Showing questions tagged: Show all questions

New versions of Firefox are very slow for download speeds. 50% of what is available from my provider. Safari is at 100%. Is this from security and filters ?

Recently updated to the latest 2 versions and Firefox is failing download speed wise. Upload speeds are what they should be. I have ran speed tests from multiple sources… (read more)

Recently updated to the latest 2 versions and Firefox is failing download speed wise. Upload speeds are what they should be. I have ran speed tests from multiple sources and all return a similar range - 40-60Mbps. My provider speed is 100Mbps. I have run the same tests with Safari and it is operating at 100% speed wise. Are new security features and / or tracking filters responsible for this slow down ?

Asked by bobbymacbean 5 months ago

Last reply by FredMcD 6 days ago

Problem with signing in YouTube on my PC

Hello, I have a problem with YouTube from my PC. I was already signed in my account and suddenly today I cant's see anywhere the option "Switch accounts" and "sing out" w… (read more)

Hello, I have a problem with YouTube from my PC. I was already signed in my account and suddenly today I cant's see anywhere the option "Switch accounts" and "sing out" when I click on my picture up on the right edge. Also, even though I am singed in and I can see my picture on up on the right edge, at the same time I see on the left, the icon to sign in (it is under history) and I don't see my playlists. However if I click on "Library" (above history) on the new page I see my playlists. If I click on the sign in on the left side (under history) it shows me it shows me again to sign in (even though I had signed in before and I could see my picture on the top of the right corner), I click on my icon and I read: 405. That’s an error. The request method GET is inappropriate for the URL /youtubei/v1/guide. That’s all we know.

It seems like I am signed in, but at the same time not signed in. It's very strange and it has never happened to me. Firefox is updated. On my mobile I don't have any problem. I used Google Chrome and Microsoft Edge and I don't have any problem. Everything is OK there. Only with Firefox on PC I have this problem. I cleared the Cache and Cookies and restarted it, but the problem remains. I also turned off all my add-ons and it didn't fix the problem. What to do? Please, I need your help.

Asked by sfakianaris 2 weeks ago

Last reply by Daniel Liao 1 day ago

migrating to a new Mac

I have quite a few tabs open in Firefox on an old iMac that I keep open for research purposes. I do this instead of bookmark to save having to reopen them every time. Whe… (read more)

I have quite a few tabs open in Firefox on an old iMac that I keep open for research purposes. I do this instead of bookmark to save having to reopen them every time. When I migrate the old iMac to a new one, will Firefox remember those tabs and reopen them upon launch?

Asked by tencosp 1 week ago

Last reply by DaneQuane 4 days ago

Firefox tab icon no longer spinning :(

Hi, I am using FF v80.0.1 on ubuntu 18.04. I noticed that whenever a tab is loading there is now a static (non-spinning) icon. Previously it was spinning. I want it to sp… (read more)

Hi, I am using FF v80.0.1 on ubuntu 18.04.

I noticed that whenever a tab is loading there is now a static (non-spinning) icon. Previously it was spinning. I want it to spin.

In changelog for 80.0 it says:

> For users with reduced motion settings, we’ve reduced a number of animations such as tab loading to reduce motion for users with migraines and epilepsy.

Is there a way to disable this feature?

Asked by visgean 6 days ago

Last reply by jscher2000 3 days ago

Pinned tabs in Firefox

I have used Firefox for many years now and love it and keep telling my friends and colleagues to switch to this browser rather than Google Chrome.. There is something tha… (read more)

I have used Firefox for many years now and love it and keep telling my friends and colleagues to switch to this browser rather than Google Chrome.. There is something that happens irregularly with my 'pinned tabs', every now and again when I close Firefox the next time I open it up, they are all gone. I go through history and replace them and 'Pin' them and its all fine for a while then it happens again. Most recently - in the last two days it has happened twice, it takes some time for me to restore the tabs and pin them, then I have gone into 'Options' and I have set the box (ticked it) for 'Restore previous session' but its not happening. Also when I go to the 'three bars' up on the top ribbon on the far right the option to 'Restore previous session' simply isn't there! I have no idea what is happening but its very frustrating and I would really appreciate some answer as to what might possibly be going on? Many thanks for your time, much appreciate and love your work everyone.

Asked by maidmarian 3 days ago

Last reply by cor-el 3 days ago

How to make the Start Page dark or black

In Firefox 74, I would like to make the default start page dark. Plugins will not work for this, and an I have not seen, option in the settings. I searched and I didn't s… (read more)

In Firefox 74, I would like to make the default start page dark. Plugins will not work for this, and an I have not seen, option in the settings. I searched and I didn't see anyone ask this specific question. Thanks in advance!

Asked by Mirai Chan 5 months ago

Last reply by cor-el 4 months ago

Can I enable pop-ups for an entire domain, or only individual websites within the domain?

I want to enable pop-ups within my company e.g. widgets.com My company has many individual websites e.g. https://text.widgets.com, https://slider.widgets.com, https://fro… (read more)

I want to enable pop-ups within my company e.g. widgets.com My company has many individual websites e.g. https://text.widgets.com, https://slider.widgets.com, https://frob.corp.widgets.com It becomes tiresome to have to white-list each of them in the "Allowed Websites - Pop-ups" configuration. Is there a way to enable all of websites in a domain with a single configuration specification? Including subdomain sites? Perhaps via something akin to (regex) https://.*\.widgets\.com

Asked by BobDRAD 5 months ago

Last reply by cor-el 5 months ago

Can't reopen Firefox. Did it crash?

I opened Firefox this morning and used it for about half an hour. I can't remember why I closed it (or IF I closed it) but when I attempted to reopen I got a blank scree… (read more)

I opened Firefox this morning and used it for about half an hour. I can't remember why I closed it (or IF I closed it) but when I attempted to reopen I got a blank screen attempting to open my Yahoo homepage, but nothing happened. I force quit and attempted to reopen and nothing happened. I'm on a iMac and the icon on the deck just keeps bouncing. I haven't changed anything and it worked fine earlier. Is there a system problem? Thanks.

Asked by rasouza2149 5 months ago

Last reply by FredMcD 5 months ago

Firefox does not reach 1Gb speed? how do i configure browser? Chrome and Edge does reach 1Gb at speedtest, Firefox does not

I already upgraded my home's internet speed up to 1Gb. It included a router's change. The fact i, when i do a speed test on Firefox, it does reach only 600 Mb download sp… (read more)

I already upgraded my home's internet speed up to 1Gb. It included a router's change. The fact i, when i do a speed test on Firefox, it does reach only 600 Mb download speed and 100 upload. If i do the same speed test with another browser, i get 900 MB download and 100 Mb upload. So , how do i configure Firefox in order to get same values than Edge and Chrome browsers? I understand it might has to be with some parameters in about:config . Could you give me some light on this? Thanks

Asked by elf_wolf 5 months ago

Last reply by Galahad 4 months ago

Youtube video takes too long to unpause

Whenever I open a youtube video, go to other tabs, come back after some time and unpause it, it either takes 1-2 seconds for it to start, or the video unpauses without so… (read more)

Whenever I open a youtube video, go to other tabs, come back after some time and unpause it, it either takes 1-2 seconds for it to start, or the video unpauses without sound, which comes back after 1-2 seconds. Is this normal? If it is, is there a setting I can change?

Asked by lgerosa2002 5 months ago

Last reply by janet1203 6 days ago

I can't load youtube in firefox

When I open youtube, there´s nothing wrong. But when I sign in with my account, the page stops working. It only happens with firefox, chrome an edge doesn't do that. … (read more)

When I open youtube, there´s nothing wrong. But when I sign in with my account, the page stops working. It only happens with firefox, chrome an edge doesn't do that.

Asked by lorenpan12 4 months ago

Last reply by jscher2000 1 month ago

PDF download button needs Save As

I'm on Mac. When I open a PDF in Firefox I get a print button and a download button. The download button does not offer a Save As option. It simply uses the name used in … (read more)

I'm on Mac. When I open a PDF in Firefox I get a print button and a download button. The download button does not offer a Save As option. It simply uses the name used in the browser - often this is a number or day or some other appellation that is less useful than allowing me to rename the PDF myself. Chrome offer to rename the file before saving but I hate Chrome.

Maybe I'm overlooking something?

Asked by junk8 2 months ago

Last reply by m6_dodds 6 days ago

Yahoo hyjacking my google searches.

Every search I perform using google is being hyjacked by yahoo. I have read that many other users are having the same problem. I have tried to follow the steps to remove … (read more)

Every search I perform using google is being hyjacked by yahoo. I have read that many other users are having the same problem. I have tried to follow the steps to remove the add-on or extension but when I click on "add-ons" or extensions from the menu it just opens a new blank tab in my browser. When I click on search in the preferences menu, google is the only search engine checked in all of my selections. Please help me get rid of the yahoo search.

Asked by markdbrown 1 month ago

Last reply by JWStewart 3 weeks ago

notifications stopped working

Context: after upgrading FF I started using the new version the day after. I always set FF to open with the tabs I was using before exiting. When I opened FF I got a bunc… (read more)

Context: after upgrading FF I started using the new version the day after. I always set FF to open with the tabs I was using before exiting. When I opened FF I got a bunch of youtube offline notifications as usual. I didn't get twitter offline notifications but this happens from time to time. Eventually notifications from yt stopped but I only noticed it many hours later when I tried to Push notifications on twitter https://twitter.com/settings/push_notifications I got this as a result: Unsupported browser It looks like your browser doesn’t support push notifications. Important most likely: when I was working during the afternoon FF started lagging I got impatient so I ended the heaviest FF process with Windows Task Manager. I could continue working normally. Trying to find a fix on google I ended up here: about:debugging#/runtime/this-firefox#serviceworkers

The YT service worker always shows:

  • Stopped - Not listening for fetch events

But the twitter service worker shows Stopped (if twitter isn't open yet) and 'running' if it is open. However it always shows no matter if it's running or not: Listening for fetch events

In Debugging - runtime Youtube Service worker I clicked: 'Start' (it showed running instead of stopped)+ 'Push'

Tons of offline yt notifications popped up at the right corner of the screen as usual, I did notice though that they were offline, they weren't happening at that moment. After like a minute again showed the same: * Stopped - Not listening for fetch events

For twitter Service Worker it showed it was running so I clicked 'Push' instead of tons of offline notifications from people I follow and followers I got only one notification pop at the bottom from twitter itself saying: New notification, I clicked it and it took me to twitter notifications where all of them are. I tried pushing notifications on here: https://twitter.com/settings/push_notifications but again: Unsupported browser - It looks like your browser doesn’t support push notifications. The Service Worker keeps saying: Listening for fetch events

Is there anything I can do to make it work all the time as it used to? What about doing a FF restore to some days ago? In the past doing that sorta restore helped but with a very different issue. However could it work? Any other fixes that I should try?

The image attached shows a Service Worker for spotify but I never allowed a notification from it, that I can remember? If I did, I never got any.

Asked by intr0uble 2 weeks ago

Last reply by AliceWyman 4 days ago

Can't login to YouTube, Error 405

Hello. I am having the same issue as another user, but they flagged their question as solved so I'm making a new one just in case. I can't login properly to YouTube, only… (read more)

Hello. I am having the same issue as another user, but they flagged their question as solved so I'm making a new one just in case.

I can't login properly to YouTube, only in Firefox, even after clearing cache and cookies and disabling add-ons/running safe mode. I can login to my Google account, view my playlists and recommended videos (although the main page with recommendations only shows 5 lines of videos and when scrolling further is not loading). I can't make any edits, for example add videos to the "Watch Later" playlist, that require a login. When I click login, Google shows the 405 error "The request method GET is inappropriate for the URL /youtubei/v1/browse/edit_playlist. That’s all we know." or with other URL, depending on the action taken.

What can I do? Thank you.

Asked by yana k 1 week ago

Last reply by drovosek3 1 week ago

search engine does not works.

When digiting in the Firefox search bar, the screen becomes gray and the search engine is blocked. I have Windows 10 and my search engine is Bing. Everything works instea… (read more)

When digiting in the Firefox search bar, the screen becomes gray and the search engine is blocked. I have Windows 10 and my search engine is Bing. Everything works instead if I use the Cortana bar. I have already reset Firefox but nothing change. Thank you for helping. Gaspare

Asked by gaspamor 1 week ago

Last reply by FredMcD 1 week ago

"Warning: Please allow audio access to your browser". How do I do this?

I am attempting to join FreeConferenceCall.com. but I get "Warning: Please allow audio access to your browser". How do I do this? While can see and hear the people, at t… (read more)

I am attempting to join FreeConferenceCall.com. but I get "Warning: Please allow audio access to your browser". How do I do this? While can see and hear the people, at times, they can not hear me.

Asked by ronharris01 1 week ago

Last reply by DaneQuane 4 days ago

Downloads failing consistently

Hi, had a problem for a little while now and I cannot seem to resolve it. If I start a download, there is a decent chance I immediately get the message: C:\Users\Admin\Ap… (read more)

Hi, had a problem for a little while now and I cannot seem to resolve it.

If I start a download, there is a decent chance I immediately get the message: C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\xxxx.part could not be saved, because the source file could not be read. This was a fairly common error in the past, and there are many posts on this. However, my issue is a little different. I can sometimes get past that (with retries) and get the download started. Typically the download will get past around 50 to 100MB and then fail. I can retry from the downloads menu and it will start over, and either immediately fail or get quite far again, and still fail.

I would estimate that a maximum of 1 out of around 20 attempts to download is successful. So far I have discovered:

  • The problem does not occur in Edge.
  • The problem does occur in private mode.
  • The problem does occur in safe mode, or with all extensions disabled.
  • The problem persists after a re-installation.
  • The problem leaves no error logs (that I can find).
  • Clearing startup cache does not fix this issue.
  • Family controls are not set up for my MS account, so its not the bug from last year.

It's making WFH from home really hard. Does anyone have any ideas on this?

Thanks

Asked by Scruffus 1 week ago

Last reply by FredMcD 1 week ago

import passwords from dashlane

I exported my passwords from dashlane to a csv. The only information in the csv is url, domain, username, password. It is missing the form action, time stamps, and guid. … (read more)

I exported my passwords from dashlane to a csv. The only information in the csv is url, domain, username, password. It is missing the form action, time stamps, and guid. Importing from file did not work. I re-ordered the info so it was in "url","username","password","httpRealm","formActionOrigin","guid","timeCreated","timeLastUsed","timePasswordChanged" format (once again, missing the last 5 fields). I made some fake passwords in firefox to see the format. form action was blank anyways. I tried copying the time info fields (from the fake passwords I made) to my csv, still didn't work. I think I probably need a guid? I tried leaving it blank, didn't work. I tried putting in "unk", didn't work.


I give up, please, how do I import passwords from Dashlane? I can export in json, excel, and csv.

Asked by chris.goyette1865 1 week ago

Last reply by cor-el 4 hours ago