Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Unicode Missing Characters

Expected: Firefox displaying all known Unicode characters. Result: Many characters missing. Failure page as an example: https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_and_poli… (read more)

Expected: Firefox displaying all known Unicode characters.

Result: Many characters missing.

Failure page as an example: https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_and_political_symbols_in_Unicode

Description: I tried going through a Unicode list Unicode list and the extensive set of characters displayed correctly. However, when reaching further into character sets as shown in the failure page page, many are missing which are not new.

  • "Repair encoding. . ." button was not active.
  • An encoding switch extension was not able to resolve the issue.
  • Troubleshooting mode did not show changes.
  • Switched fronts available such as Noto Sans and Roboto Sans without success. Possibly a font failure?

Asked by mistry01 2 days ago

Answered by cor-el 2 days ago

  • Solved

glxtest: failed to read data from glxtest

Beginning with 111 when I start I get 'glxtest: failed to read data from glxtest, we may fall back to software rendering.' It works. I don't know that anything bad is h… (read more)

Beginning with 111 when I start I get 'glxtest: failed to read data from glxtest, we may fall back to software rendering.' It works. I don't know that anything bad is happening.

Asked by RandomTroll 3 days ago

Answered by TyDraniu 2 days ago

  • Solved

Video error in multiple pages on Linux KDE neon

Hi, I can't play some videos in YouTube and other platforms like Crunchyrroll, Twitter or Vimeo, I've already cleaned the cache and deactivated all the plugins and there … (read more)

Hi, I can't play some videos in YouTube and other platforms like Crunchyrroll, Twitter or Vimeo, I've already cleaned the cache and deactivated all the plugins and there is no difference.

Asked by cebeoc 3 days ago

Answered by cebeoc 3 days ago

  • Solved

Flashing video on https://abcnews.go.com/

Hi, I have noticed that when using the latest release of Mozilla Firefox on Windows 10 and Ubuntu 22.04 LTS, when I go to ABCnews.go.com and click into a story, there is… (read more)

Hi, I have noticed that when using the latest release of Mozilla Firefox on Windows 10 and Ubuntu 22.04 LTS, when I go to ABCnews.go.com and click into a story, there is an autostarting video. But instead of either waiting until I click on it or autostarting normally, it flashes wildly. I have disabled all extensions and the problem persists. Has anyone else encountered this? And more importantly, does anyone have a fix for this issue?

Bob Reed

Asked by neutronJK 1 week ago

Answered by jonzn4SUSE 3 days ago

  • Solved

Firefox starts in private browsing mode

Hi, from many time (some months ago) I have this problem: sometimes (well, actually very often, but not always) when I start firefox it runs in “Private browsing” mode. … (read more)

Hi, from many time (some months ago) I have this problem: sometimes (well, actually very often, but not always) when I start firefox it runs in “Private browsing” mode.

The problem happens both if I click on the icon in the gnome dock, and if I run firefox from the terminal. In both situations, the problem happens sometimes, and some times not.

When I launch it from the terminal, the output is the same, either if I see the bug or not.

The problem has already been reported on the Fedora support site, too.

What can I do to sort it out? Thank you very much

Running Firefox 108.0.1 on Fedora 36

Asked by angus73 2 months ago

Answered by cor-el 2 months ago

  • Solved

in-browser display

After the version 110 update, Firefox has issues displaying text in certain pages like Google Calc, PDF forms, online publication readers. The text seems to break up and … (read more)

After the version 110 update, Firefox has issues displaying text in certain pages like Google Calc, PDF forms, online publication readers. The text seems to break up and fade out. Navigating up and down the page often restores the missing text, but not all of it. Suck pages render without issue in Google Chrome. I am using Firefox in a Linux container within ChromeOS (stable channel), but this issue only started after the latest Firefox update.

It appears that the Firefox v. 111 update has solved this issue.

Asked by tischer.rw 3 weeks ago

Answered by tischer.rw 3 weeks ago

  • Solved

How to create timer around remote settings

The issue I am facing, and for which I direct my question to all you intelligent beings, is that my network is being hammered by connections to firefox-settings-attachmen… (read more)

The issue I am facing, and for which I direct my question to all you intelligent beings, is that my network is being hammered by connections to firefox-settings-attachments.cdn.mozilla.net.

When looking at the squid logs, I see the following: access.log:1678216931.488 170104 1.2.3.155 TCP_TUNNEL/200 11400353 CONNECT firefox-settings-attachments.cdn.mozilla.net:443 - CARP/1.2.2.11 -

If I understand correctly, this connection is to download new files that pertain to security, cert revocation lists, blocklists, plus a bunch of non-security related stuff.

The question is, how do I make this file downloaded as small as possible while still keeping the security bits... (saw this page, and followed what I thought pertinent https://support.mozilla.org/en-US/kb/how-stop-firefox-making-automatic-connections) The second question is... can we do a scheduled window to perform these downloads?

If you are asking why I am having network issues over 11 Mb, the answer is that all my clients go through a corporate proxy... We have many thousand devices and last time we choked the network with 80GB downloaded on a timeframe of 15 min.

Thanks much!

Asked by Freddog 1 week ago

Answered by Freddog 1 week ago

  • Solved

Private mode colors with CSS

Hello, I've changed the background color on the private tabs/windows with this CSS: @-moz-document url(about:privatebrowsing){ html.private{ background-color: #2B2A… (read more)

Hello,

I've changed the background color on the private tabs/windows with this CSS:

@-moz-document url(about:privatebrowsing){
 html.private{
  background-color: #2B2A33 !important;
  --in-content-page-color: gray !important;
}

I would like to make the "background-color" to be the same as the window background without hardcoding it, so it always match the theme, ie:

 background-color: <window.background> !important;

I would like to do the same with the background color of the search box in the private mode window, but I can't find the id.

Regards.

Asked by jlwally 1 week ago

Answered by jlwally 1 week ago

  • Locked

remove vertical lines in replies

Hi: I'm trying to find some way of removing the vertical lines in replies. A previous asking of this same question lead me to attempt to install the 'replywithheader' ad… (read more)

Hi: I'm trying to find some way of removing the vertical lines in replies. A previous asking of this same question lead me to attempt to install the 'replywithheader' add-on but it hangs with the "Add ReplyWithHeader? This extension will have permission to: .... Cancel Add" popup box ... It doesn't matter if I click either Cancel or Add, the box just hangs there. Or is there some other way of removing the vertical lines? One might have thought this would be an easily accessible option in the setup.

Thing is that I'm working on a rather long report with other people and we email changes back and forth but each time another vertical line is added. How to nuke ALL the vertical lines? How to stop them from being added in the first place?

Asked by rayandrews 1 week ago

Last reply by James 1 week ago

  • Solved

diacritics in tab labels

Firefox 110.0 64 bit on Linux Fedora 37. Happens with my default setup and also when running with extensions disabled. Default font. English Language. If I got to thi… (read more)

Firefox 110.0 64 bit on Linux Fedora 37. Happens with my default setup and also when running with extensions disabled. Default font. English Language.

If I got to this website https://www.endesaclientes.pt/uPortal2/MyEndesa/index.html#/login, right now, it is in maintenance mode. It's tab label shows up as "Em manutenção..." when it should display "Em manutenção". In case this text field munges my text, see image of the tab, and the letters between "uten" and the final "o" are supposed to be a c with a cedilla and an a with a tilde.

Do I need to change my configuration to add the proper font in tabs?

Asked by mozillado 1 week ago

Answered by cor-el 1 week ago

  • Solved

Dotted frame on history/bookmarks view

Hello, I've just upgraded and almost done with the userchrome customizations but I need help with some little things. Is there a way to remove the dotted frame in the h… (read more)

Hello,

I've just upgraded and almost done with the userchrome customizations but I need help with some little things.

Is there a way to remove the dotted frame in the history/bookmarks tree as seen in the attached picture.

Thanks.

Asked by jlwally 2 weeks ago

Answered by jlwally 2 weeks ago

  • Solved

Only on FX: id="adv" 'hides' the element

This appears to be confined to FX. (FX 110.0.1 (64-bit) on Linux) Elements like input or output are hidden if id the ID is set as "adv". What is going on - is this a gotc… (read more)

This appears to be confined to FX. (FX 110.0.1 (64-bit) on Linux) Elements like input or output are hidden if id the ID is set as "adv". What is going on - is this a gotcha? Easy workaround of course but that's not the point.

<meta name="description" content="test"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"> <meta charset="UTF-8"> <title>test adv</title>

xxxx<input id="adv">yyyy
xxxx<input id="anyOtherID">yyyy

Asked by Hillbilly 2 weeks ago

Answered by TyDraniu 2 weeks ago

  • Solved

No audio / video in Firefox 110 Ubuntu - Chrome 110 works fine

These websites won't play audio or video in Firefox 110.0.1, they work in Chrome 110.0.5481.177 https://www.vrt.be/vrtnu/livestream/audio/stubru/ When I click the Play b… (read more)

These websites won't play audio or video in Firefox 110.0.1, they work in Chrome 110.0.5481.177

https://www.vrt.be/vrtnu/livestream/audio/stubru/ When I click the Play button I get an error "Oops, something went wrong, error code 200" which seems to be a general error code. In Chrome the music starts playing instantly.

https://f1tv.formula1.com/ I have a subscription but video won't play. I can press the Play button, sometimes I see a preloader but the screen stays black, no audio or video. In Chrome the content just starts playing, be it live or recorded content.

Steps I took to get audio/video working inb Firefox, but to no avail:

run above websites in private tabs download Firefox again and run it from its folder in Downloads start Firefox in Troubelshoot mode start Firefox in Troubleshoot mode and Refresh Firefox disabled / enabled Plugin Widevine Content Decryption Module provided by Google Inc disabled / enabled Play DRM-controlled content in Settings disabled / enabled Enhanced Tracking protection disablde / enabled allow media autoplay

In other discussions it was opted to remove the PulseAudio config by running the below command and rebooting rm ~/.config/pulse/*

Any help to get this working again would be greatly appreciated!

Asked by NeoRey 3 weeks ago

Answered by jonzn4SUSE 2 weeks ago

  • Solved

when I exit firefox with two windows open sometimes only one window appears on relaunch

I often use two firefox windows each with several tabs opened Problem is when I quit in this state sometimes only one of those multiple windows gets opened on the next l… (read more)

I often use two firefox windows each with several tabs opened

Problem is when I quit in this state sometimes only one of those multiple windows gets opened on the next launch

To quit I do a `ctrl + q` or right click `Quit` from launcher bar

Is there a setting to tell firefox to always relaunch with the same set of windows ?

I use sync and this happens when using the same computer for the exit then relaunch of firefox

firefox release 112.0a1 (2023-03-05) (64-bit)

Ubuntu 22.04

Asked by EventHorizon 2 weeks ago

Answered by jonzn4SUSE 2 weeks ago

  • Solved

I can't save files in Firefox

Firefox worked perfectly, but since a few days I can't download anything. I'm using Mozilla Firefox snap for Ubuntu 22.04, version 110.0.1 (64 bits) canonical-002 - 1.0 W… (read more)

Firefox worked perfectly, but since a few days I can't download anything. I'm using Mozilla Firefox snap for Ubuntu 22.04, version 110.0.1 (64 bits) canonical-002 - 1.0 With Chrome everything works perfectly so I assume it's a problem from Firefox.

When I open a PDF, a MP3 or any file, the "save" option doesn't display anything. Usually it opened a dialog where I could choose the folder where I wanted to download the file, but now I have nothing.

I have only 4 extensions: - adblocker ultimate - duckduckgo privacy essentials - vuejs dev tools - zotero connector

I always had them and I never encountered any problem.

Asked by DJ Caësar 9114 2 weeks ago

Answered by DJ Caësar 9114 2 weeks ago

  • Solved

Disable Ctrl + Shift + C shortcut

I really often need to copy/paste from a terminal opened in my browser. Because the shortcut for copying in a terminal is always Ctrl+Shift+C, it's a mess to have instea… (read more)

I really often need to copy/paste from a terminal opened in my browser. Because the shortcut for copying in a terminal is always Ctrl+Shift+C, it's a mess to have instead Firefox opening Inspector from devtools.

How can I disable this shortcut ?

I've tried to update some about:config settings but it doesn't seem to be helpful and old working correctives add-ons are not supported anymore.

Asked by alexandre.huet7 3 weeks ago

Answered by cor-el 3 weeks ago

  • Solved

2FA login on web sites does not work with Firefox (Linux)

2FA login on sites works with Chromium but NOT WITH Firefox (Linux) Present setup: Does NOT work firefox 102.7.0esr on debian 11.6 bullseye 5.10.162-1 (x86-64) firefox … (read more)

2FA login on sites works with Chromium but NOT WITH Firefox (Linux)

Present setup:

Does NOT work firefox 102.7.0esr on debian 11.6 bullseye 5.10.162-1 (x86-64) firefox 110.0 on Ubuntu MATE 22.04 LTS 5.15.0-58 (x86-64)

Works chromium 109.0.5414.119 on debian 11.6 bullseye 5.10.162-1 (x86-64)

I am able to register and authenticate with security devices Yubikey NEO (without FIDO2) and Yubikey 5 NFC (FIDO2 compliant) on several sites (eg. pypi, google..) using Chrome or Chromium but now not with Firefox at all. It has not worked for at least the last few updates. Changing settings in about:config or plugging/unplugging keys, stopping every Firefox plugin etc. don't help. Neither does a fresh Firefox install without any super-security-settings.

Testing sites like Yubico's own or Okta's works fine using Chromium but not Firefox.

From what I can see this is not especially related to FIDO2 (Webauthn). pypi seems to use U2F which should work just fine with Firefox since way back.

I haven't tested Firefox for Windows but Chrome browser for Windows 10 works fine (which I tested first when Firefox didn't cut the mustard), I therefore expect it to work also on Chrome browser for Linux. Just to check if this was related to a debian bullseye package, I tested it on Ubuntu MATE too, which didn't do the trick. Haven't done any more testing than that on MATE.

This seems like a strictly firefox problem. -What to do?

Yours, Kaare

Asked by kaare 1 month ago

Answered by kaare 1 month ago

  • Solved

Unable to upload or download files

Hello all, For some reason, I can no longer upload or download files, with the pop-up window failing to appear entirely. I can upload folders through, for example, Dropb… (read more)

Hello all,

For some reason, I can no longer upload or download files, with the pop-up window failing to appear entirely. I can upload folders through, for example, Dropbox or Google Drive, but individual files don't work.

I've reset my browser, uninstalled and reinstalled it, opened it in troubleshooting mode, disabled enhanced tracking protection, but nothing seemed to work. I've tested another browser, and I was able to upload and download files just fine.

Is there anything I can do to fix this? I'm on Ubuntu 22.04 using Firefox 107.0.1.

Asked by Erika Campbell 3 months ago

Answered by jonzn4SUSE 3 months ago