Showing questions tagged: Show all questions
  • Archived

Huge memory leak from FF is causing my computer to shut down

Hello all, I have been experiencing a critical issue with FF for more than a year now and even though I reported it via the FF crash reporter numerous times it never got … (read more)

Hello all,

I have been experiencing a critical issue with FF for more than a year now and even though I reported it via the FF crash reporter numerous times it never got fixed so I figured I would report it here.

The issue could be summarized as follow: browsing the website mixcloud.com triggers a memory leak from FF that eventually causes my whole computer to shut down if FF cannot be "force[d] to quit" in time.

Here is a more detailed description I sent to Mixcloud support last year:

"Often times when I open a new page/tab on the website the loading freezes and after a few seconds a yellow warning notification pops up on the upper part of the screen asking: "a web page is slowing down your browser. What would like to do?” with the two following options available: "Stop it" or "Wait". If I click "stop it" the loading will indeed stop and I just have to refresh the page again to continue browsing normally. The troubles begin if I click "wait" or do nothing: the overall memory usage of Firefox will then increase seemingly exponentially and after only a few minutes the whole system will become unresponsive and I will have to hard reboot my computer or it will reboot by itself. This is extremely annoying as you can imagine as every time that happens I lose all unsaved data in the process! Strangely enough this issue sometimes even occur without any notification displayed or freeze happening in the first place: I would be browsing a few Mixcloud pages then switching to another website and after a couple of minutes I would notice that the memory usage is increasing although no Mixcloud page is open any longer... In both cases the only solution I found is to quit/force to quit Firefox as soon as possible to prevent it (and the system) to become unresponsive. Closing the application always resolves the issue and I can see the memory usage of the overall system subsequently dropping sometimes from up to 95% to 40% in the Activity Monitor app. Again I would like to stress that I have been experiencing this issue ONLY on Mixcloud and that I have no other memory related issue on my computer nor with Firefox in general."

Mixcloud support reply at the time: "this is linked to some issues we've been experiencing but our team are busy working on a fix for". 10 months later nothing changed...

The same issue happened again this very morning: I opened a Mixcloud link from google results and even though I immediately closed it, 5 minutes later the RAM usage was at 93% and I struggled during 10 minutes to "force to quit" FF as the whole computer was becoming increasingly unresponsive. I can provide a crash report from this morning but would prefer not to display it publicly.

Please investigate this leak. It is becoming more and more frustrating to deal with as the time goes by.

Asked by entwined2 2 years ago

Last reply by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Problem with cache on Firefox Developer Edition

Hello, I'm beginner in development. Today I'm working on some CSS files. But when I reload, the content don't load the new features. I've try to clear cache, remove stoc… (read more)

Hello,

I'm beginner in development. Today I'm working on some CSS files.

But when I reload, the content don't load the new features. I've try to clear cache, remove stockage on the console , and also try command + f5 (on iMac).

The only one solution I've founded is to clear cache , leave firefox , shutdown computer and restart.

Very contraignant. I've test on Chrome and it work well. So I don't know what I need to do to...

I'm using MAMP to lauch app on local

Asked by matheo.zeller 2 years ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 years ago

  • Archived

Wire web app not working after update to firefox 80

This site https://app.wire.com/auth/ is not working properly after update to firefox 80. I see login screen, press arrow to login then server sync starts and stops after … (read more)

This site https://app.wire.com/auth/ is not working properly after update to firefox 80. I see login screen, press arrow to login then server sync starts and stops after a second and I am back at login screen. Worked fine in firefox 79 this morning.

Asked by Piterk 2 years ago

Last reply by FredMcD 1 year ago

  • Archived

Speedtest.net upload fails and wireless network disconnects ONLY with Firefox

Firefox 80.0 (64-bit), Windows 10 Pro 64-bit Insider build Version 20H2 (OS Build 19042.487) This just started in the last 30 days or so. When run a speedtest in FF, th… (read more)

Firefox 80.0 (64-bit), Windows 10 Pro 64-bit Insider build Version 20H2 (OS Build 19042.487) This just started in the last 30 days or so. When run a speedtest in FF, the download speed is significantly lower that in a different browser, and more importantly, the upload test fails, and my wireless network disconnects. I have checked my network logs and I see no blocking taking place. I disabled DoH in FF settings and experienced the same results. Please observe screenshots, below. Note, I first noticed this in Version 79, but it's possible that it began earlier. I don't run speed tests frequently. Site = https://www.speedtest.net/ Connections = Multi Photos 1 & 2 are from within Firefox. Photo # 3 shows the identical test run on the same PC from Vivaldi Browser. I have tested after disabling extensions, and even from a private window, all with the same resuls. Please advise. Thank you! Pete M.

Asked by Pete 2 years ago

Last reply by Pete 2 years ago

  • Archived

Firefox keeps disabling my addons

Since about version 78, Firefox started randomly deciding that both of my addons are no longer verified and disables them. I have had to reinstall them from the Firefox … (read more)

Since about version 78, Firefox started randomly deciding that both of my addons are no longer verified and disables them. I have had to reinstall them from the Firefox addon page dozens of times at this point. I uninstalled and reinstalled Firefox and that did not help. I'm using Offline QR Code Generator and uBlock Origin, which both come from the official Mozilla page. Using Firefox 80.0 now and this is still happening.

Asked by jrepperger 2 years ago

Last reply by jrepperger 1 year ago

  • Archived

Yahoo intruded and set itself as default search, even though Google was and is still listed as default.

Yahoo intruded and functions as default search, even though Google has been and is still designated as default in the settings. I removed Yahoo from the list of 1-click b… (read more)

Yahoo intruded and functions as default search, even though Google has been and is still designated as default in the settings. I removed Yahoo from the list of 1-click browsers, but that didn't affect its unwanted function as default search. This began out of the blue several days ago, and I have no idea how. I dislike Yahoo in general and have not been on that site. I'm getting really frustrated!

Asked by hejsan13 2 years ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

firefox logs me out of all websites

Hello i have been having an issue with my browser where when ever i close it logs me out of all the websites i have been logged in to. i have refreshed it and i have rein… (read more)

Hello

i have been having an issue with my browser where when ever i close it logs me out of all the websites i have been logged in to. i have refreshed it and i have reinstalled it and i still have the same problem and its making it really hard to work. any input is really appreciated.

thank you.

Asked by barzi.galala 2 years ago

Answered by FredMcD 2 years ago

  • Archived

Search with ctrl-k no longer works when keyword.enabled = false

For quite some time now I've had keyword.enabled set to false in my about:config because I don't like having the address bar try to autocomplete or turn things into searc… (read more)

For quite some time now I've had keyword.enabled set to false in my about:config because I don't like having the address bar try to autocomplete or turn things into search, when I do a ctrl-l.

I do like that I am still able to use ctrl-k to do a search when I need to. This would place a ? at the start of the field and whatever I type gets sent to search.

In a recent upgrade, ctrl-k still places the ? at the start of the address bar but doesn't send things to search. Instead, it now behaves as if I did a ctrl-l and typed in a bad URL.

I'm on Firefox 80 (on Fedora 32) but I can't be exactly sure which upgrade brought this change in behavior.

Is there a way to get the old behavior back? ctrl-l to enter a URL, ctrl-k to search.

Asked by Ed 2 years ago

Last reply by Mike Kaply 1 year ago

  • Archived

Firefox 80 - Own Syncserver on an Raspberry Pi doesn't work anymore :(

Some years ago I set up an own firefox sync serven on a Rasperry Pi. Yesterday Firefox updated to Version 80 and now i can't sync anymore. There is a message "Connect wit… (read more)

Some years ago I set up an own firefox sync serven on a Rasperry Pi. Yesterday Firefox updated to Version 80 and now i can't sync anymore. There is a message "Connect with your account (again)" or similar - german version)) but after connecting (enter mailadress and password) the same message pops up again. And i am unable to sync :((( Any ideas how to fix this problem? I really want my own sync server instead of cloud services. "My data belongs to me" - you know.

Asked by firefox938 2 years ago

Last reply by ffsync25 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Chinese Characters of Microsoft YaHei displays strange on Manjaro-Firefox, and it will make Edge and Firefox on Windows display strange too.

https://forum.manjaro.org/t/firefox/17542 Chinese Characters displays strange (some characters are extremely large) on Manjaro, and it will make Edge and Firefox on Windo… (read more)

https://forum.manjaro.org/t/firefox/17542

Chinese Characters displays strange (some characters are extremely large) on Manjaro, and it will make Edge and Firefox on Windows display strange too.

Asked by 1900011604 2 years ago

Answered by 1900011604 1 year ago

  • Solved
  • Archived

White bar on the sides and bottom after newest update(80.0)

Hello Some days ago my Firefox automatically updated to version 80.0 and with that came an annoying white outline to my windows. Whenever I full-screen my browser window… (read more)

Hello

Some days ago my Firefox automatically updated to version 80.0 and with that came an annoying white outline to my windows.

Whenever I full-screen my browser window there are white borders on the sides and bottom, a few millimetres wide. The only way to make them disappear is to scale the window down to about 50% of my screen resolution. This is especially annoying because I enjoy my dark themed Firefox. Below I have added a link to the image.

Safe Mode did not make it disappear, refreshing Firefox did not make it disappear, disabling extensions did not make it disappear. Any help is welcome.

Image

Asked by hardo 2 years ago

Answered by philipp 2 years ago

  • Solved
  • Archived

My Firefox says: "your system administrator deactivated updates", but he (myself) didn´t. How to fix that?

Dear community, for some days my Firefox 80 on Windows 10 has shown the message "your system administrator has deactivated updates", when I look under "Help" -> "about… (read more)

Dear community, for some days my Firefox 80 on Windows 10 has shown the message "your system administrator has deactivated updates", when I look under "Help" -> "about Firefox". This is strange, because the admin is me myself, and I didn´t change anything in Firefox or in the Win 10 registry. Has anyone of you had this experience, and how can I possibly fix it? Thanks in advance! Pete

Asked by canaima-pete 2 years ago

Answered by cor-el 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Crash Reporter not working anymore

Recent versions of Firefox have started crashing more and more often for me. As of version 80.0, it happens around 1–2 times a day on average, usually when the session ha… (read more)

Recent versions of Firefox have started crashing more and more often for me. As of version 80.0, it happens around 1–2 times a day on average, usually when the session has been running for a while. In the middle of work, Firefox window(s) will just disappear and the process is no longer running. This will happen both on my Windows 10 and my Windows 7 system.

I recently realised that I hadn't been seeing the Mozilla Crash Reporter window in a long time, on either system. I just assumed my crash reports were being sent in order to help fix these bugs, but today I decided to check, and saw that crash reports are not even generated anymore. When I oben about:crashes, I see that the last crash report is from May. I'm sure I've had Firefox crash many dozens of times since then, but the crash reporting facility seems to no longer work.

I tried running Firefox in Safe Mode as well. The result is the same: it will crash usually after a few hours of work, without any error, no crash reporter window, and no crash report showing up in about:crashes afterwards.

What could have broken my Crash Reporter functionality (and on both of my systems, too)? And how can I get it back to generating and submitting these reports?

Asked by daniel139 2 years ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Locked
  • Archived

Cursor goes to address bar instead of Google search bar

How can I correct this? It used to default to the Google search bar, but no longer does & all I have done is update Firefox so something in that update did it? … (read more)

How can I correct this? It used to default to the Google search bar, but no longer does & all I have done is update Firefox so something in that update did it?

Asked by magicmanpa 2 years ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Masterpassword popup steals focus

I know, this has been asked before, but either the answer did not help or the addons to solve the problem were removed. In ealier versions the popup for entering the mast… (read more)

I know, this has been asked before, but either the answer did not help or the addons to solve the problem were removed. In ealier versions the popup for entering the masterpassword did popup when a site asked for a password. Now it pops up some seconds after the start, usually when I'm typing an URL or a search. How to change that? May I either set the seconds somewhere after which it pops up or set FF to not steal the focus if I am typing (which is a very bad behavior!) or change it back to only ask if a site requests a password? I'm frustrated enough to disable the masterpassword which can't be the solution. Thanks in advance

Asked by trigital 2 years ago

Answered by cor-el 2 years ago

  • Archived

Problem with signing in YouTube on my PC

Hello, I have a problem with YouTube from my PC. I was already signed in my account and suddenly today I cant's see anywhere the option "Switch accounts" and "sing out" w… (read more)

Hello, I have a problem with YouTube from my PC. I was already signed in my account and suddenly today I cant's see anywhere the option "Switch accounts" and "sing out" when I click on my picture up on the right edge. Also, even though I am singed in and I can see my picture on up on the right edge, at the same time I see on the left, the icon to sign in (it is under history) and I don't see my playlists. However if I click on "Library" (above history) on the new page I see my playlists. If I click on the sign in on the left side (under history) it shows me it shows me again to sign in (even though I had signed in before and I could see my picture on the top of the right corner), I click on my icon and I read: 405. That’s an error. The request method GET is inappropriate for the URL /youtubei/v1/guide. That’s all we know.

It seems like I am signed in, but at the same time not signed in. It's very strange and it has never happened to me. Firefox is updated. On my mobile I don't have any problem. I used Google Chrome and Microsoft Edge and I don't have any problem. Everything is OK there. Only with Firefox on PC I have this problem. I cleared the Cache and Cookies and restarted it, but the problem remains. I also turned off all my add-ons and it didn't fix the problem. What to do? Please, I need your help.

Asked by sfakianaris 2 years ago

Last reply by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Parts of this page are not secure (such as images)

Hello, I have 3 websites: http://history.typeheritage.com/ http://forums.typeheritage.com/ http://bazaar.typeheritage.com/ When viewed with Chrome, all are labeled "secur… (read more)

Hello, I have 3 websites:

http://history.typeheritage.com/ http://forums.typeheritage.com/ http://bazaar.typeheritage.com/

When viewed with Chrome, all are labeled "secure." When viewed with FF, the history and forums sites are not. Instead, they return the attached message.

Unless original work designed by me, all images on all sites are type specimens or trade journal articles from sources like design patents or university libraries (google books, haithi trust, internet archive, etc.).

Can someone figure out why this is happening and tell me how to fix it?

A thousand thanks for your help, Anna

Asked by author2 2 years ago

Answered by author2 1 year ago

  • Archived

Page refreshing after form submission leads to an outdated webpage

I am a user of the http://loza.nazwa.pl/zakonacporady/forum/ forum, based on the my little forum (https://mylittleforum.net/) script. In the last days, after one of the m… (read more)

I am a user of the http://loza.nazwa.pl/zakonacporady/forum/ forum, based on the my little forum (https://mylittleforum.net/) script.

In the last days, after one of the most recent Firefox updates, the forum users observed a strange page refresh behaviour: when a user posts a new message, posts a change to a message or resets the unread messages by using a button on the webpage - she/he gets the outdated view of the forum. Without her/his changes.

She/he must explicitely reload the forum page (Ctrl+R) to get the new content.

Is this a result of some newly introduced pageloading optimisations? If so, is it possible to switch the optimisations off by a Firefox settings (globally or just for the webpage)?

Best regards, D. Wroblewski

Asked by glorifyday 2 years ago

Last reply by FredMcD 1 year ago