Showing questions tagged: Show all questions

Hi! Recently, in my laptop, Firefox started freezing at every single startup; after force shutdown and restart, though, it works flawlessly each time, and for the whole duration of the session at the computer. Can anyone please suggest a solution?

My laptop set-up is practically identical to that of my PC, but the latter doesn't exhibit the same malfunction. I've tried anything I could, including reinstalling the b… (read more)

My laptop set-up is practically identical to that of my PC, but the latter doesn't exhibit the same malfunction.

I've tried anything I could, including reinstalling the browser, removing all of my bookmarks (about 10,000) and addressing extensions (Decentraleyes, Default Bookmark Folder, Disable Tab Detach, Flagfox, I don't care about cookies, Keepa, Notifier for Gmail, Privacy Badger, To Google Translate, uBlock Origin, Undo Close Tab, Video DownloadHelper and Youtube's Annotations No More), but not even safe mode improved the situation in the least. Windows Defender also hasn't detected any malware and my web surfing habits are as safe as it gets.

The only deeper data I could gather is that the problem manifests with a progressive, rapid surge in CPU and RAM usage; the former, for example, is saturated to its total 16 GB in a matter of about 20 seconds.

My laptop is a Dell Inspiron 7586 with Windows 11 64 bit; Firefox version is the latest, 100.0, and, by the way, none of the recent updates has improved the situation.

Thanks to anyone who might come up with an educated guess!

Asked by Jacopissimo 1 month ago

Last reply by Terry 1 month ago

  • Solved

Recommended by pocket

Hi, I love my recommended by pocket on my new tab or when firefox opens. Yesterday Firefox asked me if I'd like to try a new setting disabling all cookies, I did opt in. … (read more)

Hi, I love my recommended by pocket on my new tab or when firefox opens. Yesterday Firefox asked me if I'd like to try a new setting disabling all cookies, I did opt in. After that my recommended by pocket disappeared. I opted out of disabling all cookies, but it hasn't reappeared. I checked about:config and the setting for recommendations is true. Please help!

Asked by slothmoving 1 month ago

Answered by slothmoving 1 month ago

Add-on was at the top of the right-click menu, but now it's been moved down.

I currently have this add-on installed. It allows you to you highlight certain text, then right click and open up a link to Wiktionary in another tab. Up until a few minu… (read more)

I currently have this add-on installed. It allows you to you highlight certain text, then right click and open up a link to Wiktionary in another tab. Up until a few minutes ago, this menu item was at the very top of the list (i.e. above "undo" and all the rest), but now it's been moved down with all the other add-ons. Image for further clarity.

The add-on hasn't been updated in 6 years, so it's certainly not that. I don't recall doing anything to make it change, but before this, it had been at the top of the menu ever since I added it maybe 2 years ago. Is there any potential way to restore this functionality? The fact that it appeared at the very top of the menu might have been a bug, but if that's the case, it was certainly a convenient one.

Anyway, I'll be looking forward to hearing from you fine folks in this community.

Asked by WonkySplonky 3 weeks ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 3 weeks ago

Theme lost after sync on two computers

I use firefox 99 and 100 on two different Windows10 PC with same account. I install and set a new theme from addon store on 1 but minutes later it change to default. I d… (read more)

I use firefox 99 and 100 on two different Windows10 PC with same account. I install and set a new theme from addon store on 1 but minutes later it change to default. I do the same thing one PC 2 and it happens again. Now both of them are default theme. I tested sereval time, it seems that when the themes are different, they'll all be set to default.

Asked by shifoshen 1 month ago

Search (w google) in bar adress just don't work after some search

After few search, the adress bar just don't work anymore : nothing happen.. (with google) Need to close et start again Firefox to use search... until the same problem aga… (read more)

After few search, the adress bar just don't work anymore : nothing happen.. (with google) Need to close et start again Firefox to use search... until the same problem again

Asked by Doumé 1 month ago

Last reply by FredMcD 1 month ago

STOP CHANGING THE LOOK WITH EVERY UPDATE [RE: DROP DOWN MENUS]

Once again along with an "update" (more like a downgrade) the look of the browser gets screwed up. The drop down menus at the top have far too much spacing between lines … (read more)

Once again along with an "update" (more like a downgrade) the look of the browser gets screwed up. The drop down menus at the top have far too much spacing between lines and the bright white background for the drop downs is unbearable.

FIX IT

Asked by thefixxxer 1 month ago

adjust audio level for playing videos

My Windows 10 system uses a powered amplifier to provide audio. As long as I have had this computer, the same volume level has worked for music through Itunes, satellite… (read more)

My Windows 10 system uses a powered amplifier to provide audio. As long as I have had this computer, the same volume level has worked for music through Itunes, satellite radio and all videos that come through Firefox. For example, 10 is the normal setting. Recently, somehow the audio must be turned up to about 30 on all videos that come through Firefox from whatever source site. The 10 setting stills works for all other audio sources. I don't know how this happened, rebooting, turning system off, etc doesn't have any impact. Is there some setting that either has changed or can be changed to restore the same volume levels for all input sources? Thanks.

Chuck Klingsporn

Asked by northrockies 1 month ago

Last reply by Dropa 1 month ago

Firefox 100 has no fox icon in taskbar, just a white paper.

If Firefox is open and running, then the firefox icon is an orange fox. I Firefox is closed and not running, then firefox icon is a square white paper (generic icon). Thi… (read more)

If Firefox is open and running, then the firefox icon is an orange fox. I Firefox is closed and not running, then firefox icon is a square white paper (generic icon). This problem did not exist in all previous editions of firefox, only in firefox 100. Help.

Asked by ratone.ac 1 month ago

Last reply by jonzn4SUSE 1 month ago

Problems logging into and payment processing same site

I am using build 100.0 Mac OSX Mojave 10.14.6. When I go to www.papajohns.com and try to login it goes nowhere. I tried looking up the problem, which was to go to Setting… (read more)

I am using build 100.0 Mac OSX Mojave 10.14.6. When I go to www.papajohns.com and try to login it goes nowhere. I tried looking up the problem, which was to go to Settings and allow cookies for that site and now I'm able to login. The additional problem I'm having is in the purchase page, I have put in all my information including credit card information. When I click place order, instead of completing the transaction, it takes me back to the same page I entered my payment information and never completes the transaction. I have tried it on my iPhone through Safari and I was able to login and complete the transaction. I would prefer to do this on my desktop computer running Firefox rather than my iPhone. Any help would be greatly appreciated.

Thanks, John

Asked by mcclungjohn 1 month ago

Last reply by FredMcD 1 month ago

Custom Images for New Tab / Home Page Not Loading

I am trying to apply custom images for the home page/new tab shortcuts. I enter the image URL and it shows in the preview, but after saving just shows a white tile. Som… (read more)

I am trying to apply custom images for the home page/new tab shortcuts. I enter the image URL and it shows in the preview, but after saving just shows a white tile. Sometimes after closing and reopening the browser they will load but after a while they disappeared again. Using the default icons of letters drastically reduces the usefulness of the shortcuts.

Just one example, I have PNG that I have saved in a world-readable folder on a hosted web server. No problem loading the image in any browser. It is just under 36 KB and is 981 x 980 pixels. Shows in preview, but displays only a white tile on the new tab page.

I reduced the size of the image to just under 19 kb and 245 x 245 pixels. Still won't load. Blank tile.

I read all other help articles I could find on the issue. It doesn't seem to be an uncommon issue, but I've found no posted solutions. I can't find documentation on the feature that provides image requirements, making it difficult to troubleshot of there is an issue with my icons but I've tried icons from multiple sources, in multiple formats, in multiple sizes and still have this issue.

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1231726 (custom images for top sites page not working): this did not apply as I did not have not added "browser.pagethumbnails.capturing_disabled" to my browser settings.

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1336492 (Top SItes Custom Image): I couldn't find any information on what the file size or dimensions limits for shortcut images are, but 19 kb and 245x245 is hardly a large icon file size.

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1351975 (Home Page Shortcuts - Custom image not displaying): describes the same issue and I posted to this explaining I was having the same issue, but the thread was archived without a solution being posted.

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1316604 (https://support.mozilla.org/en-US/questions/1316604): not a detailed or well written post, but seems to explain the same issue. Archived with no solution being posted.


https://support.mozilla.org/en-US/questions/1316604 () describes the same issue but the thread was archived without any solution posted.

Asked by paul393 1 month ago

Last reply by Dropa 1 month ago

  • Solved

problem accessing a page

I have recently updated to Firefox 100. I am now getting this message on a page "You are using an outdated browser. Please upgrade your browser." I have confirmed I am … (read more)

I have recently updated to Firefox 100. I am now getting this message on a page "You are using an outdated browser. Please upgrade your browser." I have confirmed I am up to date.

The "update you browser" has a link to "whatbrowser.org", which I believe is run by that horrid business, Google.

Has anyone struck this problem? Is there a solution?

I have closed Firefox & re-opened, I have rebooted the computer. No change.

Asked by Eric @ Bosun29 1 month ago

Answered by James 1 month ago

monospace font do not work in some webpage

when i browse this page https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/CSS_Flexible_Box_Layout/Basic_Concepts_of_Flexbox ,the monospace font show error, the detial plea… (read more)

when i browse this page https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/CSS_Flexible_Box_Layout/Basic_Concepts_of_Flexbox ,the monospace font show error, the detial please check fellow images. picture 2 is my font settings

Asked by yiye-alien 1 month ago

Last reply by MarkRH 1 month ago

Autofill only partially works in v100

With the help of community archives I got Form Autofill working again, but it only partially fills out the forms. It always leaves out the City, State and Zip code, and a… (read more)

With the help of community archives I got Form Autofill working again, but it only partially fills out the forms. It always leaves out the City, State and Zip code, and although they do not show up in Saved Addresses they do appear in the Edit dialog boxes and if I edit the City and save, it will then pop up in Saved Addresses but even after that it still will not fill in that field. Another strange thing is that when I go back to Settings it will have disappeared from SA leaving only the Name and Address lines as it was before the editing. Besides that and the jumping down 3 pages while scrolling down on long pages like Reddit, Firefox is perfect. It also seems that I may be the only one experiencing this judging by my many fruitless Startpage searches. Also neither of these issues are new to version 100 running on W10e64. Has anyone seen anything like this? Thanks in advance for contributions.

Asked by 2 against Nature 1 month ago

Last reply by 2 against Nature 1 month ago

Not being able to load sites

Hey whenever I try to load up Youtube it says An error occurred during a connection to www.youtube.com. Cannot communicate securely with peer: no common encryption algor… (read more)

Hey whenever I try to load up Youtube it says An error occurred during a connection to www.youtube.com. Cannot communicate securely with peer: no common encryption algorithm(s).

Error code: SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP

   The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
   Please contact the web site owners to inform them of this problem.

Asked by sambenson323 1 month ago

Last reply by FredMcD 1 month ago

What is freshy? How do I get rid of it?

When using the Firefox search engine, once the information is entered, Freshy takes over. I'm concerned that my computer is being compromised. Please tell me how to get r… (read more)

When using the Firefox search engine, once the information is entered, Freshy takes over. I'm concerned that my computer is being compromised. Please tell me how to get rid of freshy. Thank you.

Asked by Dspringer2111 1 month ago

Last reply by cor-el 1 month ago

I cannot access my Firefox online browser with my new email address

I have lost access to my Firefox account to get back on Facebook and my email address. Can you help me out to get back on my Firefox via my desktop Firefox app, please. … (read more)

I have lost access to my Firefox account to get back on Facebook and my email address. Can you help me out to get back on my Firefox via my desktop Firefox app, please.

Asked by Makaylar Georgina Angelshim 1 month ago

Last reply by Dropa 1 month ago