Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Take Screenshot results in offset area added to desired image

A few days ago, a weird problem arose with "Take Screenshot" function. The resulting image includes area designated PLUS a border on the right edge AND on the bottom edge… (read more)

A few days ago, a weird problem arose with "Take Screenshot" function.

The resulting image includes area designated PLUS a border on the right edge AND on the bottom edge. Note: width of side border is wider than border on the bottom is tall. This is difficult to tell in a file image because it seem to be transparent and assumes the color of background. Confusing, I know, so I have included a composite image image of result of "Save Image As..." on top, and the "Take Screenshot" added to the bottom. Prior to a few days ago, the bottom image would not have the added borders and therefore the colored part of the image would be the same width as the "Save Image As..." and extend to bottom of the image.

Note: it doesn't matter whether I download to file or cut and paste the image. The same thing happens if I "Save Full Image". And, yes, I know I need to upgrade to latest version, but this issue needs investigation...

TIA, KBo

Asked by tvkrys 11 months ago

Answered by cor-el 11 months ago

  • Archived

Error on every page

I keep getting errors on pages like Secure Connection Failed An error occurred during a connection to www.amazon.com. SSL received a malformed Alert record. Error code: S… (read more)

I keep getting errors on pages like Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to www.amazon.com. SSL received a malformed Alert record.

Error code: SSL_ERROR_RX_MALFORMED_ALERT

I have HTTPS only mode turned off but it keeps setting everything to https.

{

 "application": {
   "name": "Firefox",
   "osVersion": "Windows_NT 10.0 19043",
   "version": "92.0.1",
   "buildID": "20210922161155",
   "distributionID": "",
   "userAgent": "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:92.0) Gecko/20100101 Firefox/92.0",
   "safeMode": false,
   "updateChannel": "release",
   "supportURL": "https://support.mozilla.org/1/firefox/92.0.1/WINNT/en-US/",
   "osTheme": "",
   "numTotalWindows": 1,
   "numFissionWindows": 0,
   "numRemoteWindows": 1,
   "launcherProcessState": 0,
   "fissionAutoStart": false,
   "fissionDecisionStatus": "disabledByDefault",
   "remoteAutoStart": true,
   "policiesStatus": 1,
   "keyLocationServiceGoogleFound": true,
   "keySafebrowsingGoogleFound": true,
   "keyMozillaFound": true
 },
 "securitySoftware": {
   "registeredAntiVirus": "Avast Antivirus",
   "registeredAntiSpyware": "",
   "registeredFirewall": "Avast Antivirus"
 },
 "processes": {
   "remoteTypes": {
     "web": 5,
     "extension": 1,
     "privilegedabout": 1,
     "prealloc": 1,
     "gpu": 1
   },
   "maxWebContentProcesses": 8
 },
 "environmentVariables": {
   "MOZ_CRASHREPORTER_DATA_DIRECTORY": "C:\\Users\\madwo\\AppData\\Roaming\\Mozilla\\Firefox\\Crash Reports",
   "MOZ_CRASHREPORTER_EVENTS_DIRECTORY": "C:\\Users\\madwo\\AppData\\Roaming\\Mozilla\\Firefox\\Crash Reports\\events",
   "MOZ_CRASHREPORTER_PING_DIRECTORY": "C:\\Users\\madwo\\AppData\\Roaming\\Mozilla\\Firefox\\Pending Pings",
   "MOZ_CRASHREPORTER_RESTART_ARG_0": "C:\\Program Files\\Mozilla Firefox\\firefox.exe",
   "MOZ_CRASHREPORTER_STRINGS_OVERRIDE": "C:\\Program Files\\Mozilla Firefox\\browser\\crashreporter-override.ini"
 },
 "lockedPreferences": {
   "fission.autostart.session": false,
   "security.enterprise_roots.enabled": true
 },
 "media": {
   "currentAudioBackend": "wasapi",
   "currentMaxAudioChannels": 2,
   "currentPreferredSampleRate": 48000,
   "audioOutputDevices": [
     
 "addons": [
   {
     "name": "AdBlocker for YouTube™",
     "type": "extension",
     "version": "0.3.4",
     "isActive": true,
     "id": "jid1-q4sG8pYhq8KGHs@jetpack"
   },
   {
     "name": "AdBlocker Ultimate",
     "type": "extension",
     "version": "3.7.11",
     "isActive": true,
     "id": "adblockultimate@adblockultimate.net"
   },
   {
     "name": "Amazon.com",
     "type": "extension",
     "version": "1.3",
     "isActive": true,
     "id": "amazondotcom@search.mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Avast AntiTrack Premium",
     "type": "extension",
     "version": "1.6",
     "isActive": true,
     "id": "antitrack@avast.com"
   },
   {
     "name": "Bing",
     "type": "extension",
     "version": "1.3",
     "isActive": true,
     "id": "bing@search.mozilla.org"
   },
   {
     "name": "DuckDuckGo",
     "type": "extension",
     "version": "1.1",
     "isActive": true,
     "id": "ddg@search.mozilla.org"
   },
   {
     "name": "eBay",
     "type": "extension",
     "version": "1.3",
     "isActive": true,
     "id": "ebay@search.mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Google",
     "type": "extension",
     "version": "1.1",
     "isActive": true,
     "id": "google@search.mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Hoxx VPN Proxy",
     "type": "extension",
     "version": "3.11.0",
     "isActive": true,
     "id": "@hoxx-vpn"
   },
   {
     "name": "Touch VPN - Secure and unlimited VPN proxy",
     "type": "extension",
     "version": "4.2.1",
     "isActive": true,
     "id": "touch-vpn@anchorfree.com"
   },
   {
     "name": "Video Downloader Prime",
     "type": "extension",
     "version": "0.2.5",
     "isActive": true,
     "id": "jid1-i6dUGvCrz2WZu8@jetpack"
   },
   {
     "name": "Video DownloadHelper",
     "type": "extension",
     "version": "7.6.0",
     "isActive": true,
     "id": "{b9db16a4-6edc-47ec-a1f4-b86292ed211d}"
   },
   {
     "name": "Watch2Gether",
     "type": "extension",
     "version": "8.1",
     "isActive": true,
     "id": "{6ea0a676-b3ef-48aa-b23d-24c8876945fb}"
   },
   {
     "name": "Wikipedia (en)",
     "type": "extension",
     "version": "1.1",
     "isActive": true,
     "id": "wikipedia@search.mozilla.org"
   }
 ],
 "features": [
   {
     "name": "DoH Roll-Out",
     "version": "2.0.0",
     "id": "doh-rollout@mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Firefox Screenshots",
     "version": "39.0.1",
     "id": "screenshots@mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Form Autofill",
     "version": "1.0.1",
     "id": "formautofill@mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Picture-In-Picture",
     "version": "1.0.0",
     "id": "pictureinpicture@mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Web Compatibility Interventions",
     "version": "25.4.0",
     "id": "webcompat@mozilla.org"
   },
   {
     "name": "WebCompat Reporter",
     "version": "1.4.2",
     "id": "webcompat-reporter@mozilla.org"
   }
 ],
 "normandy": {
   "addonStudies": [],
   "prefRollouts": [],
   "prefStudies": [],
   "nimbusExperiments": [],
   "remoteConfigs": []
 },
 "modifiedPreferences": {}

}

Asked by ijones_fall12 1 year ago

Last reply by ijones_fall12 1 year ago

  • Archived

Hardware video decoding not working

Hi, Using Firefox 92.0.1. On a AMD 5900x with an Nvidia 3090. Nvidia driver 471.68. Hardware decoding doesn't seem to be working correctly on any website. I noticed this… (read more)

Hi, Using Firefox 92.0.1. On a AMD 5900x with an Nvidia 3090. Nvidia driver 471.68. Hardware decoding doesn't seem to be working correctly on any website. I noticed this as when I adjust video colours and 'edge enhancement' in the Nvidia control panel it has no effect in Firefox but it works in Chrome and Edge. Simply sliding the colour down to black and white for example doesn't work. In task manager GPU video decode is sometimes used, other times no utilisation. Even if it's showing GPU decode being used the colours or Nvidia enhancements do not apply as they do in Edge or Chrome. I tried refreshing Firefox and no change. Is this the intended behaviour or is there a long running bug as a friend also has the same outcome? Thanks

Asked by DT19999 1 year ago

Last reply by DT19999 11 months ago

  • Archived

Audio doesnt work, but video does

Whenever I try to play a video, the video plays perfectly but there isnt any audio. It took me a while to recognize this problem because the audio works perfectly in yout… (read more)

Whenever I try to play a video, the video plays perfectly but there isnt any audio. It took me a while to recognize this problem because the audio works perfectly in youtube

I have already cleared the cookies and the cache, I have made sure to allow DRM protected videos, I have made sure to allow autoplay of media with sound in all websites, but nothing has fixed it yet

Asked by sv.y4zmin 12 months ago

Last reply by cor-el 12 months ago

  • Archived

Bizarre sound issue

When I switch from external speakers to Headset, Firefox (YouTube) continues to play on the external speakers (but not on the headset). Firefox remains present on the vo… (read more)

When I switch from external speakers to Headset, Firefox (YouTube) continues to play on the external speakers (but not on the headset). Firefox remains present on the volume mixer for the EXTERNAL speakers, but does NOT appear on the volume mixer for the headphones.

YouTube on Chrome is working properly.

I have updated my drivers, I have "refreshed" Firefox.

Basically when toggling back and forth between my external speakers (Realtek(R) Audio default Device and Headset Earphone: CORSAIR VOID PRO Wireless Gaming Headset Default Multimedia Device) Firefox is always playing on external speakers regardless.

Asked by anklebaub 11 months ago

Last reply by Bithiah 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Blocked PM and comment function

First, the problem does not occur using Chrome or Safari. On one site I visit regularly I am no longer able to use the PM and comment functions. I have checked with the… (read more)

First, the problem does not occur using Chrome or Safari. On one site I visit regularly I am no longer able to use the PM and comment functions. I have checked with the site's webmaster and am confident the problem is not at their end. Suggestions short of deserting Firefox?

Asked by joegazzo 11 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 11 months ago

  • Solved
  • Archived

FF closesupon minimizing

My problem,using Mint20.2-MATE, with FireFox92, is that FF92 shuts down whenever I minimize FF-i.e., totally down-does NOT appear in taskbar. I know I had the same proble… (read more)

My problem,using Mint20.2-MATE, with FireFox92, is that FF92 shuts down whenever I minimize FF-i.e., totally down-does NOT appear in taskbar. I know I had the same problem years ago, and it was a simple fix. However, going through the "Help" sections in FF this time was no help. thank you for any suggestions.

Asked by tosim91 12 months ago

Answered by jonzn4SUSE 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Mozilla does not display Bulgarian letters

I have a problem with Mozilla. I use Bulgarian language and Windows 7. On some sites Mozilla does not show me the Bulgarian letters. I am sending a screenshot. How do I f… (read more)

I have a problem with Mozilla. I use Bulgarian language and Windows 7. On some sites Mozilla does not show me the Bulgarian letters. I am sending a screenshot. How do I fix this problem?

P.S. Some time ago I had the same problem after the update, but on the next update Mozilla was fine and I had no problem.

Asked by blackjag 1 year ago

Answered by blackjag 1 year ago

  • Archived

Crashing while having a videocall on Facebook

After I answer a call or I call, we both have black screen and nothing is happening. If however a call starts, video and sound stops comming (other person still can see a… (read more)

After I answer a call or I call, we both have black screen and nothing is happening. If however a call starts, video and sound stops comming (other person still can see and hear me, but on my site everything is silent and frozen).

Asked by djankowski03 1 year ago

Last reply by cor-el 1 year ago

  • Archived

Easyjet site fails to search for flights "Access Denied"

I can't use the Easyjet site successfully in Firefox Here is my error Access Denied You don't have permission to access "http://www.easyjet.com/en/buy/flights?" on this s… (read more)

I can't use the Easyjet site successfully in Firefox

Here is my error

Access Denied You don't have permission to access "http://www.easyjet.com/en/buy/flights?" on this server.

Reference #18.9eb0f748.1633001682.54a86dff

I have cleared all Easyjet cookies. Same result.

I have to use another browser. Zero issues in Chrome or Edge....this is a Firefox problem.

I can use the site up to a point. It allows me to make my selections. The error occurs as soon as I click on "Show Flights".

Any idea what's causing it?

thanks.

Asked by richardrea36 12 months ago

Last reply by FredMcD 12 months ago

  • Archived

Text suddenly gets replaced with solid coloured boxes

Hi. Text on my Firefox suddenly turns into solid coloured boxes. This problem has started only recently and is happening only of Firefox. I have not made any changes to m… (read more)

Hi. Text on my Firefox suddenly turns into solid coloured boxes. This problem has started only recently and is happening only of Firefox. I have not made any changes to my PC recently.

Asked by yash 12 months ago

Last reply by FredMcD 12 months ago

  • Archived

Sync tab and Restore previous session

Whenever I restore previous session, off bootup or opening firefox with tabs being sent from another device loading in, restoring closes the tabs I just recieved and they… (read more)

Whenever I restore previous session, off bootup or opening firefox with tabs being sent from another device loading in, restoring closes the tabs I just recieved and they don't show in their recent history since they didn't fully load. It happens every once in a while with me being mindless, but would be nice QoL when its a loaded webpage from an app on the phone I then send to the computer that gets lost and has no form of history.

Asked by Space_Buk 11 months ago

Last reply by Space_Buk 11 months ago

  • Archived

Loss of and inability to access and restore bookmarks and history system

Hello, I'm using Firefox 92.0.1 for Mac OS (10.12.6). Upon restarting my computer, my bookmarks were lost. First, it was stated that "The bookmark and history system will… (read more)

Hello, I'm using Firefox 92.0.1 for Mac OS (10.12.6). Upon restarting my computer, my bookmarks were lost. First, it was stated that "The bookmark and history system will not be functional because one of Firefox's files is in use by another application. Some security software may cause this problem." When I tried to restore the old bookmarks, it there was a list from which I could select, but every choice resulted in an "unable to process the backup file" response. Upon restarting my computer and reinstalling Firefox, It now said "for quick access, place bookmarks here on the bookmarks toolbar." That said, it won't let me do so.

I've tried the other recommendations offered through support for restoring bookmarks (though, admittedly, many were outdated, referencing links circa 2016), and have had no luck so far. If the worst case scenario is that the old bookmarks can't be accessed, is there at least a way to reestablish the bookmark and history system and start anew?

Thanks in advance. (Attached below are examples of the error message.

Asked by r.sharpe3 12 months ago

Last reply by cor-el 12 months ago

  • Solved
  • Archived

web pages dont open. they flash continually

When I try to open many, not all webpages, they don't load but flash very quickly repeatedly. I have used firefox for years and have never seen this before and these are… (read more)

When I try to open many, not all webpages, they don't load but flash very quickly repeatedly. I have used firefox for years and have never seen this before and these are all pages that previously worked fine

Asked by Fatso Pockertix 12 months ago

Answered by FredMcD 12 months ago

  • Solved
  • Archived

Firefox Monitor

Hi, Guys I just got an email from Mozilla telling me about their new upcoming service to remove personal information from the web. In that email there was a link to some… (read more)

Hi, Guys

I just got an email from Mozilla telling me about their new upcoming service to remove personal information from the web. In that email there was a link to someone's "free personal data removal workbook and credit freeze guide". I clicked on that link, and Norton blocked it as being a "dangerous webpage".

Norton also says "You attempted to access: https://gate.sc/?url=https%3A%2F%2Finteltech..."

And that, "This is a known dangerous webpage. It is highly recommended that you do NOT visit this page."

So, what's going on here? Please let me know.

John

[Personal information removed by moderator. Please read Mozilla Support rules and guidelines, thanks.]

Asked by 1thomson 11 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 11 months ago

  • Archived

Unable to sign in to websites I have visited for years

I am suddenly unable to sign in to websites I have visited for years. Receive the following messages over a multi-day period. USAA.COM - We are unable to complete your re… (read more)

I am suddenly unable to sign in to websites I have visited for years. Receive the following messages over a multi-day period. USAA.COM - We are unable to complete your request. Our system is currently unavailable. Please try again later.

AA.COM - We're working on our site Please start over by returning to the Home Page. AA Home Page Thank you for your patience.

WWW.PENFED.ORG - fail Yet an immediate switch to Edge allows me to log in

Asked by tcooney8 12 months ago

Last reply by cor-el 12 months ago