Showing questions tagged: Show all questions

new computer firefox install wipes custom home page on all devices

This has happened to me on 3 different computers. Today, I installed Modicia linux operating system on a new computer. Then, I installed Firefox browser. I logged int… (read more)

This has happened to me on 3 different computers.

Today, I installed Modicia linux operating system on a new computer. Then, I installed Firefox browser. I logged into Firefox the normal way and all my book marks and passwords etc... were imported into the browser, but when I clicked the "Home" button, my customized home page was gone. There were just a couple buttons pre-configured to whatever the default thing is showing twitter and 2 or 3 other buttons, but not what I had spent 3 hours configuring on my other computers. This has only happened on a new install of Firefox.

When I went back to my old computer and started Firefox, they were all gone!!! All of them. How do I get them back without programming each individual button all over again? The picture shows what it looks like NOW. Before installing Firefox on this new computer, all 32 buttons on my home page were individually configured with URLs and custom icons. Walt

Asked by WalterRamjet 4 days ago

Refresh doesn't work with "reload" tab or F5

Since the newest release, firefox doesn't refresh the images in the website. Every time need to use "CTRL-F5" to refresh the images and the content. It seems don't update… (read more)

Since the newest release, firefox doesn't refresh the images in the website. Every time need to use "CTRL-F5" to refresh the images and the content. It seems don't update the cache.

Asked by Andrea 4 days ago

Last reply by Terry 3 days ago

Hardware Accelerated Video Not Working

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in … (read more)

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in intel-gpu-top

There is also no obvious error message. On youtube videos I sometimes see

[2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}"

but on Big Buck Bunny from https://test-videos.co.uk/vids/bigbuckbunny/mp4/h264/1080/Big_Buck_Bunny_1080_10s_1MB.mp4 I don't get that output and everything looks normal:

libva info: VA-API version 1.14.0 libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_14 libva info: va_openDriver() returns 0

but the video decode in intel-gpu-top shows 0%.

VA-API is confirmed to be working in mpv, if I play that same big buck bunny video in mpv I see 10-20% video decode usage.

vainfo shows

vainfo: VA-API version: 1.14 (libva 2.14.0) vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 22.4.1 () vainfo: Supported profile and entrypoints

     VAProfileNone                   :	VAEntrypointVideoProc
     VAProfileNone                   :	VAEntrypointStats
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVC1Simple              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Main                :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointEncPicture
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileVP9Profile0            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP9Profile2            :	VAEntrypointVLD

As far as I know all flags are set properly (according to https://wiki.archlinux.org/title/firefox#Hardware_video_acceleration) and I have set MOZ_DISABLE_RDD_SANDBOX=1

Asked by max.ehr 3 days ago

Google Sign in next button not working

I cleared the cache. Instructed to check DNS server automatically but I can not find that under Edit - Settings. Do I need to do something different? Linuxmint 20.3, FF … (read more)

I cleared the cache. Instructed to check DNS server automatically but I can not find that under Edit - Settings. Do I need to do something different?

Linuxmint 20.3, FF 100

Asked by borgward 3 days ago

Last reply by FredMcD 3 days ago

Is there any way to have date format yyyy-mm-dd, 24 hour clock Monday as start of week and English as language?

Is there any way to get yyyy-mm-dd dates, 24 hour clock and Monday as start of week (as my LC_TIME indicates with sv_SE.utf-8) while keeping English as my main language? … (read more)

Is there any way to get yyyy-mm-dd dates, 24 hour clock and Monday as start of week (as my LC_TIME indicates with sv_SE.utf-8) while keeping English as my main language? Changing locale to Canadian at least gets the date format and language correct but it's still 12-hour clock and Sunday as first day of week...

Asked by eric.druid 2 days ago

Last reply by Terry 2 days ago

how do I work with attachments in unbuntu?

how do I work with attachments in unbuntu? it greys out when trying to upload any attachments in gmail and outlook. I am new and cant find unbuntu help on latest update… (read more)

how do I work with attachments in unbuntu? it greys out when trying to upload any attachments in gmail and outlook. I am new and cant find unbuntu help on latest update.

Asked by tompetergallagher 2 days ago

Last reply by Terry 2 days ago

I need to syn my lap to my firefox account. Insturctions keep telling me to select Fire Fox Syn from my preferences and set up a Sync Account. But there is no choice visiable for opening Fire Fox Sync account.

Why I can't I see this? or where can I find it? Various Fire Fox sources say I need to set up an Firefox Syn account and that I can make a selection to do this in Firefo… (read more)

Why I can't I see this? or where can I find it?

Various Fire Fox sources say I need to set up an Firefox Syn account and that I can make a selection to do this in Firefox preferences. However this is no option for this available. There is a single option labeled sync but it doe does not synchronize my laptop to my account and none of my bookmarks etc are up to date.

Asked by Rollie 2 days ago

Last reply by cor-el 1 day ago

Saved Credit Card Info Lost at Every Authentication

I have several credit cards saved in Firefox. When I try to use the "Autofill Card Details" feature, I am prompted to authenticate my identity with my user password (that… (read more)

I have several credit cards saved in Firefox. When I try to use the "Autofill Card Details" feature, I am prompted to authenticate my identity with my user password (that is, computer user account password). Upon entering the password, the prompt accepts it and disappears. Now, the expected behavior is that Firefox should paste my card number, along with other details (name on card, etc), into the corresponding fields. Instead, it enters blanks into all the text fields, clearing them if they had previously had anything in them. After this, if I go into settings and view saved cards - the cards that I have attempted to autofill are shown in the list of saved cards, but have blanks in all text fields.

I have had to re-enter all the card details several times over. I have encountered this bug many times at this point. Tried searching for posts with similar problems but have not found anything.

Asked by dschirita 2 days ago

Last reply by dschirita 1 day ago

FF uses all 4 GB RAM

FF uses all memory. I start computer. Start FF to blank page. No Internet connection. No other programs running. Ran memtest before - all Crucial RAM good. If I leave FF … (read more)

FF uses all memory. I start computer. Start FF to blank page. No Internet connection. No other programs running. Ran memtest before - all Crucial RAM good. If I leave FF on, doing nothing all RAM will be used. Linuxmint 20.3, FF 100. Does this happen with Windows or Mac?

Asked by borgward 2 days ago

Last reply by Tan Chee Keong 2 days ago

Firefox not rendering - profile

Hello, recently i installed Kubuntu 20.04 (KDE Plasma 5.18.8). I have this problem where firefox (version 100) is not rendering the window and i think it's the profile fo… (read more)

Hello, recently i installed Kubuntu 20.04 (KDE Plasma 5.18.8). I have this problem where firefox (version 100) is not rendering the window and i think it's the profile folder.

First i was thinking on the graphics. i have installed 'nvidia-driver-510'. I tried this Solution with no luck.

I have:

  • Intel HD Graphics 620
  • Nvidia MX130

I tried :

  • Renaming the folder '.mozilla' to '.mozilla_bak' works perfectly but i have to do this every startup, and firefox creates a new profile where i have to logon in every platform i use.
  • Downloading 'firefox-100.0.1.tar.bz2', it's the same, works fine with a new profile.

This lead me to the profile folder, running './firefox --profile ~/.mozilla/firefox/<profile_folder>' it's the same, not rendering the entire window. I dont know why my profile is causing this problem, i only use three addons: AdBlock, BetterTTV and FoxyProxy, i have the same problem even if i dont have these installed.

Asked by killuax 2 days ago

Last reply by killuax 1 day ago

Firefox is asking password to show HTML source and shows old cached content.

Recently I have noticed that when I want to display HTML source of the page Firefox asks me to log to the site once again. WHY? I am already logged in. The page is alrea… (read more)

Recently I have noticed that when I want to display HTML source of the page Firefox asks me to log to the site once again. WHY? I am already logged in. The page is already loaded and displayed. So why it needs my password again?????

In some cases the page is actually loaded once again which can result in different content being displayed as "a page" and different as "a source" (if there is a dynamic insertion on the page changed on every get). But sometimes it shows old, cached source while the rendered page is already changed. I know that I can see actual content by using the Inspector but "show the source" function was more convenient. Now I can not believe that the "source" shown is a source of the actual "page" Such misfeatures make the function totally useless.

Firefox version 91.8.0esr for Debian.

Asked by jurkomp 1 day ago

Last reply by cor-el 1 day ago

I am trying to watch Channel 4 dramas which have DRM and cannot adjust my Firefox to allow me to do so. I am unable to click on to this corner and that corner and get the necesary sites to lift DRM. I am 80 years and not an adept 18 year old!

See above on Subject = inability on my laptop with Firefox provider to watch certain dramas/films on 4 due to DRM. My problem is trying to follow the instructions hither… (read more)

See above on Subject = inability on my laptop with Firefox provider to watch certain dramas/films on 4 due to DRM. My problem is trying to follow the instructions hitherto given. I just want to be able to access those sites with DRM overlordship getting in the way. I am an old man who is simple-minded, that is, not 18 years and adept at whizzing around laptops.

Asked by greerhart42 1 day ago

Last reply by James 1 day ago

  • Solved

How do I get my home page in Firefox on all my tabs?

Now on Firefox 100.0.1 On earlier versions of Firefox I was able to set a particular url for my home(opening) page. That is still true. However, on past versions I was … (read more)

Now on Firefox 100.0.1 On earlier versions of Firefox I was able to set a particular url for my home(opening) page. That is still true. However, on past versions I was also able to make *my home page* appear on every tab I opened. On the current edition I get a choice of only Firefox Home Page (default) or Blank page. I cannot get my home page on the new tab. How can I bypass the restrictions of the settings under Home to get my home page on every tab?

That the question I need an answer to. Everything below this is explanation of why I want this and a complaint about how Firefox changes things that I would appreciate being passed on to the developers.

                                                                    <---------------------->

If I choose Firefox Home Page (default), I am *forced* to use the address box to put in my search terms. I have become accustomed to the various search engines with their splash screens - with the nice big search box in the middle of the screen (both horizontally and vertically). It is absolutely unnerving to me to try to type in the box in the middle and have nothing show up there but up above in the address box.

I am a project person in a multi-tasking world, which means whether I like it or not, I have to multitask too. For me to do this successfully, all my tools need to be where I expect and perform as I expect them. Even putting duckduckgo.com in the current home page/new window setting, doesn't get the duckduckgo splash page, but even though I'm not that technically advanced, I found a way of getting it in my home page window. However, the tabs section doesn't offer me an opportunity to put my own choice in.

I wish Firefox would stop tinkering with otherwise minor things. I understand fixing found vulnerabilities. I understand providing new services and technology when they're developed. But why force people to use search and tabs the way Firefox wants them to rather than the way the user is accustomed to.

Asked by bdjim 1 day ago

Answered by FredMcD 1 day ago

Unable to play Twitter/Reddit/Facebook Video and GIFs on Firefox 99.0.1 (64-bit)

I have fedora 36 Linux on my laptop and I have installed Firefox from the software store. The version in Help>About>About Firefox shows 99.0.1 (64-bit). I am able t… (read more)

I have fedora 36 Linux on my laptop and I have installed Firefox from the software store. The version in Help>About>About Firefox shows 99.0.1 (64-bit).

I am able to play videos on Youtube but no video or GIF is playing on Twitter/Reddit/Facebook.

I have installed media codecs as per this fedora help

My autoplay setting look like as per the attached image. I do not have any extensions except Bitwarden on Firefox.

I also tried playing videos on Firefox 100 by downloading it directly from firefox website but faced the same issue.

Asked by Bhanu Magotra 1 day ago

Last reply by cor-el 15 hours ago

  • Solved

I used to be able to go to another window by clicking on a subject in the search engine

Whether I was in the standard Firefox search window, or Google, or DuckDuckGo (my preferred choice), I was able to click on a specific topic in the search window and have… (read more)

Whether I was in the standard Firefox search window, or Google, or DuckDuckGo (my preferred choice), I was able to click on a specific topic in the search window and have it automatically open a new window within the Firefox window settings. I can no longer do this with Firefox 100.

Please fix!

Asked by George 1 day ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 day ago

PDFjs viewer does not honor "Download" setting and always saves to download folder

I have the Download setting set to "Always ask you where to save files" and PDF handling set to to "Open in Firefox" if I now click on the download button in the opened P… (read more)

I have the Download setting set to "Always ask you where to save files" and PDF handling set to to "Open in Firefox" if I now click on the download button in the opened PDF it automatically saves to the Download folder without asking, which is never what I want. If I set PDF handling to always ask, and open in Firefox from the dialog and press on the save button then I get asked where to save. This seems like a bug to me, as it is very surprising behaviour. Is there some way to always open the PDF in firefox but get asked where to save the pdf when pressing the download button in the PDF viewer?

Asked by jochen12 20 hours ago

Last reply by Terry 6 hours ago

  • Solved

Add-ons don't work, and tabs crash, since update to F36

$ dnf list installed | grep firefox firefox.x86_64 100.0-4.fc36 Since upgrading to Fedora 36, Firefox seems to have stopped being stabl… (read more)

$ dnf list installed | grep firefox firefox.x86_64 100.0-4.fc36

Since upgrading to Fedora 36, Firefox seems to have stopped being stable at all. Having any add-ons enabled causes webpages to frequently break. Even in troubleshooting mode, I get a tab crash immediately on start, and infrequently during later browsing.

Troubleshooting mode has the same issues, trying a completely clean profile has the same issues. Chromium works with no issues.

See tab crash report here: https://pastebin.com/wNPFhpgN

Asked by zoknozelte 19 hours ago

Answered by FredMcD 18 hours ago

  • Archived

[Linux - Mint] Firefox is resetting its application volume in my mixer.

During video playback or audio playback, the volume in my sound mixer will suddenly be lowered to below 80% inexplicably. This happens constantly. And I can in fact make… (read more)

During video playback or audio playback, the volume in my sound mixer will suddenly be lowered to below 80% inexplicably. This happens constantly. And I can in fact make it do it by putting a video back, for example. It appears to be whenever the sound element of firefox is stopped and started it will reset itself, today to around 71%, but other days or instances to 85%.

No other apps on my system are having this issue, so I'm not sure where to begin!

Thanks in advance for any ideas..

Any ideas what could be causing this quite bizarre issue?

Asked by JNM92 2 years ago

Last reply by cor-el 1 year ago