Showing questions tagged: Show all questions

Clicking on anything in YouTube gets stuck in loading.

YouTube does not work properly. Before I start, I must mention that I have tried Chrome, Brave and Edge. None of the others have had this problem and I can confidently sa… (read more)

YouTube does not work properly.

Before I start, I must mention that I have tried Chrome, Brave and Edge. None of the others have had this problem and I can confidently say that this only happens with Firefox and Firefox Nightly as well.

Something that I should also mention is I have security.enterprise_roots.enabled set to true in about:config. This is because when it's set to false, Any google related webpage shows a Potential Security Warning. I don't know if this has anything to do with the issue I am having with YouTube but I still wanted to mention it.

Finally, the problem - Firefox and Firefox Nightly both get stuck on loading whenever I click on anything on YouTube. Be it the Channel Icon to go to the channel or a video or even the search bar. Anything that should take me to the next page gets stuck. Screenshot is attached. The only way to open the video or the page is to reload it or to stop the loading enter the link and then manually do it every time I need to click on something in YouTube. I have reinstalled Firefox. Reset everything. Even reinstalled windows. But the issue persists. Any help is appreciated. Thanks

Asked by Manavik Ray 1 month ago

Search engine add-ons

The search engines I've added do not appear in the list after clicking the green + sign in the search box and they do not appear in the list in the options either. I use… (read more)

The search engines I've added do not appear in the list after clicking the green + sign in the search box and they do not appear in the list in the options either. I used the "add more search engines" found in the bottom of the search engines list to find the missing engines and add them again, but when I find the engine I want to add there is only the "remove" button. So this tells me the missing engines in the list are still there but not accessible. I tried removing the added search engine and then adding it again but this did not make them appear in the search engine list. Everything was working fine until getting the last update before Firefox 89. Is there a way to fix this???

Asked by heyfucyou 4 days ago

twitch and 120 FPS stream/video

When i watch the stream with 120 FPS, i got "skipped flames" and the video stops for a moment, at the same time, everything is fine in the Edge (no freezes and 0 skipped … (read more)

When i watch the stream with 120 FPS, i got "skipped flames" and the video stops for a moment, at the same time, everything is fine in the Edge (no freezes and 0 skipped flames)

-- Video decode uses only 60-80% in both browsers -- On Windows 8.1 i have skipped flames but no see freezes (Old pc) -- I try default firefox (clean install, w/o addons etc) - without results.

What suggestions?

Asked by nyz 1 month ago

firefox cannot load some websites but other browsers can

there are some websites that FF sometimes cannot load them or if it load them it keeps showing that spinning indicator like it still incomplete. but with using a vpn(any)… (read more)

there are some websites that FF sometimes cannot load them or if it load them it keeps showing that spinning indicator like it still incomplete. but with using a vpn(any) it loads them fast and perfect! meanwhile other browser chrome, edge,IE all can load these websites with no problem and without needing any vpn.

any idea what causes this strange problem? -checked network setting to use no proxy -disabled add-ons -refreshed FF -re installed FF -created a new profile

none of the above solved the problem.

here is an example of a site that has this problem: https://exnovin.io/

Asked by paymanz 1 month ago

Last reply by cor-el 1 month ago

Google Maps 3D not working

After updating Firefox to 88.0.1, Google Maps no longer allows 3d / globe view. I checked hardware acceleration on / off, with no effect. Also other map services (e.g., w… (read more)

After updating Firefox to 88.0.1, Google Maps no longer allows 3d / globe view. I checked hardware acceleration on / off, with no effect. Also other map services (e.g., windy.com, outdooractive.com) no longer work correctly. Any ideas?

Asked by christophjakessler 1 month ago

Last reply by cor-el 1 month ago

Address bar bugged

I've been a long time Firefox user since around 2005 and have always enjoyed Firefox until now. This issue has been ongoing for over a year though. I never would have tho… (read more)

I've been a long time Firefox user since around 2005 and have always enjoyed Firefox until now. This issue has been ongoing for over a year though. I never would have thought that a simple task as entering a web address in the address bar and hitting enter would become so difficult, though for a while now this seems to be the case and to the point to where I'm considering not bothering with the Firefox browser anymore. I do enjoy where Firefox is now in current development and the way it looks as well the great performance. However, when basic functionality such as typing in a web address and hitting enter becomes difficult all the aforementioned positives become less and less relevant. It seemed to all start when development came to redesign the appearance of the UI, not sure what version. Basically, what I come to experience now roughly 90 percent of the time I type a web address in the address bar and hit enter is the browser does nothing. Sometimes it takes 5 to 6 tries with having to put the mouse courser back into the address bar and hitting enter multiple times before the browser decides it want's to go the website. Same issue occurs when opening a bookmark in another tab, switch to the tab and the site isn't loaded, have to hit enter multiple times before the web address will begin to load. Seems also that any setting regarding tabs background loading isn't present anymore in the settings either. Same issue will occur when selecting a favorite that comes up while typing in the address bar.

Recently I had reinstalled my entire operating system and was hopeful that this issue would be resolved by doing so with a fresh install of Firefox too, though the issue is still present.

I have no add-ons or themes that modify the address bar, nor any search add-ons. In fact, this issue occurs with no add-ons installed at all. The only thing I can think currently is that it is an issue and or bug of some kind within the search and or address bar settings current design.

My settings here are attached as images.

Asked by Jack0027 1 month ago

Last reply by ·´¯`·...¸>-)))º> ~dbben 1 month ago

  • Solved

Transfer of old profile to a new pc

Installed Firefox on new pc. How can I transfer settings and add-ons from Firefox on the old pc? Can I just copy the old profile, delete the profile on the new Firefox an… (read more)

Installed Firefox on new pc. How can I transfer settings and add-ons from Firefox on the old pc? Can I just copy the old profile, delete the profile on the new Firefox and paste the old one instead?

Asked by Firefox Helge Exp 1 month ago

Answered by user3798562 1 month ago

Font size TOO small on tabs, bookmarks and toolbars

I am currently on FF88. It seems that every time there is an update, the font gets smaller and smaller. I have been able to adjust the global fonts easily. With all ava… (read more)

I am currently on FF88. It seems that every time there is an update, the font gets smaller and smaller.

I have been able to adjust the global fonts easily.

With all available extensions not available anymore, there is no way to customize fonts for tabs, bookmarks or toolbars.

I have to move in so closely to navigate around FF. I hate to ask for something this simple, please provide a option.

I am not able to do code, so that's out. Not really excited to move permanently to another browser but I might have to. Was able to adjust the above items easily.

This has been an ongoing issue for FF.

Will this every be addressed? Thanks

Asked by waz123 1 month ago

Last reply by cor-el 1 month ago

  • Solved

website not working with Firefox 88.01(64)bit on Win10 desktop

can't sign on to mail.com using Firefox 88.01 it worked fine 2 days ago. Now I get the screen below and I'm unable to type in anything. … (read more)

can't sign on to mail.com using Firefox 88.01 it worked fine 2 days ago. Now I get the screen below and I'm unable to type in anything.

Asked by n-fisher 1 month ago

Answered by cor-el 1 month ago

Hosts of bugs

MacOS Catalina 10.15.7 Firefox 88.0.1 (64-bit) All recent Firefox versions have killer bugs. A new one was actually trying to login here. The error message said 'Cookies … (read more)

MacOS Catalina 10.15.7 Firefox 88.0.1 (64-bit)

All recent Firefox versions have killer bugs.

A new one was actually trying to login here. The error message said 'Cookies must be enabled' and I couldn't get further. Cookies *were* enabled! I shut down Firefox, and re-opened, and all was then OK.

. Web pages with scripts are often completely blank. . Pop-ups are often blank. If not they often don't work, like (critically) Ebay login. . View source (CMD U) works for new pages. However doesn't update if the source page changes.

 I do use <CMD U> from the changed front page.

A silly one is that the keypress to 'Copy Link' was deviously 'A', but not shown. It has now changed to 'L' and still not shown. Why? I very much prefer Firefox, and all the many shortcuts are memorised (well bar 'L' (8-)# )

However I so often now have to use Safari or Chrome to get around the bugs. This is a pain as the interfaces are different, and specifically 'View Source' never has a shortcut key. They also have their own bugs!

Asked by Tonyfirshman 1 month ago

Last reply by Tonyfirshman 1 month ago

Youtube Freezing on video change

I have been having a slight on going problem with Firefox lately. Where the PC will freeze with CPU load pegged at 100% for several seconds between watching videos or whe… (read more)

I have been having a slight on going problem with Firefox lately. Where the PC will freeze with CPU load pegged at 100% for several seconds between watching videos or when an ad pops up while watching a video(normally I run uBlock, but I disabled all add-ons), but this is random and wont happen on at times. I am currently using Waterfox and have 0 issues, but Waterfox is not supported fully for Amazon Prime Video.

I have done the common things such as updating to the latest release, reinstalling the browser, refreshing the browser, disabling all add-ons, updated drivers, disabled hardware acceleration, reinstalled windows but the issue does seem to be persistent.

Even after a clean install of Windows & an install the latest Firefox the issue cropped up.

I did use Firefox's performance recorder to capture When viewing under ""Waterfall"" The main large recorded events are DOM Event and when expanded has Promise Callback When viewing under ""Call Tree"" The largest event is MediaSource.isTypeSupported

I did save the recording so it can be viewed as I do not understand the details.

I know this is not a hardware issue as I also duel boot LMDE4 and have 0 issues using Firefoxwhen in Linux and if it were a hardware issue I would expect to have problems in linux as well as when using Waterfox in windows.

I have stress tested my GPU and have had 0 issues. I can upload the Performance Recording if needed.


My Hardware is. i5 6600K 32GB 3000Mhz RAM GTX1080 1TB NVMe SSD.

Asked by Grayfox 1 month ago

Problems loading some web pages

I have 2 problems which have just started occuring when I try to access websites, 400 Bad Request messages and pop up window asking for a user name and password for norma… (read more)

I have 2 problems which have just started occuring when I try to access websites, 400 Bad Request messages and pop up window asking for a user name and password for normally open sites.

An example of the Bad Request message occurs when I go to the Guardian webpage https://www.theguardian.com/travel/2012/jul/11/top-10-pembrokeshire-walks which displays normally but when I try to follow one of the links which should take me to National Trust pages I get the 400 Bad Request message. I have used this website before with no problem but this has started occuring on this and other sites over the last week. I also get the message when I try to go to http://www.nationaltrust.org.uk/main/ from the bookmark I have used for many years.

The other problem occurs when I type www.nationaltrust.org.uk, I get a pop up window which says Authentication required - Mozilla Firefox http://www.nationaltrust.org.uk is requesting your user name and password. The site says: DSL-3782 Usaer name Password.

Cancelling the pop up causes 401 Unauthorised message If I give it any usename and pass word it comes back the the blank pop up again except when I enter my DSL-3782 router username and passwood which gives routers Internet status page with no errors or messages.

I have tried clearing caches etc. with no effect.

These problems also occur on some other websites and on my laptop.

Has anyone had these problems? What is the cure?

Asked by K 1 month ago

Last reply by FredMcD 1 month ago

Clicking Reddit Bookmark Requires 2 Clicks

Good day, I have noticed that my Bookmark in the Bookmarks Toolbar sometimes requires 2 clicks to load Reddit.com. This is the only Toolbar Bookmark to exhibit this behav… (read more)

Good day,

I have noticed that my Bookmark in the Bookmarks Toolbar sometimes requires 2 clicks to load Reddit.com. This is the only Toolbar Bookmark to exhibit this behavior. Every other bookmark I have loads the page after a single click of the icon on the Bookmark Toolbar. It appears the browser makes no effort to reach the Reddit site (could be an issue with Reddit.com, but it really appears FireFox just does nothing after the first click).

I first noticed this several months ago (maybe as long as a year ago), but assumed I was just missing the button. I have since ensured I carefully single click directly on the icon, no dragging, yet it still sometimes does not load Reddit after the first click. Very often it requires 2 clicks, as the first was totally non-responsive.

I have many Bookmarks on the Bookmark Toolbar that I use regularly. Reddit is the only one that exhibits this behavior.

How can I correct this behavior?

Thanks for your time, John

Asked by johnp213 1 month ago

Last reply by TerryN21 1 month ago

search feature did not work for Hertz

I wanted to check a Hertz reservation. I typed Hertz into the Firefox bar at the top and selected the first entry that had the Hertz logo followed by https:\\www.Hertz.… (read more)

I wanted to check a Hertz reservation. I typed Hertz into the Firefox bar at the top and selected the first entry that had the Hertz logo followed by https:\\www.Hertz.com. I clicked that entry and only a white page came up. I tried reloading and nothing happened. Eventually, I opened a new window and again typed Hertz in the bar. This time i scrolled way down and found a google symbol next to the word Hertz. I clicked that and it worked. How can I automatically search with Google so that I don't have trouble accessing sites?

Asked by peggywarner 1 month ago

google translate of document no longer working

Afternoon everyone... a couple of days ago I suddenly became unable to translate documents in google translate, (https://translate.google.com) and this occurs only using … (read more)

Afternoon everyone... a couple of days ago I suddenly became unable to translate documents in google translate, (https://translate.google.com) and this occurs only using the Firefox browser, it is fine on Chrome. This is not putting text into the box, it is clicking and uploading a document for translation. The upload works fine and I see the source document on the screen, and then it just goes back to the screen with empty source box waiting for me to type into it. I don't know if anyone can help me troubleshoot this one as it might not be a problem with Firefox, but all assistance appreciated. This is happening on all my computers. I believe I have the latest Firefox version (88.0.1)

Thanks

Asked by brian_cleveland 1 month ago

Last reply by brian_cleveland 1 month ago

  • Solved

Firefox is sending me to https://www.social-searcher.com/facebook-search/

Hi, Firefox keeps defaulting to https://www.social-searcher.com/facebook-search/ when I have set my default to google.com. Anyone have an idea how to fix this? Thank you!… (read more)

Hi, Firefox keeps defaulting to https://www.social-searcher.com/facebook-search/ when I have set my default to google.com. Anyone have an idea how to fix this? Thank you!

Asked by sally13 1 month ago

Answered by Mohamed Adnan 1 month ago

Some websites display Text out of alignment?

For the last few versions of FF (currently on 88.0.1 (64-bit) OSX Big Sur) certain websites display text incorrectly where the text is bold and each character is offset w… (read more)

For the last few versions of FF (currently on 88.0.1 (64-bit) OSX Big Sur) certain websites display text incorrectly where the text is bold and each character is offset with the next one (see attached Images).

It only seems to happen to certain websites and happens both within my web based email and on standard websites - but only some of them.

I've attached a photo of the issue in my webmail - I'm viewing an email sent to me using mailchimp, but even this is inconsistent as other emails using mailchimp are fine. And as I said before it happens on websites too (examples attached).

I have this issue on my 2020 iMac and my 2020 M1 MacBook Air but not on my 2019 iMac. All 3 are running latest version of FF and all synced to my FF account and have all the same settings. Attached photo of plugins/extensions installed too.

Please help me fix this it's so frustrating!

Thanks

Asked by edstudios 1 month ago

Last reply by edstudios 1 month ago

Download links not working

Have been running the current version of FF on Windows 8.1 with no problems for a long while. Suddenly find that no download links work; Torrents, OneDrive, GoogleDrive … (read more)

Have been running the current version of FF on Windows 8.1 with no problems for a long while.

Suddenly find that no download links work; Torrents, OneDrive, GoogleDrive - even the download link on FF's page.

Have found that I can right-click a torrent on public sites and copy the link into uTorrent and get a result that works. But won't work on private torrent sites - Invalid Torrent File!

Also lost the 'Display download progress' down-arrow from the task bar, managed to restore it after selecting Customize Toolbar, where it doesn't appear as an option but magically reappeared on the Taskbar.

Please help.

Asked by bjthedj 1 month ago

Last reply by ·´¯`·...¸>-)))º> ~dbben 1 month ago