Showing questions tagged: Show all questions

Firefox flooding event log with connection errors at boot up

I was looking at my event log tracking down one issue when I noticed hundreds of audit failures (outbound connection blocked) in my event log. Firefox is not even runnin… (read more)

I was looking at my event log tracking down one issue when I noticed hundreds of audit failures (outbound connection blocked) in my event log.

Firefox is not even running. I've just started my computer. It's trying to make a connection to google @ 34.107.221.82.

Fortunately something is blocking the connection attempt, but why is Firefox making hundreds of connection attempts when I haven't even opened firefox? How do I stop it?

I looked in task scheduler and couldn't see anything there. Looked at group policy, couldn't see anything there.

FF91.13.0esr

Asked by citizen1138x 3 weeks ago

Last reply by citizen1138x 18 hours ago

Firefox hangs up

Firefox now sometimes seems to hang on some favourite sites: Task Manager reveals up to 24 tabs/windows open (the number in parentheses after the app name) and Disk C is … (read more)

Firefox now sometimes seems to hang on some favourite sites: Task Manager reveals up to 24 tabs/windows open (the number in parentheses after the app name) and Disk C is 100% active. It can stay this way for ten minutes with no change on the monitor and mouse clicks do nothing. If you kill Firefox via Task Manager and try to restart, you can get a splash screen that it's still running and do I want to close it. Sure enough, there's seven line items for Firefox in Task Manager. I use Trend Micro as anti-virus software but I can't figure out what the problem is. Any ides? (I've updated my version of Firefox repeatedly. 'Richard Corbet

Asked by rcorbet 6 days ago

Mozilla Firefor not responding errors

I am getting these error messages frequently. They come so often and last so long, my computer is only marginally functional. I have had it optimized several times but it… (read more)

I am getting these error messages frequently. They come so often and last so long, my computer is only marginally functional. I have had it optimized several times but it doesn't really seem to help.

What can I do to stop this?!

I look forward to your comments and/or suggestions. I am in a real bind here!

Asked by qaterra 4 days ago

It takes several minutes for browser to load

Firefox updated today. Right after, I noticed that my Group Speed Dial took several minutes to load everytime I launched the browser or opened a new tab. After several mi… (read more)

Firefox updated today. Right after, I noticed that my Group Speed Dial took several minutes to load everytime I launched the browser or opened a new tab. After several minutes the browser would load and the tabs were fine. While the browser was loading I also couldn't open the Tools menu and click on anything. Nothing would come up. I've already cleared out my cache, etc. but it hasn't helped. Can you help?

Asked by joyce.greer2 6 days ago

1.YouTube video lags too much 2. fire fox becoming heavy & 2 Others

1. YouTube video lags too much (which less happened in Microsoft edge) My machine is dual core & 4gb ram with a igpu called intel Q45/Q43 but i think 720p should be n… (read more)

1. YouTube video lags too much (which less happened in Microsoft edge) My machine is dual core & 4gb ram with a igpu called intel Q45/Q43 but i think 720p should be not lagging in this pc. I always can switch browser but i love fire fox syncing thing that's why im trying not to shift. But, if Mozilla won't fix my problem then i had to shift it. some days ago like 6months ago or long ago mozilla fixed firefox video playback by a update and it was really great and worked for me. 720p was working really fine. but now on recent update... it really lags too much.

2. fire fox becoming heavy, we all know chrome is memory hungry and uses very much ram, but i compared firefox to chrome before it was true firefox used less ram then chrome. but nowadays firefox uses much ram then chrome which is really wierd so fix it aswell.

3.some times facebook photos do not show and shows a text" a man standing with an umbrella"

4. please more optimize for a low end pc bcz I & many other people can't even afford mid sepc PC.

I loved firefox for a long, i don't want to leave it! So, please Mozilla fix my problem. ._.

Asked by Nafi 4 days ago

Problem with my bank 2FA and firefox

Am using FF 109.01 (64) and the latest Windows 10 (64) ver. I uses their Virus program. With my bank security settings I have check marked to not use 2FA Bank home page … (read more)

Am using FF 109.01 (64) and the latest Windows 10 (64) ver. I uses their Virus program.

With my bank security settings I have check marked to not use 2FA Bank home page asks for a security code anyway.

This has happened to me months ago and all of a sudden everything was OK. ... and now it has happened again. When I use Edge, Bank home page does not ask for a security code. This is the way I would like FF to perform.

I have phoned the Bank IT Help desk and they are bafflled. They had me try a bunch of acrobats but nothing works.

Obviously there is something in FF to tweak. I am using

I have searched and searched on internet, but no solution. I have used FF since it was a baby, and I want to stick with it. Thanks

Asked by tsb 1 day ago

Last reply by tsb 4 hours ago

Browser autoupdation

I am using firefox version 64 for bulk print from one of the application. it is the only version which is supporting to take bulk print from the application. i have remov… (read more)

I am using firefox version 64 for bulk print from one of the application. it is the only version which is supporting to take bulk print from the application. i have removed the auto updation . eve though the firefox is getting updated after restarted the system or after shutdown. please help me to fix the issue

Asked by yamunavrb1999 4 days ago

Cannot see formatting such as bold and italics with NVDA screen-reader on Archive of Our Own website

About three months ago, I changed the AO3 site skin to the Low Vision option, because I wanted to see if I could fix the then minor issue of not being able to see bold wi… (read more)

About three months ago, I changed the AO3 site skin to the Low Vision option, because I wanted to see if I could fix the then minor issue of not being able to see bold with my screen-reader, NVDA, when reading fics on the site. Some of the bold I knew to be there because I had personally put it in.

When I changed the skin, I was dismayed to find I could not only still not see bold, but I could no longer see italics with NVDA either. The AO3 sidebar menu was also tucked away behind a dropdown button, but I could open that up and get to the controls, so I didn't mind that so much. The formatting, however, posed a real problem, since italics are used for, among other things, emphasis, telepathic speech, and the speech of Pokémon in fanfics featuring humans who can understand Pokémon. So I definitely wanted this problem fixed.

I thought I could simply change the site skin back, but to my further dismay, switching back to the Default skin did not restore my former view of the site's pages. I began trying other things, seeking advice from other tech-savvy acquaintances after I'd exhausted all the possible fixes I could think of to no effect. Here is a list of everything I've already tried:

  • As mentioned before, changing the site skin back with the buttons on the site
  • Soft/Hard-Refreshing the page.
  • Logging out of and back into my AO3 account to artificially end the session.
  • Restarting the computer, and NVDA, by extension.
  • Disabling each of the three extensions I have in Firefox, just in case one of them had caused the issue.
  • Viewing the site while logged out to see if that made a difference.
  • Cleared browser cache, and when that failed to help, also cleared specifically the AO3 cookies.
  • Created a clean Firefox profile with no settings changed and no extensions added, pasted url of one of the pages I was using as a test into the address bar. Still no formatting visible.
  • Viewed page in Incognito mode.
  • Briefly thought I had a solution when I found the Page Styles submenu in the View menu, set the page to No Style. Got my old sidebar back, but not the formatting, and lost even that change after a refresh. Not ideal solution.
  • Downloaded the portable version of Firefox, opened it and pasted in a url again. Still no formatting.
  • Reluctantly, opened AO3 in Google Chrome. Could see all the formatting with NVDA when logged out, and when I logged in, could still see the formatting.

I also discovered Reader View while testing some of these things, and this allowed me to read the text of a fic or chapter with all its formatting, but that view doesn't include the Author's Notes, or the comments, and that sacrifices some of the nuance of those because I don't see the emphasis on any words/phrases without the formatting.

I have contacted the AO3 support team, but they are just as confused as I am and don't know what could have happened. They say they haven't changed anything on the site that they could pinpoint as causing this problem.

I have tried asking on the BlindTech email list I'm subscribed to, which is where I was given the link to Portable Firefox, but I have exhausted all their ideas as well, some of which were included in the above list.

Now I come to you. Please, if you can shed any light on what might have caused this problem, I would deeply, sincerely appreciate it.

Asked by Trix 1 week ago

Last reply by Trix 4 days ago

language

My firefox has suddenly changed from Eng (AU) to Eng (GB) or sometimes Eng (US). This has caused me to be blocked from certain survey sites. I am also blocked because my … (read more)

My firefox has suddenly changed from Eng (AU) to Eng (GB) or sometimes Eng (US). This has caused me to be blocked from certain survey sites. I am also blocked because my IP address now comes out of Perth Australia instead of Hobart Tasmania. Please help. I am at a loss.

Asked by Sandy01 1 day ago

Last reply by Sandy01 16 hours ago

Spellchecking webmail

I have spellcheck as you type turned on and it works in a search bar. I cannot get it to work in a webmail window. I have tried with Yahoo Mail (for a friend) and IONOS w… (read more)

I have spellcheck as you type turned on and it works in a search bar. I cannot get it to work in a webmail window. I have tried with Yahoo Mail (for a friend) and IONOS webmail with one of my own accounts. Neither work. BUT using the same accounts with Chrome I CAN check spelling in email windows as I type. This problem hasn't been raised for some time but I have noticed old posts that give options that didn't work. I don't want to get my friend (who is elderly and easily confused) to convert to Chrome but will have to bite that bullet if a solution isn't available.

Asked by beb25hex12 4 days ago

Petco website while using Firefox is broken

Hello! As of recently (within the past couple months), I was able to go on Petco.com from a desktop. But now, every time I try, the website doesn't load correctly. It … (read more)

Hello! As of recently (within the past couple months), I was able to go on Petco.com from a desktop. But now, every time I try, the website doesn't load correctly. It jumps on and off about 100 times a minute and never stops. This does not happen on all other browsers. Something is wrong somewhere. When trying to log into Petsmart.com from a desktop, something different happens. It does completely load but when I try to log in, it will not log me in! I am able to log in on all other browsers. The third website, Rakuten.com, same thing happens like Petsmart.com . It loads but when trying to log in Rakuten.com I get: Oops. There was a problem. Please refresh page and try again. BUT AGAIN, I am able to log on on ALL OTHER BROWSERS. Is there a fix for this for Firefox? Please let me know if you can fix this or this is the way it will be for these websites. I have been using Firefox for years and like it the best! Never had this problem. Thanks!

Asked by Dollydoo 4 days ago

Is html5 broken since Version 100?

I use Secure Global Desktop from Oracle with HTML5 Client. This works perfect for all browsers(FX,Chrome,Edge), but with Firefox Version 108+ this does work any more. Chr… (read more)

I use Secure Global Desktop from Oracle with HTML5 Client. This works perfect for all browsers(FX,Chrome,Edge), but with Firefox Version 108+ this does work any more.

Chrome and Edge still ok.

It seams the the canvas update fails.

Any suggestions? What can I do to find out more? I can provide a test access, if this helps.

Regards TAB

Asked by Tillmann Basien 4 days ago

Firefox shuts down hidden and closes teams-app

Lately firefox have been buggy and have closed all my tabs, or so I tought, but after using task manager I see it's up an running, but if I just use the firefox button a … (read more)

Lately firefox have been buggy and have closed all my tabs, or so I tought, but after using task manager I see it's up an running, but if I just use the firefox button a new windows open, but if I right-click and tells it to open av often used site, it pops up with all my saved tabs. I've tried using the exit button in the menu, but it makes no difference.

I've tried fixing it a few times via the installer, havent uninstalled it yet as I have to be in the office to do a complete re-install.

But the funny thing after the lastest update is that is I open firefox, my teams app go down, and if I open teams, Firefox goes down... I've tried using safe mode in firefox, but it made no difference.

Asked by Anki86 2 weeks ago

Last reply by Anki86 6 hours ago

Can't open stack overflow

At some point firefox became unable to reliably open stackoverflow.com In network it says "Receiving data" and then nothing really happens Works fine in other browsers I … (read more)

At some point firefox became unable to reliably open stackoverflow.com In network it says "Receiving data" and then nothing really happens Works fine in other browsers I reinstalled, but it still didn't help

Asked by zhenya8915 22 hours ago

loading on firefox to new think pad

I am trying to sign up to fire fox on my new think pad. I had fire fox on my old mac that is 12 years old and near end of life. I tried to create using my email address … (read more)

I am trying to sign up to fire fox on my new think pad. I had fire fox on my old mac that is 12 years old and near end of life. I tried to create using my email address that resides on my old mac and setting up a new account with the password shown as high security password and then it asked for the code that was sent to my old mac with the email address that is the same that I'm trying to create on new think pad .I was able to get the code and when Ientered it a message appeared stating problem. I retrieved the code within3 minutes of it being sent . what do I need to do to get set up on my new think pad?

Asked by krnorton 4 days ago

searching on google is causing my computer to disconnect from my router

So this is weird. I noticed slow downs on all internet connections, and after trial and error discovered that if I make any kind of search on Google, my wifi connection t… (read more)

So this is weird. I noticed slow downs on all internet connections, and after trial and error discovered that if I make any kind of search on Google, my wifi connection to my router would begin to disconnect and reconnect every 5 seconds. I've verified this by having command prompt keep a continuous ping to my router (ping 192.168.1.1 -t). The problem still happens in troubleshoot mode, and with all extensions and add-ons disabled. It doesn't happen from other search engine websites (bing), and it doesn't happen in other google services (gmail, google maps, youtube) or is caused by the Google homepage. I also don't have this issue when doing a Google search on other browsers. The only way I've found to fix it is to close Firefox, let the cache clear, and reopen the browser with any Google search tabs closed. I've only noticed this issue recently, and as Firefox has been my main browser for the last decade, and Google my primary search engine, I'd be extremely appreciative if I could get some help finding and fixing the cause of this.

The attached image is the ping timeouts cause by making a search on Google.

Asked by spyspiv 6 days ago

UI scale changing after Youtube fullscreen

(sorry for my english) I recently uprgraded Firefox from 102.0.1 to 109.0.1. UI went bigger, but I already searched that I had to create ui.textScaleFactor and set to 100… (read more)

(sorry for my english)

I recently uprgraded Firefox from 102.0.1 to 109.0.1. UI went bigger, but I already searched that I had to create ui.textScaleFactor and set to 100 in about:config and to change browser.display.os-zoom-behavior to 0.

After these changes UI went normal again. Except one case: when I go to youtube and go fullscreen, then when I go back from fullscreen, my UI is going to bigger again - despite ui.textScaleFactor is 100 and browser.display.os-zoom-behavior is 0.

I need to restart Firefox and after restarting everyhing is normal (UI is not big).

The problem is: UI is going to bigger after youtube fullscreen and I need to restart the browser to go back to normal.

Asked by axel123 6 days ago

Last reply by axel123 6 days ago

Malwarebytes blocks Firefox as malicious site?

I use windows10 32 bit on an HP G2 small form factor desktop. Today I got an error message from the malwarebytes app that it had blocked a web page. When I looked at the … (read more)

I use windows10 32 bit on an HP G2 small form factor desktop. Today I got an error message from the malwarebytes app that it had blocked a web page. When I looked at the app protection record I saw multiple instances of it blocking firefox.exe (see attached). The report mentions multiple instances of the app fox.exe being blocked on port 443 with different ip addresses and connection listed as "outbound". I am not very knowledgeable about the web, so some help would be great. The report goes back into January although today was the first time I saw the pop up warning. I only have 2 extensions installed and as far as I know they are legit. Any ideas on what I should do?

Asked by lewynld 15 hours ago

Firefox has 9 instances that in a WAIT state & will not save a file on Tinker from AutoCad, been running for over 12 hours. What can I do without loosing all my online work?

Do I stop the instances that are in the WAIT state? If so do I use the task Manager? I cannot determine whic instance is the oldest, or are the instances in FIFO order.… (read more)

Do I stop the instances that are in the WAIT state? If so do I use the task Manager? I cannot determine whic instance is the oldest, or are the instances in FIFO order.

Thanks to your contributor for needed help. [removed email from public] - if needed.

Asked by dave.seig 3 days ago

Last reply by dave.seig 3 days ago