Showing questions tagged: Show all questions

Open links in tabs instead of new windows

Hi, I have set Firefox to "Open previous windows and tabs" and to "Open links in tabs instead of new windows". When the system opens Firefox for me because I've clicked … (read more)

Hi, I have set Firefox to "Open previous windows and tabs" and to "Open links in tabs instead of new windows". When the system opens Firefox for me because I've clicked a link in a document, I would like the link to open in a new tab of that previous window which Firefox opens at startup. For many years this was its behaviour. In Chrome for example, this was not and is still not the case.

Recent upgrades to Firefox have changed its behaviour to that of Chrome. When I click a link, Firefox now opens the link in a new window and then opens the previous window on top of that. The link I wanted to follow is behind and invisible.

Could someone check and see if this is related to my system (I'm running Monterey) or if it's reproducible? I can't think of a reason for this change so it feels like a bug, either on my system or in the app itself.

Thanks for any help!

Asked by mortonpotash 1 day ago

Last reply by mortonpotash 17 hours ago

Page jumps to the top after refresh

Good day. My use case is the following. I use Firefox Developer Edition for developing websites. Usually the development happens on a certain part of the page. Most of th… (read more)

Good day.

My use case is the following. I use Firefox Developer Edition for developing websites. Usually the development happens on a certain part of the page. Most of the times it is not on the top of the page, so you have to scroll down to it.

Sometimes when the page is refreshed a jump to the top happens. So then I need to scroll down again. It takes a lot of time and concentration away if it happens dozens of times a day.

It often happens after I did some changes to the files on the page. It usually does not happen when I refresh the page a couple of times (when I purpously want to reproduce this problem).

I did try running Firefox in Safe mode, but it didn't help.

What can be done to fix this problem on my side? Is this a bug in Firefox itself?

Asked by vasart 6 days ago

Last reply by Dropa 1 day ago

Hardware Accelerated Video Not Working

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in … (read more)

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in intel-gpu-top

There is also no obvious error message. On youtube videos I sometimes see

[2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}"

but on Big Buck Bunny from https://test-videos.co.uk/vids/bigbuckbunny/mp4/h264/1080/Big_Buck_Bunny_1080_10s_1MB.mp4 I don't get that output and everything looks normal:

libva info: VA-API version 1.14.0 libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_14 libva info: va_openDriver() returns 0

but the video decode in intel-gpu-top shows 0%.

VA-API is confirmed to be working in mpv, if I play that same big buck bunny video in mpv I see 10-20% video decode usage.

vainfo shows

vainfo: VA-API version: 1.14 (libva 2.14.0) vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 22.4.1 () vainfo: Supported profile and entrypoints

     VAProfileNone                   :	VAEntrypointVideoProc
     VAProfileNone                   :	VAEntrypointStats
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVC1Simple              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Main                :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointEncPicture
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileVP9Profile0            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP9Profile2            :	VAEntrypointVLD

As far as I know all flags are set properly (according to https://wiki.archlinux.org/title/firefox#Hardware_video_acceleration) and I have set MOZ_DISABLE_RDD_SANDBOX=1

Asked by max.ehr 1 week ago

Last reply by Dropa 1 day ago

  • Solved

Secure Connection Failed on Firefox 98 (SEC_ERROR_LIBRARY_FAILURE)

Greetings. I can't open most sites I usually visit (even google.com) via my Firefox 98.0a1. This happens since today. All error codes are SEC_ERROR_LIBRARY_FAILURE. Tried… (read more)

Greetings. I can't open most sites I usually visit (even google.com) via my Firefox 98.0a1. This happens since today. All error codes are SEC_ERROR_LIBRARY_FAILURE.

Tried to:

  • Disable DNS-over-HTTPS.
  • Disable HTTP/3.
  • Disable proxy (never had it enabled anyway).
  • Disable sending info to Firefox developers.
  • Change settings of DNS-over-HTTPS.
  • Restart the browser (after each action).

Nothing helps me... But I still can visit some websites, but most common resources are not working for me. Please help me because I can't use Microsoft Edge without getting mentally ill. :/

Asked by Николай 4 months ago

Answered by Николай 4 months ago

  • Solved

Firefox 100 and OWA Drag and Drop Problem

Hello, Before the release of Firefox 99, the drag and drop function of e-mail using OWA (Microsoft Outlook) stopped working. In the last version of 99, it started working… (read more)

Hello,

Before the release of Firefox 99, the drag and drop function of e-mail using OWA (Microsoft Outlook) stopped working. In the last version of 99, it started working again (and I was very happy). My browser just updated to 100 and it stopped working again (and, of course, Firefox recommends not downgrading).

This is getting very frustrating, as I use Firefox at work and it is actually a lot of time wasted, going in and attaching files without drag and drop. I am on the verge of abandoning Firefox as my browser, since these features work in both Safari and Chrome. However, I do like the usability and security of Firefox, so I am hoping you can fix this very soon.

-Chris

Asked by cmartell 2 weeks ago

Answered by Chris Ilias 4 days ago

bookmarks bar autohide when?

if there's not already an option to autohide the bookmarks toolbar (like the address bar and tabs when in F11 mode [fullscreen]) can there be? so like, on default the boo… (read more)

if there's not already an option to autohide the bookmarks toolbar (like the address bar and tabs when in F11 mode [fullscreen])

can there be?

so like, on default the bookmark toolbar wouldn't show, but when I move my mouse into the specified area it appears (with the same animation as f11 mode)

 thank you,

let me know if i can already do that and if I'm just dumb.

 just to be clear, I want the tabs and url/address bar and tabs to always be there.

Actually might be cool to have options to autohide the tab bar too (separately).

 thanks again,

graham

tldr lol

Asked by bourn3 6 days ago

Last reply by cor-el 6 days ago

Can't enrol into Two-Step Authentication

Good day, Really happy to see that mozilla is tightening up security. But unfortunately, I can't enroll into Two-Step Authentication everytime I enter code it's not being… (read more)

Good day,

Really happy to see that mozilla is tightening up security. But unfortunately, I can't enroll into Two-Step Authentication everytime I enter code it's not being accepted. I tried multiple android apps of those codes and non of them work for me.

Because of that, I lost access to addons.mozilla.com account, because system doesn't let me in without 2step auth enabled.

Any chance I can use yubikey's intead of those auth apps? or anything else I can do?

Asked by Stas 5 months ago

Last reply by nzmusiclover2192 6 days ago

When dragging a tab into a new window, how do you stop it from being full screen like previous window

I am wondering if it is at all possible to adjust the settings when pulling a tab into a new window. For example, if I am running Firefox fullscreen I would like the tab … (read more)

I am wondering if it is at all possible to adjust the settings when pulling a tab into a new window. For example, if I am running Firefox fullscreen I would like the tab that I pull to be opened in windowed form. I noticed that this is typically the case when using Chromium-based browsers, but noticed that on Firefox it stays in the format as the previous window. (if already windowed the pulled tab will also be windowed) is there a way to ensure that the pulled tab will always be windowed?

Asked by Grimprovise 1 week ago

Last reply by Grimprovise 6 days ago

  • Solved

Mac OS Montery (and before): Firefox is freezing and then crashing whenever going full screen.

Hello, Currently running MacOS Montery but the problem was still occurring on previous versions. Whenever I use the green top left button to enter full-screen, the app im… (read more)

Hello,

Currently running MacOS Montery but the problem was still occurring on previous versions.

Whenever I use the green top left button to enter full-screen, the app immediately freezes and either crashes or has to be manually force quit. There are no reports in about:crashes and I there has been no success with troubleshooting mode or switching versions of the Firefox application.

Machine Info: MacBook Pro (16-inch, 2019) Processor: 2.6 GHz 6-Core Intel Core i7 Memory: 16 GB 2667 MHz DDR4 Graphics: Intel UHD Graphics 630 1536 MB

Any help towards a solution would be appreciated. Thanks!

Asked by Sam Wilson 1 week ago

Answered by jonzn4SUSE 1 week ago

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge … (read more)

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge

Asked by Ga Mountain Hiker 1 week ago

Last reply by cor-el 1 week ago

  • Solved

Bing won't let me use Firefox or Google

I can't open Firefox. When I click on the icon Bing shows up. I downloaded the latest version of Firefox, I can't install it because I get the message that I have to cl… (read more)

I can't open Firefox. When I click on the icon Bing shows up. I downloaded the latest version of Firefox, I can't install it because I get the message that I have to close Firefox because it is running. How can it be? I haven't been able to open it for weeks.

Asked by chrisdale11 3 weeks ago

Answered by FredMcD 3 weeks ago

Export custom responsive device list

Hi, I hope you are well. I have set up 11 custom devices that max the min and max sizes of bootstrap grid system (xs-min-360w, xs-max-575, etc) to aid me with checking my… (read more)

Hi,

I hope you are well.

I have set up 11 custom devices that max the min and max sizes of bootstrap grid system (xs-min-360w, xs-max-575, etc) to aid me with checking my website on various screen sizes. Is there anyway to export this list or better still to synch them with my Firefox account so I don't lose these settings?

I am using Firefox Developer Edition (101.0b6 (64-bit)) on Ubuntu 20.04.

Many thanks Kaz

Asked by kazosman 1 week ago

Last reply by cor-el 1 week ago

  • Locked

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge

duplicate of /questions/1376840 thread. found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Mi… (read more)

duplicate of /questions/1376840 thread.

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge

Asked by Ga Mountain Hiker 1 week ago

DevTools inspector tab gets blank

Hello, It got really hard to debug with Firefox Developer Edition devtools when inspector tab keeps disappearing while debugger point is hit. Using HTMLElement link from… (read more)

Hello,

It got really hard to debug with Firefox Developer Edition devtools when inspector tab keeps disappearing while debugger point is hit.

Using HTMLElement link from console doesn't return Inspector

Pressing F12 and F12 again helps, but then again have to reach the break point which is frustrating.

Firefox 101.0b5 (64-bit) Windows 10 Pro 21H2 Build 19044.1645 CPU - i5-1145g7 RAM - 16gb

Any way to solve this apart reinstalling Firefox ? As well why the same bug can stay 8 years? https://support.mozilla.org/en-US/questions/980988

Asked by xNaii 1 week ago

How to prevent that Firefox auto start download files with Header "content-type: text/markdown"?

For example: I visit https://raw.githubusercontent.com/vvb2060/Magisk/b03fdcb14dc0e7ec88e98ac3dd769d96ab01c1e2/app/src/main/res/raw/changelog.md It open normally and I c… (read more)

For example: I visit https://raw.githubusercontent.com/vvb2060/Magisk/b03fdcb14dc0e7ec88e98ac3dd769d96ab01c1e2/app/src/main/res/raw/changelog.md It open normally and I can directly see what inside of it. The "content-type" of this http request is "text/plain".

But if I visit https://cdn.jsdelivr.net/gh/vvb2060/Magisk@b03fdcb14dc0e7ec88e98ac3dd769d96ab01c1e2/app/src/main/res/raw/changelog.md Firefox will download it automatically, instead of directly open it in browser. The "content-type" of this http request is "text/markdown".

This is not the problem of "What should Firefox do with other files?" setting...

I make a test, I create a file "test.md" in the Nginx website folder, and I add "default_type text/markdown" to conf to force its content-type, pic here: https://vip2.loli.io/2022/05/12/v39nT8wu6yIlXeH.png

When I open it in Edge Chromium, it will shows what inside of it: https://vip1.loli.io/2022/05/12/EGFwgHPtNjqshyl.png

But Firefox... https://vip1.loli.io/2022/05/12/vuz8YBQAlD2ZCGk.png ( Here I turn on "Ask whether to open or save files")

I am using Firefox Dev 101.0b5 and also test it with Firefox Stable 100.0, the same.

Asked by TigerBeanst 1 week ago

  • Solved

Export my personal about:config changes

I've got about 10 bookmarks with links to support pages each about adjusting specific about:config setting to my needs. My job also requires me to change systems lots of … (read more)

I've got about 10 bookmarks with links to support pages each about adjusting specific about:config setting to my needs. My job also requires me to change systems lots of times, from Mac to windows to Linux. Is there an easy way I can save my personal about:config changes to a file for easy import on other systems?

Thanks

Asked by td540 2 weeks ago

Answered by td540 2 weeks ago

Suggestion about "minimize memory usage" function

Recently i found that the memory usage can be very large when watching live-stream,tried many ways to fix but none of them was useful. Then i found the new function of "m… (read more)

Recently i found that the memory usage can be very large when watching live-stream,tried many ways to fix but none of them was useful. Then i found the new function of "minimize memory usage" button,it is useful,but not so convenient.Can you please add a new way to use this function? Like: set a number of memory usage(for example 256000KB),when reach this number trigger the "minimize memory usage".Then it will be like "auto minimize memory usage". Or,you can just set an UI button on the toolbar to trigger "minimize memory usage".

Please check my screenshot Pic1:It's the live-stream tab,memory usage 1800+MB Pic2:But it seems not so large in "about:performance"

Asked by 小宇 2 weeks ago

Last reply by 小宇 2 weeks ago

Firefox developer edition cannot open a jsp file when it is open, when the run by server command is executed from Eclipse.

I have already selected firefox developer edition as the default browser from the Eclipse Enterprise Edition. However, when the browser is open, it cannot open the url ge… (read more)

I have already selected firefox developer edition as the default browser from the Eclipse Enterprise Edition. However, when the browser is open, it cannot open the url generated from eclipse. Suppose, I hit the command 'run as server' on a jsp file. If developer edition is already open, the file does not get open on a new tab. However, if the browser is closed, then it opens with the jsp file.

I have tested that with google chrome and firefox normal edition and in there, it works absolutely fine. But I don't know what went wrong in the developer edition.


I have uploaded two pictures for the convenience.

Asked by Belmont 2 weeks ago

Last reply by Belmont 2 weeks ago

Cannot login to Netflix

Background: I am on the Beta track, currently running 98.0b4 on Mac OSX 11.6.1, until kinks are worked out of Monterey. Issue: One of the latest FF upgrades has killed my… (read more)

Background: I am on the Beta track, currently running 98.0b4 on Mac OSX 11.6.1, until kinks are worked out of Monterey.

Issue: One of the latest FF upgrades has killed my ability to login to Netflix. I get an orange popup field stating "Incorrect password. Please try again or you can reset your password." The password is fine, as I'm able to login using my backup browsers, Safari and Vivaldi. The issue persists when I try to log in using a private window that doesn't allow any add-ons, so I don't see that as the issue.

Firefox is still my preferred and default browser, so I'd like to see this resolved before.

Asked by Focksee 3 months ago

Last reply by cor-el 2 weeks ago

DOM tree disappears from Developer Tools upon page refresh

The issue I am experiencing is this - whenever I refresh a tab within my browser while developer tools is open on that tab, the DOM tree disappears completely. I am still… (read more)

The issue I am experiencing is this - whenever I refresh a tab within my browser while developer tools is open on that tab, the DOM tree disappears completely. I am still able to click "inspect" and hover over elements, and I still get the visual feedback of the styles being applied to that element. Additionally, the CSS styles still display in the right-hand side of developer tools when I inspect an element. The only issue I'm seeing within the "Inspector" tab within developer tools is the missing DOM tree.

The other tabs within developer tools (Console, Debugger, Network, Performance, etc...) seem to be working fine (as far as I can tell). Navigating to another page within this tab does not solve the issue.

If I open a new tab within the same browser window, I am able to see the DOM tree again, but only until the page refreshes in which case the error occurs again. I have experienced this issue intermittently for a couple of years now, but this is the first time where it has been persistent despite re-installing browser, restarting computer, etc...

Please let me know if there is any further information that I can provide that might help solve this issue.

Thanks very much for any help that anybody can provide.

Asked by jbslettebak 2 weeks ago