Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Gap to the left of tabs when menu bar is hidden/unchecked

Hello, I am running Firefox v101.0.1 (64-bit) on Linux (Pop!_OS, installed as a flatpak). I am using the default system theme in dark mode, though switching to the Firef… (read more)

Hello,

I am running Firefox v101.0.1 (64-bit) on Linux (Pop!_OS, installed as a flatpak). I am using the default system theme in dark mode, though switching to the Firefox dark theme or other themes does not change anything. When I allow the Menu Bar (File, Edit, View, etc.) to be present, the browser tabs on the next line are aligned correctly, going all of the way to the left. When I uncheck the Menu Bar, however, a gap appears to the left of the tabs. I have not seen this behavior on Firefox in other environments (Debian, RHEL, Windows), and I'm wondering if there's a way I can remove that gap. I have attached screenshots showing how the tabs are aligned with and without the Menu Bar.

Thanks so much!

Asked by avram.meir 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Code: 4 | Message: Something went wrong during native playback

Hi all. Did a search but found nothing that helped. Just updated my Fedora 36 workstation and tried to play videos in CNN and MSNBC web sites and get the error message: "… (read more)

Hi all. Did a search but found nothing that helped. Just updated my Fedora 36 workstation and tried to play videos in CNN and MSNBC web sites and get the error message: "Code: 4 | Message: Something went wrong during native playback." I am using the latest Firefox WEB browser. UTube videos are playing fine. Someone has stated on the Fedora forum that they have the same problem but has no problem in Chrome on the same machine. Any ideas? Thanks in advance. Bob BTW, this happened in two machines running Fedora 36 and Firefox 101.0.

Asked by 1bbrazie 1 year ago

Answered by jonzn4SUSE 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Multiple Firefox icons appearing in Mac OS dock

Using Mac OS 12.4 and Firefox 101.0.1. After launching Firefox, a second icon appears in the "recently used" apps section of the Mac OS dock (see attached screen shot). … (read more)

Using Mac OS 12.4 and Firefox 101.0.1. After launching Firefox, a second icon appears in the "recently used" apps section of the Mac OS dock (see attached screen shot). The icon stays there and goes away, and then comes back, and then goes away, etc. This continues on and on until Firefox is closed.

Why is this happening? Never acted this way before the latest updates.

Asked by bobmac27 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Error 410

When I try and open some articles on the BBC new wesite I get the attached message. How can that be resolved please? VPN is off. Error: 410 Gone Your client has made a re… (read more)

When I try and open some articles on the BBC new wesite I get the attached message. How can that be resolved please? VPN is off. Error: 410 Gone Your client has made a request for a BBC domain that is no longer hosted on Akamai, but the request was sent to an Akamai IP address. This suggests your client is using a very out-of-date DNS response, or one that has been altered. If you're using VPN software or similar, try disabling it and / or contact your VPN provider's technical support.

Requested URL: https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-61820604 Ghost IP: 104.124.180.165 Slot: 3891 NPN / ALPN protocol: h2 Client IP: 130.43.170.125 Timestamp: 1655367219 Internal ticket reference: PRB-1597.

Asked by KP 1 year ago

Answered by KP 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Must enter Captcha characters every time I try to access the Amazon website

For the past few days I get the request to enter captcha characters every time I try to access the Amazon website using Firefox on my Win10 PC. It works fine on my Firefo… (read more)

For the past few days I get the request to enter captcha characters every time I try to access the Amazon website using Firefox on my Win10 PC. It works fine on my Firefox for android on my phone and also works fine using the Edge browser on this PC.

I've tried resetting Firefox. I've tried troubleshooting mode. I've tried turning off enhanced tracking. What else could cause Amazon.com to feel the need to verify that I am not a robot ?

Asked by gerrybroman 1 year ago

Answered by gerrybroman 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Mac OS Montery (and before): Firefox is freezing and then crashing whenever going full screen.

Hello, Currently running MacOS Montery but the problem was still occurring on previous versions. Whenever I use the green top left button to enter full-screen, the app … (read more)

Hello,

Currently running MacOS Montery but the problem was still occurring on previous versions.

Whenever I use the green top left button to enter full-screen, the app immediately freezes and either crashes or has to be manually force quit. There are no reports in about:crashes and I there has been no success with troubleshooting mode or switching versions of the Firefox application.

Machine Info: MacBook Pro (16-inch, 2019) Processor: 2.6 GHz 6-Core Intel Core i7 Memory: 16 GB 2667 MHz DDR4 Graphics: Intel UHD Graphics 630 1536 MB

Any help towards a solution would be appreciated. Thanks!

Asked by Sam Wilson 1 year ago

Answered by jonzn4SUSE 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Zoom meeting program opens automatically when I open Firefox

When I click on the Firefox icon to start browsing, the Zoom meeting program opens automatically! How do I prevent that from happening? Thank you for your help. … (read more)

When I click on the Firefox icon to start browsing, the Zoom meeting program opens automatically! How do I prevent that from happening?

Thank you for your help.

Asked by lizpaintsnyc 1 year ago

Answered by lizpaintsnyc 1 year ago

  • Solved
  • Archived

My self-signed *.local.dev wildcard SSL no longer works in v101.0

After upgrading to v101, Firefox no longer recognizes my Self-signed wildcard SSL for *.local.dev. Before you tell me not to use the .dev domain, I am aware that Google … (read more)

After upgrading to v101, Firefox no longer recognizes my Self-signed wildcard SSL for *.local.dev.

Before you tell me not to use the .dev domain, I am aware that Google owns it and we're technically not supposed to do local development with the *.local.dev domain.

I have already tried the following: 1. Set network.stricttransportsecurity.preloadlist to FALSE, and everything was working perfectly fine before v101 2. imported the server.crt into Trusted Root Authorities in Windows, and also imported it in the Certificate manager in Firefox. 3. Tried other wildcard local domains like *.test.site, *.local.ddev and these don't work either.

I even tried following recent guides to issue a new certificate with openssl and SAN, and it still doesn't work.

Screenshot of wildcard SSL attached.

Asked by Chad Reitsma 1 year ago

Answered by Chad Reitsma 1 year ago

  • Solved
  • Archived

mac microphone+camera permissions

i own a macbook and have recently switched from chrome to firefox- in my mac settings, it hasnt given firefox the permissions to use my microphone or camera. it doesnt sh… (read more)

i own a macbook and have recently switched from chrome to firefox- in my mac settings, it hasnt given firefox the permissions to use my microphone or camera. it doesnt show up the usual list to be able to allow the permissions. i've enabled microphone and camera permissions for the websites i want through firefox, but i cant even unmute myself. i think i need firefox to give me a popup and ask for microphone permissions, but it hasnt done that- and even if it did, i think it would show up in the list for allowing permissions through my mac settings (it shows applications that have requested for microphone access).

Asked by Robin 1 year ago

Answered by Robin 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Syn between 2 laptops

Following direction on Help Page - Trying to sync tabs, bookmarks etc from one laptop to another. In settings, devices are said to be logged in and sync set to sync prett… (read more)

Following direction on Help Page - Trying to sync tabs, bookmarks etc from one laptop to another. In settings, devices are said to be logged in and sync set to sync pretty much everything. Clicking the menu top right - only shows my email @ the top, then New Tab etc - but nothing about "Sync Now" or "Sign In" What am I missing? TIA, Jean

Asked by jean61 1 year ago

Answered by jonzn4SUSE 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Bookmarks toolbar is present, but empty, despite numerous bookmarks being assigned to such

My bookmarks toolbar is empty. When looking through the bookmarks menu, it shows that none of my bookmarks have been removed, and they are all still listed as being pres… (read more)

My bookmarks toolbar is empty. When looking through the bookmarks menu, it shows that none of my bookmarks have been removed, and they are all still listed as being present in the Bookmarks toolbar, but they are not displayed in such. To be clear, bookmarks toolbar is enabled, and I have already verified its positioning in the customize toolbar pane. There is a strip of empty space where they used to be, but they are simply missing now. How do I fix whatever issue caused the toolbar to cease displaying my bookmarks?

Asked by nick.cambria 1 year ago

Answered by nick.cambria 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Closed-and-restored windows and containers

Hello. I just closed by accident my main window so I restored it, but it apparently lost all the container data and restored all non-pinned tabs to the default container.… (read more)

Hello. I just closed by accident my main window so I restored it, but it apparently lost all the container data and restored all non-pinned tabs to the default container.

Is it normal, is it a bug or is it a yet-to-be feature?

It feels like a bug because pinned tabs (which were not present/open in the secondary window that stayed open when I accidentally closed the main one) where duly opened in their respective containers.

Asked by cloudchasingfun 1 year ago

Answered by cloudchasingfun 1 year ago

  • Solved
  • Archived

I am logged off FF, but passwords and addons are still showing

so firefox I am logged out, you can tell where it say "save and sync - sign in". but even though I am not signed in, my passwords and addons are still showing up. how to… (read more)

so firefox I am logged out, you can tell where it say "save and sync - sign in". but even though I am not signed in, my passwords and addons are still showing up.

how to fix this

thank you!!

Asked by Rick (Proton) 1 year ago

Answered by Rick (Proton) 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Few days ago (after an update) FF simply refused to accept my self-signed certificate anymore

Hello, Few days ago I noticed that Firefox started complaining about self-signed certificate issues, although I added my CA certificate to authorities months ago. It work… (read more)

Hello, Few days ago I noticed that Firefox started complaining about self-signed certificate issues, although I added my CA certificate to authorities months ago. It worked without any problem, but now I'm unable to open any of my internal sites anymore.

I tried to open a random site in Chrome, but the same issue. So you immediately will say the is in the certificate, but wait. I have few VMs running on Virtualbox, so I decided to test in there. Guess what, no issues at all. I tried in Fedora 25 (the Firefox version is below 100), then tried Windows 100. Both worked. Then I decided to update FF to the latest version, guess what - it broke again =]]

So something has changed, but I really don't have a clue what causes the issue. I attach the screenshot of detailed CA view from Firefox.

Asked by KpuCko 1 year ago

Answered by TyDraniu 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Load temporary add-on button not displaying popup

I'm trying to load a temporary add-on on my browser, but when I click the button "Load temporary add-on", nothing show up. I tried to look for errors in the console or d… (read more)

I'm trying to load a temporary add-on on my browser, but when I click the button "Load temporary add-on", nothing show up.

I tried to look for errors in the console or debugging tool, but nothing. With snap, I removed with the purge option my Firefox and install it again, but the issue still appears.

Some technical details: Ubuntu 22.04 LTS Firefox version 101.0.1 (64-bit) Mozilla Firefox Snap for Ubuntu canonical-002 - 1.0

Asked by rothan.benjamin 1 year ago

Answered by rothan.benjamin 1 year ago

  • Solved
  • Archived

How to transfer tabs from desktop to phone

Hello Please explain to me how to transfer tabs from desktop to Android phone because there is no option on my desktop browser settings and no matter how much I sync, the… (read more)

Hello Please explain to me how to transfer tabs from desktop to Android phone because there is no option on my desktop browser settings and no matter how much I sync, the desktop tabs will not be transferred to the phone again. please guide me

Asked by iraj 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Mendeley Web Extension blocked on PDFs

Hi, I use Mendeley Web Extension to pull articles and other things from Firefox directly into my Mendeley library. I will usually rapidly read through the PDF file onlin… (read more)

Hi,

I use Mendeley Web Extension to pull articles and other things from Firefox directly into my Mendeley library. I will usually rapidly read through the PDF file online before deciding to add it or not. For some unknown reason, Firefox blocks the use of Mendeley on PDF file, for security reasons, and I can no longer add them to my library. Most references are only available as PDF files making the add-on completely useless. Is there a security feature that I can disable to be able to use the extension again?

Kind regards,

Mathias

Asked by mathias.rsl 1 year ago

Answered by TyDraniu 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Refresh Firefox button missing

I have an extension (completely blank) that can't be deinstalled. I am trying to use the "refresh firefox feature" to get rid of it, but the button simply isn't where it … (read more)

I have an extension (completely blank) that can't be deinstalled. I am trying to use the "refresh firefox feature" to get rid of it, but the button simply isn't where it should be. The text is german, but none if these Buttons are the one I seek.

Asked by timopa 11 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 11 months ago

  • Solved
  • Archived

firefox only works in troubleshoot mode/ doesnt show websites and settings

hey folks, since today firefox wont load any websites out of troubleshoot mode. not even settings/ about:config. if i open a page in a new tab it just stays blank and no… (read more)

hey folks,

since today firefox wont load any websites out of troubleshoot mode. not even settings/ about:config. if i open a page in a new tab it just stays blank and nothing is happening.

in troubleshoot mode i turned off hardware acceleration - nothing changed after restart. i updated the runtime file "Visual Studio 2015, 2017, 2019, and 2022", which is suggested in different help-posts, i deactivated all addons, i created a new profile and also tried an imported one from eralier today - so far nothing has worked.

i also reinstalled firefox with version 99/ version 101 two times, after i cleared %APPDATA%-data.

im also just using windows defender as antivir.

please elp, i'm out of ideas.

Asked by smidyev 1 year ago

Answered by ramiroreywar 1 year ago