Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

YouTube videos on Firefox getting slower and jerky.

YouTube videos on Firefox getting slower and jerky. After refreshing Firefox (Settings -> Help -> More troubleshooting information -> Refresh Firefox), it is OK,… (read more)

YouTube videos on Firefox getting slower and jerky. After refreshing Firefox (Settings -> Help -> More troubleshooting information -> Refresh Firefox), it is OK, but only for a short while. Then the problem starts again. Same YouTube videos are running fine with Chrome at the same time.

Running Windows 11 Pro (Clean windows setup not long ago and the issue was there from the beginning.) German Language Firefox 116.0.2 Build ID 20230805021307 Intel CPU i7-1360P, 16 GB RAM, 1TB M.2 SSD

Would really appreciate a solution for the issue because I really like Firefox!

Asked by guidox11 10 months ago

Answered by guidox11 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Can not access bank account truist.com

I can not access for days my bank account at truist.com. It shows it is loading but never does. I CAN access from any other browser want to use! Truist says it is a Firef… (read more)

I can not access for days my bank account at truist.com. It shows it is loading but never does. I CAN access from any other browser want to use! Truist says it is a Firefox browser issue.

Asked by wgray2141 10 months ago

Answered by wgray2141 8 months ago

  • Solved
  • Archived

I can't log in office and chatGPT

Hello, I reinstall my windows 11 yesterday and since I cannot log in office. I go through the identification process, then once done I am back to the sign in page. On c… (read more)

Hello,

I reinstall my windows 11 yesterday and since I cannot log in office. I go through the identification process, then once done I am back to the sign in page.

On chatGPT, when I go to login, I got the error message "We ran into an issue while signing you in, please take a break and try again soon."

Both websites were working fine last week. Also on the same computer I can access these websites using chrome. I tried to clear the cache and the cookies, disable extensions (ublock + cuberghotVPN), lowering security options like disable DNS security and disable tracking security, I uninstalled and reinstalled firefox, but I can't fix this issue.

I am a bit out of ideas to try. Anything else I can do to get access back to these websites?

Thanks

Asked by Juju 10 months ago

Answered by Juju 10 months ago

  • Solved
  • Archived

Mozilla Firefox snap for Ubuntu changes browser.opaqueResponseBlocking

Why does the Mozilla Firefox snap for Ubuntu keep changing the value of browser.opaqueResponseBlocking away from the default and selected FALSE setting to TRUE? This make… (read more)

Why does the Mozilla Firefox snap for Ubuntu keep changing the value of browser.opaqueResponseBlocking away from the default and selected FALSE setting to TRUE? This makes Firefox nearly unusable since the streaming video keeps being cut off when Mozilla Firefox snap for Ubuntu keeps changing the value of browser.opaqueResponseBlocking randomly during use. Specifically this is the 116.0.2 (64-bit) Mozilla Firefox snap for Ubuntu canonical-002 - 1.0 that is installed with Ubuntu 23.04. Please advise.

Asked by mozilla414 9 months ago

Answered by mozilla414 9 months ago

  • Solved
  • Archived

Firefox high CPU Usage even when no tabs open in a separate process

Hey folks, i am facing issue with high CPU usage on firefox in completely different process other as visible in task manager than my actual process for firefox. is there… (read more)

Hey folks,

i am facing issue with high CPU usage on firefox in completely different process other as visible in task manager than my actual process for firefox. is there something wrong with firefox or my system.

This separate process uses more than 60% of my CPU (AMD Ryzen 5 4600). If I close that process in the task manager nothing happens to my current firefox process and i can use firefox normally.

But everytime this separate process starts my system fans ramp up and CPU temps peaks to 70 degrees celsius. and i have to end that process to make it run normally. Thats a quite annoying process to do every time.

I am able to recreate this separate process by:

  1. 1. Plug my system for charging
  2. 2. I was working offline and connect to internet

both the times the separate process automatically starts and uses very high amount of CPU. I even left my system for 2 hours to keep that process running and complete whatever it was doing. but nothing happend. It continued to run for 2 hours also.

Please find a solution for this. I have already tried solutions provided in the forum:

  • Restarting firefox
  • Refreshing Firefox
  • Enabling hardware accleration
  • Clearing some user profile data
  • Completely uninstalling firefox and deleting the residual files then reinstalling etc.

but nothing worked.

Asked by Kj 10 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 10 months ago

  • Solved
  • Archived

Google sponsored links not working in Firefox, works in Chrome and Edge

Google sponsored links (those on top of a Google search for a product) not working in Firefox, works in Chrome and Edge. The example link below uses googleadservices.com,… (read more)

Asked by willy6560 10 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 10 months ago

  • Solved
  • Locked
  • Archived

[SOLVED] Firefox account not syncing Gravatar photo

Hi, On September 15, 2022 I created this thread here on Firefox Support Forum and now I finally have an answer to the question, but as we can see my thread was archived … (read more)

Hi,

On September 15, 2022 I created this thread here on Firefox Support Forum and now I finally have an answer to the question, but as we can see my thread was archived and I can't update anything, so I decided to create a new thread just to mark my previous question as solved and bring it an answer.

I contacted Mozilla Firefox developers and got a response: Firefox is no longer integrated with Gravatar. Considering this, I can tranquilly say there is no bug or problem with my account as I thought. It's a pity that Firefox no longer support Gravatar integration, and even if I use an old version I will face the same "issue" because the Gravatar integration was a online feature linked to the Firefox account*, not to the browser itself.

Info source: https://github.com/mozilla/fxa/issues/15665

- - -

Admins can now archive and close this thread, I only ask to keep it online to help who may need this information in the future. Thanks.

  • Actually I made a mistake when I wrote this, the Gravatar integration was an online feature linked to the Mozilla account, not Firefox. James explained the distinction on #4 post of the current thread.

Last edit: On January 31, 2023 I created this thread on r/firefox but no one answered precisely. This current thread here on Firefox Support Forum also solves what was asked on reddit. The thread created on January 31, 2023 and posted on r/firefox was archived as well, like what happened to my thread with the same theme here on Firefox Support Forum, then I also created a new thread on r/firefox to mark my question as solved.

Asked by Janderson James 10 months ago

Answered by Janderson James 10 months ago

  • Solved
  • Archived

Browser won't play any sound

My Firefox is having some problems relating to audio. If I open a YouTube video, the image will play but there's no sound, on Twitter also, and so on. On YouTube Music t… (read more)

My Firefox is having some problems relating to audio.

If I open a YouTube video, the image will play but there's no sound, on Twitter also, and so on. On YouTube Music the player won't even start, giving the error "An error occurred. Please try again later." I noticed that the stereo icon that shows up in the tab, which allow you to mute the tab, won't show up when I'm playing a video on YouTube, Twitter, Vimeo, and so on.

Only Firefox has no sound, it's not muted in the Volume Mixer, neither in the app volume settings in Windows. I've followed everything suggested here here and here.

I think the problems may have started after I reinstalled my graphic card driver, but I'm not sure since I don't use this computer very often. I have a Windows 10 and my graphic card is a Nvidia GT 630, and the driver version is 474.44.

Asked by whiplaxx 10 months ago

Answered by whiplaxx 10 months ago

  • Solved
  • Archived

FF 116 Scrollbar Buttons Gone

Prior to Firefox 116, I could have the normal scrollbar up and down buttons showing by making: widget.non-native-theme.gtk.scrollbar.allow-buttons True But now it seems… (read more)

Prior to Firefox 116, I could have the normal scrollbar up and down buttons showing by making:

widget.non-native-theme.gtk.scrollbar.allow-buttons True

But now it seems to have no effect. This is under Linux/Mint/Cinnamon. Also, now long-pressing is doing smooth scrolling (I never want smooth scrolling anywhere) and can't find a way to stop that.

I have these set from before:

widget.gtk.overlay-scrollbars.enabled false widget.non-native-theme.gtk.scrollbar.round-thumb false widget.non-native-theme.gtk.scrollbar.thumb-size .85 widget.non-native-theme.scrollbar.size 14 widget.non-native-theme.scrollbar.size.override 14 general.smoothScroll false general.smoothScroll.other false general.smoothScroll.lines false general.smoothScroll.pages false general.smoothScroll.pixels false general.smoothScroll.mouseWheel false mousewheel.system_scroll_override.enabled false toolkit.scrollbox.smoothScroll false ui.scrollToClick 0

Any suggestions appreciated.

Seems like it is always a fight retaining usable scrollbars in Firefox that do not hide, do not change size on mouse-over, do not "warp" on left click, do warp on center click, have a thumb that shows page size, have a background that is not white, and are not microscopic in size! Just call me "traditional"  :)

Thanks

Asked by crxssi 10 months ago

Answered by Terry 10 months ago

  • Solved
  • Archived

Videos not playing

I am currently facing an issue where videos on websites other than YouTube are not playing. This problem is occurring on browsers like Firefox, Brave, and Opera, but inte… (read more)

I am currently facing an issue where videos on websites other than YouTube are not playing. This problem is occurring on browsers like Firefox, Brave, and Opera, but interestingly, videos are working fine on Chrome. I have tried various solutions over the past 2 years, including removing extensions, using private mode, installing web media extensions and codec packs, but nothing has resolved the problem. I am using Windows 10. I would appreciate any insights into why Chrome is able to play videos while other browsers are not, and I'm specifically looking for solutions beyond the usual suggestions like removing extensions or using private mode.

Asked by Vasam Siddeshwar 10 months ago

Answered by zeroknight 10 months ago

  • Solved
  • Archived

Typing in Google Search disappears

When I am typing in a search request in google, the type disappears frequently and I cannot even correct it because the whole line disappears. I thought this was happenin… (read more)

When I am typing in a search request in google, the type disappears frequently and I cannot even correct it because the whole line disappears. I thought this was happening when I misspelled a word but it seems to happen in other situations also. This is very annoying.

Asked by Thanzael 10 months ago

Answered by zeroknight 10 months ago

  • Solved
  • Archived

Open custom urls only for first window

I have set four custom URLs to open each time I use my main Firefox profile - this works well. (I have several different profiles I use for different roles and sets of lo… (read more)

I have set four custom URLs to open each time I use my main Firefox profile - this works well. (I have several different profiles I use for different roles and sets of logins).

I frequently open new windows to hold a set of associated tasks.

If I specifically open a link into a new window, the new window only has that one tab - all good.

However, if I just open a new window (Ctrl-N), Firefox always opens four new duplicate tabs for my custom URLs.

Is there a way to limit custom URLs to the first window opened in a profile or to open custom URLs only if they are not already open in at least one window?

Asked by Donald Hobern 10 months ago

Answered by cor-el 10 months ago

  • Solved
  • Archived

Fullscreen Black Bars

Hi! I just moved over to Firefox from a different browser, and there this minor thing that I noticed. Whenever I put a video on full screen, it looks like it alters the a… (read more)

Hi! I just moved over to Firefox from a different browser, and there this minor thing that I noticed. Whenever I put a video on full screen, it looks like it alters the aspect ratio of my screen? Like there are black bars at the left and right of my screen instead of it filled all the way. Its very minor but it bugs me every time. Is there a way to fix this or not? Thank you!

I am using a Macbook Air M2 btw.

Asked by kingfrances160 10 months ago

Answered by zeroknight 10 months ago

  • Solved
  • Archived

How to get a list of all the open tabs in a Firefox window?

Hello everyone, I've been using Firefox for quite some time and I always keep a bunch of windows open throughout a few workspaces on my laptop. However, this takes up a … (read more)

Hello everyone,

I've been using Firefox for quite some time and I always keep a bunch of windows open throughout a few workspaces on my laptop. However, this takes up a lot of resources and looks very messy. So, I've been thinking of writing a script/extension to simply store all the open links in a window to a named list that I can, then, come back to when I need and reopen. That way, I could possibly have different lists, separated by topic and stored in a single place.

I'm sorry if there is an obvious solution for this, I saw a couple of similar questions have been asked before, but none that I could use as reference.

Thank you for your time, have a nice week!

Asked by pedrobarrostorreaogaiao 9 months ago

Answered by cor-el 9 months ago

  • Solved
  • Archived

Metamask support redirect me to you at Firefox

Hi Firefox Support, I was directed to contact you by Metamask Support. I'm experiencing a problem connecting to Metamask from Firefox, though it connects without any iss… (read more)

Hi Firefox Support,

I was directed to contact you by Metamask Support. I'm experiencing a problem connecting to Metamask from Firefox, though it connects without any issues in Chrome. Based on this, Metamask Support believes the issue may be related to Firefox.

Here's what I've done to troubleshoot so far:

Cleared cache data in Firefox. Verified that I'm using the latest version of Metamask (34.0). Encountered an error when trying to switch networks with the message "unable to connect to Polygon." Confirmed that no other wallets are causing conflicts. I've attached some screenshots for your reference.

Given that I can connect to Metamask in Chrome and have already cleared data in Firefox and ensured I'm using the latest version of Metamask, Metamask Support suggested the problem might lie with Firefox.

Could you please help?

Thank you.

Asked by artedys 10 months ago

Answered by zeroknight 10 months ago

  • Solved
  • Archived

No Save As Dialogue Appearing

Since the FF update to 116.0.2 (64-bit) I am unable to save images from a very specific part of Ancestry.com. The database is the U.S., School Yearbooks, 1900-2016. All o… (read more)

Since the FF update to 116.0.2 (64-bit) I am unable to save images from a very specific part of Ancestry.com. The database is the U.S., School Yearbooks, 1900-2016. All of the other image databases on Ancestry download without issue, and I am able to download the Yearbook images using Edge, so this appears to be a Firefox issue, especially as it began immediately following the most recent update.

The Yearbook images do differ from the others in that you are given an option to download two images as a zip file, or just a single image, but neither option results in the Save As dialogue appearing, and the images do not download anywhere.

This is a very strange issue, but maybe someone familiar with the most recent update could have some insight as to what has been changed that might have this impact.

Windows 11 Version 22H2 (OS Build 22621.2134), if that makes any difference.

Asked by Geoffrey Eargle 10 months ago

Answered by cor-el 10 months ago

  • Solved
  • Archived

How to identify WHICH SPECIFIC TAB is using high CPU? No tab info/description shows in Windows Task Manager.

Task Manager detail line can be expanded to show multiple open tabs, and I can sort display by CPU but that doesn't help me identify WHICH SPECIFIC tab is using high CPU.… (read more)

Task Manager detail line can be expanded to show multiple open tabs, and I can sort display by CPU but that doesn't help me identify WHICH SPECIFIC tab is using high CPU. Are there any tools to help me quickly identify (and perhaps End) such high CPU tabs/processes? Thanks!

Asked by BILLM9 10 months ago

Answered by TyDraniu 10 months ago

  • Solved
  • Archived

ending playing video crashes firefox

Hey, since 2 months firefox started crashing when a video comes to the end. I tried it in troubleshoot mode skipped to min 10:45/10:50 and played. after this 5 sec it jus… (read more)

Hey, since 2 months firefox started crashing when a video comes to the end. I tried it in troubleshoot mode skipped to min 10:45/10:50 and played. after this 5 sec it just crashed. I noticed it on youtube but tried it on other players and it also happened. Today I also started a video on a other website and it crashed but not when starting youtube videos.

Here my last 5 crash reports: bp-8fdedc8b-c8bc-404f-9e3e-8f2fd0230813 bp-b15becdb-456b-4a22-971c-2c0c20230813 bp-9754361a-f67b-445a-9163-c88a20230813 bp-cffc46ae-9ae5-4678-a323-7b60b0230813 bp-a863679a-577e-45f4-9f4e-002bc0230810

Best regards, Michal

Asked by m1k0_38 10 months ago

Answered by zeroknight 10 months ago

  • Solved
  • Archived

Access Denied on website

I can no longer access the website www.att.com. I receive the following error message. I've deleted history cache and cookies but still can't access it. Access Denie… (read more)

I can no longer access the website www.att.com. I receive the following error message. I've deleted history cache and cookies but still can't access it.

Access Denied You don't have permission to access "http://www.att.com/" on this server.

Reference #18.14ad3c17.1692143272.3762eaa6

Any suggestions? It works fine via Microsoft Edge

Asked by aprildbrown77 10 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 10 months ago