not registered". When I reinstall firefox it never opens its always comes up with the error message. Any solutions?

Asked by diamond2x 6 years ago

Last reply by cor-el 5 years ago

  • Archived

I had printing issues, which was determined to be caused by installation of Windows Internet Explorer Version 11 during after an auto update.

I began to have printing problems which may have been triggered when printing from the Firefox browser. I did not isolate the trouble with Firefox, but I did determine t… (read more)

I began to have printing problems which may have been triggered when printing from the Firefox browser. I did not isolate the trouble with Firefox, but I did determine the cause was an installation of Windows Internet Explorer version 11 which was installed automatically on a Windows Update. I am running 64-bit Windows 7. I determined V11 was the problem by removing updates one at a time then printing from several programs I use like WORD, Excel, Powerpoint, Adobe Reader, Firefox, and Thunderbird. The symptom of the problem was that I could print fine once or twice, but then the communication between the PC and printer (Lexmark S405 b/g) became busy and no other print jobs would complete, even those from two other PCs (neither had V11) that worked fine for printing any print job before an attempt from the PC with V11. Once I resolved the problem to be V11, I did not try to isolate if it was triggered by any print job or one from Firefox, but I a little suspicion that it could be triggered by a print attempt from Firefox since I know I was able to print once or twice before the problem was triggered.

Asked by ddsjcs 6 years ago

Last reply by guigs 6 years ago

  • Archived

Video controls do not show

Whenever i play a video, whether quicktime or html5, there are no video controls (play, pause etc). On trailers.apple.com, I can get the video controls to show up if clic… (read more)

Whenever i play a video, whether quicktime or html5, there are no video controls (play, pause etc). On trailers.apple.com, I can get the video controls to show up if click inspect element but then there's no video. I have tried reinstalling firefox, vlc, quicktime, flash, with no success. I'm using Winx64 fully patched.

Asked by alphaace 6 years ago

Last reply by guigs 6 years ago

  • Archived

video runs slow on firefox and out of sync with audio with abode flash 12.

Ever since I installed adobe flash player 12 my videos run slow and out of sync with the audio it is like it pauses for a couple seconds and starts back working and keeps… (read more)

Ever since I installed adobe flash player 12 my videos run slow and out of sync with the audio it is like it pauses for a couple seconds and starts back working and keeps doing that.

Asked by jth10 6 years ago

Last reply by guigs 6 years ago

  • Archived

Quicktime plugin 7.7.4 in FF 25.0.1 not playing audio files in their entirety

I've recently noticed that MP3 (and other) audio files on my phpBB 3.0.12 bulletin board (it's a members-only board, so I can't let you visit it, sorry) are not playing i… (read more)

I've recently noticed that MP3 (and other) audio files on my phpBB 3.0.12 bulletin board (it's a members-only board, so I can't let you visit it, sorry) are not playing in their entirety when the Quicktime plugin 7.7.4 is used in FF 25.0.1 via a custom BBCode tag - a 2 minute 24 second long 128kbps stereo MP3 file will only play about 50 seconds, and the same audio in 44.1kHz stereo WAV format only plays about 5 seconds. This difference in playing time for the same length audio suggests (to my very limited knowledge) that it is something like the bit-rate (or the sample rate?) of the audio content that is determining how much gets played - i.e. only a limited maximum amount of data is being allowed through; the lower bit-rate (or sample rate?) of the MP3 means it plays for longer than the much higher bit rate (or sample rate?) of the WAV.

They play in their entirety at the same bulletin board when viewed in Internet Explorer 11.0.9600.16428 and Chrome 31.0.1650.57m (though there are some odd display issues in Chrome, but that's another story), and I'm sure it was working normally in FF until fairly recently.

The BBCode uses this HTML replacement to call on the Quicktime plugin:

<embed src="{URL}" width="200" height="15" autostart="false" loop="false" volume="80"></embed>

Has anyone else had this problem? Is it a known issue? (I'm finding this support area notoriously difficult to navigate, and have not been able to find any reference to it, hence my asking the question here.)

Thanks in advance for any replies.

Asked by Somerset Bob 6 years ago

Last reply by Wesley Branton 6 years ago

  • Archived

memory leak

Like so many others, I find the ongoing and worsening memory leaks a real disappointment -and now getting worse since V28 on both of my W7 machines. I am now on FFox V30… (read more)

Like so many others, I find the ongoing and worsening memory leaks a real disappointment -and now getting worse since V28 on both of my W7 machines.

I am now on FFox V30, and while it starts out at about 300MB, after a few hours it grows to be typically 2.xGB.

I have run the about:memory several times, but don't know how to use the results to any advantage. It appears that about 7 tabs each use about a 1/3-GB of memory.

I typically will have 5-6 windows open, a total of 20-30 tabs.

I have seen several threads on this, but none with any resolution, and dating back to V4 (about 2006)!

Is there any hope, or way to resolve, or just need to jump to Chrome?

Asked by guthrie 5 years ago

Last reply by ninjawriter222 5 years ago

  • Archived

Secure Connection Failed An error occurred during a connection to www.google.co.in.

Problem:- Secure Connection Failed An error occurred during a connection to www.google.co.in. SSL peer rejected a handshake message for unacceptable content. (Error code:… (read more)

Problem:-

Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to www.google.co.in. SSL peer rejected a handshake message for unacceptable content. (Error code: ssl_error_illegal_parameter_alert)

   The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
   Please contact the website owners to inform them of this problem. Alternatively, use the command found in the help menu to report this broken site.



I have tried every possible aspect provided by the Mozilla Firefox Support Team

These are the Steps followed:-

Check your SSL settings

   In the Location bar, type about:config and press Enter.
       The about:config "This might void your warranty!" warning page may appear. Click I'll be careful, I promise! to continue to the about:config page. 
   Type security.enable in the Search field.
       If both security.enable_ssl3 and security.enable_tls are set to true, skip to the next section.
       If both security.enable_ssl3 and security.enable_tls are set to false, double-click each of them to set it to true. 

Try to access a secure site again. If it still doesn't work, continue in the next section.


Check your proxy settings

Some computers are configured to access the Internet through a proxy.

   Click the menu button New Fx Menu and choose Options
   .
   Select the Advanced panel.
   Click the Network tab.
   Click Settings….
       If Manual proxy configuration is selected, you are using a manually configured proxy server. Verify that all protocols listed in the dialog box are pointing to the address of your proxy server. Contact your network administrator if you don't know this address.
       If Manual proxy configuration is not selected, this section does not apply. You can skip to the next section. 
   Make any changes, and click OK to close the Connection Settings window.
   Click OK to close the Options window . 

Try to access a secure site again. If it still doesn't work, continue in the next section.


Please suggest a proper solution as my 100 employees are suffering with it...

Asked by Viratthakur 6 years ago

Last reply by guigs 6 years ago

  • Archived

something unexpected went wrong with this url...class not registered

Cannot open links in Outlook 2013 with default browser set to FireFox (26.0). If I set Internet Exploder as the default, I can open links in Outlook 2013. Windows 8 x64 … (read more)

Cannot open links in Outlook 2013 with default browser set to FireFox (26.0). If I set Internet Exploder as the default, I can open links in Outlook 2013. Windows 8 x64

Thanks

Stuart

Asked by stuart-bailey 6 years ago

Last reply by John99 6 years ago