Showing questions tagged: Show all questions

Firerox Instantly crashes when playing any video.

Running Fedora on a Samsung Chromebook 3 using MrChromebox's coreboot 4.14 Firmware ExceptionHandler::GenerateDump cloned child 14197 ExceptionHandler::SendContinueSigna… (read more)

Running Fedora on a Samsung Chromebook 3 using MrChromebox's coreboot 4.14 Firmware

ExceptionHandler::GenerateDump cloned child 14197 ExceptionHandler::SendContinueSignalToChild sent continue signal to child ExceptionHandler::WaitForContinueSignal waiting for continue signal... [Child 13910, MediaDecoderStateMachine #1] WARNING: 7ff1a7ce4f10 Could not set cubeb stream name.: file /builddir/build/BUILD/firefox-93.0/dom/media/AudioStream.cpp:367 Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. [Child 13910, MediaDecoderStateMachine #1] WARNING: Decoder=7ff1aa941000 [OnMediaSinkAudioError]: file /builddir/build/BUILD/firefox-93.0/dom/media/MediaDecoderStateMachine.cpp:3980 Exiting due to channel error.

Asked by Srjosney 1 week ago

Last reply by Srjosney 21 minutes ago

CPU spike while typing in other app

Recently notice CPU spikes while: - i type text in other apps - and it feels like firefox captures my input - not using firefox directly, it just run by itself without an… (read more)

Recently notice CPU spikes while:

- i type text in other apps
- and it feels like firefox captures my input
- not using firefox directly, it just run by itself without any load
- and this spikes happens only when firefox is runs, when closed all fine
- same thing with waterfox which uses the same codebase confirming

that the issue is related.

Asked by 0sPAcU 2 hours ago

Gmail Login page not working

Dear Sir/Madam, Hi, I am trying to login to my Gmail account, but the "Next" button on login page not working, I cleared all the cookies & datas, but the issue remain… (read more)

Dear Sir/Madam, Hi, I am trying to login to my Gmail account, but the "Next" button on login page not working, I cleared all the cookies & datas, but the issue remained, then I deleted my profile and created a new one, but nothing happened again, and at last I reinstalled firefox, but the problem not solved again, pls help me with the issue.

  • I am using Firefox version 93.0(64 bit) on Ubuntu mate 20.04.

Regards, Masoud Moti

Asked by masoud.moti 5 hours ago

Last reply by masoud.moti 2 hours ago

Secure Connection Failed on Google websites

Hi, I keep getting the "Secure Connection Failed" error message on Google websites (search engine, Gmail, Agenda, Meet, etc.). Usually I can first access the website fin… (read more)

Hi,

I keep getting the "Secure Connection Failed" error message on Google websites (search engine, Gmail, Agenda, Meet, etc.). Usually I can first access the website fine for while, but after a few minutes I get a "you're offline" popup and refreshing the page gives the error. Sometimes I get the error right away.

I've seen many others ask that question, and I've tried this: - enable/disable ocsp stapling - enable/disable HTTP3 - empty the cache

Some other facts : - There is no additional info on the error page (it's not one of the "SSL version unsupported" or "Add an exception" pages) - I'm on Windows, with the latest Firefox version (although this problem has been going on for a while) - The only antivirus is Windows Defender - I'm not behind a proxy or VPN - This happens at work, and at least 3 of my colleagues have the issue - It sometimes happens on non-Google websites, but very rarely - Firefox for Android works fine on my phone on the same WiFi network

I appreciate any help in resolving this, it's getting to the point where I have to use Chrome to work.

Cheers,

Asked by clement.masson 2 days ago

Last reply by FredMcD 3 hours ago

Audio & Video Playback

Whenever I have a tab playing any form of audio, and another different tab begins playing audio, both tabs will stutter/pause for about a second, and block each other mom… (read more)

Whenever I have a tab playing any form of audio, and another different tab begins playing audio, both tabs will stutter/pause for about a second, and block each other momentarily. This is especially noticeable whenever I use something like Discord, where the constant pings will frequently interrupt my YouTube video. Even when I mute the Discord tab, it still causes my YouTube video to stutter and pause.

I have tried deleting Firefox completely, and removing all old add-on/extensions, preferences, %appdata% files, etc., and nothing works. I don't get this issue at all when using Chrome or Edge, so I'm having a hard time understanding why this is happening. Many years ago, back when I first used Firefox, I never encountered this issue.

Now that I re-downloaded Firefox this last year, I've had this annoying issue without any way to remove it. I'm quickly approaching my wit's end trying to solve this issue. I have asked a few friends who use Firefox, and none of them have this issue. All the guides from this site so far have proves unhelpful in trying to resolve my issue. If you could help out, please let me know!

Asked by EliteWolfHunter 10 hours ago

  • Solved

Terribly slow browser

After updating to version 94.0b9, the program began to slow down terribly. This is especially pronounced on YouTube: you select a search, enter a request, open two or th… (read more)

After updating to version 94.0b9, the program began to slow down terribly. This is especially pronounced on YouTube: you select a search, enter a request, open two or three tabs from the proposed one with a possibly useful video ... That's it! You can go to a cafe for coffee and rolls. It became impossible to use the browser.

How to roll back to the previous version of the program?

Sub.: now Firefox Developer Edition 94.0b9 for Linux

Asked by Val_Ery 1 day ago

Answered by cor-el 1 day ago

Frequent page crashes on a variety of sites

Here are some crash report IDs: bp-b62fab6a-df71-4382-bea5-d03050211024 bp-91a966b5-2a88-4712-b169-8f8dc0211024 bp-b8403004-faf3-4e38-a07d-201230211024 bp-666b6fbf-ecf4-4… (read more)

Here are some crash report IDs:

bp-b62fab6a-df71-4382-bea5-d03050211024 bp-91a966b5-2a88-4712-b169-8f8dc0211024 bp-b8403004-faf3-4e38-a07d-201230211024 bp-666b6fbf-ecf4-4085-9ac8-58dae0211024

Asked by sglenn06 15 hours ago

Last reply by sglenn06 13 hours ago

VA-API support in Firefox Snap

In 21.04, I was able to successfully enable VA-API support for Firefox for hardware video acceleration using my amdgpu on Wayland. Mainly, following steps from https://ub… (read more)

In 21.04, I was able to successfully enable VA-API support for Firefox for hardware video acceleration using my amdgpu on Wayland. Mainly, following steps from https://ubuntuhandbook.org/index.php/2021/08/enable-hardware-video-acceleration-va-api-for-firefox-in-ubuntu-20-04-18-04-higher/

Since upgraded to 21.10 which uses snap version by default, I've noticed increased CPU usage when playing youtube videos. When I checked by running Firefox from command line, I can see that I can't seems to open vaapi driver correctly:

$ /snap/bin/firefox Importing existing firefox profiles from /home/ymchen/.mozilla/firefox Found default profile: dhjf4r7r.default-1587103347891 Import done in 3.141 s amdgpu: os_same_file_description couldn't determine if two DRM fds reference the same file description. If they do, bad things may happen! libva info: VA-API version 1.7.0 libva info: Trying to open /snap/firefox/631/gnome-platform/usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_drv_video.so libva info: va_openDriver() returns -1 libva info: VA-API version 1.7.0 libva info: Trying to open /snap/firefox/631/gnome-platform/usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_drv_video.so libva info: va_openDriver() returns -1

Installing firefox from apt, I can see that vaapi still works:

$ /usr/bin/firefox libva info: VA-API version 1.12.0 libva info: Trying to open /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_12 libva info: va_openDriver() returns 0 libva info: VA-API version 1.12.0 libva info: Trying to open /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_12 libva info: va_openDriver() returns 0 libva info: VA-API version 1.12.0

Curiously, VA-API version available in snap version is older 1.7.0 compared to the apt installed version 1.12.0. Perhaps the "packaged" version of the dependencies in snap version is outdated?

I've also noticed that the file /snap/firefox/631/gnome-platform/usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_drv_video.so does not exist.

Any idea how to get Firefox snap to work with VA-API? Thanks

Asked by fusion82 14 hours ago

Font problem on FireFox for windows (windows 11)

Hello, I have a problem displaying fonts in FireFox. At some websites they are badly readable. In Chrome I do not have this issue. I already browsed several solutions. If… (read more)

Hello,

I have a problem displaying fonts in FireFox. At some websites they are badly readable. In Chrome I do not have this issue. I already browsed several solutions. If I switch off "llow Web Sites To Choose Their Own" it works for the website in the screenshot that is then correct (same as chrome) but other website (like ads.google.com) then have problems.

Safe Mode did not make a difference.

Also I tried this "exe" file to set windows font, which I forgot the whole file name. Also did not work. I have it not only at one website but it happens more often.

I use the most recent FireFox for windows 93.0 (64-bits) The website as an example is https://www.retourplaza.nl/152006-broodbakmachine.html And then any PDP (product detail page)

Image FireFox with bad readable font on top. The chrome one is the bottom picture.

https://imgur.com/a/MM4x63e

As written I have it on more websites.

Thanks for helping out.

Asked by lantaarnpaal 1 day ago

Last reply by cor-el 14 hours ago

  • Locked

Firefox 93 Way Too Slow!

Got the "new & improved" version 93, and it doesn't seem so improved. I can barely write this, as it keeps stopping and starting, and acts like we're underwater! It's… (read more)

Got the "new & improved" version 93, and it doesn't seem so improved. I can barely write this, as it keeps stopping and starting, and acts like we're underwater! It's using about 15GBs of RAM, and while I still have plenty on-hand, it's barely functioning! Come one, what's going on, will this browser ever just work?

Asked by StevenCee 5 days ago

Last reply by Seburo 15 hours ago

crashing

newest version kept crashing various pages I regularly visit. Uninstalled and then installed older version and keeps happening even though NO addons or even any bookmarks… (read more)

newest version kept crashing various pages I regularly visit. Uninstalled and then installed older version and keeps happening even though NO addons or even any bookmarks anymore.

Asked by alexagems 17 hours ago

Last reply by Seburo 16 hours ago

my att mail isn't accessible after last update. Works fine on chrome.

my att mail isn't accessible after last update. Shows "redirecting" message. Works fine on chrome. I changed password, deleted and re-installed firefox but nothing works… (read more)

my att mail isn't accessible after last update. Shows "redirecting" message. Works fine on chrome. I changed password, deleted and re-installed firefox but nothing works on my Mac and my PCs. Matt

Asked by Matt Miller 22 hours ago

Last reply by jscher2000 21 hours ago

Firefox 93: I can't even type!

Ever since I updated, typing has become incredibly challenging... There's big delays in the words showing up, letters come out in the wrong places, & it doesn't impro… (read more)

Ever since I updated, typing has become incredibly challenging... There's big delays in the words showing up, letters come out in the wrong places, & it doesn't improve even when I clear cache, clear memory, & refresh pages. I don't know what else to do. Should I delete and re-install Firefox, or replace this with the previous version?

Asked by StevenCee 3 days ago

Last reply by StevenCee 23 hours ago

Suddenly unable to access a state website

For some reason I can no longer access a state website (https://legis.wisconsin.gov/) from my laptop, either with Firefox (my normal browser) or Chrome. I get the messag… (read more)

For some reason I can no longer access a state website (https://legis.wisconsin.gov/) from my laptop, either with Firefox (my normal browser) or Chrome. I get the message that says my request has 'timed out'. However, I CAN access that site from my smart phone, using Firefox. I haven't intentionally changed any settings on my laptop. I have no problems accessing any of my other sites (Gmail, Facebook, etc.). Using Firefox version 93.0 and Windows 8.1

Asked by tomalisankus 1 day ago

Last reply by FredMcD 23 hours ago

  • Solved

Banking Log-in problem

When trying to log into my Barclays Bank account with Samsung laptop (previously trouble free) I get: 'Bad request Your browser sent a query this server could not underst… (read more)

When trying to log into my Barclays Bank account with Samsung laptop (previously trouble free) I get: 'Bad request Your browser sent a query this server could not understand'. I'm able to access account with my Samsung phone app.

Asked by raynmaggie 5 days ago

Answered by FredMcD 4 days ago

Firefox causes 100% CPU usage when opening couple tabs at the same time!!!

I Am on desktop: i5 9600KF (high performance mode) 16GB 3200mhz ram NVME... Windows 10 Pro x64 Firefox last stable When I open Firefox tabs aren't loaded all at the same … (read more)

I Am on desktop:

i5 9600KF (high performance mode) 16GB 3200mhz ram NVME... Windows 10 Pro x64 Firefox last stable

When I open Firefox tabs aren't loaded all at the same time, but they are suspended. So after that: when I switch between 6 tabs quickly - they start to open at the same time. And CPU usage skyrockets to 100% LOL! Given I Am on high end PC - this is joke! I was using chrome and had hundreds of tabs and Chrome doesn't even suspend them by default. They open all at the same time I think!

So there is something wrong! I tried troubleshooting mode and it was the same problem!

Thanks for help!

Asked by empleat 1 month ago

Last reply by empleat 1 day ago

  • Solved

Low fps on multiple iwndows hen one is playing audio or video

OS: Ubuntu 21.04 x86_64 CPU: AMD Ryzen 7 3700X (16) @ 3.600GHz GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER When I have two windows running and one of them is playing either audio … (read more)

OS: Ubuntu 21.04 x86_64 CPU: AMD Ryzen 7 3700X (16) @ 3.600GHz GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER

When I have two windows running and one of them is playing either audio or video on its active tab, the other window runs at a very low FPS. This is noticeable when scrolling, as CPU usage appears to increase dramatically while monitored.

The problem does not appear when running firefox in safe mode, but I cannot determine what might be causing the problem when firefox runs normally: the problem persists when I disable all extensions, as well as when I use the browser's default appearance as opposed to the theme of my choice. As far as I can tell, I have not modified any about:config settings either, although some cursory searching online suggests webrender may be a cause.

Asked by dmitry7 1 day ago

Answered by cor-el 1 day ago

Website is no more responsive Using HPElite Book On Firefox.

Hey There, My Website is Working Perfectly fine over the Dell Series on all the browsers but not Performing well on HPELIte Book Using Firefox. https://cpsandtypingtest.c… (read more)

Hey There, My Website is Working Perfectly fine over the Dell Series on all the browsers but not Performing well on HPELIte Book Using Firefox. https://cpsandtypingtest.com/speed-roller-checkerAnyone from the team can look into this guide or solution.

Asked by asadrazamr4567 1 day ago

  • Solved

Huge memory consumption

Hi, after fans sounding & laptop slowdown, htop was checked. Please see attachment. cpu of 98.4 in the attachment went upto 206.4% The process was killed & the pr… (read more)

Hi, after fans sounding & laptop slowdown, htop was checked. Please see attachment.

cpu of 98.4 in the attachment went upto 206.4% The process was killed & the problem stopped.

Is it expected to see this problem intermittently from now?

Asked by ab2qik 3 days ago

Answered by FredMcD 3 days ago

save dialog spawning active finder extension every time it gets called

Hi there Whenever I use the open/save dialog all the active "Finder extensions" spawn a child process even if they already have one running. I'm not sure this is a Firefo… (read more)

Hi there

Whenever I use the open/save dialog all the active "Finder extensions" spawn a child process even if they already have one running. I'm not sure this is a Firefox bug or a macos (api) bug. I have the Betterzip and Graphicconverter Extensions active. This seems to have started with version 92 and/or 93. In the beginning everything seems alright, but after a while the finder/system begins to beachball for 20-30 seconds. When I then try to quit firefox the whole system becomes unresponsive and I have to power-off with the switch.

This is with the latest macos 11.6 and FF 93.

Kind regards,

Dhark01

Asked by dhark01 1 day ago