Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Fiefox RAM usage increases on its own

The RAM usage increases, from 1GB to 40GB+ within a matter of minutes of starting Firefox. I have not added any extensions in months. I turned of several with no improv… (read more)

The RAM usage increases, from 1GB to 40GB+ within a matter of minutes of starting Firefox. I have not added any extensions in months. I turned of several with no improvement. I have 6 tabs opened. Firefox has crashed several times the past couple fo months. I have been away on travel for 2 weeks, and today the problem is much worse.

Firefox (37916) 51GB, Extensions (34308) 370MB, GPU (33072) 298MB , and everything else < 100 MB.

I really love Firefox - use across my 4 devices. Only on my desktop am I seeing this. Laptop, iPad, and Android all work fine. Running Win 11

Asked by Mike 1 month ago

Answered by Mike 1 month ago

  • Solved

Taking webpage screenshot from command line

Hi. i have no results while doing this: https://dpaste.com/FTXPQ46ZL# No error, no screenshot. "Screenshot" flags in default state, about:policies - inactive. … (read more)

Hi. i have no results while doing this: https://dpaste.com/FTXPQ46ZL# No error, no screenshot. "Screenshot" flags in default state, about:policies - inactive.

Asked by qwertikator 1 month ago

Answered by cor-el 1 month ago

  • Solved

Black and Pink flicker after update

Ever since the update, I have had pink flickers on videos on youtube and twitter. They last for less then a second, so I couldn't grab a screenshot of it. After doing som… (read more)

Ever since the update, I have had pink flickers on videos on youtube and twitter. They last for less then a second, so I couldn't grab a screenshot of it. After doing some reading online, I turned off hardware acceleration which turned the pink flicker black and now effects several sections of the web browser.

Asked by Deus Mortis 2 months ago

Answered by Deus Mortis 1 month ago

  • Solved

Blocked on a site

I was playing on this free site called REPLAYPOKER, and it said I was blocked because of something called CLOUDFLAIR, can you tell me what this is please? It totally blo… (read more)

I was playing on this free site called REPLAYPOKER, and it said I was blocked because of something called CLOUDFLAIR, can you tell me what this is please?

It totally blocked me and shut me out of the game

What should I do?

Is Cloudflair a virus? Should I go into the registry and remove it?

Asked by Sarah Godbey 1 month ago

Answered by zeroknight 1 month ago

  • Solved

"Failed to check for updates" et al

Hey, so, I've seen this question a couple times when I searched, but (a) there didn't seem to be any solution and (b) they were all regarding Macs and I'm on Windows 11 v… (read more)

Hey, so, I've seen this question a couple times when I searched, but (a) there didn't seem to be any solution and (b) they were all regarding Macs and I'm on Windows 11 v 23H2. I keep getting bubbles saying that Firefox wasn't able to check for updates- not that it couldn't download or install updates, but it couldn't search for one. I also did the "about Firefox" thing and it gives me the same message. Both of these have been going on for a couple days and I have attempted restarting Firefox multiple times and did a manual update [125.0.1 (64-bit)] just in case there was a problem there. Now, I've tried the tips from the other threads (turning off the proxy, checking any anti-update policies, and checking the add.update.url in the config settings) with no luck. So in an effort to either bump the question or get any Windows oriented answers... Thanks muchly

Asked by xheavenlybodiesx 1 month ago

Answered by NoahSUMO 1 month ago

  • Solved

Firefox 125.0.1 32 in Windows 10/64

I just switched to Windows 10 from Windows 7. Firefox was working fine, but now many or most pages are garbled; see screen-capture fragments at http://www.fenichel.net/f… (read more)

I just switched to Windows 10 from Windows 7. Firefox was working fine, but now many or most pages are garbled; see screen-capture fragments at http://www.fenichel.net/firefox/. I tried a new Firefox 64-bit, but it crashed on most pages.

Asked by bob380 1 month ago

Answered by bob380 1 month ago

  • Solved

Gmail endless login loop (but only in Firefox)

Hi I've been having an issue logging into Gmail using Firefox. I've used both Gmail and Firefox for years and have never had a problem, but I now get stuck in an endless… (read more)

Hi

I've been having an issue logging into Gmail using Firefox. I've used both Gmail and Firefox for years and have never had a problem, but I now get stuck in an endless loop on the Gmail login page. I select my account, enter my password, then get sent back to the account selection page.

The problem seems to be relating to me trying to link two Gmail addresses so that mail from one is forwarded to the other. I set up one account this way without any issue, but when I went to do it with a different account, I got an error code. After that, I was logged out of Gmail in Firefox and haven't been able to log back in.

Things I've tried so far:

  • Using a different browser. I can log in without issues in Chrome.
  • Logging in with a different method. Neither my password nor my passkey work.
  • Logging in with a different Gmail account. All of my accounts seem to be stuck in this way.
  • Disabling all my extensions. This doesn't help.
  • Clearing Firefox's cache. No luck here.
  • Restarting Firefox and restarting my PC. Turning it off and on again doesn't fix it.
  • Contacting Google support. They said they think it's a browser issue as I don't have any problems using Chrome.
  • Using Firefox's private browsing mode. This does work and I can log in to Gmail. However, I don't know exactly what the problem is because I've disabled all my extensions and cleared the cache in regular browsing mode and still can't log in that way.

So I have a partial solution (using Firefox's private browsing mode) but it's not a long-term fix. What else can I try? Has anyone else seen this problem before and been able to fix it?

Asked by alexblake2 2 months ago

Answered by zeroknight 2 months ago

  • Solved

Homescreen bug - blank survey

A blank survey pops up in my homepage each time I open Firefox, I haven't filled it yet since I don't know what it entails and what it is about. There is no option to clo… (read more)

A blank survey pops up in my homepage each time I open Firefox, I haven't filled it yet since I don't know what it entails and what it is about. There is no option to close it either, and it seems bugged as it isn't going away even after updating the version of Firefox, it is still present on 125.0.2 version. Kindly assist regarding the same. I have attached a picture of the same herewith.

Asked by johnghosting 1 month ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 month ago

  • Solved

virtual Console of dell idrac 8 not working

We still use some Dell 13g servers equipped with idrac 8. When I'm trying to launch the virtual Console the window opens up but nothing shows. This used to work fine in … (read more)

We still use some Dell 13g servers equipped with idrac 8. When I'm trying to launch the virtual Console the window opens up but nothing shows. This used to work fine in previous versions of Firefox. I can't tell from which version it stopped but it's not long ago. Also idrac 9 console works fine in Firefox When trying to open console idrac 8 in Chrome it works fine Any idea what could be causing it? Any config switch to tweak?

Asked by markatdxb 1 month ago

Answered by zeroknight 1 month ago

  • Solved

Incredible slow download speeds with 999Mbps connection (below 15Mbps)

Just recently Firefox seems to have its downloads capped at 15-16 meg speedtests show the full 1Gig speed OPERA AND EDGE both download at the full 999 megs but firefox … (read more)

Just recently Firefox seems to have its downloads capped at 15-16 meg speedtests show the full 1Gig speed OPERA AND EDGE both download at the full 999 megs but firefox has recently stopped downloading any faster then 19 meg

what in firefox could be causing this its not happening in any other browser.

Asked by firefox2776 1 month ago

Answered by firefox2776 1 month ago

  • Solved

Firefox url and search bar display issue since last update (126)

There is a display issue when I search anything in the url bar. It goes up the window, and disappears completely if many suggestions are made. The issue disappears when i… (read more)

There is a display issue when I search anything in the url bar. It goes up the window, and disappears completely if many suggestions are made. The issue disappears when in troubleshooting mode. I disabled all plugins, changed the theme to no avail.

Asked by jacquessanson 4 weeks ago

Answered by cor-el 4 weeks ago

  • Solved

Youtube Playback choppy / low frame rate in DEFAULT view only

Device: Surface Pro X SQ2 OS: Windows 11 Home for ARM (Up-to-date at time of writing) Firefox Version: 125.0.3 (AArch64 up-to-date at time of writing) I am having an is… (read more)

Device: Surface Pro X SQ2 OS: Windows 11 Home for ARM (Up-to-date at time of writing) Firefox Version: 125.0.3 (AArch64 up-to-date at time of writing)

I am having an issue with Firefox and video playback, specifically on YouTube. When I play a video in default view mode, the playback is super choppy / low frame rate. When I change to theatre view or full screen, playback works perfectly.

I've tried incognito windows and troubleshooting mode with no improvement.

Microsoft Edge works fine.

Not sure where to go from here.

Asked by jconnmchugh 1 month ago

Answered by zeroknight 1 month ago

  • Solved

Firefox takes ages to launch on my fedora 40

After upgrading to fedora 40, firefox just takes ages to boot up, even when it's running if I want to open a new window it still takes ages to run. I have tried uninstall… (read more)

After upgrading to fedora 40, firefox just takes ages to boot up, even when it's running if I want to open a new window it still takes ages to run. I have tried uninstalling it and deleting it's data but with no luck. The issue still presists.

Asked by alinada 1 month ago

Answered by zeroknight 1 month ago

  • Solved

Firefox browser starts flickering when maximized and when the theme is dark.

Hello, I'm using samsung odyssey g7 32' monitor connected to my laptop with a rtx 2060. The monitor is connected with a minidisplay port to display port cable. The proble… (read more)

Hello, I'm using samsung odyssey g7 32' monitor connected to my laptop with a rtx 2060. The monitor is connected with a minidisplay port to display port cable. The problem doesn't occur on the laptop screen but it does on the samsung screen. The flickering stops when i make the window a little smaller. I am using KDE plasma 6.0.3 but the problem was also present when i was using Hyprland as my desktop enviroment. I tried troubleshoot mode but nothing changed. I am seeking help. Thanks.

Asked by ersandemircan57 2 months ago

Answered by jonzn4SUSE 2 months ago

  • Solved

Thin white border left when fit screen

Hi, i just got a new laptop (Asus Zephryus G16, 2560 x 1600 screen) and after installing Firefox there is a thin white border to the left of the screen when running in fi… (read more)

Hi, i just got a new laptop (Asus Zephryus G16, 2560 x 1600 screen) and after installing Firefox there is a thin white border to the left of the screen when running in fit screen. This problem is not present when in a windowed mode or in F11 full screen.

I tried updating the Intel Arc drivers but this did not fix the problem. Changing to compatibility mode also did not fix te problem.

PS: in the uploaded screenshots it is quite dificult to see the white line(because the background is also white), but when the image is viewed in a new tab it is visible.

Thanks

Asked by Daellhin 1 month ago

Answered by Daellhin 1 month ago

  • Solved

4K YouTube Videos Stuttering One One Specific Channel

So I'm having issues playing 4K videos fully on one YouTube channel: https://www.youtube.com/@ClearviewDriving For some reason anything above 1080p gives me bad stutteri… (read more)

So I'm having issues playing 4K videos fully on one YouTube channel: https://www.youtube.com/@ClearviewDriving

For some reason anything above 1080p gives me bad stuttering but on other channels videos don't stutter or freeze when playing 1440p or 4K quality.

Firefox is updated, I don't use Extensions other than Ad Blocker and I have that off on YouTube anyway. Seems strange that it'd only affect one specific channel.

I have a very good gaming PC too so the hardware isn't the issue.

Asked by Mattt_PC 1 month ago

Answered by zeroknight 1 month ago

  • Solved

After updating to 125.0.1, checking for updates fails.

I recently updated to 125.0.1 and now get 'failed to check for updates': - when I manually check (help > about Firefox) (see image) - in 'settings' it also shows 'fail… (read more)

I recently updated to 125.0.1 and now get 'failed to check for updates': - when I manually check (help > about Firefox) (see image) - in 'settings' it also shows 'failed to check for updates' (see image) I never had such a problem with previous versions; any suggestions?

Asked by o.damen 1 month ago

Answered by o.damen 1 month ago