Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Menu Bar on FireFox Window blacken (freeze up for 1 second) and than return to color white (normal)!?

HI, I think this going on less a year. I noticed sometime the menu bar blacken out for a second and return to white color, other time it just stay blacken till I use the … (read more)

HI, I think this going on less a year. I noticed sometime the menu bar blacken out for a second and return to white color, other time it just stay blacken till I use the mouse to click on the website and it change the color back to white.. If you want to get an idea what I'm talking about, move the mouse cursor while you're on Firefox and click on Taskbar you'll noticed that the Menu bar on Firefox will become black, and when you click on the website it'll go back to white its sort of like tabbing out.

Sometime when I go other room and come back I noticed the Menu Bar blacken out and it stay that way till I click on the site. The thing is while I'm typing when it does that, that when it making the beeping noise to prevent me from typing anymore till I click on the site. This is kinda of annoying.

Does anyone had this problem? How do I stop from doing this? I may be wrong, I think the reason it does this.. it is to check on the software update.. like Video Card update or Anti-virus update.

Thank you for your time xswordsmanx

Asked by xswordsmanx 2 years ago

Answered by xswordsmanx 2 years ago

  • Archived

Sometimes I see some blurry rectangles on a website

On a website (sometimes) white, half visible rectangles come up. I don't know how to reproduce it, and whenever I try to open the dev tools it disappears. If devtools is … (read more)

On a website (sometimes) white, half visible rectangles come up. I don't know how to reproduce it, and whenever I try to open the dev tools it disappears. If devtools is open, the problem not coming up... I attach an image, I tried in most browsers (IE, Edge, Opera, Chrome...) and works fine, only Firefox does this.

Asked by theveloper 2 years ago

Last reply by cor-el 2 years ago

  • Archived

firefox doesnt crash, but the slide rail on the right becomes unresponsive, sometimes links wont be active until the page scrolls down a little, Why?

Using Mozilla version 61.0.2 (64-bit) if I am able to follow a link, sometimes I will not be able to scroll down unless I widen the window, full screen doesn't help, trie… (read more)

Using Mozilla version 61.0.2 (64-bit) if I am able to follow a link, sometimes I will not be able to scroll down unless I widen the window, full screen doesn't help, tried both. If I am able to scroll down, sometimes a link will become clickable and I can follow the link. I am fortunate to be able to navigate without the mouse. Of and the size changing indicator function of the cursor wont engage unless I first go above the level of the bookmarks tool bar. but not if Im on the level of the body of the page.

Asked by aztraph 2 years ago

Last reply by Shadow110 2 years ago

  • Archived

Scroll, menu,invisible tabs that exist and slow Firefox 61 ubuntu

I have multiple problems with upgrading Firefox from 49 to 61 The main one is horizontal disintegration of scrolling making pages unreadable Menus dropdown and right clic… (read more)

I have multiple problems with upgrading Firefox from 49 to 61 The main one is horizontal disintegration of scrolling making pages unreadable Menus dropdown and right click are unreadable / missing or segmented Text addition to entry boxes is slow to appear (several seconds) or does not appear at all (blind text entry) Top bars and menu bars break irrationally across the screen Tabs may appear or not when created, sometimes they appear as a thick line to the right and can be clicked on ie they exist but are mostly hidden Things tried - Re-installing from Ubuntu Software Centre has given the best results - partial usability Disabling and removing all add-ons was no use whatsoever (done manually and using Firefox's refresh) Purging xul-ext-ubufox helped Removing a lot of data and using Bleachbit to purge cache and clean free space helped All hardware acceleration was unticked in Firefox Settings Multiple instances of Firefox reduced to one (this worked when my WIndoze Firefox was uprgraded to 52 - small memory notebook) Various about:config solutions were tried WHEN the entries were visible in the list including disabling Web3GL

Now I have temporarily working solution. I say 'temporarily' because I am using it but any time today or tomorrow it could stop again

If you have any other ideas, please let me know because I need the computer for work and I have lost so much time..... Seamus

Asked by Shay123 2 years ago

Last reply by Shay123 2 years ago

  • Archived

Firefox v61 on openSuse Tumbleweed does not play videos on Facebook and on other sites. What to do?

Hi, I setup my freshly installed openSuse Tumbeweed PC. I have installed Firefox, started Facebook on it and experienced that the videos does not start to play at all. In… (read more)

Hi, I setup my freshly installed openSuse Tumbeweed PC. I have installed Firefox, started Facebook on it and experienced that the videos does not start to play at all. In opposite how it worked on my old linux PC (as normally expected : video starts embedded on its place automatically) on the new PC the video opens in a larger popup but does not start when I press Start button. Another case when I try to start a mpeg video on my google photos site it says: "The video format is not supported." This whole stuff is supposed to work without any interaction as it work on Chrome on the very same machine. I saw some other problem descriptions from other users but no solutions so far. I'd like to remain with FF but if this is not solved I'll remove it. Any idea or better than that: a known fix? Thanks!

Asked by boncserz 2 years ago

Last reply by boncserz 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Frame skipping on any audio or video

I've recently built a desktop PC with this configuration: Ryzen 7 1800X Geforce GTX 750 Ti (driver version: 399.07) 16GB DDR4 RAM 250GB SSD + a HDD for data only, no sys… (read more)

I've recently built a desktop PC with this configuration:

Ryzen 7 1800X

Geforce GTX 750 Ti (driver version: 399.07)

16GB DDR4 RAM

250GB SSD + a HDD for data only, no system files

Windows 10 64bit

External Sound card Scarlett 2i4 1st gen. [it worked fine with my old Windows7 desktop]


Any audio (soundcloud, zophar.net/music) or video (youtube, twitch, facebook) stream has the same problem: it randomly skips frames. I mean that video nor audio are interrupted, they continue, but they skip some "frames".

This bug occurs with the current official version, the current beta version and the current Nightly.

This bug does not occur on my laptop, windows 8 running an i5 CPU and no dedicated GPU.

This bug does not occur on other apps. I've tried: VLC, Facebook app, Twitch app, Microsoft Edge, Internet Explorer, Winamp.

Asked by DeRobyJ 2 years ago

Answered by DeRobyJ 2 years ago

  • Archived

Why won't Nwtflix play video on my PC

Using Ubuntu 16.04 AMD64 bit with MATE 1.12.1 desktop Firefox Quantum 61.0.1 (64 bit) Google Widevine is installed and set to 'Always Activate' OpenH.264 is installed and… (read more)

Using Ubuntu 16.04 AMD64 bit with MATE 1.12.1 desktop Firefox Quantum 61.0.1 (64 bit) Google Widevine is installed and set to 'Always Activate' OpenH.264 is installed and set to 'Always Activate'

When I log into Netflix, I am presented with the standard interface with all the movie options, include a large background of the current movie they are promoting. If I wait a few seconds, the trailer begins playback and plays with audio until it's over, but, if I click the play button, the screen clears and I get a message that says "Whoops, something went wrong... Playback Error, there appears to be a problem with Firefox that is preventing Netflix from starting playback. Please be sure you are using the most recent version of Firefox.

Asked by wizard69 2 years ago

Last reply by cor-el 2 years ago

  • Solved
  • Archived

layers.acceleration.force-enabled = true & layers.force-active = true seem to solve my screen tearing and graphical glitches on Ubuntu 18.04...any risks?

I had screen tearing and graphical glitches when browsing. [layers.acceleration.force-enabled = true] solved screen tearing, but I still had some graphical glitches from … (read more)

I had screen tearing and graphical glitches when browsing. [layers.acceleration.force-enabled = true] solved screen tearing, but I still had some graphical glitches from time to time which now seem to have been fixed with [layers.force-active = true].

Could this be a working configuration on the long term? Currently it is running like a charm...

I'm running Ubuntu 18.04 and had already turned off hardware acceleration and smooth scrolling without the desired results before trying the above-mentioned things. I also played around with the xorg.config.d settings of the OS...

Best regards Mike

Asked by magma1988 2 years ago

Answered by user633449 2 years ago

  • Archived

Здравствуйте. Firefox не запоминает позицию вкладки на ленте вкладок

Здравствуйте. Присутствует проблема с вкладками отображаемыми на ленте вкладок. Firefox не запоминает позицию вкладки на ленте. Предположим у нас открыто много вкладок, б… (read more)

Здравствуйте. Присутствует проблема с вкладками отображаемыми на ленте вкладок. Firefox не запоминает позицию вкладки на ленте. Предположим у нас открыто много вкладок, большее количество чем возможно отобразить на панели, например в два раза, и присутствует стрелки скроллинга вкладок. Активная вкладка находится посередине панели, на вкладке воспроизводиться видео из Youtube. Теперь если мы нажмем кнопку развернуть видео на весь экран, а потом выйти из полноэкранного режима, то активная вкладка не останется на своем бывшем месте т.е. по середине ленты, а будет отображаться в крайнем правом углу лены вкладок. Т.е. произойдёт скроллинг ленты без действий пользователя. И активная вкладка поменяет место отображения на экране.

Asked by sutrinc 2 years ago

Last reply by sutrinc 2 years ago

  • Archived

bug report about graphics

Since recently street view on maps.yandex.ru has problems with graphics, see screenshot: https://screenshots.firefox.com/7nytMu27MeXw18kb/yandex.ru When I restart in safe… (read more)

Since recently street view on maps.yandex.ru has problems with graphics, see screenshot: https://screenshots.firefox.com/7nytMu27MeXw18kb/yandex.ru When I restart in safe mode, it's gone. When I disable plugins, addons and hardware acceleration in normal mode, it still there. After refresh firefox it's still there too.

Asked by dmitryg2002 2 years ago

Last reply by dmitryg2002 2 years ago

  • Archived

Showing context menus (e.g., right click or drop-down lists) has a 3-4 sec lag.

I have installed Ubuntu 18.04 on an AMD Ryzen Threadripper 1950x system. Whenever I right click or click on a drop-down list on both Firefox and Thunderbird I have to wai… (read more)

I have installed Ubuntu 18.04 on an AMD Ryzen Threadripper 1950x system. Whenever I right click or click on a drop-down list on both Firefox and Thunderbird I have to wait for 3-4 second to see the context menu. Here is some information about my graphic card and driver:

  1. lshw -c display
 *-display                 
      description: VGA compatible controller
      product: GP107 [GeForce GTX 1050]
      vendor: NVIDIA Corporation
      physical id: 0
      bus info: pci@0000:41:00.0
      version: a1
      width: 64 bits
      clock: 33MHz
      capabilities: vga_controller bus_master cap_list rom
      configuration: driver=nvidia latency=0
      resources: irq:63 memory:9e000000-9effffff memory:80000000-8fffffff memory:90000000-91ffffff ioport:3000(size=128) memory:c0000-dffff
  1. nvidia-smi

Sat Sep 15 13:24:58 2018 +-----------------------------------------------------------------------------+ | NVIDIA-SMI 390.48 Driver Version: 390.48 | |-------------------------------+----------------------+----------------------+ | GPU Name Persistence-M| Bus-Id Disp.A | Volatile Uncorr. ECC | | Fan Temp Perf Pwr:Usage/Cap| Memory-Usage | GPU-Util Compute M. | |===============================+======================+======================| | 0 GeForce GTX 1050 Off | 00000000:41:00.0 On | N/A | | 24% 29C P8 N/A / 65W | 174MiB / 1999MiB | 0% Default | +-------------------------------+----------------------+----------------------+

+-----------------------------------------------------------------------------+ | Processes: GPU Memory | | GPU PID Type Process name Usage | |=============================================================================| | 0 1329 G /usr/lib/xorg/Xorg 163MiB | | 0 1372 G /usr/bin/gnome-shell 8MiB | +-----------------------------------------------------------------------------+

Asked by smza 2 years ago

Last reply by smza 2 years ago

  • Solved
  • Archived

All web video will not play, recent issue that was not here before.

Hi. Currently on Linux, I changed my DNS settings (along with removing /etc/resolv.conf.d somehow?) - the rest of web browsing works fine, actually faster now with the ne… (read more)

Hi. Currently on Linux, I changed my DNS settings (along with removing /etc/resolv.conf.d somehow?) - the rest of web browsing works fine, actually faster now with the new server. However, something I knocked switched off the 'allow playback of any video no matter what website.' switch. I have tried removing extensions, installing advanced tools, replacing versions of flash, but nothing seems to crack it and from what I can find nobody else has this issue.

I have tried the following sites:

  • any* youtube video

https://www.quirksmode.org/html5/tests/video.html - has a few test videos in different formats BBC news - the ads load, but not the preroll video ads. They all load with a loading indicator, the first frame shows up, no movement. Same with youtube Soundcloud - tried to listen to some music and this didn't work either. Spotify was similar and kept sweeping through songs at an alarming pace to find one that worked.

This doesn't seem to be browser specific but maybe Firefox caused it idk Help apprechiated

Asked by reece4504 2 years ago

Answered by FFus3r 2 years ago

  • Archived

when going into fullscreen (F11) with autohide toolbars on, Hovering over the toolbar only makes it come back for a second before it immediatley hides again.

Normally if you have fullscreen on and have autohide toolbars on, if you hover the mouse over the top of the pages tabs and address bar will pop down so long as the mouse… (read more)

Normally if you have fullscreen on and have autohide toolbars on, if you hover the mouse over the top of the pages tabs and address bar will pop down so long as the mouse is up their and would allow surfing through tabs.

MY problem is when I hover over the top instead of it popping down and staying open, it will immediately shoot back up and hide again in less than a second. I have no toolbar addons or extensions. if I close my firefox and open it back up it works like normal...for a bit. after come unknown amount of time it will start acting up again.

if I do restart FF and go into f11 and out again I get this strangeness on both sides of my screen like I didnt fullscreen properly or something

Asked by jreese708 2 years ago

Last reply by cor-el 2 years ago

  • Archived

Every time I will open firefox I get a blue screen with the text, "Page fault in nonpaged area and a marking to NVLDDMKM.SYS.

I have windows 10 home edition 64bit on my computer. After the latest updates of Windows 10 I can't open Firefox anymore. Every time I get a blue screen wit the test "Pag… (read more)

I have windows 10 home edition 64bit on my computer. After the latest updates of Windows 10 I can't open Firefox anymore. Every time I get a blue screen wit the test "Page fault in nonpaged area and a marking to NVLDDMKM.SYS. A fault rapport will be generated and after that my computer starts up again. I deleted the latest updates to see if this could solve the problem but it didn't. Asked Microsoft Windows team for help but they told me that I need to contact the help for Firefox. So is there anyone that can help me with this problem? The computer has an AMD Athlon II 170u processor and a 4GB ddr ram memory

Asked by Spidermaster 2 years ago

Last reply by cor-el 2 years ago

  • Archived

Black background under the text/links (youtube/gmail)

I've updated Firefox and now some of the pages have got graphical glitch occurring in random moments. As for gmail I can't specify how to reproduce it, but on youtube it … (read more)

I've updated Firefox and now some of the pages have got graphical glitch occurring in random moments. As for gmail I can't specify how to reproduce it, but on youtube it goes like this: 1. go to the random video 2. move the mouse cursor around (over the video and then over the title) 3. at one point the black background will show up under the videos in the right column or under the video timer

I've tried with and without acceleration with the same result (as attached).

Asked by januzi 2 years ago

Last reply by Kikuko 2 years ago

  • Solved
  • Archived

videos will not load and play in fire fox

I have tried to refresh, start in safe mode , reloaded flash and turn on and off, back on of the plug-ins and nothing works to solve problem. I am limited on my knowledg… (read more)

I have tried to refresh, start in safe mode , reloaded flash and turn on and off, back on of the plug-ins and nothing works to solve problem. I am limited on my knowledge.

Asked by ldcrowe 2 years ago

Answered by FFus3r 2 years ago

  • Archived

How do I clear the cache from ONE specific website?

I'm on Windows 7, using Firefox 61.0.2. I want to clear the cache and any other information that might be stored on ONE website that is refusing to play videos for me. I'… (read more)

I'm on Windows 7, using Firefox 61.0.2. I want to clear the cache and any other information that might be stored on ONE website that is refusing to play videos for me. I've tried many other solutions, none of which work. It's the Shutterfly website, by the way. Family videos just suddenly stopped playing for me, after years of working just fine. I've cleared the cache from individual websites in the past, but it's been a while, and now I can't find any instructions that match the CURRENT options on FF 61.0.2. Why isn't this just a basic kind of instruction for people? I do NOT want to globally clear my cache and history! And yes, I've made sure that I'm using the latest version of Flash. Thank you, I hope someone can help!

Asked by bwhughes 2 years ago

Last reply by bwhughes 2 years ago

  • Archived

Options menue disappears

Hello there, After clicking on the options menu, the different parts of the submenus have simply disappeared (Please refer to the screenshot). Can you please help me? My … (read more)

Hello there,

After clicking on the options menu, the different parts of the submenus have simply disappeared (Please refer to the screenshot). Can you please help me? My laptop runs on Windows 10.

Thanks for the help!

Cheers,

Luis

Asked by AnZhuoYi 2 years ago

Last reply by Shadow110 2 years ago