Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Cannot play video

I use firefox 83.0 on Ubuntu 20.04. Browser does not play videos on Twitter, Reddit or Netflix. Youtube plays some videos but some videos show error "your browser does no… (read more)

I use firefox 83.0 on Ubuntu 20.04. Browser does not play videos on Twitter, Reddit or Netflix. Youtube plays some videos but some videos show error "your browser does not currently recognize any of the video formats available". I cannot find any viable solution. what should I do?

I installed chrome and it plays all the videos. So there must not be any problem in OS.

Asked by anchitxp 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

you must log in to this network before you can access the internet

Hi everyone, I have this message that appears on every web page but my connection is fine: "you must log in to this network before you can access the internet". It appear… (read more)

Hi everyone,

I have this message that appears on every web page but my connection is fine: "you must log in to this network before you can access the internet". It appeared I don't know how (maybe after using my VPN?) and I can't get rid of it. Any idea?

In advance, thanks a lot.

Asked by jean.souviron 1 year ago

Answered by Scribe 1 year ago

  • Solved
  • Archived

firefox snap 89.0, to play video, you need to install the required video codecs

On ubuntu 20.04, the snap version of firefox can't play some videos. Some youtube videos will play but streams won't, and then I get the message "to play video, you need … (read more)

On ubuntu 20.04, the snap version of firefox can't play some videos. Some youtube videos will play but streams won't, and then I get the message "to play video, you need to install the required video codecs". On telegram web and tweetdeck I also get this message while trying to play some video.

Since it's a snap, nothing I do on my system will solve the problem, I cannot install any codecs.

It's firefox 89.0

Asked by Lucas Zanella 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

download keep failing

i am trying to download a file (about 50gb) and the download keeps failing. When i click reply the download continuous. It downloads fine for a little bit then it fails a… (read more)

i am trying to download a file (about 50gb) and the download keeps failing. When i click reply the download continuous. It downloads fine for a little bit then it fails again. Keep in mind when i click the trry agin button the download does not restart, it just continuous to download where it left off. (sort of like just pause and unpause) what should i do?

Asked by johnkarpontin 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Download speed in Firefox is very slow

All things I try to download on Firefox are extremely slow compared to other apps like Steam, torrents and other apps. I get 90mb/s on the download speed checks, but when… (read more)

All things I try to download on Firefox are extremely slow compared to other apps like Steam, torrents and other apps. I get 90mb/s on the download speed checks, but when I try to download something on Firefox, it downloads at like, 120 KB/s.

Asked by pedro.santos.valim 1 year ago

Answered by pedro.santos.valim 1 year ago

  • Solved
  • Archived

No sound of firefox windows 10

Hello, I have trouble getting sound playback on firefox (checked 85.0 and 78.7.0esr both 64 bit) on windows 10. I checked sound on youtube, and netflix. I checked other a… (read more)

Hello, I have trouble getting sound playback on firefox (checked 85.0 and 78.7.0esr both 64 bit) on windows 10. I checked sound on youtube, and netflix. I checked other applications like spotify and mpv, and soundplayback there is fine. Also it works on Firefox nightly (87.0a1).

What i have already tried: - restarting my computer - opening windows volume mixer and see if firefox is muted - updating my audio driver - different playback devices (Device over HDMI and Line out) - reinstalling firefox - uninstalling firefox, delete folders in C:\Users\$username\AppData\Local C:\Users\$username\AppData\Roaming - new install with fresh downloaded installer - restart to safe mode

Since firefox nightly is working i suspect that maybe the application name "Firefox" is muted somewhere. This could explain why i can reproduce my error on ESR and stable but not on nightly.

Thank you for your help in advance

Asked by Alice 1 year ago

Answered by Alice 1 year ago

  • Solved
  • Archived

high CPU usage, even with no tabs opened

Hi Firefox start to take a lot of CPU depending on how many tabs are opened (that is normal of course especially if with flash contents). What is not normal is that CPU w… (read more)

Hi Firefox start to take a lot of CPU depending on how many tabs are opened (that is normal of course especially if with flash contents). What is not normal is that CPU will not be released when tabs are being closed, even with one (blank) tab left opened CPU usage is 40%-85% (depending if other process need CPU). Essentially: once Firefox process obtained 80% of CPU you can close tabs but you are fucked the same, now opening new tabs is a pain! Of course restart fix the issue. Is not a matter of addons or updates, Firefox and system (Windows 10) are updated to last version; I feel is something related with flash contents. Is it possible only me experience this?! Regards

Asked by Boooooo 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Error code when I want to play Netflix on Firefox

Good afternoon folks I can't watch Netflix on my Firefox browser. Do you know why is there a plug-in what is missing or something? He says the version is not up to date… (read more)

Good afternoon folks I can't watch Netflix on my Firefox browser. Do you know why is there a plug-in what is missing or something? He says the version is not up to date While my Firefox is always up to date, can you help me further. Thanks in advance from Trimmy.

Asked by trimmy100 2 years ago

Answered by cor-el 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Downloads almost always fail: '.part could not be saved, because the source file could not be read.'

Error message: E:\Users\Sarah\AppData\Local\Temp\xxxxx.xxx.part could not be saved, because the source file could not be read. Try again later, or contact the server admi… (read more)

Error message: E:\Users\Sarah\AppData\Local\Temp\xxxxx.xxx.part could not be saved, because the source file could not be read. Try again later, or contact the server administrator.

I do want to mention upfront that this issue is also affecting Chrome and IE. It's not solely a Firefox issue, but I'm hoping someone here can help me anyways.

  • This happens for any filetype, from any source.
  • It started happening about a month ago.
  • Prior to that, I installed a new motherboard, RAM and processor. I'm fairly certain there was a period between these events in which it worked fine, but I am mentioning it just in case it's relevant.
  • If it's a small file and I try repeatedly, it sometimes will eventually download.
  • Even if a large file successfully starts downloading, it will eventually fail. It usually fails immediately though.
  • I sometimes have success downloading the same file in Chrome, but it also often fails. IE as well.

I have tried the following:

  • Used Refresh Firefox
  • Cleared download history
  • Changed download location
  • Reset browser.download values
  • Disabled firewalls and antivirus/spyware
  • Reinstalled Firefox using Run as Admin (first uninstalled previous version and deleted all program files that I could find, including profiles)
  • Cleared cookies and cache
  • Ran in safe mode
  • Verified Temp folder filepath was valid
  • Verified the PART file was created in that path -- it exists until I hit OK on the error message, then it disappears
  • Ran Firefox as admin

I think these are outdated methods I only found on non-official sources, but will mention them just in case:

  • I found some sources that said to delete Compreg.dat; I could not find this file in the place listed, nor could I find it with a search of the entire drive
  • Verified places.sqlite was not set to read-only
  • Removed read-only from entire profile folder and subfolders

In Options > Security: 'Block dangerous & deceptive content': true, 'Block dangerous downloads': false

Internet speed test: 58.96 Mbps download; 148.04 Mbps upload. No connection loss.

This problem is absolutely maddening. I'll be so grateful if anyone can help me out!! :( Thank you in advance, I know this was a long read!

(Edited for readability)

Asked by wormmulch 2 years ago

Answered by wormmulch 1 year ago

  • Solved
  • Archived

VCRUNTIME140_1.dll not found

Following a Windows 10 update, I tried to open Firefox and the following popup message appeared. "the code execution cannot proceed because VCRUNTIME140_1.dll was not fou… (read more)

Following a Windows 10 update, I tried to open Firefox and the following popup message appeared. "the code execution cannot proceed because VCRUNTIME140_1.dll was not found. Reinstalling the program may fix this problem." I have tried several times to download the latest version of Firefox, but during it's installation the same error message appears. How can I fix this problem and get Firefox to work normally.

Asked by dkirk1 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago

  • Solved

SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT

A couple users at our site intermittently receive a SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT error when navigating to Google in Firefox. This happens in Version 99.0.1 (64-bit) on Windows… (read more)

A couple users at our site intermittently receive a SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT error when navigating to Google in Firefox. This happens in Version 99.0.1 (64-bit) on Windows 10 computers. When the issue occurs, users can navigate to other websites without issues. Navigating to Google in a different browser works no problem. Restarting the browser will resolve the issue. Clearing cookies and site data has no effect. Users can also refresh the page after some time and the issue will go away.

Any idea as to why this is happening?

Asked by krisa15 5 months ago

Answered by cor-el 4 months ago

  • Solved
  • Archived

Firefox crashes and can't use the existing profile when relaunching

Over the past week I've had this error popup a few times when Firefox is launched: "You've launched an older version of Firefox. Using an older version of Firefox can cor… (read more)

Over the past week I've had this error popup a few times when Firefox is launched:

"You've launched an older version of Firefox. Using an older version of Firefox can corrupt bookmarks and browsing history already saved to an existing Firefox profile. To protect your information, create a new profile for this installation of Firefox."

I haven't yet spotted a pattern, but the most recent time it happened, I had the browser already open and either opened a new window or clicked Firefox in my start menu. The new window showed my homepage (blank tab) but was unresponsive: I couldn't type into the address bar, click a bookmark, or even close the window. The existing window was fine, so I closed that but had to kill Firefox in Task Manager.

When I relaunched Firefox, I got the above error message. Luckily I use Sync, so my many bookmarks are backed up. But of course all cookies have been deleted, so I have to login to websites again.

Firefox is up-to-date (84.0.1, 64-bit) and running on Windows 10 Enterprise. I even uninstalled, cleared out the data in AppData\Roaming\Mozilla (plus Local and LocalLow), and reinstalled.

As I said, this has happened a few times over the last week (3 or 4?) and is starting to get annoying now!

Any ideas? Thanks!

Asked by gbull 1 year ago

Answered by gbull 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Backspace keyboard button no longer emulates "Back" browser button

I think the title covers it. Until recently, pressing the <Backspace> key on the keyboard would take me back to the previous webpage. Now it doesn't. Using FF v87 i… (read more)

I think the title covers it. Until recently, pressing the <Backspace> key on the keyboard would take me back to the previous webpage. Now it doesn't.

Using FF v87 in Win10 Home.

Asked by MyUsernameHere 1 year ago

Answered by TyDraniu 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Youtube error: "An error occurred. Please try again later. (Playback ID: uFCV2ClQxLQMYdFX)"

Youtube was working fine but now it gives me the error message "An error occurred. Please try again later. (Playback ID: uFCV2ClQxLQMYdFX)" I cleared cache, refreshed the… (read more)

Youtube was working fine but now it gives me the error message "An error occurred. Please try again later. (Playback ID: uFCV2ClQxLQMYdFX)"

I cleared cache, refreshed the browser, restarted, disabled ublock and logged out of my YT account. Still doesn't seem to work.

Youtube works fine on other browsers like edge and chrome.

Asked by munifc 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

PR_END_OF_FILE_ERROR

In the last week I've continually had the error message PR_END_OF_FILE_ERROR appearing in place of various websites. There's no consistency - one day a website can load f… (read more)

In the last week I've continually had the error message PR_END_OF_FILE_ERROR appearing in place of various websites. There's no consistency - one day a website can load fine, the next I get the error message, the next day it'll load fine again. And the problem seems to be getting worse... It's driving me mad! Please help!

Asked by simhort 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Can't play Live Stream Videos on Firefox

Ever since i re-installed my windows, Firefox just won't play live streams. Neither Youtube or Twitch works. I have tried everything i have seen on internet, nothing work… (read more)

Ever since i re-installed my windows, Firefox just won't play live streams. Neither Youtube or Twitch works. I have tried everything i have seen on internet, nothing works. I do get to see them on Chrome or Brave, but i don't like those browsers, i wan't my firefox back!!!!

Asked by TioLucho 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

XULRunner Error "91.2.0 not compatible with min > = 91.0, max < = 91.0

Firefox updated. After updating, whenever I try and load Firefox, I receive the following error message: "XULRunner "Error: Platform version '91.0.2' is not compatible wi… (read more)

Firefox updated. After updating, whenever I try and load Firefox, I receive the following error message:

"XULRunner

"Error: Platform version '91.0.2' is not compatible with "minVersion > = 91.0 "maxVersion < = 91.0"

I click, "OK" to confirm... and Firefox closes. When I try to update Firefox once more, I receive no response from teh System. When I try to load MaintanceService, I receive no response. What's teh deal here. Any answers?

Asked by chudbabies 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Drop down lists not working

Recently I have noticed that where there are drop down lists on websites I visit the drop down function no longer works properly if I am using the Firefox browser. If I c… (read more)

Recently I have noticed that where there are drop down lists on websites I visit the drop down function no longer works properly if I am using the Firefox browser. If I click on the arrow in a drop down list box the list briefly appears then disappears almost immediately making impossible to select an option from that list. I don't have this problem if I use any other browser like Safari and the drop down list function used to work on Firefox, so presumably this is a bug unless there is something in preferences that needs changing. I am using v88.0.1 on mac OS Sierra 10.12.6. Any help wud be appreciated

Asked by gary.mitchell 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

XML Parsing Error: no element found

Hi, I've just installed the latest Firefox update (84.0) and now I get the following message where my bookmarks sidebar should be: XML Parsing Error: no element found Loc… (read more)

Hi,

I've just installed the latest Firefox update (84.0) and now I get the following message where my bookmarks sidebar should be:

XML Parsing Error: no element found Location: chrome://browser/content/places/bookmarksSidebar.xhtml Line Number 1, Column 1:

The history sidebar works, just not the bookmarks one.

Does anyone have any idea how to fix it?

Debbie

Asked by ffsync.sw 1 year ago

Answered by ffsync.sw 1 year ago