Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Copy/Paste not working

As the title indicates, copy/pasting does not work. I'm on Windows 10, have installed Firefox about two days ago (I've recently switched to it) so the version of FF is up… (read more)

As the title indicates, copy/pasting does not work.

I'm on Windows 10, have installed Firefox about two days ago (I've recently switched to it) so the version of FF is up to date. I've looked up a few fixes before posting and they didn't work:

- Tried booting FF on safe mode and it didn't fix the issue - it clearly isn't caused by an add-on (and I've never had this issue in my previous browser with nearly the same add-ons installed). - other people seem to have had the exact same issue multiple times and it's lasted for years, so it's clearly a problem on FF's end.

Here is the issue described more specifically: Copying things from a tab from FF and into the online version of Word does not work - when I try to, the intended selection: - disappears a few seconds after I've pasted - or it does not appear at all - or when it does, it erases the entire sentence it was pasted next to it, which you can imagine is absolutely bothersome.

I've also tried to copy/paste statistics from a site called archiveofourown.org onto another FF tab. - What ended up being copied is only the last character of the entire content I was trying to paste, which I think suggests there's some issue with what's contained in the clipboard.

I'm mentioning these two websites because I'm guessing that something about them is probably conflicting with the copy/paste feature, however I'm hoping no one will have the gall to tell me it's those websites' faults and that I should just stop using them.

When pasting (while having hopefully copied the former selected content- and no, it wasn't the case), it always pastes the content which was last copied into the clipboard prior to that very attempt, which shows that the clipboard's content was not refreshed with the last selected copied one.

I'm surprised to see that FF has had such a glaring issue for years and for many other users, and updates have never given a fix for it. I'd like this issue to be fixed properly, because I'd hate to have to switch back to my previous browser. FF sports so many nice features that other browsers don't have, and it'd be a shame to ruin the experience with a bug so basic as the copy/paste feature being broken.

Asked by yumiifmb 3 months ago

Answered by user1321319 3 months ago

  • Solved

After update Debian 10 Firefox only recognizes English layout keyboard. Others softwares work well.

Good afternoon! After an update has occurred in my Debian 10, Firefox now recognizes only the US English keyboard layout. in short, I can not type anything with accent. M… (read more)

Good afternoon!

After an update has occurred in my Debian 10, Firefox now recognizes only the US English keyboard layout. in short, I can not type anything with accent. My keyboard layout is "Brazilian Portugueses ABNT 2" and now I have to go looking for where the necessary keys are. And even finding the location of the keys still can not put the appropriate accents in words. For now, I only detected this problem in Firefox. Constantly, I use GEdit and Libreoffice and both work well. including, so that the text of this situation, I'm posting here, get all cute with sharp words and so on, had to do everything in GEdit, copy and paste here on this site.

For if I did not do so could not emphasize the words. I believe the problem is in Firefox, then I downloaded the latest version on the site yesterday (03/27/2020), the 74.0 version, but it doesn't works too. I configured Firefox language to Brazilian Portuguese, but it doesn't work tool.

The operating system is all right, because, as mentioned above, the other softwares are seeing the correct layout of the keyboard (Brazilian Portuguese ABNT 2). If anyone has any hint of what might be done to the Firefox pass to see the keyboard layout set in the operating system and can post here, will be of great help. Therefore, I did not want to install another browser.

Beforehand, thank you!

Asked by Edwar Saliba Jr. 3 months ago

Answered by christoph.haeni 3 months ago

  • Solved

Firefox 78.0.1 does not remove closed pages from memory - lags and high RAM usage

After updating from 77 (I think it was 77.0.2?) to 78.0.1 I started noticing terrible firefox performance after a few minutes of browsing. My standard browsing habit cons… (read more)

After updating from 77 (I think it was 77.0.2?) to 78.0.1 I started noticing terrible firefox performance after a few minutes of browsing. My standard browsing habit consists of launching browser with 1 pinned tab and 1 home page (so 2 tabs only), then opening 5-10 tabs from my bookmarks, checking pages then closing them and leaving only 1 pinned page open. In firefox 78.0.1 after doing this (opening and then closing multiple tabs "to the right" using new context menu added in 78) my ram usage does not drop. It goes from 2.4GB (system only usage) to 5.0GB and does not drop after closing tabs. However when I open 10-20 tabs again RAM usage does not rise (maybe slightly, like 5.3GB). So it looks like firefox has multiple tabs stored in ram and opening new tabs just rewrites that memory instead of allocating new one. I have 8GB of ram so 3GB of usage from 1 open tab is crazy. I think it was 500-900MB before. I also have terrible lags because of this - browser hangs up every few seconds for few seconds. I had trouble writing this post with 2 tabs open because of 3.3GB ram usage! Restarting browser helps - ram uasge rises from 2.4GB to 3.2GB only (800MB for 2 tabs) but every new opened and closed tab seems to stay in memory. For example if I open 10 more tabs except for 2 that always open so I have 12 tabs I have 3.6GB memory usage. After I close them it slowly drops to 3.5GB instead of returning to 3.2GB. It does not matter how I close tabs - using right click context menu (close other tabs, close tabs to the right), using X on tabs, or using add-on to close all tabs except for pinned ones. They always remain in memory somehow. PLS fix this ASAP.

P.S. I also tried checking about:performance menu but there is nothing interesting here. It says that 2 opened tabs and addons use 100MB of memory which is not true because browser at this moment uses 1060MB.

Update 1: I also tested safe mode. 3,4GB of PC RAM usage on firefox safe mode start. Opened few tabs, ram usage goes to 4.2GB. After closing all tabs except for 1 ram usage start to SLOWLY decrease but it stops at 3,7GB. Ram usage drop was really slow like 10-30 seconds. It should be instant after closing tabs.

Asked by Piterk 1 week ago

Answered by Piterk 3 days ago

The windows will shutdown when I want to save pictures or upload pictures on many platform.

Hi, I got this issue for whole year. I've reset and updated the broswer, but the problem still exist. The windows will shutdown when I want to save pictures or upload/op… (read more)

Hi, I got this issue for whole year. I've reset and updated the broswer, but the problem still exist. The windows will shutdown when I want to save pictures or upload/open pictures on many platform, even on the facebook. I can only use other broswers ,like Chrome, to save or upload/open pictures. Please someone to help me to resolve this problem. Thank you a ton!

Asked by helenhehehehe 1 week ago

Last reply by helenhehehehe 1 week ago

  • Solved

Spellchecker not working (it's switched on and I have a dictionary)

I can't get spellcheck to work. I'm using Firefox on a Mac. This is true even when using a box with multiple lines. I have ticked the box in preferences that says Check … (read more)

I can't get spellcheck to work. I'm using Firefox on a Mac. This is true even when using a box with multiple lines.

I have ticked the box in preferences that says Check your spelling as you type. I have a language chosen - English (United Kingdom). I tried installing a different dictionary in Add-ons, but it made no difference.

I've gone into about:config and adjusted the settings in layout.spellcheckDefault and checked services.sync.prefs.sync.layout.spellcheckDefault, which made no difference.

I've read posts that say to right click and look at the dictionaries, but this doesn't work for me (could be because I'm using a Mac). Same with pressing Control.

Any thoughts?

Asked by tatew1 1 week ago

Answered by cor-el 6 days ago

websites won't load

On a substantial portion of the pages I try to load I get the "The connection has timed out" page. Sometimes as many as 30% or more of the pages I try to load. I can't… (read more)

On a substantial portion of the pages I try to load I get the "The connection has timed out" page. Sometimes as many as 30% or more of the pages I try to load. I can't say this happens all the time, but I've noticed in a lot of cases there is no activity in that bottom status line about a site being contacted or some google ad page is loading or whatever Just nothing at all

I suspect my ISP (verizon DSL) has been restricting my bandwidth -- the situation wasn't this bad a few years ago When I called to ask about it, the call center agent said that I had signed up for a slow connection -- the only thing I signed up for was DSL -- and there was nothing she could do about it

I check www.dailylocal.com for old hometown news, but it's been timing out every time for a couple weeks I'm pretty sure that they're not a first-class operation, but I'm also wondering if Verizon could be keeping a blacklist of sites since some of these sites keep timing out while others sail through

I'm not at all asseting Fireforx is an issue The sites won't load with Edge either But I trust Firefox folks more than most others Any info you can provide, I'd appreciate I'd love to know how I can monitor real time the bandwidth Verizon is providing me

Thanks

Asked by bmowday 1 week ago

Last reply by FredMcD 1 week ago

Firefox is crashing when I visit Yahoo Finance page

Hello. Firefox has recently been crashing when I visit Yahoo Finance page. The crash does not create a crash report. I am running Windows 10 with latest updates and Firef… (read more)

Hello. Firefox has recently been crashing when I visit Yahoo Finance page. The crash does not create a crash report. I am running Windows 10 with latest updates and Firefox version 78.0.2. What I am seeing is attached. I've tried using Firefox in safe mode but with same results. And when I use the Restore This Tab button I get same results.

Thanks.

Asked by mark6464 1 week ago

Last reply by cor-el 6 days ago

No desktop notifications when Firefox is fullscreen

Hi I have Firefox browser running on macOS Catalina, and I noticed that I do not get any desktop notifications (e.g. new Telegram messages) when I watch youtube or netfli… (read more)

Hi

I have Firefox browser running on macOS Catalina, and I noticed that I do not get any desktop notifications (e.g. new Telegram messages) when I watch youtube or netflix on fullscreen. Is there a setting or extension I need in order to enable this?

I have tried this on all other browsers, and only Firefox has this issue.

I searched the forums, but was not able to find anyone who has encountered the same issue as me.

Thanks

Asked by mengyih.professional 6 days ago

Last reply by scrypt 6 days ago

Firefox blocking linked images on discussion forum

When I post links from Twitter, Instagram and Imgbb.com to a discussion forum that I belong to, the images are blocked when I am using Firefox for Windows. This is a very… (read more)

When I post links from Twitter, Instagram and Imgbb.com to a discussion forum that I belong to, the images are blocked when I am using Firefox for Windows. This is a very recent problem (just the past week or so). I have no problem seeing the images using Firefox for Android on my phone or Microsoft Edge.

I recall there being an update a week or so ago, so I am wondering if it has something to do with that. Did it change one of my settings?

Thank you,

Jodi

Asked by Jodi 6 days ago

Last reply by jscher2000 6 days ago

Enable Sky Sports again

I have been watching football on one or two Sky Sports websites through Virgin Media which redirects me to the Sky Sports log on which I do as a Virgin Media Customer. T… (read more)

I have been watching football on one or two Sky Sports websites through Virgin Media which redirects me to the Sky Sports log on which I do as a Virgin Media Customer. This has been running smoothly for well over a year. Suddenly it has stopped with the error message "Secure Connection Failed". I have tried adding Sky Sports to the allowed web-sites on my security (Kaspersky and Malwarebytes) and clearing the caches as instructed by Mozilla but to no avail. What do I need to do to enable me to continue watching Sky Sports on my laptop. I'm afraid Virgin Media support told me to go back to the shop from which I bought the laptop, now 3-4 years ago.

Asked by Neil 6 days ago

Last reply by Neil 3 days ago

italic font not displaying (I have proofs!)

Hi everyone, I am working on linux Ubuntu 8.3.0, with the last version of Firefox 68.10.0esr-1. It seems that the italic fonts are not displayed on my Firefox browser. I… (read more)

Hi everyone,

I am working on linux Ubuntu 8.3.0, with the last version of Firefox 68.10.0esr-1.

It seems that the italic fonts are not displayed on my Firefox browser. I have made a test with another browser and the italics font are displayed (picture attached). I have already tried to re-start, re-install, etc...

Any idea of what could be the problem?

Cheers,

Thibauld

Asked by thibauld_michel 6 days ago

Last reply by thibauld_michel 6 days ago

Downloads almost always fail: '.part could not be saved, because the source file could not be read.'

Error message: E:\Users\Sarah\AppData\Local\Temp\xxxxx.xxx.part could not be saved, because the source file could not be read. Try again later, or contact the server admi… (read more)

Error message: E:\Users\Sarah\AppData\Local\Temp\xxxxx.xxx.part could not be saved, because the source file could not be read. Try again later, or contact the server administrator.

I do want to mention upfront that this issue is also affecting Chrome and IE. It's not solely a Firefox issue, but I'm hoping someone here can help me anyways.

  • This happens for any filetype, from any source.
  • It started happening about a month ago.
  • Prior to that, I installed a new motherboard, RAM and processor. I'm fairly certain there was a period between these events in which it worked fine, but I am mentioning it just in case it's relevant.
  • If it's a small file and I try repeatedly, it sometimes will eventually download.
  • Even if a large file successfully starts downloading, it will eventually fail. It usually fails immediately though.
  • I sometimes have success downloading the same file in Chrome, but it also often fails. IE as well.

I have tried the following:

  • Used Refresh Firefox
  • Cleared download history
  • Changed download location
  • Reset browser.download values
  • Disabled firewalls and antivirus/spyware
  • Reinstalled Firefox using Run as Admin (first uninstalled previous version and deleted all program files that I could find, including profiles)
  • Cleared cookies and cache
  • Ran in safe mode
  • Verified Temp folder filepath was valid
  • Verified the PART file was created in that path -- it exists until I hit OK on the error message, then it disappears
  • Ran Firefox as admin

I think these are outdated methods I only found on non-official sources, but will mention them just in case:

  • I found some sources that said to delete Compreg.dat; I could not find this file in the place listed, nor could I find it with a search of the entire drive
  • Verified places.sqlite was not set to read-only
  • Removed read-only from entire profile folder and subfolders

In Options > Security: 'Block dangerous & deceptive content': true, 'Block dangerous downloads': false

Internet speed test: 58.96 Mbps download; 148.04 Mbps upload. No connection loss.

This problem is absolutely maddening. I'll be so grateful if anyone can help me out!! :( Thank you in advance, I know this was a long read!

(Edited for readability)

Asked by wormmulch 6 days ago

Last reply by wormmulch 4 days ago

In-page pictures not rendering

Pictures are not rendering when I click on news links in Yahoo. I'm on a MacBook Pro, so I opened Safari browser to see if I had the same problem - I do not. Safari rend… (read more)

Pictures are not rendering when I click on news links in Yahoo. I'm on a MacBook Pro, so I opened Safari browser to see if I had the same problem - I do not. Safari renders pictures... I also tried the fix I read about to go into blank:config, and double click on Domain.next_gen to make it false.... didn't work... what else can I try?

Thanks for any suggestions...

Asked by fivebass521 6 days ago

Last reply by cor-el 6 days ago