Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Firefox crashes. Couldn't load XPCOM. Clean reinstall didn't help

Firefox crashes. Couldn't load XPCOM. Clean reinstall didn't help. Scanned with antivirus - no malwares. Just found and deleted avery file\folder with "Mozilla" in it, cl… (read more)

Firefox crashes. Couldn't load XPCOM. Clean reinstall didn't help. Scanned with antivirus - no malwares. Just found and deleted avery file\folder with "Mozilla" in it, cleaned the regystry - no luck... please help me

Asked by link_777 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Unable to visit any web pages after latest upgrade version 81.0.2

I have a customer who is unable to browse to any websites after version 81.0.2 was installed. They are also unable to open Options and other Menu items. Only Toolbar Menu… (read more)

I have a customer who is unable to browse to any websites after version 81.0.2 was installed. They are also unable to open Options and other Menu items. Only Toolbar Menu item that worked was Help > About. I have tried using Firefox in Safe Mode, I have refreshed Firefox, and I have renamed the AppData > Roaming > Mozilla folder forcing it to create a brand new user profile. The only security programs running are Windows Defender. Chrome and Edge work fine, so customer will use one of those until Firefox is fixed.

Asked by curtesser 1 year ago

Answered by curtesser 1 year ago

  • Solved
  • Archived

MAC Your Firefox profile cannot be loaded. It may be missing or inaccessible (Already deleted Profiles file/folder and cleared cache, no avail). how to fix?

Alright, I use Firefox like normal, but sometime today it stopped working, I get "Your Firefox profile cannot be loaded. It may be missing or inaccessible" error, I looke… (read more)

Alright, I use Firefox like normal, but sometime today it stopped working, I get "Your Firefox profile cannot be loaded. It may be missing or inaccessible" error, I looked it up using safari, followed every possible interpretation of the instructions to no avail, I deleted the profiles folder and file, in both cache, and application support, on both my user folder and global HDD folder, no fix whatsoever, I don't know why this isn't working (yes I checked the hidden files, I searched my entire HDD and found no results for anything remotely named "Profile"/"Profiles" and I don't know what else to say.

I have checked: Application support (on every user) & Cache (on every user)

I don't know what's up, I also reinstalled Firefox after deleting everything related to it and I just don't know.

Asked by Phayden 1 year ago

Answered by Phayden 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox ESR crashes at watching videos with "alsa_stream_get_position: Assertion `delay >= 0' failed"

hello, i have a Raspberry Pi 4 with 4GB and Raspberry Pi OS installed. (2020-05-27-raspios-buster-armhf.zip) when i use the stock Firefox ESR (installed via sudo apt inst… (read more)

hello, i have a Raspberry Pi 4 with 4GB and Raspberry Pi OS installed. (2020-05-27-raspios-buster-armhf.zip)

when i use the stock Firefox ESR (installed via sudo apt install firefox-esr) and watch videos (e.g. on Youtube, Vimeo, ...), Firefox does crash some times. according about:crashes, i already have submitted about 60 crash reports.

but watching the reports one thing is missing. when i open firefox from the console i can see some output, that is not appearing in the reports.

... firefox-esr: /build/firefox-esr-RgOFaD/firefox-esr-68.11.0esr/media/libcubeb/src/cubeb_alsa.c:1255: alsa_stream_get_position: Assertion `delay >= 0' failed. ExceptionHandler::GenerateDump cloned child 3366 ExceptionHandler::SendContinueSignalToChild sent continue signal to child ExceptionHandler::WaitForContinueSignal waiting for continue signal... Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Failed to open curl lib from binary, use libcurl.so instead Firefox ESR crashes when playing videos on Raspberry Pi OS (Debian)

during watching videos in firefox there is more different output to see that seems to be harmless. but always and only this line is printed to console, just befor Firefox crashes: firefox-esr: /build/firefox-esr-RgOFaD/firefox-esr-68.11.0esr/media/libcubeb/src/cubeb_alsa.c:1255: alsa_stream_get_position: Assertion `delay >= 0' failed. so i assume this is the main reason, why Firefox crashes on my system.

any idea how i can get these issue fixed? at the moment when i want to watch videos reliable i am be forces to use the external VLC Player by copy the url to VLC - at least for Youtube videos. but i want to watch videos from other web pages as well and i prefer to watch videos in firefox directly.

Asked by beta-tester 1 year ago

Answered by beta-tester 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Blank screen, can not load websites, or view any firefox options (after vc runtime error) how to fix?

How it happened: 1. I installed Anaconda(python3.7) and Visual Studio 2015 (to get the required C++ for TensorFlow) 2. Decided to uninstall Anaconda and Visual Studio 20… (read more)

How it happened: 1. I installed Anaconda(python3.7) and Visual Studio 2015 (to get the required C++ for TensorFlow) 2. Decided to uninstall Anaconda and Visual Studio 2015 and restarted which is when firefox gave the error vcruntime140_1. dll was not found. 3. I downloaded and installed vc_redist.x64 and restarted 4. Firefox does not give an error anymore but no websites appear (just bank screen). I can see the firefox dropdown tab for options, but clicking options does nothing


What I've tried: 1. Uninstalled firefox using an uninstaller that removes residual files 2. Re-installing firefox 3. Running firefox in safemode and clicking 'restore' as well as trying it in safemode


Chrome is working with no issues, but I prefer firefox.

Asked by meiica.resident 1 year ago

Answered by meiica.resident 1 year ago

  • Solved
  • Archived

I have updated my O/S from Ubuntu 18.04 to 20.10. Nothing else. Now Firefox is nearly useless

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it. Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS. I thought it woul… (read more)

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it.

Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS.

I thought it would be good to update to GG (20.10) though I did briefly try FF (20.04).

As the install was done on an existing 18.04 version things remained the same for programs, book marks, etc.

Ok, now the crunch: I USE Firefox ""A LOT"". When it loads, there are...... 8 x 6 windows of FireFox and each of those have anywhere from one to ""THIRTY"" tabs loading.

Believe me: ""It worked!!""

I could use it, also run other tasks as well - though a VM was pushing it with the RAM. But the entire machine worked.

Now, I am lucky if FireFox loads at all. Let alone let me browse.

When it loads some of the window's tops are flashing. A screen shot does not really show this. (I tried)

All that has changed is the O/S from 18.04 and Firefox from (what ever it was) to 83.0

I don't want this to be a finger pointing exercise between Mozilla and Ubuntu. I would prefer it is helpful to all.

What have I tried? I've tried starting FireFox with all addons disabled. Still happens.

I am going to try to remember to (next time) launch FireFox from a Terminal and pipe the output to a file to look for things.

The machine I am using has shown it is well up to being able to have this running. I have had it working for a few years like this.

This post is (for now) to establish there is a problem. I will post more information when I get it, rather than waiting to get it then post, as I feel there are a lot of people who have very similar problems and I want it known: ""You are not alone!""


Now a bit of extra stuff.

Other things which are weird: When I am watching stuff - youtube for example - the playback is/WAS jerky. I hadn't touched anything in the settings.

After digging around, I discovered that I had to turn ""OFF"" the hardware acceleration for the graphics. Question: How did it get turned on? (Semi rhetorical)

I have a lot of local pages I open with passwords. When I load them the CPU load goes through the roof and nearly invariably the program just exits. No crash report.

Which is a good 50% of how it happens. The other 50% is the machine just locks up and I have to power it down.

Asked by teeny_weeny 1 year ago

Answered by teeny_weeny 1 year ago

  • Solved

Importing bookmarks from chromium browers to firfox

I was switching my browser from Brave, a chrome based browser, back to Firefox because Brave doesn't can't run some of the stuff my uni learning management system (LMS). … (read more)

I was switching my browser from Brave, a chrome based browser, back to Firefox because Brave doesn't can't run some of the stuff my uni learning management system (LMS). I tried importing my browser bookmarks and passwords to Firefox but the importing feature on Firefox doesn't show Brave as one of the browsers it can take the data from. I want to know if there's anyway I can fix this or if there's no hope for importing data from chromium browsers to Firefox.

Asked by LegendsDem 5 months ago

Answered by FredMcD 5 months ago

  • Archived

couldn't load xpcom

I have reinstalled FF a number of times after deleting Mozilla Firefox folder from Program Files Folder. After running the setup 74.0.exe file, FF loads and I use it repe… (read more)

I have reinstalled FF a number of times after deleting Mozilla Firefox folder from Program Files Folder. After running the setup 74.0.exe file, FF loads and I use it repeatedly during the day. Next day the same problem occurs "couldnt load XPCOM". I did add Mozilla Firefox to my Malwarebytes Allow list, but no effect on the problem. Any help is appreciated. Richard rrbryant@mst.edu

Asked by Richard1111 1 year ago

Last reply by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

CAC Stopped working after update to version 83

Following the update to version 83, my CAC reader stopped working and I am now unable to access DOD Outlook Web Access e-mail. The error message is: ERR_BAD_SSL_CLIENT_A… (read more)

Following the update to version 83, my CAC reader stopped working and I am now unable to access DOD Outlook Web Access e-mail. The error message is: ERR_BAD_SSL_CLIENT_AUTH_CERT.

This was working just moments before the upgrade. What other info can I provide to you to help you help me resolve this problem??

Thanks much.

David

Asked by david_dethlefsen 1 year ago

Answered by david_dethlefsen 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Almost every site is broken in Firefox 77

I just upgraded to Firefox 77, x64, Windows 10 2004. Firefox 76 already broke LockWise - https://support.mozilla.org/en-US/questions/1287008 Now Firefox 77 breaks 99% of … (read more)

I just upgraded to Firefox 77, x64, Windows 10 2004.

Firefox 76 already broke LockWise - https://support.mozilla.org/en-US/questions/1287008

Now Firefox 77 breaks 99% of all websites. (See attached screenshot.) www.example.com www.google.com www.wikipedia.org etc

Somehow, support.mozilla.org works, UNTIL I try to log in.

I've tried incognito mode, safe mode, etc. When I change charset of the page, the text displays differently, but it's still a useless mishmash.

--- BUT --- when I open developer tools, click the HTML request and click the Response tab, the HTML renders correctly there.

Asked by milan2 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Thank you for breaking Firefox? - No more browser window, just a weird error (openSUSE Tumbleweed)

Well, I used to use the mozilla repo, encountered the issue, switched to the openSUSE repo (slightly older builds) where all worked and now the issue is back... After upd… (read more)

Well, I used to use the mozilla repo, encountered the issue, switched to the openSUSE repo (slightly older builds) where all worked and now the issue is back...

After updating all packages, Firefox no longer launches and instead I get the little Window shown in the attached screenshot.

I have zero idea why and how - though it does seem like someone didn't do their testing properly...

According to YaST2 this is Firefox 78.0.2-1.1-x86_64

The installed packages for Firefox are (all from "vendor OpenSUSE") MozillaFirefox MozillaFirefox-branding-upstream MozillaFirefox-translations-common

There is also the kmozillahelper for the Plasma Desktop. - zypper ref and zypper dup confirm that the system is up to date.

Asked by detlevcm 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox error message: A required privilege is not held by the client.

I tried to open Firefox yesterday and got the following error message: Mozilla-Firefox 64bit. A required privilege is not held by the client. I uninstalled Firefox thinki… (read more)

I tried to open Firefox yesterday and got the following error message:

Mozilla-Firefox 64bit. A required privilege is not held by the client.

I uninstalled Firefox thinking that reinstalling would fix the problem but when I attempted to reinstall Firefox I got the same error message.

This is on a Windows 10 64bit machine.

Asked by Eddie 1 year ago

Answered by Eddie 1 year ago

  • Archived

Firefox stuck in restart required loop after update

I was on nightly and today I guess my friendly IT admin pushed a system policy that blocked the firefox binary from updating itself. Since then, I have been stuck in this… (read more)

I was on nightly and today I guess my friendly IT admin pushed a system policy that blocked the firefox binary from updating itself. Since then, I have been stuck in this restart required loop.

No matter what version of firefox I launch, I get prompted to restart because firefox was updated in the background and it's basically stuck like that.

I have disabled the antivirus service completely, deleted my nightly installation, purged my regular installation through apt, installed nightly at a different path, deleted .mozilla etc.

I keep getting these errors when I launch firefox from any installation in a terminal:

###!!! [Child][RunMessage] Error: Channel closing: too late to send/recv, messages will be lost ###!!! [Child][MessageChannel::SendAndWait] Error: Channel error: cannot send/recv ###!!! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x370061,name=PContent::Msg_RefreshScreens) Channel error: cannot send/recv ###!!! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x370043,name=PContent::Msg_SetXPCOMProcessAttributes) Channel error: cannot send/recv [Parent 16887, Main Thread] WARNING: FileDescriptorSet destroyed with unconsumed descriptors: file /builds/worker/workspace/build/src/ipc/chromium/src/chrome/common/file_descriptor_set_posix.cc, line 19 ###!!! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x370034,name=PContent::Msg_UpdateSharedData) Channel error: cannot send/recv [Parent 16887, Main Thread] WARNING: FileDescriptorSet destroyed with unconsumed descriptors: file /builds/worker/workspace/build/src/ipc/chromium/src/chrome/common/file_descriptor_set_posix.cc, line 19 ###!!! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x370034,name=PContent::Msg_UpdateSharedData) Channel error: cannot send/recv [Parent 16887, Main Thread] WARNING: FileDescriptorSet destroyed with unconsumed descriptors: file /builds/worker/workspace/build/src/ipc/chromium/src/chrome/common/file_descriptor_set_posix.cc, line 19 ###!!! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x37001B,name=PContent::Msg_RegisterChrome) Channel error: cannot send/recv ###!!! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x370033,name=PContent::Msg_RegisterStringBundles) Channel error: cannot send/recv [Parent 16887, Main Thread] WARNING: FileDescriptorSet destroyed with unconsumed descriptors: file /builds/worker/workspace/build/src/ipc/chromium/src/chrome/common/file_descriptor_set_posix.cc, line 19 ###!!! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x37003D,name=PContent::Msg_AppInfo) Channel error: cannot send/recv ###!!! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x37003E,name=PContent::Msg_RemoteType) Channel error: cannot send/recv

Asked by leo 1 year ago

Last reply by leo 1 year ago

  • Archived

Firefox crashing my Mac every time I open it.

Hi ---- Wondering if anyone can help with this. Every time I open Firefox (my default browser), I get a spinning wheel, the browser doesn't load and my whole system crash… (read more)

Hi ---- Wondering if anyone can help with this. Every time I open Firefox (my default browser), I get a spinning wheel, the browser doesn't load and my whole system crashes.

I have tried reinstalling Firefox - same problem occurs. Anyone got any tips? I'm running a mac on El Capitan and have been for a while with no browser problems.

Asked by doregon 1 year ago

Last reply by FredMcD 1 year ago

  • Archived

Firefox suddenly will not start

During class today, Firefox unexpectedly crashed on my Windows 10 PC after downloading a pdf file from my History teacher. Now, when I try to open Firefox, a transparent … (read more)

During class today, Firefox unexpectedly crashed on my Windows 10 PC after downloading a pdf file from my History teacher. Now, when I try to open Firefox, a transparent box quickly appears before disappearing again, not opening Firefox. I have yet to find a solution that has worked.

Asked by micjdig2 12 months ago

Last reply by FredMcD 11 months ago

  • Archived

firefox upgrade

I mistakenly deleted my firefox browser, I am running Mac OS 10.7.5 with a SSD on a Mac Pro desktop. I have been unable to download a new firefox browser because of the O… (read more)

I mistakenly deleted my firefox browser, I am running Mac OS 10.7.5 with a SSD on a Mac Pro desktop. I have been unable to download a new firefox browser because of the OS and hardware limitations. I sorely miss firefox. Is there any way to get an older version of firefox which will run on my computer? adnicastri@aol.com

Asked by adnicastri 9 months ago

Last reply by cor-el 9 months ago

  • Archived

I "upgraded" to Catalina from High Sierra and Firefox now crashes and won't reopen because it says I already have another copy open when there is not other copy

Catalina (10.15.3) and Firefox (73.0.1) aren't working together. As soon as I stop actively using Firefox it crashes. If I try to reopen it, I get a message that I can… (read more)

Catalina (10.15.3) and Firefox (73.0.1) aren't working together. As soon as I stop actively using Firefox it crashes. If I try to reopen it, I get a message that I can't reopen it because there is a copy in use already. If I try to force quit Firefox it is not in the force quit menu. If I look in Activity Monitor Firefox is not present there either. Thank you.

Asked by BLNK 1 year ago

Last reply by Roland Tanglao 1 year ago