Is it my time to say GOODBYE to Firefox?

I have stated this issue once before after trying to find a solution by myself. My query: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1363376 Whenever I boot up my lapto… (read more)

I have stated this issue once before after trying to find a solution by myself.

My query: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1363376

Whenever I boot up my laptop, firefox starts running in the background taking up a lot of memory space and cpu utilization. I have been with ffirefox since I started using laptops which is 7-8 years back. I never thought of switching browser or finding an alternative of firefox until for some months the issue is occurring. Now I am really annoyed to open up task manager every time and close firefox which is running in the backgroud. I have seen nothing unusual in the "about:performance" tab of firefox.

Please help me to continue my journey with firefox.

Asked by senanindya21 4 days ago

Last reply by jonzn4SUSE 1 hour ago

Installed add-on missing author link information

Not sure when it happened, but some of the information for an installed add-on is missing. There is no author link or a homepage link. When I search the mozilla add-ons w… (read more)

Not sure when it happened, but some of the information for an installed add-on is missing. There is no author link or a homepage link. When I search the mozilla add-ons website I can't find the add-on anymore.

This is the add-on name and version:

Downloader for Instagram™ 1.0.4 June 3, 2020

I don't know why the Mozilla add-ons website doesn't detect what add-ons the user has installed when you search. That would be very helpful and why it isn't a default feature is dumb.

You have users sign in to the add-on account, why not include that feature to make things easier.

I'm guessing the solution is remove the add-on and hope another one can do what I installed the other add-on for.

I noticed the icon for this add-on appears in the overflow area of the toolbar. When I click on the icon it opens a link to a page that no longer exists when I search Google and the wayback machine archive site.

Firefox should find out if this happens and notify users that an add-on is defunct.

Anyway, here's the website associated with the add-on.

https://www.igsave.net/

Asked by ScandalMac 8 hours ago

Last reply by jscher2000 4 hours ago

Suddenly the backgrounds to many Firefox screens - browser, history, settings - changed from white to black. This makes it very difficult for me to read whats on these screens. How do I change them back to white?

Suddenly the backgrounds to many Firefox screens - browser, history, settings - changed from white to black. This makes it very difficult for me to read whats on these s… (read more)

Suddenly the backgrounds to many Firefox screens - browser, history, settings - changed from white to black. This makes it very difficult for me to read whats on these screens. How do I change them back to white?

The browser screen was black and I did that "about:config" thing and toggled the "browser.proton.enabled" to False which converted the background of the browser to back to white but all the other drop down menus are still black. The bookmark toolbar menu is black, the background of the hamburger menu is black, and the "customize menu" background is black. These areas are now difficult for me to see.

When FF developers start fooling around with colors in the FF browser they need to tread lightly and be aware of all accessibility problems their users may have. Where accessibility is concerned, one size doesn't fit all. Some people have problems with white backgrounds and others, like myself, have problems reading screens with black backgrounds. One simply MUST be aware of sight problems in users.

P.S. I tried uploading photos of the black backgrounds in question but the upload wheel just kept spinning. The photo size was within accepted parameter. Also, I tried to check the box "Email me when someone answers the thread" but that wouldnt work either.

Asked by hardlaceroses 1 week ago

Last reply by atokemalimba 4 hours ago

My omnibox is just permanently broken for it seems one website.

This was the original thread <https://support.mozilla.org/en-US/questions/1363425#answer-1471931> In short, to summarize the original issue, one day after clearing … (read more)

This was the original thread <https://support.mozilla.org/en-US/questions/1363425#answer-1471931>

In short, to summarize the original issue, one day after clearing my 'recent history' 100% once, gmail.com never ever became autofilled again. I can't get it to show up, no matter what.

I even refreshed firefox, still didn't help, sadly. The only thing left is to uninstall FF but that's a headache I don't want to do. and there's no guarantee that it would work.

Tried disabling all my extensions except for the most obviously fine ones like momentum. Didn't seem to help. <https://support.mozilla.org/en-US/questions/1176553> This guy had the EXACT same problem I had. So I followed through these suggestions. Didn't help.

1. Does anyone know what the right keywords for this would be if I want to google others who have similar issues? Looks like I can only just hope other people have the solution. But I've googled things like firefox not suggesting history in omnibox search. Hasn't come up with anything that worked yet.

Asked by marshall929 7 hours ago

Last reply by jscher2000 4 hours ago

Google login with Firebase authentication not working

After the recent update to v96.0.2, I am unable to use Google login to most website that uses Google Firebase authentication. A new window would pop up and when I click o… (read more)

After the recent update to v96.0.2, I am unable to use Google login to most website that uses Google Firebase authentication. A new window would pop up and when I click on the Google login link, the pop up window would disappear and subsequent attempt would not yield and result with the pop-up window opening and closing on its own.

Asked by kalimango88988 9 hours ago

Last reply by FredMcD 4 hours ago

V72.0.2 32bit update broken

cant update to latest version, administrator has disabled auto updates. But no option to manually update and no option to turn on auto updates either. . So apparently fir… (read more)

cant update to latest version, administrator has disabled auto updates. But no option to manually update and no option to turn on auto updates either. . So apparently firefox isn't compatible with netflix anymore either due to no update options... It looks like chrome is my only option now.

Asked by JohnBob1674 6 hours ago

Last reply by jscher2000 4 hours ago

How to stop Firefox from connecting to Yahoo analytics

How do I stop Firefox from connecting to Yahoo analytics. Bitdefender is constantly stopping Firefox, see below Online Threat Prevention: firefox.exe attempted to establi… (read more)

How do I stop Firefox from connecting to Yahoo analytics. Bitdefender is constantly stopping Firefox, see below

Online Threat Prevention:

firefox.exe attempted to establish a connection relying on an expired certificate to sp.analytics.yahoo.com. We blocked the connection to keep your data safe since websites must renew their certificates with a certification authority to stay current, and outdated security certificates represent a risk.

I don't want Firefox to connect to Yahoo for any reason.

Asked by rcpomroy 5 hours ago

Last reply by jonzn4SUSE 4 hours ago

Firefox takes a long time to connect to Ookla speed test

Firefox became non-responsive yesterday while I browsing. This was on several profiles. If I closed FF and restarted it usually said FF was already running. I closed FF i… (read more)

Firefox became non-responsive yesterday while I browsing. This was on several profiles. If I closed FF and restarted it usually said FF was already running. I closed FF in Task Manager but that made no difference. Rebooted the PC but to no avail. Did these several times but made no difference. However Windows 10 Edge worked.

I restored Windows 10 back a few days & then FF worked. I then updated FF from vers 94 to vers 96. Even after FF indicated it was now vers 96 it still kept checking for updates for probably 10 minutes.

Today I did a few Ookla Speedtests. After clicking “GO” it takes about 30 seconds for the test to start, which does indicate a ping of 10 ms. Ping varies a bit with every test.

If I use the Edge browser it takes only a second or two for the test to start with approx the same ping.

This almost 30 second difference is repeatable. I never noticed such a big difference between the two browsers before.

Why does FF take so long to start the speedtest after clicking "GO"? Does this have something to do with FF vers 96? Or is there something wrong with my FF installation?

Thanks for any suggestions. Thanks

Asked by Mike109 1 week ago

Last reply by jonzn4SUSE 4 hours ago

Unable to access website

I use the site Word Hippo (an online thesaurus and Word tools website) regularly but cannot open this site on Firefox. However it opens on Chrome which seems very strange… (read more)

I use the site Word Hippo (an online thesaurus and Word tools website) regularly but cannot open this site on Firefox. However it opens on Chrome which seems very strange.

Asked by Pooh Bear 11 hours ago

Last reply by jscher2000 5 hours ago

Switching back to normal firefox colors without altering my theme

As the title suggests, I just want firefox to be nice to use again. Since its latest update it is far from nice. Too much stuff is set to darkmode, even though I have goo… (read more)

As the title suggests, I just want firefox to be nice to use again. Since its latest update it is far from nice. Too much stuff is set to darkmode, even though I have googled like crazy and fiddled with most, if not all, about:config options to try and restore it.

I will do whatever it takes, but my firefox theme (abstract firefox) must remain intact. Surely there is something I can do in the userChrome.css or whatever it's called.

It is just so very tiring having to fix mistakes made by firefox, that keeps changing stuff for the worse. Changes that nobody ever asked for. I am giving the browser one more chance for old times sake, since I have been using it for 20 years or thereabouts. So please, firefox... stop trying to force your users into using stuff that your staff team or whatever likes to use. Think of your users.

And please help me out.

Thank you.

Asked by fopibab368 1 week ago

Last reply by G Markvorsen 8 hours ago

The media could not be loaded, format is not supported.

On a trusted website, for a class which I paid a lot of money to attend, I get this error message, on FireFox only: The media could not be loaded, format is not supported… (read more)

On a trusted website, for a class which I paid a lot of money to attend, I get this error message, on FireFox only: The media could not be loaded, format is not supported.

I used to LOVE Firefox,but I'm getting frigg'n irritated by it right now. Chrome and Safari both open this page. I had this same problem a few days ago, was sent a long list of possible ways to deal with it that were all over my head complicated. I chose the simplest one- to clear caches, and it worked! yay, for a couple of days, now the error is back. I there must be a different solution , or cause, than the cache one - What needs to be turned on or off, so this doesn't happen? Too complicated, too frustrating.

I'd love it if someone could give me some more ideas on this. Macbook Pro 16" 2021, IOS Monterey 12.1

Thank you!

Asked by Paula Z. 2 days ago

Last reply by cor-el 9 hours ago

Secure Connection Drops

Hello. First, fantastic work on the browser! Second, recently my secure connection to a specific site keeps dropping. I use Firefox to connect to tutanota.com (de). I hav… (read more)

Hello. First, fantastic work on the browser! Second, recently my secure connection to a specific site keeps dropping. I use Firefox to connect to tutanota.com (de). I have HTTPS Everywhere and uBlock Origin installed. Before recently, I never encountered this issue, now it's happening every day. When I first log in it's working as expected, zero issues. After about 30 minutes to an hour I now see the error stating that my connection is not encrypted, and mentions something about loading external images. I already told the support team at Tutanota that I have no images loading, but it's still showing the error. They said the connection should still be secure, but that doesn't make sense if the browser itself is saying it's not secure. It happened around the time where I also had DuckDuckGo Privacy Essentials installed as well, but I have since uninstalled that add-on. Still showing error. Please advise.

Asked by RG - Work 18 hours ago

Last reply by cor-el 9 hours ago