Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Firefox built-in PDF viewer's display bug on Japanese and Chinese

My firefox version is 78.9-esr As attachment, Japanese and Chinese character will be messed up. I have tried to install different fonts like fonts-arphic-ukai and fonts-a… (read more)

My firefox version is 78.9-esr As attachment, Japanese and Chinese character will be messed up. I have tried to install different fonts like fonts-arphic-ukai and fonts-arphic-uming, but it still displays improperly. By the way, it can displays Japanese and Chinese in html correctly.

Asked by wyt94yx 6 days ago

Answered by cor-el 3 days ago

Firefox becomes intollerably slow

In recent times, after I've been browsing for about 20 or 30 minutes, Firefox becomes very very slow to respond. Simultaneously it coincides with a similar slowdown over … (read more)

In recent times, after I've been browsing for about 20 or 30 minutes, Firefox becomes very very slow to respond. Simultaneously it coincides with a similar slowdown over the entire computer - in finder and with other open programs. If I close Firefox (which takes several minutes to complete) the slowness of finder and the open programs disappears. The slowness never happens unless Firefox is open. I've tried Chrome and haven't had the same issue.

What might be causing this delayed slowness and how do I solve it?

Asked by hamac 6 days ago

Last reply by karanmittal20 5 days ago

Clicking sound even on muted speaker

I started to hear some annoying sound in Firefox on Mac. My system sound is muted, but I still hear it. Sounds almost electric, clicks every 1-2 seconds independently of … (read more)

I started to hear some annoying sound in Firefox on Mac. My system sound is muted, but I still hear it. Sounds almost electric, clicks every 1-2 seconds independently of any activity or tabs opened I tried troubleshooting mode and it doesn't help, but as soon as I close firefox the sound stops.

Asked by andrey.korlyuk 6 days ago

Last reply by FredMcD 6 days ago

Firefox window controls disabled

The window controls for Firefox become disabled after a few minutes of using the latest version of firefox (88.0 64bit). Browsing continues to work, but you can't open/cl… (read more)

The window controls for Firefox become disabled after a few minutes of using the latest version of firefox (88.0 64bit). Browsing continues to work, but you can't open/close the main window, nor move it etc. Similarly, you can't dismiss pop-up windows.

Asked by markiebec 6 days ago

FF PDF viewer stymied by multiple blanks

Using this PDF as an example, open it in FF and search for regional development (one space). It finds no hits when I do this. If I search for regional development (two … (read more)

Using this PDF as an example, open it in FF and search for regional development (one space). It finds no hits when I do this.

If I search for regional development (two spaces), it finds one hit.

If I search for regional development (three spaces), it finds one hit.

If I open the PDF in Chrome or in Adobe Reader and search for regional development (one space), it finds two hits, treating the intervening spaces as one space.

I think FF should work like Adobe Reader and Chrome in this regard.

Asked by van.knowles 6 days ago

  • Solved

Google Workspace Hangouts/Chat Images Link

For anyone who uses Google Hangouts/Chat, they know that you can send screenshots to people and pictures you've taken. This used to work great, and as expected on Firefox… (read more)

For anyone who uses Google Hangouts/Chat, they know that you can send screenshots to people and pictures you've taken. This used to work great, and as expected on Firefox, when you click on the image, it opens a new tab that shows the images full size (because in the chat box it's usually too small to be legible). Now, in a recent update (either 87 or 88), this functionality was broken. Now you can't click the image, it's as though there's no "link" to open the new tab. This works just fine in Microsoft Edge, so I know it's not a Google issue, but rather a Firefox browser issue.

Anyone know how to have this resolved, or to report the bug?

Asked by jl266 6 days ago

Answered by jl266 6 days ago

Mint 19.3+Firefox 88 crashes in Yahoo

System locks-up when I go to Yahoo start page and try to scroll, though I'm able to get to email. This is the only site that crashes. Have to do a hard shutdown since HD … (read more)

System locks-up when I go to Yahoo start page and try to scroll, though I'm able to get to email. This is the only site that crashes. Have to do a hard shutdown since HD and cursor are frozen. This has been going on since last FF update, maybe even the one before. Plug-ins are uBlock Origin and Video DownloadHelper. Anyone else experience this?

Asked by ron.press 6 days ago

Last reply by jonzn4SUSE 3 days ago

Playing 4K Video on YouTube is choppy

Hello, When I try to play a 4K Video on YouTube on Firefox 88.0, it's choppy while the same video on YouTube on Microsoft Edge is smooth. From my understanding is doesn'… (read more)

Hello,

When I try to play a 4K Video on YouTube on Firefox 88.0, it's choppy while the same video on YouTube on Microsoft Edge is smooth. From my understanding is doesn't seem to be related to my internet connection (Optic Fiber Orange / 300 Mbps) otherwise it wouldn't be smooth on Microsoft Edge nor to my hardware.

A strange behavior of Firefox is that when I enter the address of the 4K Video, YouTube on Firefox doesn't automaticaly detect the 4K quality. Its auto-detection don't go above HD (1080p or 1440p) I have to manually change the quality and when I choose 4K it's choppy. The red playing bar is always closed to the grey "download" bar. If after selecting manually 4K quality, I select Auto quality again, YouTube on Firefox downgrade the video quality to 1440p. For the same video on YouTube on Microsoft Edge, when I enter the address of the video, auto-detection automatically goes to 4K and everything is ok. (The grey download bar is always far away the red playing bar)

I don't think my hardware is faulty in term of power.

CPU : Ryzen 5900 GPU : RTX 3080 Screen : Dual Screen with 4K Monitor (XV273K and XB271HK) Windows Version : 19042.928 (20H2) Firefox : 88.0 Graphic Drivers : Geforce Game Ready Driver 466.11

Could you help me to fix this, please?

Thanks,

Asked by ansea.fingolfin 6 days ago

Mozilla crashes a lot in my computer

Hello please there's some about:crashes : The list is very long... There's some just crased today, thanks for your help. bp-ea1733c3-7f4b-45e6-8ca4-da7910210429 bp-6482e6… (read more)

Hello please there's some about:crashes : The list is very long... There's some just crased today, thanks for your help.

bp-ea1733c3-7f4b-45e6-8ca4-da7910210429 bp-6482e62d-feb3-46e5-8a8a-4b2420210429 bp-b0605132-5cb2-4335-9e56-281e40210429 bp-e7193168-86e4-4425-8459-0c99a0210429 bp-296aebd0-64ef-4ab0-9624-4f9df0210429 bp-5c19e1d5-8edd-4e80-95ea-546410210429 bp-897a7c0a-2ca6-44f4-aa4d-1f45d0210429 bp-f8402f47-c747-4d63-b783-97d7d0210429 bp-43d5377c-9376-4e3e-85b2-98ce40210429 bp-e8db679b-f941-48a7-9353-ca0140210429 bp-ebcfdbd5-a592-4732-84b3-0af930210429

Asked by alfamaga 6 days ago

Last reply by cor-el 5 days ago

After some time of usage, Mozilla Firefox doesn't send HTTP requests when the user asks for a web page to be loaded.

Hi. Problem description: - After some time a tab is opened I can hit any link on current web page but Firefox don't load it. - It shows the loading progress but newer sho… (read more)

Hi. Problem description: - After some time a tab is opened I can hit any link on current web page but Firefox don't load it. - It shows the loading progress but newer show the requested page. - Going to safe mode (disabling all plugins and extensions) doesn't solve the issue. - Reinstalling Firefox doesn't solve the issue. - Restart Firefox solves the problem but after 10 - 20 minutes the issue comes back. When I leave some opened page in some tab it stops responding on hitting any link on it. - The most strange thing when I disconnect the network adapter the page immediately appeared on the screen, but mostly as simple text, without any pictures and styling. -After connection back to network everything works for some time (10 - 20 minutes).


I have verified that Firefox doesn't send a HTTP request in the moment of hitting some link on web page. The request is sent after 10 seconds, sometimes after several minutes after, nevertheless the requested page doesn't appeared at all. I used Process Monitor from sysinternals.com to see Firefox communication.

First screenshot I made after hitting link "deleting your user account". After approximately 7 seconds Firefox starts communication with github.com. The requested page didn't appeared during 2 minutes. https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2021-04-29-12-06-06-96a3be.png

Next two screenshots was made after I disconnected a network adapter. https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2021-04-29-12-14-07-a2ef40.png https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2021-04-29-12-15-15-e45ee7.png

Asked by igor19 6 days ago

Last reply by ·´¯`·...¸>-)))º> ~dbben 2 days ago

Firefox crashes and restart issues

Two problems: 1. Every time I close my FF browser, I get a crash report dialogue. Is there a fix for this? 2. When I attempt to restart FF, I'm prompted to close FF or c… (read more)

Two problems:

1. Every time I close my FF browser, I get a crash report dialogue. Is there a fix for this?

2. When I attempt to restart FF, I'm prompted to close FF or cancel. Why?

Asked by rjahnkow 5 days ago

Firefox constantly unloading tabs

For about..hmm... I'm not sure how long. At least a couple months, Firefox has been acting very strange. Before christmas I did a reset on firefox to clear up some issues… (read more)

For about..hmm... I'm not sure how long. At least a couple months, Firefox has been acting very strange. Before christmas I did a reset on firefox to clear up some issues. I don't run very many add-ons. I use moderator toolbox for reddit, ublock origin, and a "view image" add-on to add the "view image" option back into google images.

That's it.

I've had all of those for much longer than this problem has existed.

I checked browser.tabs.unloadOnLowMemory and it's set to false.

I have 32 gb of ram and my ram is nowhere near being fully used.

What I'm seeing is that if I have 4 or 5 tabs open, going back to a reddit or youtube tab that I always have open results in that tab being unloaded and having to wait while it reloads the tab.

I also notice from time to time that middle clicking something to open a link in a new tab results in the browser jamming up from anywhere from 1-3 seconds.

Used Firefox for years and never seen any kind of issue like this before. I used to be able to easily open 20-30 tabs if I was going through google search results to try and find some information and never had any problem.

Asked by crossmr 5 days ago

Tab crashes when copying texts on any site, even in safe (troubleshoot) mode

When I copy texts on any site from right click menu, the tab crashes. I tried the same thing in troubleshoot mode, but the tab crashed. BTW, I just tried copying texts u… (read more)

When I copy texts on any site from right click menu, the tab crashes. I tried the same thing in troubleshoot mode, but the tab crashed. BTW, I just tried copying texts using short-cut (Ctrl+C). This worked. Tab did not crash.

Asked by Meister_Hoora 5 days ago

Last reply by Meister_Hoora 5 days ago

Can`t add bookmarks and important pages anymore

since a couple of days ago, I cannot save any bookmarks anymore. If I press the star, nothing happens. If I try adding the bookmark manually through the menu, nothing hap… (read more)

since a couple of days ago, I cannot save any bookmarks anymore. If I press the star, nothing happens. If I try adding the bookmark manually through the menu, nothing happens after I press add to bookmarks.

When I open a new page, the section "important pages" is with empty tiles. I cannot add any pages manually either. If I put in an address and save it, still no pic appears and if I press the tile, nothing happens.

I deinstalled and installed several times, with deinstaller and special programm, with and without disconnecting from my account. I tried opening the browser in safety mode but the problem stays the same. nothing seems to work. When installing again, it always automatically imports my settings, I cannot seem to be able to prevent that in order to see, if it is something there.

The problem seems to occur onlny on my computer at home, the tablet, cellphone and laptop that are also connected to my account are working fine.

Does anybody know, what to do?

I work with Windows 10 64bit and the newest version of mozilla

Asked by margot.eisele 5 days ago

Last reply by margot.eisele 5 days ago

Loading error: PR_CONNECT_RESET_ERROR. Solutions?

Succede solo su un sito e non riesco a trovale altra soluzione se non quella di riavviare il pc ma al secondo tentativo devo nuovamente riavviare perche non lo carica anc… (read more)

Succede solo su un sito e non riesco a trovale altra soluzione se non quella di riavviare il pc ma al secondo tentativo devo nuovamente riavviare perche non lo carica ancora. Ci sono soluzioni differenti dal riavvio continuo della macchina???

Asked by emy1973 5 days ago

Unable to open Firefox on Big Sur

Firefox fails to load with the following details: Process: firefox [26134] Path: /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox Identifie… (read more)

Firefox fails to load with the following details:

Process: firefox [26134] Path: /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox Identifier: org.mozilla.firefox Version: 88.0 (8821.4.15) Code Type: X86-64 (Native) Parent Process:  ??? [1] Responsible: firefox [26134] User ID: 501

Date/Time: 2021-04-30 07:09:53.948 -0400 OS Version: macOS 11.2.3 (20D91) Report Version: 12 Anonymous UUID: 28F22F8D-3DA5-6790-CE30-0EA497DB9F8E

Sleep/Wake UUID: 275B7F58-1F53-4F13-B662-AC22B471CDC1

Time Awake Since Boot: 480000 seconds Time Since Wake: 2600 seconds

System Integrity Protection: enabled

Crashed Thread: 0

Exception Type: EXC_CRASH (SIGABRT) Exception Codes: 0x0000000000000000, 0x0000000000000000 Exception Note: EXC_CORPSE_NOTIFY

Termination Reason: DYLD, [0x1] Library missing

Application Specific Information: dyld: launch, loading dependent libraries

Dyld Error Message:

 dyld: Using shared cache: 52762DF1-0E55-3F8B-9588-8169E6D0EB95

Library not loaded: @executable_path/libmozglue.dylib

 Referenced from: /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox
 Reason: no suitable image found.  Did find:

/Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/libmozglue.dylib: open() failed with errno=1 /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/libmozglue.dylib: open() failed with errno=1 /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/libmozglue.dylib: stat() failed with errno=1

Binary Images:

      0x1019f7000 -        0x1019f9fff +org.mozilla.firefox (88.0 - 8821.4.15) <72B39733-5449-3E84-9543-19F83BF995E0> /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox
      0x1030bc000 -        0x103157fff  dyld (832.7.3) <0D4EA85F-7E30-338B-9215-314A5A5539B6> /usr/lib/dyld
   0x7fff202f3000 -     0x7fff2032bfff  libobjc.A.dylib (818.2) <EB6B543F-D42C-3FB2-A2EC-43407C5F80D3> /usr/lib/libobjc.A.dylib
   0x7fff2cce5000 -     0x7fff2ce15fff  com.apple.audio.toolbox.AudioToolbox (1.14 - 1.14) <8E53C25F-9FE2-372E-8374-6A598D72C4C1> /System/Library/Frameworks/AudioToolbox.framework/Versions/A/AudioToolbox
   0x7fff350e8000 -     0x7fff350ebfff  com.apple.Cocoa (6.11 - 23) <B0F6AF8E-B85C-3C5C-9812-9CD8BC07ADB2> /System/Library/Frameworks/Cocoa.framework/Versions/A/Cocoa
   0x7fff3c619000 -     0x7fff3c61cfff  com.apple.ExceptionHandling (1.5 - 14) <30D9F433-5B2B-3B3F-9822-C150CDEA23E2> /System/Library/Frameworks/ExceptionHandling.framework/Versions/A/ExceptionHandling

Model: iMac18,2, BootROM 429.80.1.0.0, 4 processors, Quad-Core Intel Core i7, 3.6 GHz, 16 GB, SMC 2.40f1 Graphics: kHW_AMDRadeonPro560Item, Radeon Pro 560, spdisplays_pcie_device, 4 GB Memory Module: BANK 0/DIMM0, 8 GB, DDR4 SO-DIMM, 2400 MHz, 0x80AD, 0x484D413831475336414652384E2D554820202020 Memory Module: BANK 1/DIMM0, 8 GB, DDR4 SO-DIMM, 2400 MHz, 0x80AD, 0x484D413831475336414652384E2D554820202020 AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x16E), Broadcom BCM43xx 1.0 (7.77.111.1 AirPortDriverBrcmNIC-1675.1) Bluetooth: Version 8.0.3d9, 3 services, 27 devices, 1 incoming serial ports Network Service: Ethernet, Ethernet, en0 Network Service: Wi-Fi, AirPort, en1 Serial ATA Device: APPLE HDD HTS541010A9E632, 1 TB USB Device: USB 3.0 Bus USB Device: Bluetooth USB Host Controller USB Device: FaceTime HD Camera (Built-in) USB Device: Apple USB SuperDrive USB Device: USB 2.0 Hub [MTT] USB Device: HD Pro Webcam C920 USB Device: My Book 25EE USB Device: Cyborg R.A.T.9 Wireless Mouse USB Device: USB to ATA/ATAPI bridge Thunderbolt Bus: iMac, Apple Inc., 41.4

Asked by Ken Creary 5 days ago

Last reply by Ken Creary 5 days ago

Firefox craashes computer

Firefox crashes and restarts my computer all the time. What happens: Suddenly the screen just goes black and my PC boots up again. Like the power was cut for a second. W… (read more)

Firefox crashes and restarts my computer all the time.

What happens: Suddenly the screen just goes black and my PC boots up again. Like the power was cut for a second.

When does it happen: It started in the last quarter of last year. It happens randomly when firefox is open and multiple times a day! It does not matter whether there is heavy load on the system or just few pages are open and I'm not even doing anything. I think it has happened only once while gaming (but the firefox was open that time). And generally with heavy workloads (gaming/solidworks) the PC runs just fine. Since it started I have done two clean installs of Win 10, "refreshed" the firefox, tried disabling all extensions, disabled hardware acceleration. The crash still happens.

The crash: The windows event has two errors after reboot: Event ID 6008 and 41. The crash happens so suddenly, there are no crash logs when windows boots up. It seemed so odd that I started to suspect my PSU is broken. BUT THEN I used edge browser and my computer didn't crash for a WEEK.

I miss using firefox to sync my stuff between mac, android and windows without having to log into big corporation account. But since starting to use firefox again, the crashes are back just as before.

Any Ideas how to fix this?

Asked by toores 5 days ago

Last reply by ·´¯`·...¸>-)))º> ~dbben 23 hours ago