I have updated my O/S from Ubuntu 18.04 to 20.10. Nothing else. Now Firefox is nearly useless

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it. Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS. I thought it woul… (read more)

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it.

Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS.

I thought it would be good to update to GG (20.10) though I did briefly try FF (20.04).

As the install was done on an existing 18.04 version things remained the same for programs, book marks, etc.

Ok, now the crunch: I USE Firefox ""A LOT"". When it loads, there are...... 8 x 6 windows of FireFox and each of those have anywhere from one to ""THIRTY"" tabs loading.

Believe me: ""It worked!!""

I could use it, also run other tasks as well - though a VM was pushing it with the RAM. But the entire machine worked.

Now, I am lucky if FireFox loads at all. Let alone let me browse.

When it loads some of the window's tops are flashing. A screen shot does not really show this. (I tried)

All that has changed is the O/S from 18.04 and Firefox from (what ever it was) to 83.0

I don't want this to be a finger pointing exercise between Mozilla and Ubuntu. I would prefer it is helpful to all.

What have I tried? I've tried starting FireFox with all addons disabled. Still happens.

I am going to try to remember to (next time) launch FireFox from a Terminal and pipe the output to a file to look for things.

The machine I am using has shown it is well up to being able to have this running. I have had it working for a few years like this.

This post is (for now) to establish there is a problem. I will post more information when I get it, rather than waiting to get it then post, as I feel there are a lot of people who have very similar problems and I want it known: ""You are not alone!""


Now a bit of extra stuff.

Other things which are weird: When I am watching stuff - youtube for example - the playback is/WAS jerky. I hadn't touched anything in the settings.

After digging around, I discovered that I had to turn ""OFF"" the hardware acceleration for the graphics. Question: How did it get turned on? (Semi rhetorical)

I have a lot of local pages I open with passwords. When I load them the CPU load goes through the roof and nearly invariably the program just exits. No crash report.

Which is a good 50% of how it happens. The other 50% is the machine just locks up and I have to power it down.

Asked by teeny_weeny 4 days ago

Last reply by teeny_weeny 23 hours ago

Unable to get my saves login (Corrupt logins file)

I recently installed my OS and backup the entire profile folder of Firefox. When I put the key4 and logins file in to the fresh install there was only one password in it,… (read more)

I recently installed my OS and backup the entire profile folder of Firefox. When I put the key4 and logins file in to the fresh install there was only one password in it, the remaining passwords were gone. I also noticed that a new file (logins.json.corrupt) is created along with file(logins.json). I tried to paste the files again to fix it but same issue. I think the files are corrupt. Is there any way to fix it?

Asked by Muhammad Hamza Umar 2 days ago

Last reply by Muhammad Hamza Umar 6 hours ago

Firefox takes 10+ times longer to load websites than Edge or Chrome

I'm at my wits end. I've tried every fix I could find and Firefox is dramatically slower then Edge or Chrome. This happens with loading sites, like Amazon. Also, it of… (read more)

I'm at my wits end. I've tried every fix I could find and Firefox is dramatically slower then Edge or Chrome. This happens with loading sites, like Amazon. Also, it often locks up/stops when typing (like right now) and it takes about 15 seconds for it to repond again.

First, I doubt it's a hardware or network issue, since it's happened on both my old archaic PC and now on my new PC (i9 CPU, Nvidia 2070 graphics card, 64gb RAM).

Here's some highlights of what I've tried so far: • Refreshing multiple times • Rebooting the PC • Doing all the Quick Tips on this website • Eliminating all extensions • Clearing all cookies and cash • ...

Also, I don't get any error codes. The tab icon just spins for a long time.

I'm hoping I'm missing something obvious, since I love Firefox.

Thanks and any help!

Asked by Olliesshop 2 weeks ago

Last reply by Olliesshop 5 days ago

speeding up Firefox

I clicked on a popup link from Firefox to speed up my browser. Came back to my computer and everything's gone, all my fast links that I had at the top of my screen, like … (read more)

I clicked on a popup link from Firefox to speed up my browser. Came back to my computer and everything's gone, all my fast links that I had at the top of my screen, like Facebook, Gmail, everything I've saved for quick links over the past 2 years. I want my computer back, just the way I had it. This is a nightmare. I'd much rather my browser run slow (it really wasn't running slow). I tried a system restore, but it didn't restore things the way I had them. Please, what do I do to reverse this nightmare, and please don't ever offer to speed up my browser again.

Asked by ginchinchili 5 days ago

Last reply by ginchinchili 4 days ago

Dual boot (Win7 & openSUSE TW) ZBook-17-G2-Tumbleweed

The machine name ZBook-17-G2-Tumbleweed is not showing in Sync Tabs. Firefox has lost all my tabs a few time in the past 2 weeks and when I opened the sync tab to bring … (read more)

The machine name ZBook-17-G2-Tumbleweed is not showing in Sync Tabs. Firefox has lost all my tabs a few time in the past 2 weeks and when I opened the sync tab to bring the tabs back the machine name is not there and all my open tabs are gone.

Firefox 82.0 (64-bit) Operating System: openSUSE Tumbleweed 20201104 KDE Plasma Version: 5.20.2 KDE Frameworks Version: 5.75.0 Qt Version: 5.15.1 Kernel Version: 5.9.1-1-default OS Type: 64-bit Processors: 8 × Intel® Core™ i7-4810MQ CPU @ 2.80GHz Memory: 31.0 GiB of RAM Graphics Processor: Mesa DRI Intel® HD Graphics 4600

Asked by jonzn4SUSE 3 weeks ago

Last reply by jonzn4SUSE 3 days ago

Some text is covered with black diamonds and question marks

On FoxNews.com, some articles include a section at the bottom for user comments. First-level comments frequently receive additional second- and third-level comments. Fir… (read more)

On FoxNews.com, some articles include a section at the bottom for user comments. First-level comments frequently receive additional second- and third-level comments.

First-level comments are working fine, but lower-level comments are partially obliterated with a string of black diamonds with question marks �?U��N�@?�.

This is not an issue when I use Safari, but it is on Firefox.

Asked by Prentice3 2 weeks ago

Last reply by Prentice3 2 days ago

Firefox 83

Okay I just uploaded the new version of firefox I think 83, and every time I restart my computer or anything like that I have to re-log back into EVERYTHING. All my googl… (read more)

Okay I just uploaded the new version of firefox I think 83, and every time I restart my computer or anything like that I have to re-log back into EVERYTHING. All my google accounts everything that require a password. It has for the most part my passwords saved but it i a huge hassle especially since I work from home it eats up a lot of time.

It doesn't save my tabs I had left open either. I can get them back when I go to sync tabs but I have to do it one at a time. It literally takes me back to the "Important News: Changes to your Firefox" page every time and its been days and its super frustrating. If I have to do this every time I will have to switch over to chrome which would be a bummer. I have tried fixing it in my preferences section of firefox and made sure everything is lining up there so it should be saving my info but no matter what I do it just takes me back to that page along with my ad blocker and honey page as if it was my first time signing in

Please help I can't do this every time I log in

Asked by Raquel 1 week ago

Last reply by Raquel 6 days ago

How do I get obsolete info out of a typing box?

Recently, I had to change my username at my bank's website because somebody was trying a brute force attack on my password. Now, the site still shows my old username, al… (read more)

Recently, I had to change my username at my bank's website because somebody was trying a brute force attack on my password. Now, the site still shows my old username, although I've gone to my Saved Logons in Preference and removed all logons for that site except for the correct one. I have to delete the old username from the typing box every time I log in there, after which I can select the correct (and only) saved username/password.

Asked by sideburns 6 days ago

Last reply by sideburns 4 days ago

Anyway to disable "A script from the extension" "is running on this page"

I am getting sick of the message "A script from the extension...is running on this page" It relates to Adblock Plus which is the extension. I watch a YouTube video and th… (read more)

I am getting sick of the message "A script from the extension...is running on this page" It relates to Adblock Plus which is the extension. I watch a YouTube video and then this message comes up on another YouTube tab I have open and Firefox switches to that tab and ruins my watching the video I was watching.

Is there anyway of disabling the message from ever coming up? I increased the values in dom.max_script_run_time and dom.max_script_run_time_without_important_user_input which was a possible solution I read but that does nothing.

Asked by davebesag 2 weeks ago

Last reply by davebesag 4 days ago

Does restoro part of firefox download?

Not sure why this page deleted my question while trying to share data but I'll start again. I'm getting Malwarebyte alerts from something in firefox.exe, it's called rest… (read more)

Not sure why this page deleted my question while trying to share data but I'll start again.

I'm getting Malwarebyte alerts from something in firefox.exe, it's called restoro. It's not a program that's in my control panel so I can't delete it. It was quarantined but seconds later it was trying again. I included an image of the last scan done Nov. 28. I've deleted firefox before but it came back when I installed again. Is it something that firefox is supposed to have or is it some trojan that's latched onto firefox?

Asked by colemyst 5 days ago

Last reply by colemyst 3 days ago

Firefox Hanging Then Speeding

Hello, I'm a Windows 7 user. For the past 3 weeks my Firefox browser (83.0) has been slowing down and then speeding up while visiting sites. I tried Safe Mode, Refresh, … (read more)

Hello,

 I'm a Windows 7 user. For the past 3 weeks my Firefox browser (83.0) has been slowing down and then speeding up while visiting sites. I tried Safe Mode, Refresh, and Reinstall but nothing seems to help. It's not being caused by anything on my computer (malware, viruses, etc) because I ran several scans using Malwarebytes Premium, CCleaner Premium, Microsoft Security Essentials, even Microsoft Safety Scanner and nothing turns up.
 Is there any other way to fix this issue on the browser?

Asked by purpledove 2 weeks ago

Last reply by purpledove 6 days ago

Search Pulse

Hi: I installed a few days ago the latest version of Firefox on my iMac. I am noticing that when I open a new window in Firefox, a tab is opened and it shows Search Pulse… (read more)

Hi:

I installed a few days ago the latest version of Firefox on my iMac. I am noticing that when I open a new window in Firefox, a tab is opened and it shows Search Pulse. I looked it up and it appears that it is some kind of adware that is dangerous and is hard to remove. I looked up some articles and they all seem to be written by some vendor promoting a product for removal. I am very concerned asking for more problems than what I have as I am not a technical person.

Did anyone encounter this adware and if so what's a trustworthy product to remove it?

I have Norton and the free version of Malwarebytes on my computer. None of these programs caught the installation of this adware.

Any advice would be appreciated. Thanks.

Asked by Sue 4 days ago

Last reply by Sue 4 days ago

A bit more documentation of the "Refersh Firefox" would be nice.

I have a problem with FireFox and it has been suggested I "refresh" it. I have been down this road a long time ago and it was a world of hurt for me. Why? Well: a - it d… (read more)

I have a problem with FireFox and it has been suggested I "refresh" it.

I have been down this road a long time ago and it was a world of hurt for me.

Why?

Well: a - it didn't fix the problem and b - there seems to be little documentation on "how to put things back to the way they were if that doesn't fix the problem".

So I am reluctant to do this as I have a lot of open tabs. From memory it is 47 WINDOWS (sessions?) of FireFox and countless tabs in each of those. I'd say the range is from 1 to...... 40 (at a guess)

Anyway, back to the topic:

I go through the motions. It does/doesn't work.

How do I put things back to normal? (Though yes that means the problem will remain. But if it doesn't work, it would be nice to be at least back to having those tabs I use where they were.)

Asked by teeny_weeny 4 days ago

Last reply by teeny_weeny 3 days ago

Lost all windows after my pc randomly restarted!

I think it was update, my pc restarted. But it usually asks weird. I lost all windows and all tabs. Yet in library/history under restore windows, there is nothing! There … (read more)

I think it was update, my pc restarted. But it usually asks weird. I lost all windows and all tabs. Yet in library/history under restore windows, there is nothing! There was some json file, from which you could get tabs. I tried it last time and it didn't work. Also firefox wasn't even running at that time and previously i had all windows and tabs... Are you kidding me???

I lost like hundreds of important tabs.... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............

Asked by tomas707 1 week ago

Last reply by tomas707 11 hours ago

Cannot change color of tabs

Firefox - Add Colored tabs I had Firefox version 81 and after installing version 82 in a new install on a new hard drive, I cannot change the color of my tabs anymore. I … (read more)

Firefox - Add Colored tabs

I had Firefox version 81 and after installing version 82 in a new install on a new hard drive, I cannot change the color of my tabs anymore. I should see white tabs for the current tab but no longer when I added my userChrome.css file. I see instead a thin blue color strip along the top of the tab and the rest is grey. This shows up without any userChrome.css file.

In Firefox address field type: about:support It shows my Profile. vwy0y5ix.default-release I also have under the Profile folder this: jcueuz5y.default

I put the userChrome.css file here in my Chrome folder: C:\Users\David\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\vwy0y5ix.default-release

What it contains: /* USE THIS ONE. It works in version 65 https://github.com/Aris-t2/CustomCSSforFx/releases/tag/2.3.4

  • /

@import "./css/tabs/tabs_below_navigation_toolbar_fx65.css"; /**/ /* <-- tabs not on top - Fx65+ - Windows/Linux */

/* Colored tab */ .tab-background:not([selected]) {

   background-color: #E3E0DB !important;

}

.tab-background[selected="true"] {

   background-color: white!important;

}

/*** Sidebar Color / Font Size Formatting ***/ /* 14px black text */ .sidebar-placesTree treechildren::-moz-tree-cell-text {

 font-size: 14px !important;
 color: #000 !important;

} /* Pale blue background on hover or selected */ .sidebar-placesTree treechildren::-moz-tree-row(hover), .sidebar-placesTree treechildren::-moz-tree-row(selected) {

 background-color: #bdf !important;

}

/* Main Toolbar */

  1. nav-bar {
 font-size: 14px !important;

Asked by davidhelp 1 week ago

Last reply by davidhelp 4 days ago

Jagged fonts after 83 update.

Installed 83.0 update for my Firefox a few days ago and noticed that fonts in browser looks worse. It bacame jagged (sharp) as if Clear Type was disabled in my system but… (read more)

Installed 83.0 update for my Firefox a few days ago and noticed that fonts in browser looks worse. It bacame jagged (sharp) as if Clear Type was disabled in my system but I checked it and it is turned on. Also I don't see this problem in other browsers, Edge or IE, only in Firefox. Could it be a bug with latest update or what is it?

Asked by Vitaliy1993 1 week ago

Last reply by Vitaliy1993 5 days ago

500 Error Oh dear, something went wrong there. We've been notified and will get working on a fix.

Hi: I am using the Safari browser on my Mac. Suddenly when I wanted to login into the Firefox account I got the 500 Error message that I pasted in the Subject. I am a new… (read more)

Hi:

I am using the Safari browser on my Mac. Suddenly when I wanted to login into the Firefox account I got the 500 Error message that I pasted in the Subject. I am a new user of Firefox, just switched from Safari and I am not computer savvy...

I cannot login, I cannot create another account...

I hope I do not have to go back to Safari.... I have no idea what might cause this problem and what to do. I hope that somebody has the answer. Thanks in advance.

Asked by Sue 20 hours ago

Last reply by Sue 2 hours ago

Usually cannot access Yahoo unless delete yahoo cookies

Yahoo.com is my home page. Most times (but not always) I cannot access it unless I go into privacy and security and delete the yahoo cookies. (Just sits at new page wit… (read more)

Yahoo.com is my home page. Most times (but not always) I cannot access it unless I go into privacy and security and delete the yahoo cookies. (Just sits at new page with 3 dots moving.) I mean won't open yahoo when firefox starts, if I use the home button, or type yahoo.com in address bar. Am on Windows 10 using Firefox 83.0 64-bit. I don't want to delete all my cookies on exit, so am at a loss.

Asked by cohnveno 5 days ago

Last reply by cohnveno 4 days ago

YouTube player preferences not being saved.

Just recently I noticed that Firefox 83.0 is no longer retaining my viewer settings in YouTube. Specifically the theater mode and autoplay settings. I can set it to theat… (read more)

Just recently I noticed that Firefox 83.0 is no longer retaining my viewer settings in YouTube. Specifically the theater mode and autoplay settings. I can set it to theater mode, and turn off autoplay, and the next time I start Firefox, they are back to their defaults (autoplay on, compact viewer). At first I thought it was a YouTube issue but have tried it on Chrome and Chromium and both browsers save my settings. I'm running ArcoLinux 5.9.10 with I3 WM on both my desktop and laptop. I have both reset and re-installed FF with no change.

Asked by erik45 6 days ago

Last reply by erik45 3 days ago