Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Problems signing in to RBC with latest Firefox release Jan 2020

Unable to properly sign in to RBC (Royal Bank of Canada) online banking since install of the latest Firefox release 72.0.1. Windows 10, up to date. Other sites work. Chro… (read more)

Unable to properly sign in to RBC (Royal Bank of Canada) online banking since install of the latest Firefox release 72.0.1. Windows 10, up to date. Other sites work. Chrome can access RBC ok. No error messages, it just doesn't get through the bank security protocol for some reason via Firefox. Sits with a blank screen.

Asked by gord.cath 2 years ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Archived

Create new profile or refresh?

This happens far too often, in the course of 9 months or more frequently. What is going on Firefox? v88.0.1 Windows 10 Constant script errors that freeze whatever progra… (read more)

This happens far too often, in the course of 9 months or more frequently. What is going on Firefox? v88.0.1 Windows 10

Constant script errors that freeze whatever program I am in, regardless of the option I choose - the popup no longer gives me a WAIT or STOP IT. The box comes up that says DON'T ask me about this again.

I do not want to copy passwords, more than anything, should I create a new profile. I do not want to deal with replacing or losing the file. When I attempted to load two other profiles over the last two days, both times FF crashed. I gave up.

I am NOW in Safe Mode and without errors, and it's hard to know which app is causing the problem.

Is there a new addon that will back up Firefox these days?

Suggestions? Seriously, FF seems to be a whole lot more trouble these days than she is worth.

Thank you.

Asked by CiaoBella1 8 months ago

Last reply by ·´¯`·...¸>-)))º> ~dbben 7 months ago

  • Solved
  • Archived

A problem with setting a new bookmark

I hit bookmark this page and the window opens, 1st screen capture. https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2020-09-24-23-47-06-d7aee0.png Next I… (read more)

I hit bookmark this page and the window opens, 1st screen capture.

https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2020-09-24-23-47-06-d7aee0.png

Next I expand "other bookmarks" then "choose" See 2nd screen capture

https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2020-09-24-23-52-08-d9387a.png

When I click on "choose" see what happens in the 3rd screen capture.

https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2020-09-24-23-54-18-679698.png

I can choose the sub folder to save the bookmark to. BUT I now CAN'T scroll down the screen to hit the save button. Because the bookmark window doesn't have a scroll bar or a way to make the bookmark window smaller. This is frustrating. Firefox is having other issues not connected with this issue. But the overall picture is getting me to the point of dumping Firefox and going to Google Chrome.

Steve

Asked by reble 1 year ago

Answered by jscher2000 1 year ago

  • Archived

After My Computer Crashed Due to a Selective Power Failure, My Firefox Tabs Refuse to Completely Load.

After my computer lost power due to a selective power failure (we are not currently sure whether it was a blown fuse or something else), we Rebooted the computer after co… (read more)

After my computer lost power due to a selective power failure (we are not currently sure whether it was a blown fuse or something else), we Rebooted the computer after connecting the power cable to an outlet that works. Currently power is still of at both the original outlet, and several other outlets in the area, as well as a selective area downstairs.

Upon booting up Firefox (I have it set so that it will reopen any tabs I was viewing upon shutdown or restart or crash) I noticed that it was taking longer to load than usual (even accounting for the large number of tabs I constantly have open), and then after it had loaded that I could not access any of that tabs. I can click on them, and they will be highlighted if moused over, but the only thing that shows is a white screen for the actual site. I have included a picture of this. I have come to the conclusion that this is a Firefox error, given I was able to restart and recover all of my Google Chrome Tabs.

In addition to the Tabs not loading, Tabs to the left and right of the Tabs currently viewable are not accessible, and seem to almost not exist, if not for the lack of scroll arrows. In addition, scrolling left and/or right produces no response.

Normally I would grab the crash file and reopen the tabs from that, but I don't know whether I currently can, and current Firefox issues noted below make me leery of trying.

Upon noting that I could, I attempted to open a second Firefox session, and succeeded. However, in this session some of the same issues are occurring, mainly that I cannot search anything through the html bar, including opening websites by name (i.e. google.com produces but a blank white screen and no reaction), and there is no new tabs screen when I open a new tab (as I have set up in my settings to be the case). However, I can, for some reason, access sites from my bookmarks. The only way I was able to send this report is that Firefox automatically opened to a homepage when I opened the new session.

Needless to say, I'm rather concerned. I love Firefox as a browser, and not being able to use it is both concerning and frustrating. I hope to hear from you soon to resolve the matter.

Many Thanks.

P.S. If it at all helps (please disregard if it doesn't) the symbol that looks like a multi-forked branch on the modem is dark. I unfortunately do not know what that means.

Asked by ryanbp12 2 years ago

Last reply by jscher2000 1 year ago

  • Solved
  • Archived

I have updated my O/S from Ubuntu 18.04 to 20.10. Nothing else. Now Firefox is nearly useless

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it. Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS. I thought it woul… (read more)

This is basically a copy of what I put in the Ubuntu forum. The problem is the same, no matter where I post it.

Originally I was using Ubuntu 18.04 LTS.

I thought it would be good to update to GG (20.10) though I did briefly try FF (20.04).

As the install was done on an existing 18.04 version things remained the same for programs, book marks, etc.

Ok, now the crunch: I USE Firefox ""A LOT"". When it loads, there are...... 8 x 6 windows of FireFox and each of those have anywhere from one to ""THIRTY"" tabs loading.

Believe me: ""It worked!!""

I could use it, also run other tasks as well - though a VM was pushing it with the RAM. But the entire machine worked.

Now, I am lucky if FireFox loads at all. Let alone let me browse.

When it loads some of the window's tops are flashing. A screen shot does not really show this. (I tried)

All that has changed is the O/S from 18.04 and Firefox from (what ever it was) to 83.0

I don't want this to be a finger pointing exercise between Mozilla and Ubuntu. I would prefer it is helpful to all.

What have I tried? I've tried starting FireFox with all addons disabled. Still happens.

I am going to try to remember to (next time) launch FireFox from a Terminal and pipe the output to a file to look for things.

The machine I am using has shown it is well up to being able to have this running. I have had it working for a few years like this.

This post is (for now) to establish there is a problem. I will post more information when I get it, rather than waiting to get it then post, as I feel there are a lot of people who have very similar problems and I want it known: ""You are not alone!""


Now a bit of extra stuff.

Other things which are weird: When I am watching stuff - youtube for example - the playback is/WAS jerky. I hadn't touched anything in the settings.

After digging around, I discovered that I had to turn ""OFF"" the hardware acceleration for the graphics. Question: How did it get turned on? (Semi rhetorical)

I have a lot of local pages I open with passwords. When I load them the CPU load goes through the roof and nearly invariably the program just exits. No crash report.

Which is a good 50% of how it happens. The other 50% is the machine just locks up and I have to power it down.

Asked by teeny_weeny 1 year ago

Answered by teeny_weeny 1 year ago

  • Archived

Now that I have removed adobe flash player, videos will no longer play. What can I do...?

I have to say that this has been the most frustrating issue that I have been unable to find any kind of help with. I am running W7 on this laptop (I do not know more than… (read more)

I have to say that this has been the most frustrating issue that I have been unable to find any kind of help with.

I am running W7 on this laptop (I do not know more than that), even W10 on my desktop, both with the most updated version of mozilla.

I have removed the adobe flash player, and now I cannot get any videos to play, like on CNN and other various sites. I just get the spinning wheel of nothing. It seems that only you tube is working, barely.

Am I missing something, is this open html5 crap supposed to just take over and everything will be okay.

Maybe someone, somewhere can post a layman's explanation on what is going on. If there are issues, how to fix them. I don't need anymore information telling me how to remove because it is dead. What I need is what is replacing it, how does it work, and where and what can I do to fix issues.

Searching for help here on this subject is just tedious. I get over 3000 replies, or what ever they are called here, but just nothing on an explanation of what is changed and or how it works, more like doesn't work.

What do I need to do in order to be able to watch/play videos online.

Any help would be very, very much appreciated.

Thanks in advance.

Asked by SHempsey 1 year ago

Last reply by SHempsey 1 year ago

  • Archived

Update on/about 21 April 2021 broke WidevineCDM for many users, breaking Netflix/Spotify/etc. (thread of threads)

Each of the threads below is someone reporting the same problem (which I also have), with the same timing. Suddenly on 21 April 2021 all (?) major streaming sites started… (read more)

Each of the threads below is someone reporting the same problem (which I also have), with the same timing. Suddenly on 21 April 2021 all (?) major streaming sites started to give "The WidevineCDM plugin has crashed" message and ceased to work .

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333289 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333332 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333503 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333613 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333506 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333571

No suggested fix works. Reinstalling does not help, toggling DRM application does not help. It was obviously the update (at least for users on 78.10.0esr with OS X 10.9.5) that did it. Is there some way to get this registered as a bug?

Asked by pauls.filter 9 months ago

Last reply by cor-el 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Getting 404 error on my banking site

I've been using my banking site for many years on my desktop computer. Today the site comes up but when I try to log in I get a "404" error message. I tried logging in wi… (read more)

I've been using my banking site for many years on my desktop computer. Today the site comes up but when I try to log in I get a "404" error message. I tried logging in with Edge and there was no problem. I have deleted all my banking cookies on Mozilla and the result is the same. This is a major problem and I would appreciate any suggestions.

Asked by pdlc1204 8 months ago

Answered by TNorth 8 months ago

Firefox crashes when quitting or restarting

I posted previously about this and mistakenly believed the issue had been resolved. I was mistaken also about the exact nature of the problem. This was the previous que… (read more)

I posted previously about this and mistakenly believed the issue had been resolved. I was mistaken also about the exact nature of the problem. This was the previous question: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1348162

The browser crashes whenever I quit or attempt to restart. By restarting I mean selecting Troubleshoot Mode from the menu or pressing the button to delete the start-up cache and restart. These are the 10 latest crash reports: bp-f3da7332-06f0-4c79-8b14-e70740210902 2/9/21, 21:03 bp-53f2ba80-1f54-447a-85af-723450210902 2/9/21, 21:01 bp-afd9c845-e03a-4f9e-972e-68da60210901 1/9/21, 20:42 bp-916bcb43-2680-465a-8b8b-fddac0210901 1/9/21, 20:40 bp-479ccc87-0e54-4ff5-8c03-ef76b0210831 31/8/21, 20:51 bp-994d7424-def0-475b-8a0c-beba90210831 31/8/21, 20:46 bp-0ace2282-d5e9-4ed1-aeda-e08070210831 31/8/21, 20:40 bp-de957d75-4798-472e-8029-cd6200210830 31/8/21, 09:18 bp-36bece94-9415-45e5-8658-ae2290210830 31/8/21, 09:14 bp-0cd40c3a-787c-48ed-92a6-8a8830210830 31/8/21, 09:12 I have opened the latest.

I have reduced modifications in about:config as much as I can stomach and also tried disabling all addons.

Asked by TNorth 4 months ago

Last reply by James 4 months ago

  • Solved
  • Archived

All webpages show up as garbage text

I was using Firefox and my system was low on resources so it killed the process using the most memory which was Firefox. When it restarted every page showed up as garbage… (read more)

I was using Firefox and my system was low on resources so it killed the process using the most memory which was Firefox. When it restarted every page showed up as garbage. I've cleared cache. I've refreshed Firefox. I've reinstalled. I've rebooted. Nothing seems to work. mozilla.org appears to work but every other site I try looks like the attached image. When I view the source of a page that looks like garbage, the source looks perfectly fine. I'm running 77.0.1 64 bit on Windows 7. Any ideas?

Asked by Brian 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Problem loading Google Drive

Hi there, We use GMail/ Calendar/ Drive for our business. On the official account, I am seeing a continuous - multi-day - situation where my Google Drive won't load when… (read more)

Hi there,

We use GMail/ Calendar/ Drive for our business. On the official account, I am seeing a continuous - multi-day - situation where my Google Drive won't load when I point my browser to it unless I do at least one refresh after getting to Drive and waiting for my list of folders and documents to show up.

In the mean time, the following error shows upon on the bottom left of my screen - "The server encountered an error. Please try again later." - this has persisted for over 2 weeks when I restarted using Fiefox earlier this month. I do not get this error when using Chrome or Safari.

Today, I am also not able to see the user who last modified a document or a folder last, as you can see in the image below.

Please tell me what I can do to fix this issue.

Thanks, Mahesh

Asked by Mahesh Singh 10 months ago

Answered by cor-el 9 months ago

  • Archived

Motherload Multiple session / 1000+ tabs LOST. Need help restoring please. Using (CCleaner)

Initially this may seem the simplest problem but Im not sure it is. Perhaps due to order of closing session windows. I have this problem once every few years, So far I h… (read more)

Initially this may seem the simplest problem but Im not sure it is. Perhaps due to order of closing session windows. I have this problem once every few years, So far I havent managed to set up anythng that works reliably to get me out of the mess. I use FF and have over 1000 tabs. 99% of the time 'restore session from before' after reboot works automatically great. Obviously with that many tabs things slow down, I then use CCLEANER to clear up and reboot.Today I forgot I had mutliple unimportant firefox windows open in addition to my MOTHERLOAD firefox window. I closed my session in perhaps some haphazzard order. On restarting I only had my unimportant windows open. I have not restarted after this Im still sitting in the new session. I have yet to find a consistent way to backup my open tabs. In the past I had an addon which wrote my tabs to a file but that addon got dumped after an update to FF. I REALLY REALLY dont want to lose my list of tabs as I wont be able to get this info back But more that this what is the safest way to back this info up on a regular basis in a way that I can get back to it? The current way is not 100% foolproof. :(

I have no history showing in FF as CCleaner removes all that (session data isnt removed). I assume I might have restore or previous restore files? Really not sure where to look. Im on Windows 10. Im not even sure where to look anymore for the sessonrestore file. Perhaps it doesnt save it when it isnt the last window to be closed??? Im reluctant to close this session now too. (Hope all my terminology is correct. Is it a window has mutiple tabs, you can have more than one window all of which comprise the session.)

Any help appreciated. Feeling sick and nervous

Asked by GirlInTrouble 1 year ago

Last reply by cor-el 1 year ago

  • Archived

WidevineCDM plugin keeps crashing

Hi everyone, it's been 2 days now since every time I open Netflix and Amazon Prime videos won't play. A yellow bar saying: "The WidevineCdm plugin has crashed" keeps comi… (read more)

Hi everyone,

it's been 2 days now since every time I open Netflix and Amazon Prime videos won't play. A yellow bar saying: "The WidevineCdm plugin has crashed" keeps coming up!

I'm using Firefox and I'm on a MacbookPro.

I've tried everything: restarting/shutting down device; reinstalling Firefox; deleting widevine folder and activate it from the adds on page; tried on other browsers (works on safari but not on chrome); contacted Apple / Netflix / Amazon / Google nobody was able to help; I also ran these websites with my Mac in safe mode...nothing was able to resolve it.

What can I do to fix it please?

This started to happen out of the blue...I haven't installed anything! It was working fine until the day before...

Asked by alessandro.ciminata 9 months ago

Last reply by chantalrouyr 9 months ago

  • Archived

Firefox hangs/freezes after 85 update.

Hi everyone, After the 85.0.0 update and still now with 85.0.1 and 85.0.2 firefox crashes. It's usually happened with clicking a link that'll take action outside of fire… (read more)

Hi everyone,

After the 85.0.0 update and still now with 85.0.1 and 85.0.2 firefox crashes. It's usually happened with clicking a link that'll take action outside of firefox (not a url link but a download attachment link in gmail or a print link). I've also had it happen with placing links from the search bar to the bookmark bar, and just recently opening up the 'show all bookmarks' window.

It'll hang, i won't be able to click anything, and then it'll give me the 'close window' screen. It's never fully crashed and given me an error message. I start up firefox again, restore the session and everything is back to where it was.

I've tried refreshing. I've tried creating a new profile. I've tried uninstalling and downloading 85 direct from mozilla. Nothing seems to be working. I'm going to see how it does for a bit in safe mode, but all the add-ons I have I've had way before the 85 update and all of them are recommended by mozilla.

I'm all ears (eyes?) for solutions!

Asked by info4851 11 months ago

Last reply by jscher2000 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Embedded youtube videos not playing, An error occurred. Please try again later. Youtube layout issues

Hi, first of thanks for reading and possibly responding. The issue I am having has been going on for a few days. In websites where youtube video's are embedded if I try a… (read more)

Hi, first of thanks for reading and possibly responding.

The issue I am having has been going on for a few days. In websites where youtube video's are embedded if I try and play the video on the said site it will load and display an error message An error occurred. Please try again later. If I visit the video on youtube, link provided in the video itself, then it plays just fine. Error is not restricted to one site but anything that embeds youtube videos.

I have also come across some strange youtube.com issues, when I am on the main website you get the thumbnails of video's but no time duration are displayed in the thumbnail, neither are the 3 dots where you can have one of the videos removed (not a big deal and maybe this was implemented a while ago I don't know tbh). When I play a video, as in visit the video page on youtube the side bar videos sometimes do and sometimes don't display time duration.

Please check attached image to see what I mean. Left is without said timecodes, right is what it almost should be.

What addons do I use: Ublock Origin is the only one worth noting but even without it the weird thing still occurs. I don't use any plug ins that correspond with youtube.

I am using the latest Firefox on Windows 10.

Things I have tried thus far to resolve it: - make sure Firefox is up to date - try with and without addblocker (Ublock) - remove Adobe flash entirely - refresh Firefox and clear all data and cookies 9tried this I think 3 times now, no change) - looked through older posts with similar issues but most links regarding html5 on youtube were 404 and sometimes the solution stated things like 'cause by some video helped addon' which I do not use or updating Flash

Am I the only one with this issue?

Asked by WaffleToaster 1 year ago

Answered by WaffleToaster 1 year ago

  • Archived

getting blank page on startup instead of homepage

getting blank page on startup instead of homepage clicking on home button and ctrl + n brings me to homepage. can u help me? 77.0.1 (64-bitars) homepage: https://outlook.… (read more)

getting blank page on startup instead of homepage

clicking on home button and ctrl + n brings me to homepage.

can u help me?

77.0.1 (64-bitars)

homepage: https://outlook.live.com/mail/inbox

Asked by voko6503 1 year ago

Last reply by Mark R 1 year ago

  • Archived

A Firefox update disabled/killed the Firefox on my Desktop... Twice.

I'm fed up with the lack of support from Firefox. This issue has been going on for three weeks. The last Firefox update crashed TWICE! When I opened a Google/Firefox, An … (read more)

I'm fed up with the lack of support from Firefox. This issue has been going on for three weeks. The last Firefox update crashed TWICE! When I opened a Google/Firefox, An Update window popped up. Since I normally let them download or whatever they do, I wasn't concerned. Then it showed an "Error". I didn't see an "Error Code Number or Name" as it disappeared quickly. I tried to open Firefox/Google. To my surprise, all I got was a Blank Window. I tried clicking on the "Home Icon". Nothing changed. I tried my Bookmarks. No affect. I WAS Signed In. I tried finding the Fictional "Firefox Support". I got nowhere. I would've Googled the issue, but I couldn't even use that. Nothing Worked. I finely decided to download a NEW Firefox/Google. Once I did, it worked fine all day. The next day, I opened the newly Downloaded one. Again I was greeted by the Firefox "Update" It started, then showed an Error. Again, I tried to open Firefox/Google. I got the same blank page as before. I decided to Remove, ALL Firefox/Google. from my Computer. Then I download another New Firefox. I made ONE change. I stopped Firefox from Updating Automatically. Day three, I opened Firefox, I opened normally... Almost. Now I have the SAME Firefox Update waiting. If I let it Download, it may Crash again. I lost ALL of my Bookmarks too. I went to the Recommended Firefox Site to retrieve them... It was a LIE! Now I have the SAME Firefox Update waiting. I have NEVER missed an Update Let me guess what Firefox is going to say. That is IF they reply at all; No one else reported this issue. ( And I have Ocean front property in Arizona). Make sure your operating system is up to date. (I must be too stupid to keep my system up and maintain this Machine). I should upgrade to the (The Digital Pile of...... that goes by the name) Windows 10, and (The Garbage called) Google Chrome. (Why would I Downgrade to one System that didn't work when it was released, a Browser that was Garbage when it was offered the first time (In 2008), and they WON'T Fix? I'd be better off taking a hammer to my PC. and my own head).

Just a quick note. When I first signed up for Google (Prior to the 2008 Google Chrome fiasco.) my Gmail stopped working. I could receive Mail, but I couldn't Open, Read, Delete, or anything else. This lasted for Five Years. I tried getting Help. I never got a reply from anyone. Then it started working. No explanation from Google. 

Don't bother telling me "Well... It is Free". It isn't.

Asked by koa 1 year ago

Last reply by koa 1 year ago

  • Archived

After some time of usage, Mozilla Firefox doesn't send HTTP requests when the user asks for a web page to be loaded.

Hi. Problem description: - After some time a tab is opened I can hit any link on current web page but Firefox don't load it. - It shows the loading progress but newer sho… (read more)

Hi. Problem description: - After some time a tab is opened I can hit any link on current web page but Firefox don't load it. - It shows the loading progress but newer show the requested page. - Going to safe mode (disabling all plugins and extensions) doesn't solve the issue. - Reinstalling Firefox doesn't solve the issue. - Restart Firefox solves the problem but after 10 - 20 minutes the issue comes back. When I leave some opened page in some tab it stops responding on hitting any link on it. - The most strange thing when I disconnect the network adapter the page immediately appeared on the screen, but mostly as simple text, without any pictures and styling. -After connection back to network everything works for some time (10 - 20 minutes).


I have verified that Firefox doesn't send a HTTP request in the moment of hitting some link on web page. The request is sent after 10 seconds, sometimes after several minutes after, nevertheless the requested page doesn't appeared at all. I used Process Monitor from sysinternals.com to see Firefox communication.

First screenshot I made after hitting link "deleting your user account". After approximately 7 seconds Firefox starts communication with github.com. The requested page didn't appeared during 2 minutes. https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2021-04-29-12-06-06-96a3be.png

Next two screenshots was made after I disconnected a network adapter. https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2021-04-29-12-14-07-a2ef40.png https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2021-04-29-12-15-15-e45ee7.png

Asked by igor19 9 months ago

Last reply by ·´¯`·...¸>-)))º> ~dbben 9 months ago