Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Font wanted isn't the font that's displayed in Linux Ubuntu.

TL/DR: See the image. ;) I'm on Ubuntu 20.04 (Xubuntu flavor), using Firefox 79.0, working on a web site. I'm coding specifically for Arial... and it's returning Times … (read more)

TL/DR: See the image. ;)

I'm on Ubuntu 20.04 (Xubuntu flavor), using Firefox 79.0, working on a web site. I'm coding specifically for Arial... and it's returning Times New Roman.

I have Arial installed, via the ttf-mscorefonts package and also adding them from a Win10 box.

Please, no "But you should do 'font-family: Arial, Veranda, sans-serif'" dismissive answers. Why? Because if I do "font-family: Arial, Veranda" I still get Times New Roman. I can even substitute "Pulsar Beta" here (a font that is installed to my local account) and it still gives me Times New Roman.

If I do "font-family: sans-serif" I get Veranda, not Arial... which is odd because Arial is my default font.

Doing "font-family: Veranda" gets my Times New Roman.

Chrome doesn't have this issue!

As a picture is worth a thousand words, see the pic.

What can I do? I did see some bugs that were fixed in v56, but none of the debugging tips help there.

Asked by STrRedWolf 1 year ago

Answered by STrRedWolf 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Address Bar Search Not Working

Hi, Firefox 84.0.1 (64-bit) on Linux Mint 18.3 I have the 'Use the address bar for search and navigation' option selected in settings but when I enter a search all I get … (read more)

Hi,

Firefox 84.0.1 (64-bit) on Linux Mint 18.3

I have the 'Use the address bar for search and navigation' option selected in settings but when I enter a search all I get is 'Hmm. That address doesn’t look right. Please check that the URL is correct and try again.'

Any ideas please?

Asked by caned_monkey 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Problems loading pages (macOS Big Sur 11.1)

Yesterday I got a new Mac, running macOS Big Sur (11.1). Previously I was using Mojave (10.14.6). Now on Firefox a lot of pages fail to load -- they show a blank page. … (read more)

Yesterday I got a new Mac, running macOS Big Sur (11.1). Previously I was using Mojave (10.14.6). Now on Firefox a lot of pages fail to load -- they show a blank page. Among them:

https://web.whatsapp.com/ https://open.spotify.com/ https://www.nytimes.com/puzzles/spelling-bee Citibank (after the login)

Some of these pages do open in a Private window. However, I already cleared all my cookies and cache contents, and I still cannot load thes pages in a normal window.

Can you suggest what I need to do? Thanks!

ADD: When trying to login at https://profile.theguardian.com/signin, at first I got an error message saying to "make sure that Javascript is enabled". But now it just goes through, except that the site doesn't know that I logged in. And again, in a private window I am able to log in.

It looks like I should just do all my work in a private window now, which seems strange

Asked by gidiav 1 year ago

Answered by gidiav 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Prime Video: "Your browser does not support High-Definition playback due to content restrictions"

Since 88.0.1 all Amazon Prime Video content displays this message: "Your browser does not support High-Definition playback due to content restrictions. Please update your… (read more)

Since 88.0.1 all Amazon Prime Video content displays this message: "Your browser does not support High-Definition playback due to content restrictions. Please update your browser for the best Prime Video experience".

I've tried turning off vpn, adblocker, and set tracking protection back to 'standard', nothing helps.

I'm on W10 1909 Home which is technically not supported by MS as from this week so I did consider that as a possible (but unlikely) reason for it. However, the content plays fine in MS Edge. The content also plays fine from a laptop running Chrome on 1909 Enterprise (similar build to mine albeit not out of support yet).

I see widevine was updated in 88.0.1 - could this be the issue?

Thanks

Asked by jrh 1 year ago

Answered by jrh 1 year ago

  • Solved
  • Archived

MQTT (wss) Not Connecting in Firefox, Works in Other Browsers

I have a website that uses live data from an MQTT server. The server has proper certs, and works fine with Chrome, Opera, Edge on various platforms (mobile, Windows, Linu… (read more)

I have a website that uses live data from an MQTT server. The server has proper certs, and works fine with Chrome, Opera, Edge on various platforms (mobile, Windows, Linux). The live data does not display in Firefox and has not in several months/FF builds.

The console shows The connection to wss://weather.ghammer.net:9001/mqtt was interrupted while the page was loading.

No further info is available. In order to continue to use and recommend Firefox, this needs to work as in other browsers.

Any ideas?

Asked by GHammer 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Secure Connection Failed - PR_END_OF_FILE_ERROR

Immediately on update to 96.0 this afternoon, multiple sites failed to load - Google(Maps, News etc), Yahoo, Flightradar24 etc - others partially loaded - then sat there … (read more)

Immediately on update to 96.0 this afternoon, multiple sites failed to load - Google(Maps, News etc), Yahoo, Flightradar24 etc - others partially loaded - then sat there blank. Explanation of errors is NOT clear -

Is it possible to revert to previous version? Everything seems to work fine when using EDGE!

Asked by randb08 7 months ago

Answered by FredMcD 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Cursor blink problem in Firefox 84

I'm having a new problem with Firefox, which I think appeared with Firefox 84 (but I'm not 100% sure). When I type in some text boxes, the cursor gets very slow and unres… (read more)

I'm having a new problem with Firefox, which I think appeared with Firefox 84 (but I'm not 100% sure). When I type in some text boxes, the cursor gets very slow and unresponsive to move around by the keyboard _if_ the text in the box is long enough so that a scrollbar appears on the right hand side. Sometimes. It doesn't happen at all sites -- it's not duplicating in this textbox that I'm typing in right now -- but it happens all of the time in the message boxes at playdiplomacy.com, and sometimes on GitHub.com when posting issues. Sporadically and unreliably.

As far as I can tell, the cursor is still moving quickly and responsively, but the blink itself isn't happening so I can't see it. If I hold down the left cursor key, it looks like the cursor isn't going anywhere, but if I hit a letter key that letter appears instantly at the location where the cursor has apparently moved to, with no delay.

The problem does not occur when I hold down shift (to highlight) while moving the cursor via the arrow keys, which further suggests that it is somehow related to the cursor blinking.

Restarting in safe mode makes the problem go away instantly. Disabling all add-ons myself does not. Starting with a brand new profile does _not_ make the problem go away either. So there's something safe mode is doing that a new profile doesn't.

Any idea what might be causing this?

(Ubuntu 20.04, Firefox 84.0).

Thanks!

Asked by Vultan 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Preview takes FOREVER to Load and Print - WHY?

Ever since you last changed Preview, it takes FOREVER for the darn page to load (be seen in Preview) and then FOREVER more to print. Half the time my doc doesn't even sho… (read more)

Ever since you last changed Preview, it takes FOREVER for the darn page to load (be seen in Preview) and then FOREVER more to print. Half the time my doc doesn't even show up the first time Preview loads and I have to repeat it. The only work-around I've found is to open my doc in Safari and then print - which is insane. What's wrong with Firefox??

Asked by John Gordon 1 year ago

Answered by John Gordon 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Glitchy/distorted text occasionally displays on websites

Recently (~2 days ago) I would be scrolling down a website and the text would glitch out into black/white/colorful squares. Now it happens randomly and I don't know what … (read more)

Recently (~2 days ago) I would be scrolling down a website and the text would glitch out into black/white/colorful squares. Now it happens randomly and I don't know what causes it. The glitch would follow as I scroll, and I could refresh the page or highlight portions of the text to get rid of the distortion. I have tried quitting out of Firefox, booting it in safe mode, and uninstall-reinstalling it. None of that has helped. Attached are screenshots of the glitch. It seems to be getting more frequent (?)

I did some system scans/diagnostics to check that it wasn't a hardware issue, and there's no problem on microsoft edge or other applications like discord/steam, so it seems to be a Firefox issue.

Asked by swang8868 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Twitter not loading in Firefox 89.0.1: failedScript=polyfills

I'm finding that Twitter is not loading in my desktop Firefox browser (89.0.1), and I'm getting the error "failedScript=polyfills". I do use an ad blocker, but it's turne… (read more)

I'm finding that Twitter is not loading in my desktop Firefox browser (89.0.1), and I'm getting the error "failedScript=polyfills". I do use an ad blocker, but it's turned off for Twitter, so I'm not sure how that could be the issue. I'm not having the same issue in Safari. Thanks for any help!

Asked by NoBird 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox flickering after update 90.0.2

Hi all After update 90.0.2 installed on my computer, FIrefox started flickering all the time a new page gets opened. I have never had such a problem before, nor I had any… (read more)

Hi all After update 90.0.2 installed on my computer, FIrefox started flickering all the time a new page gets opened. I have never had such a problem before, nor I had any hardware change in the last two months. I tried several proposed solutions concerning flickering like refreshing, disabling hardware acceleration etc. but nothing helps. I wonder what happened in 90.0.2 which caused that. I just installed update 91.0 and the flickering still persists.

I am using Windows 7 Enterprise 64-bit on a Dell Vostro 3750 Laptop if that matters. Thank you

Asked by georgi.petev.nikolov 1 year ago

Answered by jonzn4SUSE 1 year ago

  • Solved
  • Archived

A Page is Slowing Down Your Browser

I am receiving too often the message "A Page is Slowing Down Your Browser, What Would You Like To Do?" It becomes annoying. I tried the same site with Edge and it resp… (read more)

I am receiving too often the message "A Page is Slowing Down Your Browser, What Would You Like To Do?" It becomes annoying. I tried the same site with Edge and it responded faster. What can I do other than switch browsers?

Asked by JossefPerl 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Can't play some Youtube-Videos / Twitter "Your browser does not currently recognize any of the video formats available"

Hello Everyone I'm having troubles with playing some Youtube-Videos and Twitter Videos. I had to re-install my Windows 10 (64 Bit) due to some hardware-issues which are … (read more)

Hello Everyone

I'm having troubles with playing some Youtube-Videos and Twitter Videos. I had to re-install my Windows 10 (64 Bit) due to some hardware-issues which are not related, and I'm having this issue since then. Here are the steps that I already did:

-Removing all Add-Ons -Starting in Safe mode - Deinstalling and reinstalling Firefox, then starting in safe Mode -Deinstalling Firefox with a tool that also deletes all Firefox-Related Registry Keys and App-Data Files and reinstalling it to a different path (other HD) -Disabling add-ons - Disabling Open264 Videocodec and widevine content decryption module (more just because of frustration^^, but I was then able to play some Youtube videos after this one) - mediasource.enabled is active (and all the other ones as well) -Installed addons (even though it didn't work with them disabled as well): NOscript( youtube videos are allowed, some of the are working), Ublock Origin, Video Download Helper, HTTPS Everyhwere, Tree Style Tab, Limit distracting sites - Updating to the newest Firefox-Version (which came out today)

Btw: on https://www.youtube.com/html5/ it tells me that everything works fine and I have of course the newest Firefox-Version installed.

Do you guys may have any other ideas?

Thank you for your help.

Kind regards,


Gabe

Asked by mcbob 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Characters disappear from text on page

I've been having this problem recently (firefox build 82.0.3 and a few older versions) where characters randomly disappear from the text being displayed. In addition to w… (read more)

I've been having this problem recently (firefox build 82.0.3 and a few older versions) where characters randomly disappear from the text being displayed. In addition to webpage body text, the address bar and tab titles also disappear sometimes.

As I'm typing this text characters are randomly being replaced with blank spaces. Firefox is the only application on my computer that seems to have this problem. I have restarted it, reset the user profile, and disable all extensions/add-ons in an attempt to debug but it hasn't seemed to help.

Attached are two screen captures, one where the text has disappeared on me and one after I highlighted the text to bring it back. Note: the address bar and tab titles are blank in both since I didn't highlight/click on them.

Asked by ALongtimeFirefoxUser 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox 76.0 javascript window.open() parameters ignored, tool bar, etc. missing

Until several weeks ago, new windows created through Javascript with window.open() worked. We could pass the new size, and other features, e.g. menubar, toolbar, etc. and… (read more)

Until several weeks ago, new windows created through Javascript with window.open() worked. We could pass the new size, and other features, e.g. menubar, toolbar, etc. and they would show up. As of v.76.0 this is no longer true. The parameters are ignored. If we use no parameters, the menubar, etc. do show, but we can't control any new window features. We have not changed our programs at all, and window.open() parameters still work correctly in Chrome, Brave, Edge, etc. How do we get Firefox to recognize the window.open() parameters (again)?

Asked by jjacobs3 2 years ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Firefox fails to download any file, download immediately fails.

Hello Whenever I start a download, it immediately crashes, no matter what you do all downloads fail. Tried solutions that didn't work: refresh ff, delete profiles, un… (read more)

Hello Whenever I start a download, it immediately crashes, no matter what you do all downloads fail. Tried solutions that didn't work:

  • refresh ff,
  • delete profiles,
  • uninstall + reinstall.

Asked by JFM02FFP2NR 7 months ago

Answered by JFM02FFP2NR 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Update to Windows 11 broke Firefox?

Firefox has been awesome. But, my computer just updated to windows 11 and now it doesn't work. Sometimes I try to open the browser and nothing happens (but I somehow end … (read more)

Firefox has been awesome. But, my computer just updated to windows 11 and now it doesn't work. Sometimes I try to open the browser and nothing happens (but I somehow end up with something like 7 instances of it running in the background, according to task manager), sometimes I get it to open, but it won't load my homepage or anything, and sometimes it seems to work fine but only for a little while - then it just stops responding.

I have no idea why this is happening or how to fix it. I tried the browser reset, which helped for a little bit but then the problems came back. I think having a theme installed makes it worse, but now I can't even get settings to open so I can try turning it off to see if that helps.

Any ideas? Not being able to use the internet on my computer is a pretty big deal. I'd prefer to not switch browsers, but I don't know what other option I've got at the moment.

Thanks!

Asked by eosmialo 6 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 6 months ago

  • Solved
  • Archived

mozilla crash, won't open

Hello! I was using Firefox and opened a secure skype link which lead to my computer crashing. Upon restarting my computer, the following message appears anytime I attempt… (read more)

Hello! I was using Firefox and opened a secure skype link which lead to my computer crashing. Upon restarting my computer, the following message appears anytime I attempt to open Mozilla. I also "refreshed" Mozilla when I started the process of uninstalling. I did not end up uninstalling.

"XML Parsing Error: undefined entity
Location: chrome://browser/content/browser.xhtml
Line Number 732, Column 15:
              <toolbarbutton id="UITourTooltipClose" class="close-icon"
--------------^"

I'm not sure how to proceed. Currently using Chrome. Thank you!

Asked by Ram Sinha 1 year ago

Answered by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

QR Codes wont show.

Whenever I have to scan a qr code, It turns into whatever that is in the image attached. Same thing happens sometimes when I try uploading images on certain websites. It … (read more)

Whenever I have to scan a qr code, It turns into whatever that is in the image attached. Same thing happens sometimes when I try uploading images on certain websites. It works fine on other browsers. It also happens while using Firefox safe mode. Sorry for not being detailed enough.

Asked by anon 2 years ago

Answered by cor-el 2 years ago