Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Where Does Firefox Store Locations of Used Websites?

This the second time I am entering this problem -- the first time Firefox refused to let me return to this site. First, I am running Firefox on Ubuntu, but Ubuntu is not … (read more)

This the second time I am entering this problem -- the first time Firefox refused to let me return to this site.

First, I am running Firefox on Ubuntu, but Ubuntu is not relevant because the same issue occurs in Windows.

Whenever I access a file, for example, one at https://species.wikimedia.org/wiki/Chioneosoma, its color (which is programmable) changes from a light bluish green to a deeper violet. Where is this color-difference stored? I have thousands of WikiSpecies files I have accessed, and they all show the violet "accessed" color if I ever have opened the file to read its contents. The problem is that when Ubuntu has to be reinstalled, I can add references to all my files, but the color-changes seem to be lost. This is a serious issue, because I currently have over 50,000 files referenced (and saved in my directory file:///home/jwill/Documents/WikiSpecies/Animalia_Plantae_8) and am still adding to them!

I think the storage location must be somewhere in one or more of the following files ('_' replaced '/'):

   _home_jwill_.mozilla
   _home_jwill_.cache_mozilla_firefox 
   _home_jwill_.cache_MM_firefox
   _usr_lib_firefox

Can you please tell me where the list of accessed files is stored? Whenever I enter a referenced directory, to access it, the color changes; so, Firefox must be able to store a reference to each new referenced directory name.

Asked by jwill1000000 1 year ago

Answered by jwill1000000 1 year ago

  • Solved
  • Archived

file downloads

The problem is : Some of the time FF just records 0 bytes file and says nothing. I suspect that FF inspect the URL of the links and discard ( perhaps for security reaso… (read more)

The problem is : Some of the time FF just records 0 bytes file and says nothing. I suspect that FF inspect the URL of the links and discard ( perhaps for security reason ) ones that do not begin with HTTP.

The bypass is : One has to copy the link and insert in in the new page of FF.

The solution would be to change FF code.

Thank you.

Asked by Webmaistre sur Alcatel 5041C 6 months ago

Answered by Webmaistre sur Alcatel 5041C 6 months ago

  • Solved

[SOLVED] cannot save page/file to local drive

Hi, I'm using version 101.0.1 (64 bit) for Ubuntu 22.04. When I open a link of a pdf file, the file is displayed in the built-in viewer, since I chose "Open in Firefox" i… (read more)

Hi, I'm using version 101.0.1 (64 bit) for Ubuntu 22.04. When I open a link of a pdf file, the file is displayed in the built-in viewer, since I chose "Open in Firefox" in my settings. But then if I click the download icon nothing happens. If I click the print icon and choose "print to pdf" in the popup, then clicking on "save" does nothing and I have to click "cancel" to dismiss the popup.

Actually there is no way to save a pdf file but setting PDF app to "Ask always" and then open it with "System handler", but then the file is saved into the default download folder, even though I selected the checkbox "Always ask me where to save files" in my settings.

EDIT: the issue was solved by installing the following packages, as shown in this question :

xdg-desktop-portal xdg-desktop-portal-gtk

Asked by gi4c0ph 5 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 5 months ago

  • Solved

Linux Dock Icon

I am using Pop OS, which is based off of Ubuntu. Somehow I did something, and it made the icon disappear for Firefox. I figured I could easily search the internet and fin… (read more)

I am using Pop OS, which is based off of Ubuntu.

Somehow I did something, and it made the icon disappear for Firefox. I figured I could easily search the internet and find a simple solution.

I temporarily fixed it last night, but here it is missing again.

I could upload a picture, but I don't see what difference that would make. The dock at the bottom has a spot for firefox, but no icon, literally an empty spot, In the application menu it is a blank spot with Firefox worded underneath.

I have uninstalled, reinstalled, purged, deleted the application data in my user folder..

Just annoying. not a huge problem.

Asked by cadearmstrong 4 months ago

Answered by cadearmstrong 4 months ago

  • Solved

No video playback

Same problem again with upgrade. After the last upgrade today 9-5-2022 I no longer have video play back on sites such as MSNBC, CNN or Twitter. U-Tube seems to be working… (read more)

Same problem again with upgrade. After the last upgrade today 9-5-2022 I no longer have video play back on sites such as MSNBC, CNN or Twitter. U-Tube seems to be working fine. I have checked and have version 5.0.1 of ffmpg installed if that helps. And I have turned off ad blockers. Firefox 104.0.1 in Fedora 36 workstation. Any help would be greatly appreciated. Thanks in advance. Bob.

Asked by 1bbrazie 2 months ago

Answered by 1bbrazie 2 months ago

  • Solved

Copy-pasting of files not working in Ubuntu 22.04

Hey there, Intro: I recently switched to Linux and (because Brave is so broken) also to Firefox and I am liking it so far. Problem: Unfortunately I can't copy-paste files… (read more)

Hey there,

Intro: I recently switched to Linux and (because Brave is so broken) also to Firefox and I am liking it so far.

Problem: Unfortunately I can't copy-paste files from Ubuntu Files (Nautilus) to Firefox (I tested image files and also sounds files, neither is working).

Test with Firefox: 1. Download a random photo (e.g. from Unsplash) 2. Select the file and hit ctrl + c in Files/Nautilus 3. I go to the clipboard inspector 4. I hit ctrl + v 5. The image does not show up in the output (see screenshot)

Test with Brave: 1. Do the same as above 2. The image does show up in the output (see screenshot)

Notes: - I am using Linux Ubuntu 22.04 with Wayland - Firefox Version 107.0 (64-bit) for Ubuntu Canonical - 1.0 - I have no extensions installed - I am not using the snap version (so I can scroll smoothly) ... I think I used apt-get install but not 100% sure

Asked by Stephan 2 weeks ago

Answered by Stephan 1 week ago

  • Solved
  • Archived

Updated to Firefox 81.0 but credit card autofill is still missing from Options/Preferences menu

I just updated Firefox to version 81.0 in Linux, Windows and Mac, but the credit card autofill option is still missing from the Preferences menu. I followed the instructi… (read more)

I just updated Firefox to version 81.0 in Linux, Windows and Mac, but the credit card autofill option is still missing from the Preferences menu.

I followed the instructions from here:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/credit-card-autofill

Yes, I am located in the US.

Asked by Mr.K 2 years ago

Answered by Mr.K 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Facebook White Screen (only with Firefox)

Today I got what I've seen described as the "Facebook White Screen of Death". I've tried: Reload Clear Facebook cookies (which implies logging back in) Clear site data Re… (read more)

Today I got what I've seen described as the "Facebook White Screen of Death". I've tried: Reload Clear Facebook cookies (which implies logging back in) Clear site data Restart in Safe Mode None of these things make any difference. Still get only a white screen. Facebook works fine in the Chrome browser and in the Android app, so it must be a Firefox-specific issue, in my case. This is Firefox 81.0.2 under Ubuntu 20.04 The problem only started today. I've used Facebook with Firefox for years without problem.

Asked by David Shochat 2 years ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Duck Duck Go - Server Not Found

I am using Firefox with Default Search Engine set to Duck Duck Go. I seem to be unable to connect to duckduckgo.com be it either through typing my search in the address b… (read more)

I am using Firefox with Default Search Engine set to Duck Duck Go. I seem to be unable to connect to duckduckgo.com be it either through typing my search in the address bar or duckduckgo.com. All I get is: "Hmm. We’re having trouble finding that site." Internet connection seems fine (no trouble connecting to other sites). Sometimes clearing "Cached Web Content" helps but it is troublesome to clear cache after each browser restart. How can I get the Duck to work with the Fox?

Selected options: Use the address bar for search and navigation Default Search Engine - DuckDuckGo Delete cookies and site data when Firefox is closed

84.0.2 (64-bit) Mozilla Firefox for Manjaro Linux Manjaro - 1.0

I would be happy to provide any additional information if needed.

Asked by ormac 1 year ago

Answered by jonzn4SUSE 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Why do you archive threads before fixing the issue???

I here refer to my thread https://support.mozilla.org/en-US/questions/1285212 in which the problem were not even answered by any of your tech people, but archived - why?… (read more)

I here refer to my thread https://support.mozilla.org/en-US/questions/1285212 in which the problem were not even answered by any of your tech people, but archived - why?

I find it really bad, if i post a bug and you just archive without even try to fix the problem! It makes me extremely angry! Bad behavior!

Please stop that and re-open the case.

Jan Ps. same system (Lenovo Thinkpad X300 with Xubuntu 16.04LTS 64bit (account A) )now running Firefox 85.0.1 64bit can now print, I can't find any mentioning in release notes to how previous version 75.0 and now this one is different and why this one now can print.

It would be nice to get this solved, since other people here has had this one too and it seems to jump between versions and OS(linux an windows).

edited broken link

Asked by Jan 1 year ago

Answered by Jan 1 year ago

  • Solved
  • Archived

All pages are blank, including about:config and about:preferences

Firefox can't load any page, including about:config and about:preferences. about:support is working. All menus and surrounding UI is working too, but, for example, if I t… (read more)

Firefox can't load any page, including about:config and about:preferences. about:support is working. All menus and surrounding UI is working too, but, for example, if I try to open Preferences page from menu - it will not open, even new tab isn't created.

If I start firefox with MOZ_DISABLE_CONTENT_SANDBOX=1 all works fine. Problem appeared after I accidentally used all of my laptop RAM with other app. Firefox didn't crashed, but after reopening this issue is began appearing.

I use Linux Mint 20, and apt-upgraded all packages (including firefox) right after this issue first appeared. I tried to: - restart browser (didn't work) - restart laptop (didn't work) - use different profile (didn't work) - use browser safe mode (didn't work) - clear caches (didn't work) - disable all extensions (didn't work) - use different versions: 75.0, 87.0, 82.0, freshly-compiled by myself (didn't work) - refreshing firefox (didn't work) - run firefox with MOZ_DISABLE_CONTENT_SANDBOX=1 (worked, but it's obviously unsafe and don't fix the root problem)

I found some issues and bugs that looks pretty similar to mine: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1245935 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1235332 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1279656 https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1433065

Also, after closing firefox, it stays running in processes, and I can't open new window for 30 seconds or more after closing old window.

I think it's bug and problem is somewhere in firefox sources. Do you have any ideas, how can I fix this?

Asked by ivushkinalex 1 year ago

Answered by ivushkinalex 1 year ago

  • Solved
  • Archived

websites working on Chrome but not on Firefox

Hello everybody, There are more and more websites that have functions that no longer work with Firefox and force me to use Chromium instead. Do you if there is any chance… (read more)

Hello everybody,

There are more and more websites that have functions that no longer work with Firefox and force me to use Chromium instead. Do you if there is any chance that an upcoming release will put everything right?

Thank you in advance Virginie

Asked by Virginie 1 year ago

Answered by ·´¯`·...¸>-)))º> ~dbben 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Error code: SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP

My ISP is Plusnet. When I try to access their website using Firefox browser I get the following error: ===== Secure Connection Failed An error occurred during a connecti… (read more)

My ISP is Plusnet. When I try to access their website using Firefox browser I get the following error:

=====

Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to webmail.plus.net. Cannot communicate securely with peer: no common encryption algorithm(s).

Error code: SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP

   The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
   Please contact the web site owners to inform them of this problem.
=======

I have reported the problem to Plusnet but they say 'not our problem'. Their reason being that the problem does not occur using Google Chrome.

Can you help please?

Asked by scm999 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

firefox 89 unusable: washed out, blurry text, transparent background

I'm using Xubuntu 20.04, yesterday Firefox was updated to version 89 and it is completely unusable. The issues are many: the colors are washed out, the text is blurry, an… (read more)

I'm using Xubuntu 20.04, yesterday Firefox was updated to version 89 and it is completely unusable. The issues are many: the colors are washed out, the text is blurry, and the window is now semi-transparent (I can see the desktop). The best way to describe it is with a screenshot, I'm attaching one for v89 (horrible) and one for the v75 (perfect), to which I have reverted and I'm using now. As you can see, v89 is almost unusable, with some pages completely impossible to read. I found a couple of pages describing similar problems, all referring to this page, but that solution had no effect whatsoever for me. I found also someone suggesting to disable proton, also ineffective (sorry, I forgot to copy the link.)

Asked by sbucc 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Youtube videos lags at random times (didn't tried with other video platforms)

I am on arch linux with firefox version 91.0 and I recently left firefox (i think at version 89) tried out some other browsers for a while but came back to it and now it … (read more)

I am on arch linux with firefox version 91.0 and I recently left firefox (i think at version 89) tried out some other browsers for a while but came back to it and now it was version 91.0 and now I am noticing some lags/frame rate degrade at random times and I didn't found a relevant solution any where

I also tried h264ify as I read about the video codec youtube uses but that didn't fixed it and also tried a solution on the forum that said to disable H264 plugin and enable h264ify but that didn't worked as well

Processor: Intel i3-4130 (4) @ 3.400GHz GPU: Intel 4th Generation Core Processor Family RAM: 4gb


here is some more information about my processor and gpu fetched from lspci:


00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06) Subsystem: Lenovo Device 367d Flags: bus master, fast devsel, latency 0 Capabilities: [e0] Vendor Specific Information: Len=0c Kernel driver in use: hsw_uncore


00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 06) (prog-if 00 [VGA controller]) DeviceName: Onboard IGD Subsystem: Lenovo Device 367d Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 28 Memory at f7800000 (64-bit, non-prefetchable) [size=4M] Memory at e0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M] I/O ports at f000 [size=64] Expansion ROM at 000c0000 [virtual] [disabled] [size=128K] Capabilities: [90] MSI: Enable+ Count=1/1 Maskable- 64bit- Capabilities: [d0] Power Management version 2 Capabilities: [a4] PCI Advanced Features Kernel driver in use: i915 Kernel modules: i915


edit: fixed formatting a bit as it was causing horizontal scroll.

Asked by Unnat 1 year ago

Answered by Unnat 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox 91 menu button not working

Problem appeared in the last few days so I assume it is due to the recent update - 91.0.2 Clicking the Menu button (3 bars), the button goes grey but the application menu… (read more)

Problem appeared in the last few days so I assume it is due to the recent update - 91.0.2

Clicking the Menu button (3 bars), the button goes grey but the application menu does not appear. If I move the mouse around, I see flashes of the menu but that's all. A graphics problem?

I have also found that copying and pasting is inconsistent. Sometimes it works sometimes it doesn't. Sometimes it flashes. No problem in Thunderbird or other applications.

I have tried reinstalling Firefox - no difference I have tried Firefox in Safe Mode - no difference

Linux Ubuntu 21.04 Gigabyte B360M HD3 with integrated graphics

Any advice gratefully received

Asked by habana73 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Impossible to use an unusual port number in local URL

Hi all :) From a fresh Linux Debian Bullseye I try to connect to a local machine with Firefox (v97 64-bits) by its hostname (avahi server with default domain "local") wit… (read more)

Hi all :)

From a fresh Linux Debian Bullseye I try to connect to a local machine with Firefox (v97 64-bits) by its hostname (avahi server with default domain "local") with the port 6180 bound to a remote web service port (61 is the distant machine IP and 80 is the forwarded port).

When I want to open this URL : http://bionic.local:6180/ FF displays "We can't find this site ... Unable to connect to server at bionic.local ... check your network connection and firewall"

BUT ping bionic.local works perfectly and resolve the good IP address from the Chromium navigator the same URL works without a problem, I can open the distant web site.

This workaround works : add a static resolution in the /etc/hosts file : 192.168.0.71 bionic bionic.local => so FF works in the expected way for now ! But as I said this a workaround and a bad solution.

I supposed too the port was blocked because I accessed an unusual port. So I tried this without success.

How the hell make that FF v97 allows me to use an unusual port ? Or is it bound to the domain "local" which is no more accepted by FF ?

Thank you in advance for your help. With adelphity, lnj

How to do

Asked by estebann 8 months ago

Answered by estebann 7 months ago

  • Solved

Scrolling Is Delayed about 2 Seconds

I am using a Dell Inspiron 3847 with the standard keyboard which came the system years ago Recently, when viewing a large online page, when I try to scroll down, the scr… (read more)

I am using a Dell Inspiron 3847 with the standard keyboard which came the system years ago

Recently, when viewing a large online page, when I try to scroll down, the scroll doesn't start until about two seconds after I press my scroll key (which is the lower-middle key of the 4 keys between my right-hand "Ctrl" key and the "0" of the 10-key keyboard at the far right of the keyboard).

This delay started happening a few weeks ago. I do not know whether something I did caused it.

How can I scroll my view starting immediately, rather than having to wait two seconds for it to start?

Asked by jwill1000000 1 month ago

Answered by jwill1000000 1 month ago

  • Solved

i can't play some (but not all) youtube videos with firefox 106.0.3

i can't play some (but not all) youtube videos. they do play on other web browsers. the message is "an error occured, please try again later. playback ID is ... " i'm … (read more)

i can't play some (but not all) youtube videos. they do play on other web browsers.

the message is "an error occured, please try again later. playback ID is ... " 

i'm using firefox 106.0.3 on linux suse tumbleweed. Before I upgraded to both of these the same videos were playing ok.

Asked by ruthtoby 3 weeks ago

Answered by ruthtoby 2 weeks ago