Browser flag to run extensions on Chrome:// pages

Im trying to make a advanced theme. Im at the point where CSS Combinators are not going to work for what I want to accomplish. My next step is running a js script through… (read more)

Im trying to make a advanced theme. Im at the point where CSS Combinators are not going to work for what I want to accomplish. My next step is running a js script through tampermonkey on chrome://browser/content/browser.xhtml However I cant run extensions on Chrome:// pages I know Google Chrome has a flag to do this and was wondering if Firefox has one too. I know this causes security issues but I want to do it anyway

Asked by thenry.he 5 days ago

Last reply by thenry.he 5 days ago

Firefox 100 Linux Vertical Scroll Bar

Running Firefox 100.0 on Linux Mint 20.3 Mate 1.26 I've noticed that websites like my bank use a "sub window" that slides in from the right to display the running balance… (read more)

Running Firefox 100.0 on Linux Mint 20.3 Mate 1.26 I've noticed that websites like my bank use a "sub window" that slides in from the right to display the running balances. Prior to version 100, this worked perfectly with dual scroll bars, one for the main window and one for the "sub" window. Now, with version 100, the "sub" window has no scroll bar. I can control the window by using the keyboard up/down arrows, but the scroll bar for the "sub" window is non existent. You cannot have access to my bank account, but you can duplicate the problem with Google. Simply search for say, a celebrity, click on one of the displayed images, and the window that displays on the right used to have it's own scroll bar, beside the bar that controlled the main window. Sub window scroll bar is now gone. It seems you folks violated one of the Cardinal Sins of Programming: IF IT AIN'T BROKE, DON'T FIX IT. Scroll bars worked great before, Not sure whose idea it was to "improve" them. Rolling a Firefox update backwards is a logistical nightmare. Is there a possibility of a fix coming out soon or are we to live with this as a "feature"??? Thanks for your time.

Asked by Merlinof2 2 days ago

Last reply by Merlinof2 1 day ago

Typing a comment in Facebook causes Firefox 100 to scroll up (the text moves down the page and out of sight)

This is a maddening bug! I know it started with the recent update to Firefox 100 because the behavior only started AFTER updating and I did not change ANY settings in Wi… (read more)

This is a maddening bug! I know it started with the recent update to Firefox 100 because the behavior only started AFTER updating and I did not change ANY settings in Windows 10, let alone any related to the keyboard. Please fix this bug!!

I double-checked this setting for Backspace key navigation. Here's what I did:

(1) In a new tab, type or paste about:config in the address bar and press Enter/Return. Click the button accepting the risk.

(2) In the search box in the page, type or paste browser.backspace_action and pause while the list is filtered

When I did this I saw the value was set to 2 (do nothing) so something else is causing this bug!

Asked by netrek 6 days ago

Last reply by netrek 5 days ago

All of my bookmarks are gone and cannot find any backups what so ever

I have tried all of the suggestions and cannot find any backup files other then current dates. Now I am without my bookmarks clear back to 5/7/2022???? HELP!!!!!!!!!!!! … (read more)

I have tried all of the suggestions and cannot find any backup files other then current dates. Now I am without my bookmarks clear back to 5/7/2022???? HELP!!!!!!!!!!!!

Asked by Larrytw 4 days ago

Last reply by Larrytw 3 days ago

Página no segura. Imposible crear excepción

Buenos días Estoy utilizando una web cuya certeza de seguridad es absoluta, pero el navegador no lo cree así. Necesito crear una excepción para la misma. Me conecto a tra… (read more)

Buenos días Estoy utilizando una web cuya certeza de seguridad es absoluta, pero el navegador no lo cree así.

Necesito crear una excepción para la misma. Me conecto a través de una VPN en un navegador instalado en una VM. Todo funcionaba correctamente, hasta que hoy he actualizado el navegador.

Ahora aparece momentaneamente (entorno a medio segundo) la típica página que te alerta de que la web puede no ser segura, donde salen 2 botones, el que dice: "Retroceder (recomendado)" y el de: "Avanzado" para añadir una excepción. Pero automáticamente el navegador carga otra página que dice: "Uf. Tenemos problemas para encontrar ese sitio".

Este ordenador es seguro, está en una intranet (o más bien extranet) así que me sobra al seguridad. No la quiero desactivar al 100% por que hay veces que no uso la VPN, pero ecesito poder conectarme a esa web.

¿Alguna solución? Ya he intentado varias cosas buscando en google, y nada funciona.

Asked by JCVL 5 days ago

Last reply by JCVL 4 days ago

Saved Credit Card Info Lost at Every Authentication

I have several credit cards saved in Firefox. When I try to use the "Autofill Card Details" feature, I am prompted to authenticate my identity with my user password (that… (read more)

I have several credit cards saved in Firefox. When I try to use the "Autofill Card Details" feature, I am prompted to authenticate my identity with my user password (that is, computer user account password). Upon entering the password, the prompt accepts it and disappears. Now, the expected behavior is that Firefox should paste my card number, along with other details (name on card, etc), into the corresponding fields. Instead, it enters blanks into all the text fields, clearing them if they had previously had anything in them. After this, if I go into settings and view saved cards - the cards that I have attempted to autofill are shown in the list of saved cards, but have blanks in all text fields.

I have had to re-enter all the card details several times over. I have encountered this bug many times at this point. Tried searching for posts with similar problems but have not found anything.

Asked by dschirita 3 days ago

Last reply by dschirita 1 day ago

Is there any fix to show transparent png background instead of dark gray?

When I try to load a png file with transparent background into firefox 35.0.1, the background appears black. I've already tried Transparent standalone images add-on with … (read more)

When I try to load a png file with transparent background into firefox 35.0.1, the background appears black. I've already tried Transparent standalone images add-on with no results, including https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/transparent-standalone-image/reviews/?utm_source=firefox-browser&utm_medium=firefox-browser&utm_content=addons-manager-reviews-link and https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/transparent-standalone-images/reviews/?utm_source=firefox-browser&utm_medium=firefox-browser&utm_content=addons-manager-reviews-link

I also look at the previous question with the same name, from 2015: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1044582#question-reply

Unfortunately after trying to follow every step there, I have the same question as the OP did on 2/3/2015, except that the extension he recommends ( Old Default Image Style: https://addons.mozilla.org/firefox/addon/old-default-image-style/ ) and the other two recommended by cor-el ( Transparent standalone images: https://addons.mozilla.org/firefox/addon/transparent-standalone-imag/ and Custom Standalone Image Backgrounds: https://addons.mozilla.org/firefox/addon/custom-image-backgrounds/ ) are all dead links in 2022.

I would appreciate some help with this.

Asked by Joe 6 days ago

Firefox loading issues whenm using webcam in Discord

I'm not sure where the issue is coming from but I've checked my Webcam settings and they're fine as far as I can tell. Whenever I have Discord open and am using my webcam… (read more)

I'm not sure where the issue is coming from but I've checked my Webcam settings and they're fine as far as I can tell. Whenever I have Discord open and am using my webcam and then open Firefox nothing will load and everything slows down. Could there be a firefox setting I can change?

Asked by Emma 5 days ago

The full non-frame login URL is changed by Password Manager.

Good Day All, My RCN Webmail login website is not being fully resolved because the full login URL is changed. Since RCN is being merged with Astound I now must choose be… (read more)

Good Day All, My RCN Webmail login website is not being fully resolved because the full login URL is changed. Since RCN is being merged with Astound I now must choose between them before getting the login page. I change it but it wont save it with the sub URL /support/email/rcn-webmail/ intact & unlike KevP's solution, @ https://support.mozilla.org/yo/questions/1360318 my page is not a frame & doesn't seem to be a redirection issue that I can tell either. Does any one know how I can troubleshoot this ? Thanks in Advance for any contributions.

Asked by 2 against Nature 4 days ago

Last reply by 2 against Nature 4 days ago

When dragging a tab into a new window, how do you stop it from being full screen like previous window

I am wondering if it is at all possible to adjust the settings when pulling a tab into a new window. For example, if I am running Firefox fullscreen I would like the tab … (read more)

I am wondering if it is at all possible to adjust the settings when pulling a tab into a new window. For example, if I am running Firefox fullscreen I would like the tab that I pull to be opened in windowed form. I noticed that this is typically the case when using Chromium-based browsers, but noticed that on Firefox it stays in the format as the previous window. (if already windowed the pulled tab will also be windowed) is there a way to ensure that the pulled tab will always be windowed?

Asked by Grimprovise 3 days ago

Last reply by Grimprovise 3 days ago

Wrong colors when uploading photo to Facebook (via FB wall)

Hi! I am not sure, if Mozilla is the reason, or Facebook is the reason. But since I can't get any help from FB, I'd like to check also here. At first, I thought that th… (read more)

Hi!

I am not sure, if Mozilla is the reason, or Facebook is the reason. But since I can't get any help from FB, I'd like to check also here.

At first, I thought that the problem is on my side, since I am using ICC profiles and maybe I did something wrong. But It is not the problem on my side. I tried with an original jpg file, directly from my camera.

So, when I upload JPG to the Facebook, color of the image changes. This happens only if I publish it directly to my FB wall. If I go to FB "publishing tools" (on FB pages), everything works normal. If I upload the same photo via for example Chrome or Vivaldi, everything works, even if I upload directly to the FB wall.

So the problem occurs only If I upload from Mozilla (I have latest version 100) to the FB wall. Not via "publishing tools" on FB page. But problem is the same if I publish on my FB business page wall. So I assume that the problem is on FB side, that somehow renders files differently then via their Publishing tools. But I am allowing that Mozilla does something to them via the interface.

There must be some problem with Mozilla too, since all images work OK with Chrome or Vivaldi. So, something in relation of Mozilla - Facebook wall.

Currently I just use Chrome for uploading to FB, but I don't want that.

Not sure what to do now. FB does not reply, maybe Mozilla can help or check? I attached a sample photos, to see difference. Here is my Mozilla gfx.color profile too: https://i.ibb.co/CWRHWnh/6.jpg

Asked by S. 5 days ago

Last reply by S. 5 days ago

Always Open Similar Files = Not applicable individually.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/change-firefox-behavior-when-open-file ver 100.0 (64-bit) kor win10 64bit home kor ver 10.0.19044.1706 Selections do not work indivi… (read more)

https://support.mozilla.org/en-US/kb/change-firefox-behavior-when-open-file ver 100.0 (64-bit) kor win10 64bit home kor ver 10.0.19044.1706

Selections do not work individually depending on the download file Always Open Similar Files (When I activate the check,) Open all files. I hope it works differently for each individual file. .torrent .zip

I want to save the zip file(I don't want to open the file right away.) I want to open torrent file automatically. (Checking settings automatically works well) I'm not talking about torrent magnet.

I suggest you open it individually. Thank you. It's a function that doesn't exist locally.

And to give you another suggestion, I would like to be able to register the extensions manually for Applications. There are times when Firefox doesn't detect it. The user If there's a file called zip, I wish I could save the zip file and enter it. Manual input function.

Asked by 동우 5 days ago

firefox v.100 does not open links from thunderbird

it happens after upgarde to v.100 every click in the link in thunderbird starts only new empty FF window instead of the link content in a new tab This is not on the thun… (read more)

it happens after upgarde to v.100 every click in the link in thunderbird starts only new empty FF window instead of the link content in a new tab This is not on the thunderbird side, as when I set Chromium as default browser the link is opened correctly.

Asked by sebqas 1 week ago

Last reply by sebqas 2 days ago

WHY do ALL "printscreens" come out black (until after new power-cycle) immediately after using ANY "private browser"?

Find the "switch" that gets "activated" (when using ANY private browser window) that prevents us from using "printscreen" AND...ALL other "printsreen apps" as well (such … (read more)

Find the "switch" that gets "activated" (when using ANY private browser window) that prevents us from using "printscreen" AND...ALL other "printsreen apps" as well (such as "windows snipping tool"). After using ANY private browser, Printscreen just shows an all black screen! Once you've used a private browser window (on a Win 7 desktop)...you no longer have any printscreen ability until after you power-cycle...when it's too late!! Printscreen ALWAYS shows an all black screen!

Try it for yourself on YOUR desktop...regardless of your system!


AARRGGHH!! >:-(

Asked by danemer 3 days ago

Last reply by danemer 7 hours ago

Downloads seem to be blocked randomly, "allow download" button does nothing and downloads are continually blocked on certain sites

Certain sites (the latest being https://azgaar.github.io/Fantasy-Map-Generator/, which i've downloaded successfully from before) cannot be downloaded from - firefox gives… (read more)

Certain sites (the latest being https://azgaar.github.io/Fantasy-Map-Generator/, which i've downloaded successfully from before) cannot be downloaded from - firefox gives the error of "[site] attempted to automatically download multiple files. The site could be broken or trying to store spam files on your device."

I know these downloads aren't spam or malicious, but when I hit the "Allow" button to give permission, there's no change. The downloads remain blocked and new downloads are blocked.

I've turned off my antivirus shields to see if that was causing it, but to no results.

I sincerely thank you for your time and know that you're quite busy, and look forward to hearing back about this issue.

- Jae

Asked by engitainment 5 days ago

v. 100.0 (64-bit Windows 10) hangs with disk access

Ever since the Firefox upgrade to v100.0 (Win10 64-bit), Firefox locks up whenever it spawns a new, external process. This happens most frequently whenever the website to… (read more)

Ever since the Firefox upgrade to v100.0 (Win10 64-bit), Firefox locks up whenever it spawns a new, external process. This happens most frequently whenever the website to which I'm connected (doesn't matter which one) attempts to print or read in a file on the hard drive. This is especially true for email sites, where these functions are most often called from within FireFox. No error code appears and it's not immediately evident that Firefox even has an issue. It just becomes completely unresponsive. I have to call up the Task Manager and kill the Firefox tasks to exit. When I reinvoke Firefox, it restarts the tabs I had open at the time I killed it. This never happened before v100.0, and does not happen in any other browser. I have a friend with a Windows 10 machine who has exactly the same problem.

Any suggestions?

Asked by Dylan Paine 4 days ago

Hardware Accelerated Video Not Working

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in … (read more)

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in intel-gpu-top

There is also no obvious error message. On youtube videos I sometimes see

[2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}"

but on Big Buck Bunny from https://test-videos.co.uk/vids/bigbuckbunny/mp4/h264/1080/Big_Buck_Bunny_1080_10s_1MB.mp4 I don't get that output and everything looks normal:

libva info: VA-API version 1.14.0 libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_14 libva info: va_openDriver() returns 0

but the video decode in intel-gpu-top shows 0%.

VA-API is confirmed to be working in mpv, if I play that same big buck bunny video in mpv I see 10-20% video decode usage.

vainfo shows

vainfo: VA-API version: 1.14 (libva 2.14.0) vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 22.4.1 () vainfo: Supported profile and entrypoints

     VAProfileNone                   :	VAEntrypointVideoProc
     VAProfileNone                   :	VAEntrypointStats
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVC1Simple              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Main                :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointEncPicture
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileVP9Profile0            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP9Profile2            :	VAEntrypointVLD

As far as I know all flags are set properly (according to https://wiki.archlinux.org/title/firefox#Hardware_video_acceleration) and I have set MOZ_DISABLE_RDD_SANDBOX=1

Asked by max.ehr 4 days ago

Generic filename pasting images from clipboard

Hi Windows 10 21h2 Firefox 100.0 When pasting images from the clipboard into a website (atlassian confluence for example) firefox uses a generic image name (grafik.png) i… (read more)

Hi Windows 10 21h2 Firefox 100.0 When pasting images from the clipboard into a website (atlassian confluence for example) firefox uses a generic image name (grafik.png) instead of the actual filename. This started to happend a few weeks ago. I was not able to find a demo page where this can be tested, other browsers don't have this issue.

Anyone having similiar issues or an idea how to fix it?

Thanks

Asked by atc22 3 days ago