Showing questions tagged: Show all questions

I have updated my O/S from Ubuntu 18.04 to 20.10. Nothing else. Now Firefox is nearly useless

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it. Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS. I thought it woul… (read more)

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it.

Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS.

I thought it would be good to update to GG (20.10) though I did briefly try FF (20.04).

As the install was done on an existing 18.04 version things remained the same for programs, book marks, etc.

Ok, now the crunch: I USE Firefox ""A LOT"". When it loads, there are...... 8 x 6 windows of FireFox and each of those have anywhere from one to ""THIRTY"" tabs loading.

Believe me: ""It worked!!""

I could use it, also run other tasks as well - though a VM was pushing it with the RAM. But the entire machine worked.

Now, I am lucky if FireFox loads at all. Let alone let me browse.

When it loads some of the window's tops are flashing. A screen shot does not really show this. (I tried)

All that has changed is the O/S from 18.04 and Firefox from (what ever it was) to 83.0

I don't want this to be a finger pointing exercise between Mozilla and Ubuntu. I would prefer it is helpful to all.

What have I tried? I've tried starting FireFox with all addons disabled. Still happens.

I am going to try to remember to (next time) launch FireFox from a Terminal and pipe the output to a file to look for things.

The machine I am using has shown it is well up to being able to have this running. I have had it working for a few years like this.

This post is (for now) to establish there is a problem. I will post more information when I get it, rather than waiting to get it then post, as I feel there are a lot of people who have very similar problems and I want it known: ""You are not alone!""


Now a bit of extra stuff.

Other things which are weird: When I am watching stuff - youtube for example - the playback is/WAS jerky. I hadn't touched anything in the settings.

After digging around, I discovered that I had to turn ""OFF"" the hardware acceleration for the graphics. Question: How did it get turned on? (Semi rhetorical)

I have a lot of local pages I open with passwords. When I load them the CPU load goes through the roof and nearly invariably the program just exits. No crash report.

Which is a good 50% of how it happens. The other 50% is the machine just locks up and I have to power it down.

Asked by teeny_weeny 6 days ago

Last reply by teeny_weeny 2 days ago

Firefox no longer allowing me to access some log in windows eg PayPal

I hardly know how to describe the problem I've been having but I'm fed up with it! Just now I was in a site to purchase an item and clicked to go through PayPal. I could … (read more)

I hardly know how to describe the problem I've been having but I'm fed up with it! Just now I was in a site to purchase an item and clicked to go through PayPal. I could enter all my log in details for PayPal but it would not open the PayPal site. This has happened every time I've tried to use PayPal lately. I then have to go and use Edge and do my purchase through there, no problem at all.

Often when I've tried to open a log in window that opens in a separate pop up style window, that window will only open as a tiny window in the top left corner. I have to drag the bottom and sides to get it big enough to fill out. Then when you enter that info ready for the next section, it reverts right back to the tiny window once more. I've done all sorts of things in my settings and mostly no change. I did however get the bank log in window to stop doing it and work properly.

Another issue is the correct time for me here in Aust is no longer being recognised in some cases. One is the Track My Hours App. I enter 'Start now' and it says 6:55 AM when it's actually 4:55 PM on my computer clock! It is not the App as I now use it in Edge as well and it is fine there. I never used to have this problem with the much earlier versions of Firefox, it only started a month or so ago when I got a new computer with the latest version installed, at that stage I think it was 72 and I had other problems as well that finally got sorted.

I really want to continue using Firefox but can't do so with several sites and then waste a lot of time swapping over to another browser. I have version 83 now.

Can anyone please help!!! Thanks.

Asked by CH 1 week ago

Last reply by CH 3 days ago

Some text is covered with black diamonds and question marks

On FoxNews.com, some articles include a section at the bottom for user comments. First-level comments frequently receive additional second- and third-level comments. Fir… (read more)

On FoxNews.com, some articles include a section at the bottom for user comments. First-level comments frequently receive additional second- and third-level comments.

First-level comments are working fine, but lower-level comments are partially obliterated with a string of black diamonds with question marks �?U��N�@?�.

This is not an issue when I use Safari, but it is on Firefox.

Asked by Prentice3 2 weeks ago

Last reply by Prentice3 3 days ago

Volunteer signature?

I have classmates and co-workers who are trying to volunteer but would need an approved signature to sign on the volunteer document is that possible to get an E-Signiture… (read more)

I have classmates and co-workers who are trying to volunteer but would need an approved signature to sign on the volunteer document is that possible to get an E-Signiture on our document?

Asked by albertoj0320 3 days ago

Anyway to disable "A script from the extension" "is running on this page"

I am getting sick of the message "A script from the extension...is running on this page" It relates to Adblock Plus which is the extension. I watch a YouTube video and th… (read more)

I am getting sick of the message "A script from the extension...is running on this page" It relates to Adblock Plus which is the extension. I watch a YouTube video and then this message comes up on another YouTube tab I have open and Firefox switches to that tab and ruins my watching the video I was watching.

Is there anyway of disabling the message from ever coming up? I increased the values in dom.max_script_run_time and dom.max_script_run_time_without_important_user_input which was a possible solution I read but that does nothing.

Asked by davebesag 2 weeks ago

Last reply by davebesag 5 days ago

speeding up Firefox

I clicked on a popup link from Firefox to speed up my browser. Came back to my computer and everything's gone, all my fast links that I had at the top of my screen, like … (read more)

I clicked on a popup link from Firefox to speed up my browser. Came back to my computer and everything's gone, all my fast links that I had at the top of my screen, like Facebook, Gmail, everything I've saved for quick links over the past 2 years. I want my computer back, just the way I had it. This is a nightmare. I'd much rather my browser run slow (it really wasn't running slow). I tried a system restore, but it didn't restore things the way I had them. Please, what do I do to reverse this nightmare, and please don't ever offer to speed up my browser again.

Asked by ginchinchili 6 days ago

Last reply by ginchinchili 5 days ago

Firefox takes 10+ times longer to load websites than Edge or Chrome

I'm at my wits end. I've tried every fix I could find and Firefox is dramatically slower then Edge or Chrome. This happens with loading sites, like Amazon. Also, it of… (read more)

I'm at my wits end. I've tried every fix I could find and Firefox is dramatically slower then Edge or Chrome. This happens with loading sites, like Amazon. Also, it often locks up/stops when typing (like right now) and it takes about 15 seconds for it to repond again.

First, I doubt it's a hardware or network issue, since it's happened on both my old archaic PC and now on my new PC (i9 CPU, Nvidia 2070 graphics card, 64gb RAM).

Here's some highlights of what I've tried so far: • Refreshing multiple times • Rebooting the PC • Doing all the Quick Tips on this website • Eliminating all extensions • Clearing all cookies and cash • ...

Also, I don't get any error codes. The tab icon just spins for a long time.

I'm hoping I'm missing something obvious, since I love Firefox.

Thanks and any help!

Asked by Olliesshop 2 weeks ago

Last reply by Olliesshop 6 days ago