Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Error code: SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP

My ISP is Plusnet. When I try to access their website using Firefox browser I get the following error: ===== Secure Connection Failed An error occurred during a connecti… (read more)

My ISP is Plusnet. When I try to access their website using Firefox browser I get the following error:

=====

Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to webmail.plus.net. Cannot communicate securely with peer: no common encryption algorithm(s).

Error code: SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP

   The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
   Please contact the web site owners to inform them of this problem.
=======

I have reported the problem to Plusnet but they say 'not our problem'. Their reason being that the problem does not occur using Google Chrome.

Can you help please?

Asked by scm999 3 weeks ago

Answered by cor-el 1 day ago

  • Solved

Issues viewing local .DOCX

I got an email with a .docx attachment, and when clicked attachment I can view in FF. Downloaded, and clicking file and open in FF ends in endless loop asking to open, if… (read more)

I got an email with a .docx attachment, and when clicked attachment I can view in FF.

Downloaded, and clicking file and open in FF ends in endless loop asking to open, if FF selected. Seems like mime type not being detected and processed from FF directly but does from webmail.

Same action with a PDF, image files works great.

Asked by mikwei 17 hours ago

Answered by mikwei 14 hours ago

  • Solved

FF profile choice problem on Linux Mint with Claws email

I have three FF profiles on my Linux Mint 19.3 system (work, not-work and one for e-tail). Somehow the problem only appeared after I added that last one. All profiles hav… (read more)

I have three FF profiles on my Linux Mint 19.3 system (work, not-work and one for e-tail). Somehow the problem only appeared after I added that last one. All profiles have the same syntax; I checked the files. Neither one is set to be the dominant one. Typically, I don't use more than one at a time.

I also use Claws mail. Whenever I get any mail with a link I want to check out, I just used to click on that link and it opened in a new tab in the FF browser profile that was currently open. Similarly, whenever I wanted to see the HTML version of a mail, I right-clicked on the html-icon and chose open. Again, it picked the open browser.

Now, though, whenever I pick either one of those options above, I get the "Choose User Profile" box. If I pick the profile that is currently open, I get an error telling me that it's already running.

Since I mostly read email when I use the no-work FF profile, I tried to add "firefox -P NotWork -no-remote --class NotWorkProfile" but that also resulted in the choose user profile box to open.

My current work-around is to copy the link and open it in a new tab, or pull the whole mail into the tab to see the HTML version. Quite annoying.

Is there any way to get it to ignore all other profiles but the currently open one? Thank you for anyone who has an idea. Let me know if there's anything else I may add to explain the situation.

[My apologies if this isn't the right forum; I'm also attempting to ask this question in the Linux Mint and Claws forums, if those exist.]

Asked by addicted2h 1 month ago

Answered by cor-el 1 month ago

  • Solved

89.0b2 Revert new tab design

Today I updated my Firefox Developer Edition to version 89.0b2 and now I just can not look at this browser anymore, "Inspired new tab design" is taking too much space and… (read more)

Today I updated my Firefox Developer Edition to version 89.0b2 and now I just can not look at this browser anymore, "Inspired new tab design" is taking too much space and now became largest and at the same time least information-dense panel in my entire desktop! I searched around the web for a bit in hopes that I will find a theme or an add-on that will revert this particular change but no luck. I really want to revert to old UI look (at least tabs bar), there should be default theme or option to get back to old style. After some investigation I found userChrome.css but don't really want to install it (maybe this is actually the way of doing this kind of styling). Please help me revert UI design to old one.

Asked by q3.max.2011 2 weeks ago

Answered by TerryN21 2 weeks ago

  • Solved

Exceptions for the HTTPS-only mode?

Moin, I activated the HTTPS-only mode as I used the "https everywhere" plugin so far. But, in a very special network segment for radio amateurs, the 44-network (ampr.org)… (read more)

Moin, I activated the HTTPS-only mode as I used the "https everywhere" plugin so far.

But, in a very special network segment for radio amateurs, the 44-network (ampr.org) encryption is not allowed. So is there a way to configure the HTTPS-only mode in a way to say ".... but not for 44.0.0.0/8?

i prefer one configuration than constantly clicking the "continue to http site" button for the next few years.

Thanks in advanced

Asked by michael.renner@gmx.de 4 days ago

Answered by cor-el 3 days ago

  • Solved

Unable to watch live YouTube videos

Ever since installed Ubuntu 18.04.5 LTS (& latter upgraded to Ubuntu 20.04.2 LTS), I am unable to watch YT live videos! Below are the screenshots of the issue & a… (read more)

Ever since installed Ubuntu 18.04.5 LTS (& latter upgraded to Ubuntu 20.04.2 LTS), I am unable to watch YT live videos! Below are the screenshots of the issue & a test page report.

Asked by contact.rishikmr 1 week ago

Answered by jonzn4SUSE 4 days ago

  • Solved

Can't complete two-step authentication enabling process

I have a problem with enabling two-step authentication for my Mozilla account. There have been several questions regarding issues with two-step authentication, but none o… (read more)

I have a problem with enabling two-step authentication for my Mozilla account. There have been several questions regarding issues with two-step authentication, but none of them applies to my case, so I started another one.

When I try to enable 2SA, there are seemingly no problems. When I scan the QR code and enter the 6-digit security code, I don't get the "invalid two-step authentication code" message. I do get the 8 10-digit recovery codes. After I enter one of them I get a prompt saying "Two-step authentication enabled" (see attachment), but nothing else happens. It seems like the process is stuck here and isn't completed.

I have tried setting 2SA from my profile settings (https://accounts.firefox.com/settings) too, but when I logout and login again, it says Not Set.

I wouldn't normally use 2SA at all if it hasn't been made mandatory for logging into Add-ons (addons.mozilla.org). Now, I'm locked out of my Add-ons account and can't access my extensions!

Asked by dimithrandir 1 week ago

Answered by dimithrandir 5 days ago

  • Solved

How do I change the font for my menu and toolbar?

Hello, I am a dyslexic user and I am trying to change the font of my menu to open-dyslexic, however i cant figureout how and most of the answers here only answer for chan… (read more)

Hello, I am a dyslexic user and I am trying to change the font of my menu to open-dyslexic, however i cant figureout how and most of the answers here only answer for changing the size, but not the actual font for the menu bar. How do I change the font of my tabs, bookmarks, and ect? thank you

Asked by Nafeesa 1 week ago

Answered by cor-el 6 days ago

  • Solved

Firefox built-in PDF viewer's display bug on Japanese and Chinese

My firefox version is 78.9-esr As attachment, Japanese and Chinese character will be messed up. I have tried to install different fonts like fonts-arphic-ukai and fonts-a… (read more)

My firefox version is 78.9-esr As attachment, Japanese and Chinese character will be messed up. I have tried to install different fonts like fonts-arphic-ukai and fonts-arphic-uming, but it still displays improperly. By the way, it can displays Japanese and Chinese in html correctly.

Asked by wyt94yx 1 week ago

Answered by cor-el 1 week ago

  • Solved

Fonts too bold on certain sites

Introduction So I learned the hard way to never run sudo apt remove python3 on an ubuntu system. I'm running Linuxlite (Ubuntu 20.04.2 LTS) on a dell desktop (unsure of t… (read more)

Introduction So I learned the hard way to never run sudo apt remove python3 on an ubuntu system. I'm running Linuxlite (Ubuntu 20.04.2 LTS) on a dell desktop (unsure of the model).

The Problem After looking at some guides and upgrading the operating system, I managed to get most of the fonts to display correctly. Sites with certain kinds of text still appear to be "too bold" (see images).

""What I've tried"" The command actually removed Mozilla, so I had to reinstall it. Updating it also didn't fix the problem. I have messed around with the font settings and nothing changed. It seems that only Mozilla is doing this because the Brave browser displays the fonts correctly. Other than that, I haven't really done all that much. Also the font as I write this is normal.

Thanks for your consideration!

Asked by maximorainwater9 1 week ago

Answered by cor-el 1 week ago

  • Solved

WebGL stopped working after the Firefox 88 upgrade

Per the title, webgl suddenly stopped working a couple days ago. The error seems to be: WebGL creation failed: * WebglAllowWindowsNativeGl:false restricts context creatio… (read more)

Per the title, webgl suddenly stopped working a couple days ago. The error seems to be:

WebGL creation failed: * WebglAllowWindowsNativeGl:false restricts context creation on this system.

I'm on Ubuntu 21.04 (X, not wayland) with an nvidia graphics card. The "share data" below seems comprehensive, but let me know if any other info will help.

Asked by john588 1 week ago

Answered by cor-el 1 week ago

  • Solved

Firefox Developer Edition and Regular FireFox on Manjaro Gnome linux keeps asking to install video codex

I am having issues playing back video on certain sites using both FireFox Developer edition and Regular Fire Fox Every time I try to play a video on these sites I get th… (read more)

I am having issues playing back video on certain sites using both FireFox Developer edition and Regular Fire Fox

Every time I try to play a video on these sites I get the messages at the top saying [ To play video, you may need to isntall the required video codecs ]

FireFox Developer edition: Version: 89.0b4 Fire Fox: Version 88.0

Sites I have having issues with - Hulu - Twitter - Discord

These sites work with Google Chrome but I really don’t want to have to use those sites for video play. Any help would be appreciated.

Operating System: Manjaro Gnome Linux Graphics Card: NVIDIA Ge Force gt 1030

Asked by Vega Codex 2 weeks ago

Answered by cor-el 1 week ago

  • Solved

Vertical scroll bar jumps and skips down especially on long pages

I know this question has been asked before but I am hoping for an update and maybe to learn something new to try... I installed the latest Firefox (April 2021) on Ubuntu … (read more)

I know this question has been asked before but I am hoping for an update and maybe to learn something new to try...

I installed the latest Firefox (April 2021) on Ubuntu mate 64 bit.

I use my laptop Touchpad to move the cursor around on web pages. I go to the vertical scroll bar to scroll down the page... I left click on the scroll bar, hold the left button, then start dragging down on the Touchpad but.

Often, when I am on a web page that is long, the scroll bar will jump and skip all the way to the bottom of the screen even though I'm just dragging it down a little and slowly too. Sometimes the scroll bar keeps racing down the page even when I am not dragging the cursor down at all.

I don't notice this behavior in Chrome or Brave or in other Ubuntu mate user interface elements.

This question has been asked before e.g: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1314677

I tried solutions in that question such as going in to about:config and tried... general.smoothScroll.scrollbars.durationMaxMS (changed this from 150 to 75) general.smoothScroll.scrollbars.durationMinMS (changed this from 150 to 50)

I also downgraded to Firefox 82.0.3 but this has not solved the problem either.

Is this a known bug that is being worked on? What else can I try apart from switching back to Brave?

Cheers,

Flex

Asked by flexmcmurphy 2 weeks ago

Answered by flexmcmurphy 2 weeks ago

  • Solved

Firefox 'forgets' logins and logs me out of sites often

i have been logged out of some of the sites often. i have a wattpad account and i am constantly logged out of it. in case i try to log back in, i discover my previously s… (read more)

i have been logged out of some of the sites often. i have a wattpad account and i am constantly logged out of it. in case i try to log back in, i discover my previously saved password doesn't appear. turns out, firefox wouldn't even have it, even after i manually create a new login for the same site. i close the firefox, open it again and the login is gone. i have set firefox to delete my site cookies but have given the right site exceptions. this problem does not stay for other accounts like google or such but only my most recent, such as this. the only add-ons i have is Firefox color, Tab Auto Refresh and Language Tool. it is quite tiring since i visit these sites very often and still be logged out or not have the password hand-in-hand.

Asked by Vulpa 2 weeks ago

Answered by jscher2000 2 weeks ago

  • Solved

CentOS Stream and RHEL Flatpak Firefox 88: Facebook videos play at more or less 15fps, but audio is fine

While youtube videos is flawless, facebook videos seem to play at 15fps. Audio plays flawlessly though.. It happens with both CentOS and RHEL. I'm using the flatpak versi… (read more)

While youtube videos is flawless, facebook videos seem to play at 15fps. Audio plays flawlessly though.. It happens with both CentOS and RHEL. I'm using the flatpak version of firefox 88. Tried with safe mode, same issue. Tried with disabled hardware acceleration, same issue. Tried with both HWA disabled and Safe mode, same issue. It's a little weird that videos are flawless in brave browser..

Is there some obscure setting in about:config that I can fiddle with?

Asked by XxTriviumxX 2 weeks ago

Answered by XxTriviumxX 2 weeks ago

  • Solved

replace the crappy linux home page (using Mint 20.0) and replace it with the traditional firefox homepage

How can I replace the crappy Linux home page (using Mint 20.0) and replace it with the traditional Firefox homepage? Firefox and Mozilla have been no help at all, which I… (read more)

How can I replace the crappy Linux home page (using Mint 20.0) and replace it with the traditional Firefox homepage? Firefox and Mozilla have been no help at all, which I feel is pretty sorry support for their users. They know exactly what the problem is and why it exist.

services.sync.prefs.sync.browser.startup.homepage = true already

Please contact me at jlannex@gmail.com if you have a solution.

Asked by lannex 2 weeks ago

Answered by Sinsang 2 weeks ago

  • Solved

What happened to Tools, Web Development, Network?

Hi All, Fedora 33 firefox-87.0-12.fc33.x86_64 What happened to --> Tools --> Web Development --> Network I really need this functionality back! -T … (read more)

Hi All,

Fedora 33 firefox-87.0-12.fc33.x86_64

What happened to

--> Tools

   --> Web Development
     --> Network

I really need this functionality back!

-T

Asked by margochester 2 weeks ago

Answered by landak123 2 weeks ago