Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Firefox opening all web pages with Weird characters

Couple of days ago I opened the Firefox but I saw it keeps opening all web pages with weird characters, I uninstalled it completely, refresh it on safe mode with no add-o… (read more)

Couple of days ago I opened the Firefox but I saw it keeps opening all web pages with weird characters, I uninstalled it completely, refresh it on safe mode with no add-ons, I see there is no problem with any other browsers suck as chrome or waterfox and others, this problem is only on Firefox...I removed all cookies and everything but still problem going, I use laptop windows 10 with last updates on it...I tried everything available on web sites but no work...I didn't do any changes in about:config...please help me out with this issue, thanks

Asked by dave1music 1 year ago

Answered by dave1music 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Numbers displaying sideways

So recently, when I open web pages, any numbers will display sideways. I reinstalled firefox, but this did not resolve. They appear correctly in other browsers (i.e., c… (read more)

So recently, when I open web pages, any numbers will display sideways. I reinstalled firefox, but this did not resolve. They appear correctly in other browsers (i.e., chrome). Does anyone know what I can do to resolve this? Thanks!

Asked by rdaufan 6 months ago

Answered by rdaufan 6 months ago

  • Solved
  • Archived

Font rendering on a specific website

Hello, I have a trouble with font rendering on one specific website - https://www.checkpoint.com. Text on this site looks quite ugly (see font01.png). But if I open "Web … (read more)

Hello,

I have a trouble with font rendering on one specific website - https://www.checkpoint.com.

Text on this site looks quite ugly (see font01.png).

But if I open "Web Developer" -> "Inspector" -> "Fonts" -> "All fonts on page", then I can see the text renderred correctly in the preview field (see font02.png).

So text uses "DIN WXX Regular" font, but I do not understand, why Firefox cannot render it on the web page in the same manner as in the Developer tools?

Any clue how to fix it?

Browser: Firefox 68.2.0esr (64-bit) OS: Debian Bullseye

Thanks Zbynek

Asked by Zbynek Michl 2 years ago

Answered by Zbynek Michl 1 year ago

Strange look

Hi, To start with I love your browser been using and recommending it for many years. I am a service provider and have a customer that started getting this in her Firefox … (read more)

Hi, To start with I love your browser been using and recommending it for many years. I am a service provider and have a customer that started getting this in her Firefox browser. Started a few weeks ago. Hard to describe the attachment will show more. There is a image box link. No image shows in any of them but clicked on it does go to the url. The url address is right after it. They are partially imposed over part of the description of the web site. Now my Firefox browser on my machine does not look like this. Is this a setting I need to disable to return it to normal and remove this little image box at the beginning? Or is there a problem with the browser? Thank you for your time and help. SEBassman

Asked by SERocks 4 months ago

Last reply by FredMcD 4 months ago

  • Archived

Some text is covered with black diamonds and question marks

On FoxNews.com, some articles include a section at the bottom for user comments. First-level comments frequently receive additional second- and third-level comments. Fir… (read more)

On FoxNews.com, some articles include a section at the bottom for user comments. First-level comments frequently receive additional second- and third-level comments.

First-level comments are working fine, but lower-level comments are partially obliterated with a string of black diamonds with question marks �?U��N�@?�.

This is not an issue when I use Safari, but it is on Firefox.

Asked by Prentice3 1 year ago

Last reply by Prentice3 1 year ago

  • Archived

Firefox (and other Browsers) will always crash on specific websites and pages, such as Youtube History.

Just started Crashing one day after startup. Ive tried a full fresh install of Firefox and still keeps happening. Ive updated my graphics driver for my graphics card and … (read more)

Just started Crashing one day after startup. Ive tried a full fresh install of Firefox and still keeps happening. Ive updated my graphics driver for my graphics card and updated firefox to last updated.

bp-e743b9a2-b08c-410e-bcc8-811970210610 6/10/2021, 3:00 PM View bp-4248c041-8701-4141-a53b-9f3bf0210610 6/10/2021, 3:00 PM View bp-30875c3e-4f56-4434-aa37-a55380210610 6/10/2021, 3:00 PM View bp-6253aac0-3823-4c95-b7fa-79fb80210602 6/2/2021, 2:04 PM View

Asked by Dragonhatch1 7 months ago

Last reply by FredMcD 7 months ago

Font rendering broken for some fonts - 78.12.0esr/MacOS 110.11

Noticed a weird problem - some sites don't render their fonts, just empty space in place of text. Tried to debug it: 1. Safe mode and disabling hardware acceleration does… (read more)

Noticed a weird problem - some sites don't render their fonts, just empty space in place of text.

Tried to debug it: 1. Safe mode and disabling hardware acceleration doesn't fix it 2. Sandbox values don't change anything 3. Tried other Mac with the same Firefox version and macOS version - same issue 4. Experimented with CSS in dev tools - issue is related to the specific font (InterVariable in this case, also saw it with OpenSans before).

As you can see on screenshots - we have InterVariable font for this specific block. If I change CSS and remove this font, replacing it with some other one like Roboto - font starts rendering fine. Interestingly enough - font preview in the dev tools works completely fine - font renders, it just is not rendering in the page itself.

As it is a Variable font and me having older MacOS 10.11 - I was suspecting that it is a bug with Variable font support, but why does it render in dev tools and why doesn't it fall back to the other supported font, if this one is not rendered?

Disallowing pages 'to use their fonts' obviously fixes it - as it activates fallback to fixed fonts, but it is not a proper fix, as it obviously messes up designs for sites and their custom fonts.

This side renders completely fine in Chrome, so it must be a Firefox issue. Upgrading macOS is not an option, so I would be fine with a fixed ESR version that works correctly.

Attaching screenshots showing debug info.

Asked by nkth 5 months ago

Last reply by nkth 5 months ago

Why are some fonts all messed up?

https://drive.google.com/file/d/1j-RWTilIiqeKjU4PpLClYdpUkvEpzmy3/view?usp=sharing I didn't change any text settings of purpose, and I'm seeing this across a few differen… (read more)

https://drive.google.com/file/d/1j-RWTilIiqeKjU4PpLClYdpUkvEpzmy3/view?usp=sharing

I didn't change any text settings of purpose, and I'm seeing this across a few different sites. What should I do?

Thank you!

Asked by pfbourassa 1 month ago

Last reply by pfbourassa 1 month ago

  • Solved
  • Archived

Hexadecimal characters in Firefox, NOT in Chrome

When I open Wunderground in FF I get hexadecimal character maps for many buttons. https://www.dropbox.com/s/ci3v1ag7ppynkbw/Screen%20Shot%202020-11-22%20at%209.35.59%20P… (read more)

When I open Wunderground in FF I get hexadecimal character maps for many buttons. https://www.dropbox.com/s/ci3v1ag7ppynkbw/Screen%20Shot%202020-11-22%20at%209.35.59%20PM.jpg?dl=0

In Chrome, they're fine: https://www.dropbox.com/s/zj855hxep7mx7rs/Screen%20Shot%202020-11-22%20at%209.30.49%20PM.jpg?dl=0

HUH?? With the Wunderground page open, the "text encoding" under the View menu is grayed out so I can't change the encoding. Suggestions?? THANKS!!!

Asked by RobertL39 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Archived

Displays Strange Characters

It displays strange characters on pages including Yahoo mail. The attached screen shot shows a bank email, but it happens with other non-secure stuff too like general web… (read more)

It displays strange characters on pages including Yahoo mail. The attached screen shot shows a bank email, but it happens with other non-secure stuff too like general web pages. This has been happening with version 81.0 and the previous version. If I open the same page in Chrome, it will display the characters normally. I did see the strange characters appear in Chrome one time, but it happens in FF quite frequently.

Asked by Geeky1 1 year ago

Last reply by cor-el 1 year ago

  • Archived

Firefox is unable to display Ä Ö Ü

Hello there. I have a 'funny' problem since last night. Fierfox in default mode is unable to display Ä Ö Ü on certain websites. It's a fresh installation without any Add… (read more)

Hello there. I have a 'funny' problem since last night. Fierfox in default mode is unable to display Ä Ö Ü on certain websites. It's a fresh installation without any Add-Ons. When entering troubleshooting mode it can display it. So the thing is: something is altering the displaymode of websites betwine modes.

where do I find the variables that do this in the config - or worse in the registry?

Asked by Yijare 7 months ago

Last reply by Yijare 5 months ago

Fonts on certain sites are odd

Certain websites font's have gone weird in Firefox, it's not reproducable on other computers just my own. I have looked through this community and run through: Set gfx… (read more)

Certain websites font's have gone weird in Firefox, it's not reproducable on other computers just my own.

I have looked through this community and run through:

   Set gfx.canvas.azure.backends & gfx.content.azure.backends to direct2d1.1,skia,cairo
   Set gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode to 0
   Set gfx.downloadable_fonts.otl_validation to true
   Disabled hardware acceleration

Firefox Version is: 90.0.2 64-bit Windows 10 21H1 All drivers are up to date

Attached are screenshots from Chrome (what the website is meant to look like) & Firefox - I prefer Firefox over Chrome so I would rather not move.

Asked by kris0089 5 months ago

Last reply by cor-el 5 months ago

  • Solved

Master password problem.

Can anyone help me with a master password issue? The box appears at the appropriate time but I am unable to enter any text into the box. I point and click in the text spa… (read more)

Can anyone help me with a master password issue?

The box appears at the appropriate time but I am unable to enter any text into the box. I point and click in the text space but the cursor does not appear and nothing happens when I start typing.

The sign in button is grey although I can click on it and the box briefly disappears then reappears asking for the password again. The cancel button works and closes the box.

I do not have the same problem on my Android mobile and I can access my passwords on my phone but not on my Windows laptop.

Thanks in advance, Grant.

Asked by Mr G 3 months ago

Answered by Mr G 3 months ago

Appearance of Gmail in Firefox

HI After using Chrom for num of years I have now reverted (upgarded!?) for Firefox. However what's casuing me to regret my decision is the layout og Gmail in the browswer… (read more)

HI After using Chrom for num of years I have now reverted (upgarded!?) for Firefox. However what's casuing me to regret my decision is the layout og Gmail in the browswer. Most of the labels and text are surround by a white Highlight or box which looks ugly. I have exhauste dverything I know to get the text to look like Gmail in Chrome with no success. See attached screen shot of comparison. Could you please give some idea so That I can stay with Firefox Kind regards Chris

Asked by xxchrishillxx 3 weeks ago

Last reply by xxchrishillxx 6 days ago

  • Solved
  • Archived

WWebpage tab shows only symbols

When I visit https://online.kasikornbankgroup.com/K-Online/indexHome.jsp, and click the K-Cyber Banking tab, all I see is what is shown in attachment 1 - symbols and the … (read more)

When I visit https://online.kasikornbankgroup.com/K-Online/indexHome.jsp, and click the K-Cyber Banking tab, all I see is what is shown in attachment 1 - symbols and the View | Text encoding is greyed out. I am unable to see my accounts. This issue started with Firefox 83.0 and people on some other forums have reported the same issue.

The tab should look more like attachment 2.

Does anyone know what is causing this, whether it is a browser problem or bank problem, and if there is a fix for it?

Asked by howiem 1 year ago

Answered by howiem 1 year ago

  • Archived

Some websites display Text out of alignment?

For the last few versions of FF (currently on 88.0.1 (64-bit) OSX Big Sur) certain websites display text incorrectly where the text is bold and each character is offset w… (read more)

For the last few versions of FF (currently on 88.0.1 (64-bit) OSX Big Sur) certain websites display text incorrectly where the text is bold and each character is offset with the next one (see attached Images).

It only seems to happen to certain websites and happens both within my web based email and on standard websites - but only some of them.

I've attached a photo of the issue in my webmail - I'm viewing an email sent to me using mailchimp, but even this is inconsistent as other emails using mailchimp are fine. And as I said before it happens on websites too (examples attached).

I have this issue on my 2020 iMac and my 2020 M1 MacBook Air but not on my 2019 iMac. All 3 are running latest version of FF and all synced to my FF account and have all the same settings. Attached photo of plugins/extensions installed too.

Please help me fix this it's so frustrating!

Thanks

Asked by edstudios 8 months ago

Last reply by edstudios 8 months ago

  • Archived

Issue with this symbol "⠀"

Hello, dear Mozilla Team, I have an issue with this symbol "⠀". It was invisible and usable before an update, but now I can see it and it is very sad and inconvinient. Ho… (read more)

Hello, dear Mozilla Team,

I have an issue with this symbol "⠀". It was invisible and usable before an update, but now I can see it and it is very sad and inconvinient. How can I fix this problem?

In the attached pictures you can see examples (1 - safari view (how it should be), 2 - firefox view)

Asked by Masha 7 months ago

Last reply by Masha 7 months ago

  • Archived

Fonts are weird.

Some of the letters are weird. the lowercase c looks like a lowercase o and the lowercase. The lowercase j looks like a capital J and the lowercase i looks like a capital… (read more)

Some of the letters are weird. the lowercase c looks like a lowercase o and the lowercase. The lowercase j looks like a capital J and the lowercase i looks like a capital I c = o i = I j = J

Asked by AmTurtle 1 year ago

Last reply by crankygoat 1 year ago

  • Solved
  • Archived

After upgrade to 73.0 some fonts are not rendering or cascading to next font-family definition like other browsers.

On my cPanel login page, the body font-family definition is being overridden by an inline style body { font-family: "Gotham SSm A", "Gotham SSm B", "Gotham", Arial; }. … (read more)

On my cPanel login page, the body font-family definition is being overridden by an inline style

body { font-family: "Gotham SSm A", "Gotham SSm B", "Gotham", Arial; }.

"Gotham SSm A", "Gotham SSm B", and "Gotham" are not defined elsewhere inline or any linked style sheet. Every other browser on my Macbook (OSX Catalina) displays the page with the body font as Arial, skipping over the Gotham variants. Firefox seems to be trying to find them or is displaying boxed ? marks in place of missing glyphs. It is a nuisance really, I can just not use Firefox or defeat the inline override for login page because it does not occur on cPanel once logged in. But the glitch is there and I would like to know where it is coming from if possible. Gotham font is present and active on my Macbook as well, but not Gotham SSm A and B (ScreenSmart)...

Asked by Keith Bloom 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago