Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Print <ctrl-P>... Preparing Preview hangs

I'm running v100.0.1 (64-bit) on Win10. I've seen others report this problem but haven't found a fix listed anywhere. <Ctrl-P> or Menu->Print results in the sa… (read more)

I'm running v100.0.1 (64-bit) on Win10. I've seen others report this problem but haven't found a fix listed anywhere. <Ctrl-P> or Menu->Print results in the same problem. The print overlay starts up (say Print in top right corner), spinning wheel above Preparing Preview in the center of the overlay... Never ends. I have to Esc to get out of it. Happens on any page. Print dialogue works fine on same pages with Chrome and Edge.

Asked by Bryan 1 year ago

Answered by Bryan 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Multiple settings are greyed out

Hi, I'm having a problem with my Firefox where it doesn't let me change some of my settings. This is my home PC and I've already tried running Firefox as admin and the se… (read more)

Hi, I'm having a problem with my Firefox where it doesn't let me change some of my settings. This is my home PC and I've already tried running Firefox as admin and the settings are still locked. I have reset it many times and haven't installed any extensions. I can't find anything online about this.

Asked by enziqo 1 year ago

Answered by enziqo 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Some video content can not be displayed.

I use a laptop with Fedora 36 installed. Firefox is version 104.0.1 Until a few days ago, there were no problems with video display. But since a few days, video content … (read more)

I use a laptop with Fedora 36 installed. Firefox is version 104.0.1

Until a few days ago, there were no problems with video display. But since a few days, video content that is offered by the news site from NOS (Dutch television) is not displayed anymore. I only get this error: The media playback was aborted due to a corruption problem or because the media used features your browser did not support.

Also some content on Youtube aborts. For example loading https://www.youtube.com/watch?v=qq0BUiEs3JM results in this error: Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw. (Afspeel-ID: Ui0fzPxdSexgYcZ4).' (An error occured, try later again).

When using the Chrome Browser both websites can be used without giving errors implying that all the codecs are available.

How can I detect why video is blocked?

(Twitter also gives problems. After a fraction of a second, it stops displaying video)

Asked by Ben Engbers 1 year ago

Answered by Ben Engbers 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox Lags When Typing

When typing, Firefox will lag and not display the words until much later, making it hard to know what I'm typing. This applies to any app that I'm using on the browser. F… (read more)

When typing, Firefox will lag and not display the words until much later, making it hard to know what I'm typing. This applies to any app that I'm using on the browser. For example, I typed this whole paragraph before a single word appeared, and even then, it still took another 30 seconds to actually appear. I've already reset, refreshed, uninstalled and reinstalled, updated, everything like that. I have a couple extensions, AdBlock, Honey, WebRTC Lead Shield, and Return YouTube dislike. But I ran it in safe mode and the issue was still there. I'm running the latest version of Windows 11 if that makes any difference.

Asked by kysonty 1 year ago

Answered by TyDraniu 1 year ago

  • Solved
  • Archived

"This file contains a virus or malware." download popup won't go away

Firefox version: 102.0 (64-bit) System: Windows 10 21H2 I recently downloaded a file that may have had some sort of virus or malware. The file came up negative in Window… (read more)

Firefox version: 102.0 (64-bit) System: Windows 10 21H2

I recently downloaded a file that may have had some sort of virus or malware. The file came up negative in Windows Defender and Malwarebytes but I deleted it anyways; however, I still get a download popup every time I open Firefox telling me that "This file contains a virus or malware." I've cleared the download library and browser history (cookies, cache, etc.) but I still get the popup from the Firefox.

Is there any known fix for this? Thanks!

Asked by Pat H 1 year ago

Answered by Pat H 1 year ago

  • Solved
  • Archived

website will not open

I'M trying to open Realtor.com and I get this message: Application error: a client-side exception has occurred (see the browser console for more information). Can't seem … (read more)

I'M trying to open Realtor.com and I get this message: Application error: a client-side exception has occurred (see the browser console for more information). Can't seem to fix it. Can you help?

Asked by wduerig 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Uploading photos to Meetup

This sounds like it's a Meetup problem, and in fact it may be, but now I am having doubts. The problem is that I can't upload photos to a Meetup event. (This will most… (read more)

This sounds like it's a Meetup problem, and in fact it may be, but now I am having doubts.

The problem is that I can't upload photos to a Meetup event. (This will mostly just be a problem for Meetup organizers.) When I click on "Save photo", nothing happens. No error message, nothing. It's as if the "Save Photo" button has been disabled. Firefox is my browser while I access Meetup.com, and I have the latest and greatest version of Firefox.

I contacted Meetup and they haven't been able to solve the problem; they suggested that I clear my cache and my cookies and try again, but I get the same result. HOWEVER, when I go into Microsoft Edge, I can upload photos with no problem. So I have a work-around: use Microsoft Edge to upload photos. So my question to you centers around: why does this work perfectly in Microsoft Edge, but it doesn't in the latest version of Firefox?

To test the possibility that it's a bug on my personal desktop computer, I went to the public library and tried the same experiment, with the same result. So I don't think it's problem with my personal desktop computer.

One other piece of information: the exact same thing happens (failure to update photo, that is) when I have the photo open in another application (Photoshop), even if I try to "save photo" to Meetup in Microsoft Edge. Then when I close the other application (Photoshop in this case), Microsoft Edge lets me "save photo."

I know that Firefox really doesn't want me to try to revert to a previous version, and it makes me nervous too, but I am suspecting that something in the latest Firefox version actually introduced a problem. (Or maybe triggered a Meetup bug of some sort; I still haven't located the problem.) I've been on Meetup.com for years, I've had Firefox for years, they've worked together to upload photos in the past for years.

If you want to get into the details, below, for what it is worth, is my initial question to the Meetup support people (with whom I am still in a conversation).

- - - - - - - -

I can't upload a photo for my event. In fact, I cannot upload a photo for any event at all. I deleted a couple of photos and an album because maybe our group had too many, but that didn't work. I can't even upload a photo that I had previously uploaded to a different event, so I don't think that the problem is with the photo itself.

Here's what happens. 1. Edit the draft of my meetup. 2. Click on "upload photo." The photo is 1827 x 1009 pixels, total size 63 KB. 3. I click on "Upload photo", then in "add photo" I click on "upload photo" again. I browse for the photo and select it. 4. The "crop your photo" screen appears, with the selected photo in it. It's already the size I want, so I click on "Save Photo".(Cropping doesn't help either.) 5. Nothing happens. No error message, nothing. The only think I can click on is "cancel," which takes me out to the previous screen. - - - - - -

Asked by keith54 1 year ago

Answered by bonzcrystall 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox hangs on google search V 100.0

When using built in search (google default) -- browser stops responding. Shows Firefox new tab background when loading the search. Issue resolves on Firefox close and re-… (read more)

When using built in search (google default) -- browser stops responding. Shows Firefox new tab background when loading the search. Issue resolves on Firefox close and re-open. Paste and go, creating new tabs also fail with same 'new tab background' displayed. Issue is intermittent but appears often, at least 4-5 times a day.

Tested same sample search with google chrome in same time period, no issue.

Issue appeared around the V99 update. Fix would be greatly appreciated - exiting and re-opening browser, dropping all tabs to reload is a serious usability issue.

Asked by dan.baldewicz 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Facebook lagging

So for the last little while, Facebook has been making a complete nuisance of itself on firefox. This isn't a browser problem, because the other tabs I have open work pe… (read more)

So for the last little while, Facebook has been making a complete nuisance of itself on firefox. This isn't a browser problem, because the other tabs I have open work perfectly fine, but FB takes forever to load, and any button I press to interact with it, (like the reload button,) also lags, (but, again, works fine on other tabs,). It doesn't even register links as being clickable for a good minute after loading. The page also seems to reset every time I switch from another tab to it, showing a blank page with a loading symbol. I have tried deleting the entire history, and restarting the browser, and deactivating the adblocker, (the only extension active) and nothing seems to help. Does anybody know why it's doing this, (other than because the company follows the 'if it isn't broke, break it' theory, which we all already knew,) and how to fix it?

Asked by Khat 10 months ago

Answered by Khat 10 months ago

  • Solved

Can't open Firefox - error re "platform version '120.0.1'

Hello, Clicking to open Firefox gives me the following error message: Error. Platform version '120.0.1' is not compatible with miniVersion >= 120.0 maxVersion <= … (read more)

Hello,

Clicking to open Firefox gives me the following error message:

Error. Platform version '120.0.1' is not compatible with miniVersion >= 120.0 maxVersion <= 120.0

Can't open firefox! I'm running Windows 11 version 10.0.22631 Build 22631

Thanks! Julie

Asked by Julie 4 months ago

Answered by Terry 4 months ago

  • Solved
  • Archived

"NetworkError when attempting to fetch resource." on many websites

in the last day firefox has all but stopped working on most websites. i can go to them and they start to load, but then they eventually break halfway through and either e… (read more)

in the last day firefox has all but stopped working on most websites. i can go to them and they start to load, but then they eventually break halfway through and either end up loading forever or produce an error. if i look at the console i see "Source map error: Error: NetworkError when attempting to fetch resource." this happens on twitter.com and raidbots.com to name two off the top of my head.

i did a complete refresh and even completely uninstalled and reinstalled the browser - it started working for a bit and then broke again. i have no plugins or extensions enabled currently (i have dashlane but this happens with it enabled or disabled). it's making the browser unusable. ive scanned my computer for malware and cant find anything either. i don't have this problem in any other browsers so not sure what else to try.

Asked by fnnmyr 11 months ago

Answered by cor-el 11 months ago

  • Solved
  • Archived

No Audio from Firfox. Not in Windows volume mixer

After start up Firefox I am not getting any audio. No other app nor browser has this issue. It does not show up in the volume mixer. I've made sure all apps, browser, dri… (read more)

After start up Firefox I am not getting any audio. No other app nor browser has this issue. It does not show up in the volume mixer. I've made sure all apps, browser, drivers, and windows are up to date.

Asked by birdville3000 1 year ago

Answered by birdville3000 1 year ago

  • Solved
  • Archived

YouTube blacks out entire screen while watching video.

Hi, so yesterday, I updated to the latest version of FireFox (version 105.0). Nothing seemed to be out of the ordinary until I decided to watch a few YouTube videos. The … (read more)

Hi, so yesterday, I updated to the latest version of FireFox (version 105.0). Nothing seemed to be out of the ordinary until I decided to watch a few YouTube videos. The best way I can describe this problem is that every time I decide to scroll down to see the description or read a few comments, the entire screen on my laptop goes black regardless if it's on default view or full screen.

Even though that does sound like a crash, the audio still plays, and if I power the computer to sleep mode and log back in, the window of the video automatically scrolls up and everything is back to the way it was (but I did had to restart the laptop once because it also visually broke my mouse pointer). The only way I can get around this problem is to pause whatever video I watch and then scroll down, and no black screen occurs.

I don't know if I'm the only one who has this problem, but I've never had this issue happen in past versions of FireFox. If there is another way to fix this problem, I'll be glad to take anyone's possible suggestions/solutions.

Asked by dashoobi 1 year ago

Answered by techguy150 1 year ago

  • Solved
  • Archived

All tabs are crashing and show the message 'Gah. Your tab just crashed'

I am using firefox v104 on linux mint. This problem happened this evening. Every tab i open shows the same error. I tried the solutions suggested in other similar forum… (read more)

I am using firefox v104 on linux mint. This problem happened this evening. Every tab i open shows the same error.

I tried the solutions suggested in other similar forum posts like >safemode (tabs still crashed) >driver update (my drivers are up to date as far i can tell) >deleting cache and reinstalling firefox (tabs crash). I took a backup of my bookmarks and extensions as suggeated in another forum post. > one youtube video (https://youtu.be/F9VaXwSB_po) suggested toggling media.cubeb.sandbox in the config section. The tabs started loading after that but it wasnt that useful as i wasnt able to get any videos to play in the browser.

Also, i don't really know if the issue is related, but chrome tabs were also not loading or responding ('Page unresponsive' error).

Please help. Thank you :)

Asked by Vaghar 1 year ago

Answered by Vaghar 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Error 400 - Bad Request The request could not be understood by server due to malformed syntax.

For the past 8-10 days, every time I try to log-on to: https://selfservice.telkom.co.za/rococo/public/content/interstitial I click "Login" under the Mobile & Home hea… (read more)

For the past 8-10 days, every time I try to log-on to: https://selfservice.telkom.co.za/rococo/public/content/interstitial I click "Login" under the Mobile & Home heading and I receive the following message returned.

Bad Request The request could not be understood by server due to malformed syntax.

I have used MS EDGE browser and do not get the same problem, it log's-on OK.

As such it seems that it is a Firefox problem.

Asked by Brian E 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Unable to show File Picker

This was going to be a question about Firefox being unable to display the file picker dialog, but I managed to find a solution that worked for me along the way. Since it … (read more)

This was going to be a question about Firefox being unable to display the file picker dialog, but I managed to find a solution that worked for me along the way. Since it was nowhere near the top of Google's results, I thought I'll share my solution in the hopes that this would help someone facing this same issue.

The hardware:

  • Asus UM425IA Zenbook (AMD Ryzen 7 4700U CPU)

Worked in:

  • Ubuntu 20.04 LTS
  • Firefox provided by APT repository
  • Xorg display server

Not working in:

  • Ubuntu 22.04 LTS
  • Firefox 99.0.1 provided by snap
  • Wayland display server
  • File picker worked briefly on fresh install, but something (not sure what) quickly breaks file picker functionality

The symptoms:

  • Firefox stopped being able to open file picker dialogs
  • Right clicking an image and selecting "Save Image As..." does nothing
  • With forms that accept file upload (such as on this post question page "Add images (optional):"), clicking "Browse" does nothing
  • File downloads work correctly when set to "Save files to ..." under Settings, but nothing happens when set to "Always ask you where to save files"
  • No response to "Ctrl + O" open file shortcut

Similar questions and solutions:

Things I tried that did not work:

  • Disabling hardware acceleration
  • Starting with add-ons disabled
  • Troubleshoot mode
  • Clearing startup cache
  • Clearing cookies and site data
  • Clearing history
  • Refreshing Firefox
  • Creating and using a new profile
  • Deleting the `xulstore.json` file from the profile directory
  • Toggling all permissions under Ubuntu Settings > Applications > Firefox to off and then back to on
  • chmod 777 ~/Downloads
  • Disabling native file picker "ui.allow_platform_file_picker = false"

And finally, what fixed it for me was to go into "about:config" and change "widget.use-xdg-desktop-portal.file-picker" from "2" to "0". Credit to this post that clued me in.

I really hope this saves someone else 2 days of hair pulling and I would appreciate advice from someone more knowledgeable than me on:

  • Why this fixed the problem
  • Whether I should be opening a bug report either against Firefox, or Ubuntu
  • Whether I should also be changing "widget.use-xdg-desktop-portal.mime-handler" and "widget.use-xdg-desktop-portal.settings", both are currently set to "2"

Asked by James Fu 1 year ago

Answered by Kiki 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox Memory Leak Microsoft

Hi. When opening the Microsoft Website (answers.microsoft.com) i experience some memory leaks. See photo for details. Someone knows why? … (read more)

Hi. When opening the Microsoft Website (answers.microsoft.com) i experience some memory leaks. See photo for details.

Someone knows why?

Asked by SuperFurias 11 months ago

Answered by SuperFurias 11 months ago

  • Solved
  • Archived

DUO: "Access Not Allowed With Firefox Due To Security Concerns

I've been utilizing the security protocol app DUO for work purposes for the last year with Firefox, no issues. I just recently updated to 105.0.1 and received the follow… (read more)

I've been utilizing the security protocol app DUO for work purposes for the last year with Firefox, no issues. I just recently updated to 105.0.1 and received the following error message when my DUO was prompted:

  • "We're sorry, access is not allowed with Firefox due to security concerns." - with a sad face.

It then shows me a list of compatible browsers and FF being the only one not allowed to use the DUO authentication. I've attempted to clear my browsers cache, fire up FF once more only to arrive at the same messaging. I've uploaded a screenshot of what I ran into.

This has to be some sort of error as I've been utilizing FF and DUO together successfully with no issues over the last year.

Any help is greatly appreciated.

Asked by Eddie 1 year ago

Answered by Eddie 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Issue with most Google sites on Firefox v100 64bit

I can log into GMail via our SSO just fine, however after a few minutes I see the "error connecting for X-minutes" bar. I try to force refresh the site and every time I … (read more)

I can log into GMail via our SSO just fine, however after a few minutes I see the "error connecting for X-minutes" bar. I try to force refresh the site and every time I get the bellow error. This is also happening when I am using Firefox Troubleshooting mode, to see if maybe it's a plugin/extension causing this issue, but it's not.

Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to mail.google.com. SSL peer reports incorrect Message Authentication Code.

Error code: SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT

   The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
   Please contact the website owners to inform them of this problem.

Asked by scriptguru1701 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago