Showing questions tagged: Show all questions

How to autofocus the microphone permission dialog?

I was wondering if some websites ask for my microhpone permission, it can autofocus to the microhpone permission dialog of Firefox. Because I sometimes use the Tab key to… (read more)

I was wondering if some websites ask for my microhpone permission, it can autofocus to the microhpone permission dialog of Firefox.

Because I sometimes use the Tab key to browse the websites, when the websites ask, I have to: 1. Press Tab key to several times to first get to the Firefox Menu Bar. 2. Press directional key to choose the phone icon. 3. Press Enter key to enter in the permission dialog.

Thank you.

Asked by bunli 5 days ago

Firefox loading issues whenm using webcam in Discord

I'm not sure where the issue is coming from but I've checked my Webcam settings and they're fine as far as I can tell. Whenever I have Discord open and am using my webcam… (read more)

I'm not sure where the issue is coming from but I've checked my Webcam settings and they're fine as far as I can tell. Whenever I have Discord open and am using my webcam and then open Firefox nothing will load and everything slows down. Could there be a firefox setting I can change?

Asked by Emma 2 days ago

How to prevent that Firefox auto start download files with Header "content-type: text/markdown"?

For example: I visit https://raw.githubusercontent.com/vvb2060/Magisk/b03fdcb14dc0e7ec88e98ac3dd769d96ab01c1e2/app/src/main/res/raw/changelog.md It open normally and I c… (read more)

For example: I visit https://raw.githubusercontent.com/vvb2060/Magisk/b03fdcb14dc0e7ec88e98ac3dd769d96ab01c1e2/app/src/main/res/raw/changelog.md It open normally and I can directly see what inside of it. The "content-type" of this http request is "text/plain".

But if I visit https://cdn.jsdelivr.net/gh/vvb2060/Magisk@b03fdcb14dc0e7ec88e98ac3dd769d96ab01c1e2/app/src/main/res/raw/changelog.md Firefox will download it automatically, instead of directly open it in browser. The "content-type" of this http request is "text/markdown".

This is not the problem of "What should Firefox do with other files?" setting...

I make a test, I create a file "test.md" in the Nginx website folder, and I add "default_type text/markdown" to conf to force its content-type, pic here: https://vip2.loli.io/2022/05/12/v39nT8wu6yIlXeH.png

When I open it in Edge Chromium, it will shows what inside of it: https://vip1.loli.io/2022/05/12/EGFwgHPtNjqshyl.png

But Firefox... https://vip1.loli.io/2022/05/12/vuz8YBQAlD2ZCGk.png ( Here I turn on "Ask whether to open or save files")

I am using Firefox Dev 101.0b5 and also test it with Firefox Stable 100.0, the same.

Asked by TigerBeanst 5 days ago

DevTools inspector tab gets blank

Hello, It got really hard to debug with Firefox Developer Edition devtools when inspector tab keeps disappearing while debugger point is hit. Using HTMLElement link from… (read more)

Hello,

It got really hard to debug with Firefox Developer Edition devtools when inspector tab keeps disappearing while debugger point is hit.

Using HTMLElement link from console doesn't return Inspector

Pressing F12 and F12 again helps, but then again have to reach the break point which is frustrating.

Firefox 101.0b5 (64-bit) Windows 10 Pro 21H2 Build 19044.1645 CPU - i5-1145g7 RAM - 16gb

Any way to solve this apart reinstalling Firefox ? As well why the same bug can stay 8 years? https://support.mozilla.org/en-US/questions/980988

Asked by xNaii 5 days ago

Downloads seem to be blocked randomly, "allow download" button does nothing and downloads are continually blocked on certain sites

Certain sites (the latest being https://azgaar.github.io/Fantasy-Map-Generator/, which i've downloaded successfully from before) cannot be downloaded from - firefox gives… (read more)

Certain sites (the latest being https://azgaar.github.io/Fantasy-Map-Generator/, which i've downloaded successfully from before) cannot be downloaded from - firefox gives the error of "[site] attempted to automatically download multiple files. The site could be broken or trying to store spam files on your device."

I know these downloads aren't spam or malicious, but when I hit the "Allow" button to give permission, there's no change. The downloads remain blocked and new downloads are blocked.

I've turned off my antivirus shields to see if that was causing it, but to no results.

I sincerely thank you for your time and know that you're quite busy, and look forward to hearing back about this issue.

- Jae

Asked by engitainment 2 days ago

Always Open Similar Files = Not applicable individually.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/change-firefox-behavior-when-open-file ver 100.0 (64-bit) kor win10 64bit home kor ver 10.0.19044.1706 Selections do not work indivi… (read more)

https://support.mozilla.org/en-US/kb/change-firefox-behavior-when-open-file ver 100.0 (64-bit) kor win10 64bit home kor ver 10.0.19044.1706

Selections do not work individually depending on the download file Always Open Similar Files (When I activate the check,) Open all files. I hope it works differently for each individual file. .torrent .zip

I want to save the zip file(I don't want to open the file right away.) I want to open torrent file automatically. (Checking settings automatically works well) I'm not talking about torrent magnet.

I suggest you open it individually. Thank you. It's a function that doesn't exist locally.

And to give you another suggestion, I would like to be able to register the extensions manually for Applications. There are times when Firefox doesn't detect it. The user If there's a file called zip, I wish I could save the zip file and enter it. Manual input function.

Asked by 동우 1 day ago

new computer firefox install wipes custom home page on all devices

This has happened to me on 3 different computers. Today, I installed Modicia linux operating system on a new computer. Then, I installed Firefox browser. I logged int… (read more)

This has happened to me on 3 different computers.

Today, I installed Modicia linux operating system on a new computer. Then, I installed Firefox browser. I logged into Firefox the normal way and all my book marks and passwords etc... were imported into the browser, but when I clicked the "Home" button, my customized home page was gone. There were just a couple buttons pre-configured to whatever the default thing is showing twitter and 2 or 3 other buttons, but not what I had spent 3 hours configuring on my other computers. This has only happened on a new install of Firefox.

When I went back to my old computer and started Firefox, they were all gone!!! All of them. How do I get them back without programming each individual button all over again? The picture shows what it looks like NOW. Before installing Firefox on this new computer, all 32 buttons on my home page were individually configured with URLs and custom icons. Walt

Asked by WalterRamjet 1 day ago

Amazon prime videos stopped playing

Last night I was watching a video series on Amazon and the last episode won't play on my MacBook Pro. I plays on the TV and in Safari. I deleted and reloaded Firefox bu… (read more)

Last night I was watching a video series on Amazon and the last episode won't play on my MacBook Pro. I plays on the TV and in Safari. I deleted and reloaded Firefox but the issue remains.

Asked by Cheechako 1 day ago

I have been unable to place orders on the Marks & Spencer website since the latest upgrade

Whilst trying to order goods on the M&S website, all the usual navigation worked as did selecting colours and sizes. However the 'place order' button (macro?) was e… (read more)

Whilst trying to order goods on the M&S website, all the usual navigation worked as did selecting colours and sizes. However the 'place order' button (macro?) was entirely dead. There were no problems when I switched to Microsoft Edge to complete my order.

Asked by K 6 days ago

Unable to sign-in on firefox desktop browser

I cannot sign-in on the browser. I changed the password to something short, to see if i was mistyping something, but i still cannot sign in. I was able to use my new pas… (read more)

I cannot sign-in on the browser. I changed the password to something short, to see if i was mistyping something, but i still cannot sign in.

I was able to use my new password to sign in on this site, but i cannot sign in through the browser using the same password.

I have tried: 

-restarting firefox -restarting the computer -changing password to simple short

And i still cannot sign in on the browser.

Strangely enough i can use my new password to sign in on my phone, and even on this website on my desktop. But i cannot sign in on my desktop browser.

Asked by fhqwhgas 6 days ago

Sync Does NOT Work With Version 88.0 Ubuntu (Linux).. Original Version On Xtra-PC USB ThumbDrive Did !

Fix it so the FireFox browser Version 88.0 for Ubuntu (Linux) works AGAIN at saving website Login data using a Primary password via your 'FireFox Sync' advertisement (doc… (read more)

Fix it so the FireFox browser Version 88.0 for Ubuntu (Linux) works AGAIN at saving website Login data using a Primary password via your 'FireFox Sync' advertisement (documentation).

Asked by nm4dgdcs 4 days ago

Settings Page Off-Click Attrition Pet Peeve

When I am in about:preferences#general, the Find in Settings box has it's active field set up right when access to this page is provided, when I off-click to the side of … (read more)

When I am in about:preferences#general, the Find in Settings box has it's active field set up right when access to this page is provided, when I off-click to the side of that box, it does nothing about the control field which is active, highlighting stuff can make that blinking stop and hold in a static state but only clicking other control areas can I get that active field to stop blinking in the Settings box, that forced active field is a pet peeve for me on account of it starting active when the page goes up but also because it has an invisible hitbox outside the visible one, and cannot be offclicked in a casual way, I want that not to be active when that page opens and I want the hitbox reduced to the visible one and I want an offclick in the rest of the white field to deactivate the active field in the Settings box.

Asked by Moe Zilla 6 days ago

Why my code work fine on chrome but not firefox?

Here is my code: <html> <head> <meta charset="utf-8"> <style> .fullCard, .lowerHalfCard, .upperHalfCard, .fullCard-after, .lo… (read more)

Here is my code:

<html>
	<head>
		<meta charset="utf-8">
		<style>
			.fullCard,
			.lowerHalfCard,
			.upperHalfCard,
			.fullCard-after,
			.lowerHalfCard-after,
			.upperHalfCard-after {
			  background-color: inherit;
			  border-radius: 10px;
			  height: 100%;
			  width: 100%;
			  position: absolute;
			  
			  align-items: center;
			  display: flex;
			  justify-content: center;
			  vertical-align:middle;
			}
		
			.fullCard-after::after,
			.upperHalfCard-after::after{
			  content: "";
			  display: block;
			  position: absolute;
			  height: 4px;
			  background-color: inherit;
			  width: 100%;
			  top: calc(50% - 2px);
			}
			.lowerHalfCard-after::after{
			  content: "";
			  display: block;
			  position: absolute;
			  height: 4px;
			  background-color: inherit;
			  width: 100%;
			  top: calc(50% - 2px);
			}
			.lowerHalfCard,
			.lowerHalfCard-after{
				clip-path: polygon(0% 50%, 100% 50%, 100% 100%, 0% 100%);
			}
			.upperHalfCard,
			.upperHalfCard-after{
			  clip-path: polygon(0% 0%, 100% 0%, 100% 50%, 0% 50%);
			}

			.splitFlap {
			  background-color:black;
			  box-sizing: border-box;
			  border-radius: 10px;				
			  width: 100px;
			  height: 150px;
			  position: relative;			 
			}

			.rotate0to90 {
			  animation-name: r0to90;
			}

			.rotate90to0 {
			  animation-name: r90to0;
			}

			.rotate0to_90 {
			  animation-name: r0to_90;
			}

			.rotate_90to0 {
			  animation-name: r_90to0;
			}

			.rotate0to90,
			.rotate90to0,
			.rotate0to_90,
			.rotate_90to0 {
			  animation-duration: 0.3s;
			  animation-fill-mode: forwards;
			}

			@keyframes r0to90 {
			  from {
				transform:rotateX(0deg);
			  }

			  to {
				transform: rotateX(90deg);
			  }
			}

			@keyframes r90to0 {
			  from {
				transform: rotateX(90deg);
			  }

			  to {
				transform: rotateX(0deg);
			  }
			}

			@keyframes r0to_90 {
			  from {
				transform: rotateX(0deg);
			  }

			  to {
				transform: rotateX(-90deg);
			  }
			}

			@keyframes r_90to0 {
			  from {
				transform: rotateX(-90deg);
			  }

			  to {
				transform: rotateX(0deg);
			  }
			}

			.transform0to_90 {
			  transform: rotateX(-90deg);
			}

			.transform0to90 {
			  transform: rotateX(90deg);
			}
			.hide{
				display:none
			}
			.zIndex2 {
			  z-index: 2;
			}

			.zIndex4 {
			  z-index: 4;
			}

			.zIndex10 {
			  z-index: 10;
			}
			.blue{
			   background-color: blue
			}
			.green{
			   background-color: green
			}
			.red{
			   background-color: red
			}
			.orange{
			  background-color: orange
			}
		</style>
		<script>
			let baseDiv,lowerDiv,middleDiv,upperDiv;
			document.addEventListener("DOMContentLoaded",()=>{
				baseDiv=document.getElementById("base");
				lowerDiv=document.getElementById("lower");
				middleDiv=document.getElementById("middle");
				upperDiv=document.getElementById("upper");
			});
			let backward=()=>{
			    middleDiv.innerHTML=baseDiv.innerHTML;
				lowerDiv.classList.add("rotate0to90");
				middleDiv.className="upperHalfCard-after transform0to_90 zIndex4";
			}
			let forward=()=>{
				middleDiv.innerHTML=baseDiv.innerHTML;
				upperDiv.classList.add("rotate0to_90");
				middleDiv.className="lowerHalfCard-after transform0to90 zIndex4";
			}
			
			let upperHandler=()=>{
				middleDiv.classList.add("rotate90to0");
				upperDiv.classList.replace("zIndex4","zIndex2");				
			}
			let lowerHandler=()=>{
				lowerDiv.classList.replace("zIndex4","zIndex2");
				middleDiv.classList.add("rotate_90to0");				
			}
			let middleHandler=()=>{
				upperDiv.innerHTML=baseDiv.innerHTML;
				lowerDiv.innerHTML=baseDiv.innerHTML;
				middleDiv.className="hide";
				upperDiv.className="upperHalfCard-after zIndex4";
				lowerDiv.className="lowerHalfCard-after zIndex2";
			}
		</script>
	</head>
	<body>
		<div class="splitFlap">
			<div 
				id="base" 
				class="fullCard-after zIndex2">
				<img src="img/1_100.png">
			</div>
			<div 
				class="upperHalfCard-after zIndex4"
				id="upper"
				onAnimationEnd="upperHandler()">
				<img src="img/0_100.png">
			</div>
			<div 
				id="middle"
				class="hide"
				onAnimationEnd="middleHandler()">
			</div>
			<div
				class="lowerHalfCard-after zIndex2" 
				id="lower"
				onAnimationEnd="lowerHandler()">
				<img src="img/0_100.png">
			</div>
		</div>
		<p>
			<button onClick="forward()">
			  +
			</button>
			<button onClick="backward()">
			 -
			</button>
			<button onClick="setHinge()">Set Hinge</button>
		</p>
	</body>
</html>	

I am creating a split-flap. It works fine in Chrome, but in firefox, during the second rotation period, it is not smooth as in chrome. How can I fix it?

Asked by knvbhk 4 days ago

v. 100.0 (64-bit Windows 10) hangs with disk access

Ever since the Firefox upgrade to v100.0 (Win10 64-bit), Firefox locks up whenever it spawns a new, external process. This happens most frequently whenever the website to… (read more)

Ever since the Firefox upgrade to v100.0 (Win10 64-bit), Firefox locks up whenever it spawns a new, external process. This happens most frequently whenever the website to which I'm connected (doesn't matter which one) attempts to print or read in a file on the hard drive. This is especially true for email sites, where these functions are most often called from within FireFox. No error code appears and it's not immediately evident that Firefox even has an issue. It just becomes completely unresponsive. I have to call up the Task Manager and kill the Firefox tasks to exit. When I reinvoke Firefox, it restarts the tabs I had open at the time I killed it. This never happened before v100.0, and does not happen in any other browser. I have a friend with a Windows 10 machine who has exactly the same problem.

Any suggestions?

Asked by Dylan Paine 1 day ago

Firefox v.100 won't work on MacOS El Capitaine

Invited by your recent email, I downloaded and installed Firefox v.100 onto my old but still very trusty MacBook Pro laptop, which can't reliably run anything later than … (read more)

Invited by your recent email, I downloaded and installed Firefox v.100 onto my old but still very trusty MacBook Pro laptop, which can't reliably run anything later than El Capitaine. It downloaded and installed ok, but then refused to work, with a message that v.100 needs at least High Sierra to operate. There was no warning of this prior to installation. I searched the disc with Disk Drill, hoping to resurrect the older version of Firefox. However, it seems that v.100 has overwritten the previous version rather than deleted it, since Disk Drill could find no trace of any version, deleted or otherwise, other than v.100.

I note that you retain backnumbers of Firefox on your website - so my question is "Which one should I download that will reliably work on El Capitaine?" I'm currently forced to use an old version of Safari as a browser on the laptop which I dislike intensely. I'm submitting this question from my desktop machine running High Sierra, on which v.100 works very well.

Many thanks in advance for your assistance. Gareth Bennett

Asked by garethb 4 days ago

Firefox Browser vs. Mozilla Firefox Browser in Win10

Last year someone asked about 2 Firefox for Android applications; I just had two different copies of Firefox installed on my Win 10 laptop (one in an attempt by Microsoft… (read more)

Last year someone asked about 2 Firefox for Android applications; I just had two different copies of Firefox installed on my Win 10 laptop (one in an attempt by Microsoft to upgrade to Win 11) where all my data was in the old app named 'Mozilla Firefox') while the newly installed app was just 'Firefox' and had none of my data. I did not attempt that new install, it seems Microsoft did ?? They also mentioned wanting to redirect the new Firefox to specific Domain Name Service servers, rather than the traditional server addresses provided by the local network. Anyone know what's going on?

Asked by bob_ferguson1 23 hours ago

Hardware Accelerated Video Not Working

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in … (read more)

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in intel-gpu-top

There is also no obvious error message. On youtube videos I sometimes see

[2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}"

but on Big Buck Bunny from https://test-videos.co.uk/vids/bigbuckbunny/mp4/h264/1080/Big_Buck_Bunny_1080_10s_1MB.mp4 I don't get that output and everything looks normal:

libva info: VA-API version 1.14.0 libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_14 libva info: va_openDriver() returns 0

but the video decode in intel-gpu-top shows 0%.

VA-API is confirmed to be working in mpv, if I play that same big buck bunny video in mpv I see 10-20% video decode usage.

vainfo shows

vainfo: VA-API version: 1.14 (libva 2.14.0) vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 22.4.1 () vainfo: Supported profile and entrypoints

     VAProfileNone                   :	VAEntrypointVideoProc
     VAProfileNone                   :	VAEntrypointStats
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVC1Simple              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Main                :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointEncPicture
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileVP9Profile0            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP9Profile2            :	VAEntrypointVLD

As far as I know all flags are set properly (according to https://wiki.archlinux.org/title/firefox#Hardware_video_acceleration) and I have set MOZ_DISABLE_RDD_SANDBOX=1

Asked by max.ehr 21 hours ago

Firefox versions above 86.0.1 crash out on Saves and Save As with Windows 8.1

Whenever I try to update to a new version of Firefox from v86.0.1, they frequently crash out while trying to use a Save or Save As command. I have tried with multiple ve… (read more)

Whenever I try to update to a new version of Firefox from v86.0.1, they frequently crash out while trying to use a Save or Save As command. I have tried with multiple versions up to this v100, and they still do it. I have always had to revert back to the v86. I have tried most fixes that are shown on your help site, and in the Firefox settings. I am using the following hardware:

Processor AMD A10-7700K Radeon R7, 10 Compute Cores 4C+6G, 3400 Mhz, 2 Core(s), 4 Logical Processor(s)


AMD R70-370 Direct X 11 12-gigs of RAM 2-gigs of Graphics Card RAM Windows 8.1 version


Thank you very much for your help.

Asked by hulettterry885 3 days ago