Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

How to open local files in Firefox 100 snap?

I'm on Ubuntu 22.04 which is using the snap package of Firefox. It seems that I cannot open local files in the /tmp directory. When I place a test.html file there and run… (read more)

I'm on Ubuntu 22.04 which is using the snap package of Firefox.

It seems that I cannot open local files in the /tmp directory. When I place a test.html file there and run `firefox /tmp/test.html`, it returns a file not found error. Why?

I don't have the problem with files in my home directory.

Asked by simon.eu 4 months ago

Answered by jonzn4SUSE 4 months ago

  • Solved

SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT

A couple users at our site intermittently receive a SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT error when navigating to Google in Firefox. This happens in Version 99.0.1 (64-bit) on Windows… (read more)

A couple users at our site intermittently receive a SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT error when navigating to Google in Firefox. This happens in Version 99.0.1 (64-bit) on Windows 10 computers. When the issue occurs, users can navigate to other websites without issues. Navigating to Google in a different browser works no problem. Restarting the browser will resolve the issue. Clearing cookies and site data has no effect. Users can also refresh the page after some time and the issue will go away.

Any idea as to why this is happening?

Asked by krisa15 5 months ago

Answered by cor-el 4 months ago

  • Solved

Content Security Policy issues.

I have been having issues with the checkout page of my website. My problem was most likely coming from our payment provider causing issues with updates. I switched paymen… (read more)

I have been having issues with the checkout page of my website. My problem was most likely coming from our payment provider causing issues with updates. I switched payment plugins until it gets fixed. (In case you would like to know the extent of my troubleshooting. I ended up installing a brand new wordpress install on a subdomain and the error still occurred.)

This is most likely not related to my initial payment provider issue. When I view issues in the console I keep getting error messages. These issues affect my ability to use the checkout page on my Firefox. We are currently processing payments successfully. These errors do not show up on Chrome.

Content Security Policy: The page’s settings blocked the loading of a resource at inline (“style-src”). moz-extension:88:56 Content Security Policy: The page’s settings observed the loading of a resource at inline (“style-src”). A CSP report is being sent. moz-extension:88:56 Content Security Policy: The page’s settings blocked the loading of a resource at inline (“script-src”). moz-extension:136:52 Content Security Policy: The page’s settings observed the loading of a resource at inline (“script-src”). A CSP report is being sent. moz-extension:136:52

This is the website page I need help with. https://heartlandforest.org/checkout/

I can't tell if this is happening to everyone or just me. I don't know which resources were blocked or where to fix this. My website and my server do not have a CSP. I have been looking for an answer for over a week before attempting to try asking here. Every issue I have noticed in the past week on my site has been one big red herring after another.

Asked by Engage 1 day ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 22 hours ago

  • Solved

DUO: "Access Not Allowed With Firefox Due To Security Concerns

I've been utilizing the security protocol app DUO for work purposes for the last year with Firefox, no issues. I just recently updated to 105.0.1 and received the follow… (read more)

I've been utilizing the security protocol app DUO for work purposes for the last year with Firefox, no issues. I just recently updated to 105.0.1 and received the following error message when my DUO was prompted:

  • "We're sorry, access is not allowed with Firefox due to security concerns." - with a sad face.

It then shows me a list of compatible browsers and FF being the only one not allowed to use the DUO authentication. I've attempted to clear my browsers cache, fire up FF once more only to arrive at the same messaging. I've uploaded a screenshot of what I ran into.

This has to be some sort of error as I've been utilizing FF and DUO together successfully with no issues over the last year.

Any help is greatly appreciated.

Asked by Eddie 2 days ago

Answered by Eddie 2 days ago

  • Solved

Firfox 105.01 is down and it's not possible to start

Hello, I need help, it is not possible to open Firefox. After opening, the window closes itself again, a new profile was created, but the problem is still there. I am ver… (read more)

Hello, I need help, it is not possible to open Firefox. After opening, the window closes itself again, a new profile was created, but the problem is still there. I am very unhappy about this. I didn't load a new extension, didn't use new antivirus software. Firefox has already been uninstalled and reinstalled. The problem is not solved. I've also cleaned Firefox a few times, but the problem still persists. There are no crash reports as Firefox just closes and doesn't crash. I can start safe mode. I am sending the Troubleshooting information.

Thanks for your help, Firefox is the best browser! Greetings Silke

Asked by silke.lubich 6 days ago

Answered by silke.lubich 5 days ago

  • Solved

Error message "You need to enable JavaScript to run this app." continues

Hi all I'm a happy user of FF but have started to see issues with JavaScript (error message: You need to enable JavaScript to run this app.). I do the about:config correc… (read more)

Hi all

I'm a happy user of FF but have started to see issues with JavaScript (error message: You need to enable JavaScript to run this app.). I do the about:config correction and it sometimes works, but now the error is spreading to involve other pages - a page worked yesterday doesn't work today.

Is it just me?

//Allan, Sweden

Asked by Allan Andersen 1 week ago

Answered by Paul 1 week ago

  • Solved

YouTube blacks out entire screen while watching video.

Hi, so yesterday, I updated to the latest version of FireFox (version 105.0). Nothing seemed to be out of the ordinary until I decided to watch a few YouTube videos. The … (read more)

Hi, so yesterday, I updated to the latest version of FireFox (version 105.0). Nothing seemed to be out of the ordinary until I decided to watch a few YouTube videos. The best way I can describe this problem is that every time I decide to scroll down to see the description or read a few comments, the entire screen on my laptop goes black regardless if it's on default view or full screen.

Even though that does sound like a crash, the audio still plays, and if I power the computer to sleep mode and log back in, the window of the video automatically scrolls up and everything is back to the way it was (but I did had to restart the laptop once because it also visually broke my mouse pointer). The only way I can get around this problem is to pause whatever video I watch and then scroll down, and no black screen occurs.

I don't know if I'm the only one who has this problem, but I've never had this issue happen in past versions of FireFox. If there is another way to fix this problem, I'll be glad to take anyone's possible suggestions/solutions.

Asked by dashoobi 1 week ago

Answered by techguy150 1 week ago

  • Solved

Hyperlinks are not working on Outlook (running Windows 7 Pro).

When I click on an article or any link in Outlook, I get an error message that says, Your organization's policies are preventing us from completing this action for you. … (read more)

When I click on an article or any link in Outlook, I get an error message that says, Your organization's policies are preventing us from completing this action for you. For more info, please contact your help desk. I'm not an 'organization', just a user and obviously there's no help desk to contact, so I thought I'd reach out to see if someone might have a solution to this problem. I have already made sure that my default programs are set to Firefox for my browser and Outlook for my email and made sure all the defaults are selected. I have also run a full windows scan program which came up without any errors and I have run a registry scan that fixed every identified error. I'm still getting the same error message and the only way for me to open up an article or a link from an email is to 'copy hyperlink', open up a new tab in Firefox and select Paste and Go, which is driving me nuts and wasting a ton of time. I don't know what else to do at this point. I did find a document on the internet that has what it says is a method to resolve this exact error message problem, but the instructions are specific to Internet Explorer, not Firefox. I'm hesitant to find those same tools on Firefox (which is quite possible, though some of them are in different places on Firefox than they are on Internet Explorer). My concern comes with the fact that the final step will 'reset' every setting to it's default condition, so it seemed like a good idea to try to get some expert help before I perform such a drastic action. Also, I'm also making the assumption that if I did do a complete reset, I would be able to restore Firefox back via my most recent System Restore and it would bring back all my customizations, browers add-ons, personal settings, home pages history, cookies, privacy settings, etc. - but I'd like someone to weigh in on this. Thanks for any help anyone can provide.

Asked by laura2u 1 week ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 week ago

  • Solved

Browser crashes & main profile becomes unaccessible when update is available

Dear Community, I've been struggling with a very peculiar error with my Firefox in the last couple of weeks that I haven't managed to find a solution for. It's kinda dist… (read more)

Dear Community,

I've been struggling with a very peculiar error with my Firefox in the last couple of weeks that I haven't managed to find a solution for. It's kinda disturbing and makes me want to stop using the whole thing, even though I'm a big fan of Firefox.

1.) The first sign of the error is the browser suddenly becoming partially unresponsive. The UI still works - as in, you can scroll down/up on open pages, navigate through menus, open/close tabs, etc. but no HTML content is loaded JS isn't running. First I thought this was just bad connection, but I had a stable internet connection and other browsers would load the same pages. 2.) At this point, when I try to close the whole app and restart it, I get a message that the browser is already running. The dialogue box also offers to force restart the app, which doesn't work (it stops the process but doesn't restart it, so I still have to manually launch the app). 3.) After manually launching after failed force restart, I'm getting another error message saying that I'm using an "old version of Firefox", due to which my old profile "might not work". I can either exit the app or create a new profile. From a new profile I can load profile manager but I'm unable to launch the other profile. However, indeed there is an app update pending. 4.) After the update is installed, the browser launches the new profile and and then from the profile manager I'm able to load the other profile, set is up as standard and remove all other profiles. After this step, all seems to be normal and Firefox keeps working without any issues until a next update is found, but then the whole issue starts from point 1.

First time I suspected that the profile is corrupted, so I deleted it and resynced the settings from my Firefox Account, but this has not helped, so I fully removed Firefox with all the data stored on the local drives and reinstalled it. Then the latest version was installed and the profile worked, so I presumed the issue to be resolved until a new update came. In the last month there's been at least 3-4 updates, all triggering this very peculiar issue issue. I was thinking this might be known so the devs would release a fix soon, but I couldn't find the same issue mentioned, so now I'm suspecting one of the add-ons acting up. However, since the issue only reproducible when an update is released, it would somewhat complicated and time-consuming to deduct which one is causing the error. Hence, asking question here as I'm wondering if anyone had encountered anything similar or could suggest any further steps to fix the error.

I'm using 104.0.2 (64-bit) and following add-ons:

   Dark

Extension ID

   firefox-compact-dark@mozilla.org

Internal UUID

   e19ebbac-c904-4833-9836-b34cd99aedf7

Manifest URL

   moz-extension://e19ebbac-c904-4833-9836-b34cd99aedf7/manifest.json

LeechBlock NG

Extension ID

   leechblockng@proginosko.com

Internal UUID

   fcae5d2b-d421-46db-b85f-bf4b01b74042

Manifest URL

   moz-extension://fcae5d2b-d421-46db-b85f-bf4b01b74042/manifest.json

HTTPS Everywhere

Extension ID

   https-everywhere@eff.org

Internal UUID

   ed95fe88-894b-4f71-b65f-d94ca39184d6

Manifest URL

   moz-extension://ed95fe88-894b-4f71-b65f-d94ca39184d6/manifest.json

Decentraleyes

Extension ID

   jid1-BoFifL9Vbdl2zQ@jetpack

Internal UUID

   249d0d84-b3f5-4682-9a07-2bd77246a6f7

Manifest URL

   moz-extension://249d0d84-b3f5-4682-9a07-2bd77246a6f7/manifest.json

Stylus

Extension ID

   {7a7a4a92-a2a0-41d1-9fd7-1e92480d612d}

Internal UUID

   fa3b5461-95c0-4472-9306-8428d080f931

Manifest URL

   moz-extension://fa3b5461-95c0-4472-9306-8428d080f931/manifest.json

Privacy Badger

Extension ID

   jid1-MnnxcxisBPnSXQ@jetpack

Internal UUID

   c69318fb-2a37-4c3c-abed-60758264c38d

Manifest URL

   moz-extension://c69318fb-2a37-4c3c-abed-60758264c38d/manifest.json

Cookie AutoDelete

Extension ID

   CookieAutoDelete@kennydo.com

Internal UUID

   c452aab0-c8bd-4336-81e3-9482d58fbde0

Manifest URL

   moz-extension://c452aab0-c8bd-4336-81e3-9482d58fbde0/manifest.json

Super Dark Mode

Extension ID

   {be3295c2-d576-4a7c-9987-a21844164dbb}

Internal UUID

   fd0ffaf5-043d-405c-872f-dbd547640b2e

Manifest URL

   moz-extension://fd0ffaf5-043d-405c-872f-dbd547640b2e/manifest.json

NoScript

Extension ID

   {73a6fe31-595d-460b-a920-fcc0f8843232}

Internal UUID

   492c4958-9f48-48fe-b927-c0259592f1ca

Manifest URL

   moz-extension://492c4958-9f48-48fe-b927-c0259592f1ca/manifest.json

uBlock Origin

Extension ID

   uBlock0@raymondhill.net

Internal UUID

   b73fc177-8d0f-4a6c-84b9-950e67c850a8

Manifest URL

   moz-extension://b73fc177-8d0f-4a6c-84b9-950e67c850a8/manifest.json

I haven't captured the exact error messages but I'm happy to do if that sheds some further light on the issue (would have to wait until next update for the issue to happen though). Any tips would be appreciated.

Asked by Firefox User 1 week ago

Answered by Firefox User 3 days ago

  • Locked

audio/video will not load/play

I can play videos and audios on another browser or files stored on my computer, but just now I cannot on Firefox. I saw the FAQ explanation about Windows 7, but I have be… (read more)

I can play videos and audios on another browser or files stored on my computer, but just now I cannot on Firefox. I saw the FAQ explanation about Windows 7, but I have been using Firefox for years including just hours ago using Windows 7. Why would this happen right now? Did some new version just get installed? If so, can I return to the prior version and turn off the automatic update?

Thanks, Phil

Asked by pej6446 1 week ago

Last reply by Paul 1 week ago

  • Solved

The mouse-left click button does not work since last two updates

The mouse-left click button does not work since last two updates! The link is OK, floating menu with right click can open it in new tab, but left-click on buttons, divs, … (read more)

The mouse-left click button does not work since last two updates!

The link is OK, floating menu with right click can open it in new tab, but left-click on buttons, divs, links is dead for a while

Something was changed in Firefox in the wrong direction.

Please help

Asked by mesasartworks 2 weeks ago

Answered by mesasartworks 1 week ago

  • Solved

Some video content can not be displayed.

I use a laptop with Fedora 36 installed. Firefox is version 104.0.1 Until a few days ago, there were no problems with video display. But since a few days, video content t… (read more)

I use a laptop with Fedora 36 installed. Firefox is version 104.0.1

Until a few days ago, there were no problems with video display. But since a few days, video content that is offered by the news site from NOS (Dutch television) is not displayed anymore. I only get this error: The media playback was aborted due to a corruption problem or because the media used features your browser did not support.

Also some content on Youtube aborts. For example loading https://www.youtube.com/watch?v=qq0BUiEs3JM results in this error: Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw. (Afspeel-ID: Ui0fzPxdSexgYcZ4).' (An error occured, try later again).

When using the Chrome Browser both websites can be used without giving errors implying that all the codecs are available.

How can I detect why video is blocked?

(Twitter also gives problems. After a fraction of a second, it stops displaying video)

Asked by Ben Engbers 2 weeks ago

Answered by Ben Engbers 1 week ago

  • Solved

Can't attach or download files

If I try to attach or download (only with the Always ask you where to save files option turned on) a file in any website, the browser doesn't open the Files window. Drag… (read more)

If I try to attach or download (only with the Always ask you where to save files option turned on) a file in any website, the browser doesn't open the Files window. Drag and drop works. I am able to choose the download folder from the settings and upload any folder, though.

I'm running Firefox 103.0.1 on Linux Ubuntu 22.04 LTS.

Asked by gabrielegagliardi23 2 weeks ago

Answered by jonzn4SUSE 2 weeks ago

  • Solved

Firefox 104.0.2 arbitrarily freezes (Ubuntu 22.04)

I upgraded to Ubuntu 22.04 recently. Since then Firefox 104.0.2 (64-bit) has been arbitrarily freezing; sometimes i have to restart the computer while most of the times I… (read more)

I upgraded to Ubuntu 22.04 recently. Since then Firefox 104.0.2 (64-bit) has been arbitrarily freezing; sometimes i have to restart the computer while most of the times I am able to kill the Firefox main process and restart Firefox.

The freeze occurs when i try to save a Web page; i don't see any "logic" as to which Web pages cause Firefox to freeze. It seems totally arbitrary.

I clear my downloads list everyday (sometimes more frequently than that) and clear cookies & cache everyday.

I have selected "no proxy" by default, in 'Connection Settings'.

This never happened until after i upgraded to Ubuntu 22.04.

I've browsed the support pages and don't find anything relevant to my problem. If I'm overlooking something, I apologize in advance!

I have attached a 'screen capture' image of Firefox processes just before i killed the main process.

Thanks in advance for any suggestions. Ramki

Asked by moccsha 2 weeks ago

Answered by jonzn4SUSE 2 weeks ago

  • Solved

My firefox browser keeps telling me that the server is not found everytime I use the search browser

Every time I try to use the search function I get this message, saying that they can't find the URL. I've already tried checking my connection, my firewall, restarting my… (read more)

Every time I try to use the search function I get this message, saying that they can't find the URL. I've already tried checking my connection, my firewall, restarting my computer, using the troubleshoot mode, and uninstalling + reinstalling again. Can somebody please help?

Asked by bluestorm801 3 weeks ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 3 weeks ago

  • Solved

Font style and color displaying wrong except in a private window

Today, I noticed that fonts on sites look different than normal. At first I noticed that font looked smaller, but zoom is set to actual size. Then I noticed that while on… (read more)

Today, I noticed that fonts on sites look different than normal. At first I noticed that font looked smaller, but zoom is set to actual size. Then I noticed that while on a site with a black background the text was displaying as black also, making it impossible to read. I looked through the preferences and everything pertaining to fonts and colors appears to still be set to default. Next thing I tried was opening the same site in private window. While in the private window, the font and color appears as it should.

Any ideas how to fix this?

Asked by geek.jon 3 weeks ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 3 weeks ago