Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Since FF 69 starting (not loading!) web sites frequently needs more than 10 seconds under Xubuntu

Since FF 69 the starting (not the loading!) of websites frequently lasts more than 10 seconds under Xubuntu. The tab remains empty during this waiting time, while no sign… (read more)

Since FF 69 the starting (not the loading!) of websites frequently lasts more than 10 seconds under Xubuntu. The tab remains empty during this waiting time, while no sign of the loading process can be seen: The tab header shows no title, only the URL. The animated loading icon of the tab header is not shown. The status bar shows no activity. For about 5 to 20 seconds it looks like the tab is frozen. (See hardcopy.) This phenomenon occurs irregularly, but repeatedly, approximately with 10-20 percent of all calls, regardless of the requested URLs. It typically occurs piled within a random period, that lasts between a some seconds and several minutes. It also happens in safe mode, regardless of the used profile (even an unmodified new profile) and both in private an non-private windows. As far as I can judge, the troubleshooting Information shows no abnormalities. There are no issues with the internet connection. I've been using Firefox trouble-free for more than 10 years, but this phenomenon only occurred since Firefox 69.0.

Asked by ebfried2000 2 years ago

Answered by ebfried2000 2 years ago

  • Solved
  • Locked
  • Archived

Is it possible to change automatic word search?

Is it possible to disable automatic "word search"? every time i'm on a page and hit some letter key mozila opens the automatic "search keyword" without my wanting it. I w… (read more)

Is it possible to disable automatic "word search"? every time i'm on a page and hit some letter key mozila opens the automatic "search keyword" without my wanting it. I want to open the "search keyword" only when I press crtl + f and never, never in automatic. it also hinders to play browser games, I can not play games because any key that I press the mozila opens the "search word"

Asked by tgomozila 2 years ago

Answered by Standard8 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Copy/Paste not working

As the title indicates, copy/pasting does not work. I'm on Windows 10, have installed Firefox about two days ago (I've recently switched to it) so the version of FF is up… (read more)

As the title indicates, copy/pasting does not work.

I'm on Windows 10, have installed Firefox about two days ago (I've recently switched to it) so the version of FF is up to date. I've looked up a few fixes before posting and they didn't work:

- Tried booting FF on safe mode and it didn't fix the issue - it clearly isn't caused by an add-on (and I've never had this issue in my previous browser with nearly the same add-ons installed). - other people seem to have had the exact same issue multiple times and it's lasted for years, so it's clearly a problem on FF's end.

Here is the issue described more specifically: Copying things from a tab from FF and into the online version of Word does not work - when I try to, the intended selection: - disappears a few seconds after I've pasted - or it does not appear at all - or when it does, it erases the entire sentence it was pasted next to it, which you can imagine is absolutely bothersome.

I've also tried to copy/paste statistics from a site called archiveofourown.org onto another FF tab. - What ended up being copied is only the last character of the entire content I was trying to paste, which I think suggests there's some issue with what's contained in the clipboard.

I'm mentioning these two websites because I'm guessing that something about them is probably conflicting with the copy/paste feature, however I'm hoping no one will have the gall to tell me it's those websites' faults and that I should just stop using them.

When pasting (while having hopefully copied the former selected content- and no, it wasn't the case), it always pastes the content which was last copied into the clipboard prior to that very attempt, which shows that the clipboard's content was not refreshed with the last selected copied one.

I'm surprised to see that FF has had such a glaring issue for years and for many other users, and updates have never given a fix for it. I'd like this issue to be fixed properly, because I'd hate to have to switch back to my previous browser. FF sports so many nice features that other browsers don't have, and it'd be a shame to ruin the experience with a bug so basic as the copy/paste feature being broken.

Asked by yumiifmb 2 years ago

Answered by user1321319 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Cannot export or backup bookmarks

I cannot export or backup bookmarks. When I try to, no file is created. I have refreshed Firefox, created a new profile and copied the sqlite file, and uninstalled/reinst… (read more)

I cannot export or backup bookmarks. When I try to, no file is created. I have refreshed Firefox, created a new profile and copied the sqlite file, and uninstalled/reinstalled. None of these actions solved the issue. Could there be a corrupt bookmark that is preventing these functions? Is there another way to export/backup?

Asked by B 2 years ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Since some companies I have accounts with have updated their sites they are all broken in Firefox but not other browsers

Since some of the companies that I have online accounts with have updated their sites I am finding they are all broken in Firefox but not Chrome. Either the pages do not … (read more)

Since some of the companies that I have online accounts with have updated their sites I am finding they are all broken in Firefox but not Chrome. Either the pages do not load at all or they load but without the login boxes. I really do prefer Firefox. Can your next update resolve this? Soon I hope.

I am running Mac OS X 10.11.6

Thanks

Asked by Casey 2 years ago

Answered by Casey 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Firefox doesn't support HTML5 while other Browsers do. Latest Ubuntu 20.04. LTS

So the problem is that Firefox doesn't play any HTML5 content. Weirdly except for Youtube. Youtube works just fine. But every other Website shows errors. Even songsterr.c… (read more)

So the problem is that Firefox doesn't play any HTML5 content. Weirdly except for Youtube. Youtube works just fine. But every other Website shows errors. Even songsterr.com. I'm using latest Firefox 76.0.1 on a recent Ubuntu 20. 04 LTS installation. Usual troubleshooting like updates doesnt work because "sudo apt-get upgrade" doesn't find any updates. I tried the same websites in the latest version of Chromium and they work perfectly fine. I couldn't find a mistake in the firefox settings or something so I'm confused. Disabling Plugins didn't change anything and turning of tracking protection didn't either. What is the Problem here and how can I solve it?

Asked by wauwufflp 2 years ago

Answered by cor-el 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Firefox 76.0 javascript window.open() parameters ignored, tool bar, etc. missing

Until several weeks ago, new windows created through Javascript with window.open() worked. We could pass the new size, and other features, e.g. menubar, toolbar, etc. and… (read more)

Until several weeks ago, new windows created through Javascript with window.open() worked. We could pass the new size, and other features, e.g. menubar, toolbar, etc. and they would show up. As of v.76.0 this is no longer true. The parameters are ignored. If we use no parameters, the menubar, etc. do show, but we can't control any new window features. We have not changed our programs at all, and window.open() parameters still work correctly in Chrome, Brave, Edge, etc. How do we get Firefox to recognize the window.open() parameters (again)?

Asked by jjacobs3 2 years ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Time is wrong/Only In FF/4hrs fast

Hello, My time is wrong in Firefox. When I see the time stamps of my productivity on any social or business site, they are about 4 hours ahead. In other browsers (Chrome… (read more)

Hello,

My time is wrong in Firefox. When I see the time stamps of my productivity on any social or business site, they are about 4 hours ahead. In other browsers (Chrome & Edge), everything is fine. In Windows, my time is properly set. This includes my Time Zone in Control Panel as well.

I have uninstalled Firefox, restarted, and did a fresh install. I am having the same issue.

Asked by sam41rocks 2 years ago

Answered by cor-el 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Slow opening of new tabs

Firefox very slowly opens websites from other sources - Evernote, messenger, office word, PDF. It's not really the fault of a too slow laptop (i7-1065G7, 16 GB frame memo… (read more)

Firefox very slowly opens websites from other sources - Evernote, messenger, office word, PDF. It's not really the fault of a too slow laptop (i7-1065G7, 16 GB frame memory, SSD NVMe + current drivers).

It makes my work very difficult, is there any solutions?

Best Regards Rafał Kita

Asked by rafkita 2 years ago

Answered by Ankit Kumar 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Unable to access some of the pdfs in latest version of firefox in windows10

I am currently using Firefox version 77.0 in windows 10. I noticed few things that when I try to open some of the PDFs it shows "This PDF document might not be displayed … (read more)

I am currently using Firefox version 77.0 in windows 10. I noticed few things that when I try to open some of the PDFs it shows "This PDF document might not be displayed correctly" and just blank white page shows up (image included).

I use few extensions which I disabled them completely when I read PDF but still I am unable to access PDF. While same PDFs are easily readable by other browsers like Chrome or Edge.

Please let me know is it a bug or there is some settings to tweak. Thanks in advance.

Asked by Ishan Pandey 2 years ago

Answered by ARMAN KHAN 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Widevine Error on Developer Edition

Hi, when I try to watch a video on Prime Video I get error saying that the plugin crashed. I asked a similar question on Reddit here and now I’m quite sure that the plugi… (read more)

Hi, when I try to watch a video on Prime Video I get error saying that the plugin crashed.

I asked a similar question on Reddit here and now I’m quite sure that the plugin is the Widevine plugin.

I tried everything I’ve been suggested but still I can’t solve this issue.

Does anyone have any other tips? Thanks

Asked by Alessandro 2 years ago

Answered by Alessandro 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Browser url drop down

With the latest update to 77.0.1 the the little urlbar drop down is gone again. I use this all the time and there are usually 20 or sites I go to that it was nice to have… (read more)

With the latest update to 77.0.1 the the little urlbar drop down is gone again. I use this all the time and there are usually 20 or sites I go to that it was nice to have quick access to those urls. How can I restore it with the latest version of Firefox, the previous fixes that were posted do not work any more.

Thanks, Alan

Asked by apsphoto 2 years ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Can't open html files without first closing Firefox (

Everytime I try to open an html file, I need to first close Firefox. A message with the error message "Firefox is already running but is not responding the old firefox pr… (read more)

Everytime I try to open an html file, I need to first close Firefox. A message with the error message "Firefox is already running but is not responding the old firefox process must be closed" appears, and the file only opens if I select the "close" option. After the first time I do it, the problem stops and the next tries open the files without any issues. If I drag a html file to a firefox tab it also opens normaly, without any issue.

This problem started after I set up more than one profile in Firefox. The issue occur both on the default profile or other profiles.

Based on some advice I found online, I tried two solutions: - Run firefox with the -no-remote option. - Delete the parent.lock file on the profile folder.

Neither solved the problem.

Does anyone had a similar problem? Did you manage to solve it? It is a minor issue, but it happens every single day and gets very annoying.

I uploaded an screenshot of the error message that appears when I try to open the file for the first time. I also recorded a video for more details: https://imgur.com/a/P0Qpz8f

Asked by Gustavo 2 years ago

Answered by cor-el 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Firefox 78.0.1 does not remove closed pages from memory - lags and high RAM usage

After updating from 77 (I think it was 77.0.2?) to 78.0.1 I started noticing terrible firefox performance after a few minutes of browsing. My standard browsing habit cons… (read more)

After updating from 77 (I think it was 77.0.2?) to 78.0.1 I started noticing terrible firefox performance after a few minutes of browsing. My standard browsing habit consists of launching browser with 1 pinned tab and 1 home page (so 2 tabs only), then opening 5-10 tabs from my bookmarks, checking pages then closing them and leaving only 1 pinned page open. In firefox 78.0.1 after doing this (opening and then closing multiple tabs "to the right" using new context menu added in 78) my ram usage does not drop. It goes from 2.4GB (system only usage) to 5.0GB and does not drop after closing tabs. However when I open 10-20 tabs again RAM usage does not rise (maybe slightly, like 5.3GB). So it looks like firefox has multiple tabs stored in ram and opening new tabs just rewrites that memory instead of allocating new one. I have 8GB of ram so 3GB of usage from 1 open tab is crazy. I think it was 500-900MB before. I also have terrible lags because of this - browser hangs up every few seconds for few seconds. I had trouble writing this post with 2 tabs open because of 3.3GB ram usage! Restarting browser helps - ram uasge rises from 2.4GB to 3.2GB only (800MB for 2 tabs) but every new opened and closed tab seems to stay in memory. For example if I open 10 more tabs except for 2 that always open so I have 12 tabs I have 3.6GB memory usage. After I close them it slowly drops to 3.5GB instead of returning to 3.2GB. It does not matter how I close tabs - using right click context menu (close other tabs, close tabs to the right), using X on tabs, or using add-on to close all tabs except for pinned ones. They always remain in memory somehow. PLS fix this ASAP.

P.S. I also tried checking about:performance menu but there is nothing interesting here. It says that 2 opened tabs and addons use 100MB of memory which is not true because browser at this moment uses 1060MB.

Update 1: I also tested safe mode. 3,4GB of PC RAM usage on firefox safe mode start. Opened few tabs, ram usage goes to 4.2GB. After closing all tabs except for 1 ram usage start to SLOWLY decrease but it stops at 3,7GB. Ram usage drop was really slow like 10-30 seconds. It should be instant after closing tabs.

Asked by Piterk 2 years ago

Answered by Piterk 1 year ago

  • Solved
  • Archived

getting a error: "There was an error parsing the JSON document. The document may not be well-formed."

I tried to log on AWS web console and I get the following error: There was an error parsing the JSON document. The document may not be well-formed. unexpected character a… (read more)

I tried to log on AWS web console and I get the following error:

There was an error parsing the JSON document. The document may not be well-formed. unexpected character at line 1 column 1 In the inspector there is an error message: "Content Security Policy: The page’s settings observed the loading of a resource at inline (“default-src”). A CSP report is being sent." Everything works in chrome and edge

Asked by djdougan 2 years ago

Answered by cor-el 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Downloads almost always fail: '.part could not be saved, because the source file could not be read.'

Error message: E:\Users\Sarah\AppData\Local\Temp\xxxxx.xxx.part could not be saved, because the source file could not be read. Try again later, or contact the server admi… (read more)

Error message: E:\Users\Sarah\AppData\Local\Temp\xxxxx.xxx.part could not be saved, because the source file could not be read. Try again later, or contact the server administrator.

I do want to mention upfront that this issue is also affecting Chrome and IE. It's not solely a Firefox issue, but I'm hoping someone here can help me anyways.

  • This happens for any filetype, from any source.
  • It started happening about a month ago.
  • Prior to that, I installed a new motherboard, RAM and processor. I'm fairly certain there was a period between these events in which it worked fine, but I am mentioning it just in case it's relevant.
  • If it's a small file and I try repeatedly, it sometimes will eventually download.
  • Even if a large file successfully starts downloading, it will eventually fail. It usually fails immediately though.
  • I sometimes have success downloading the same file in Chrome, but it also often fails. IE as well.

I have tried the following:

  • Used Refresh Firefox
  • Cleared download history
  • Changed download location
  • Reset browser.download values
  • Disabled firewalls and antivirus/spyware
  • Reinstalled Firefox using Run as Admin (first uninstalled previous version and deleted all program files that I could find, including profiles)
  • Cleared cookies and cache
  • Ran in safe mode
  • Verified Temp folder filepath was valid
  • Verified the PART file was created in that path -- it exists until I hit OK on the error message, then it disappears
  • Ran Firefox as admin

I think these are outdated methods I only found on non-official sources, but will mention them just in case:

  • I found some sources that said to delete Compreg.dat; I could not find this file in the place listed, nor could I find it with a search of the entire drive
  • Verified places.sqlite was not set to read-only
  • Removed read-only from entire profile folder and subfolders

In Options > Security: 'Block dangerous & deceptive content': true, 'Block dangerous downloads': false

Internet speed test: 58.96 Mbps download; 148.04 Mbps upload. No connection loss.

This problem is absolutely maddening. I'll be so grateful if anyone can help me out!! :( Thank you in advance, I know this was a long read!

(Edited for readability)

Asked by wormmulch 2 years ago

Answered by wormmulch 1 year ago

  • Solved
  • Archived

firefox reboots by itself, twice

Hi, From two to three weeks ago, every time I open windows, my firefox browser reboots twice. It does not give any error message and when it reboots it goes back to home … (read more)

Hi,

From two to three weeks ago, every time I open windows, my firefox browser reboots twice. It does not give any error message and when it reboots it goes back to home page. I removed all extensions, then I updated the browser and the Graphic Card, in vain!

Any help please

Asked by Maher 2 years ago

Answered by Maher 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Frequent Firefox Crashes

I am very disappointed with Firefox because of VERY FREQUENT CRASHES! I have the following crash reports: bp-2544f95b-926b-4b8f-b0e1-6c9740200720 7/19/2020 8:43 PM bp-0… (read more)

I am very disappointed with Firefox because of VERY FREQUENT CRASHES! I have the following crash reports:

bp-2544f95b-926b-4b8f-b0e1-6c9740200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-0b9fdd52-483e-4581-97d5-861d10200619	6/19/2020 4:06 PM
bp-5b3993e3-5adc-4e32-b802-ce4c20200619	6/19/2020 1:13 PM
bp-3c2a8dd5-3a51-47cc-8839-def410200405	4/4/2020 9:09 PM
bp-03a34b6a-6a74-4dd7-912e-1f13e0200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-cdb8fe65-262e-4996-b7fe-49d5e0200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-68d37e22-b489-4d63-8510-4a1590200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-afc84b54-9e95-4cde-ba08-004910200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-5bf341c1-bd41-4dca-8265-3317a0200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-8be1cee7-a3c6-40d6-ba06-dad220200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-30bdb348-5713-4934-afc7-23ade0200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-9d81d0a3-2cb8-4924-97e3-add9e0200720	7/19/2020 8:43 PM
bp-bcccc6a2-4cf3-44ec-95db-690590200720	7/19/2020 8:43 PM
table end

I have run Firefox in Safe Mode, and I still get the crashes, often on a Checkout page after getting an order together. My software is updated to the latest versions available, and I have kept my security up to date. If we cannot find a fix to stop all this crashing, I'll have to give up on Firefox as being highly unreliable. Since I am totally blind, RELIABILITY IS VERY IMPORTANT TO ME!

Asked by Dave 2 years ago

Answered by cor-el 2 years ago