Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Script appears to be not working on some sites

Some of the scripts are not loading or working properly, like clicking boxes and notifications on some sites. Most recently this happened on the New Statesman website, I … (read more)

Some of the scripts are not loading or working properly, like clicking boxes and notifications on some sites. Most recently this happened on the New Statesman website, I doubt they haven't optimized their site for Firefox. Previously I encountered this on Gerogetown University's Management System platform, which according to IT should be fine with Firefox. I removed all the extensions, cleared the cache and cookies, tried troubleshooting mode, even reinstalled Firefox to no avail. I accept all cookies. Settings are default. The issue is specific to Firefox, Edge works fine. Please help, I don't want to migrate back to Edge.

Asked by G. Scheiring 11 months ago

Answered by zeroknight 11 months ago

  • Solved
  • Archived

FF 116 Scrollbar Buttons Gone

Prior to Firefox 116, I could have the normal scrollbar up and down buttons showing by making: widget.non-native-theme.gtk.scrollbar.allow-buttons True But now it seems… (read more)

Prior to Firefox 116, I could have the normal scrollbar up and down buttons showing by making:

widget.non-native-theme.gtk.scrollbar.allow-buttons True

But now it seems to have no effect. This is under Linux/Mint/Cinnamon. Also, now long-pressing is doing smooth scrolling (I never want smooth scrolling anywhere) and can't find a way to stop that.

I have these set from before:

widget.gtk.overlay-scrollbars.enabled false widget.non-native-theme.gtk.scrollbar.round-thumb false widget.non-native-theme.gtk.scrollbar.thumb-size .85 widget.non-native-theme.scrollbar.size 14 widget.non-native-theme.scrollbar.size.override 14 general.smoothScroll false general.smoothScroll.other false general.smoothScroll.lines false general.smoothScroll.pages false general.smoothScroll.pixels false general.smoothScroll.mouseWheel false mousewheel.system_scroll_override.enabled false toolkit.scrollbox.smoothScroll false ui.scrollToClick 0

Any suggestions appreciated.

Seems like it is always a fight retaining usable scrollbars in Firefox that do not hide, do not change size on mouse-over, do not "warp" on left click, do warp on center click, have a thumb that shows page size, have a background that is not white, and are not microscopic in size! Just call me "traditional"  :)

Thanks

Asked by crxssi 11 months ago

Answered by Terry 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Typing in Google Search disappears

When I am typing in a search request in google, the type disappears frequently and I cannot even correct it because the whole line disappears. I thought this was happenin… (read more)

When I am typing in a search request in google, the type disappears frequently and I cannot even correct it because the whole line disappears. I thought this was happening when I misspelled a word but it seems to happen in other situations also. This is very annoying.

Asked by Thanzael 11 months ago

Answered by zeroknight 10 months ago

  • Solved
  • Archived

Possible browser hyjack

In Firefox, when I type 'news' into google instead of getting a list of links it takes me straight to the Financial Times website. Is this an issue with google or is Fire… (read more)

In Firefox, when I type 'news' into google instead of getting a list of links it takes me straight to the Financial Times website. Is this an issue with google or is Firefox being hyjacked?

Asked by RickTee 11 months ago

Answered by jonzn4SUSE 11 months ago

  • Solved
  • Archived

How do I get back my Other Bookmarks to my bookmarks toolbar?

my Other Bookmarks is no longer in my bookmarks toolbar. I have two laptops and the other one is perfect. I tried sycing many times, I did a restore (which I shouldn't … (read more)

my Other Bookmarks is no longer in my bookmarks toolbar. I have two laptops and the other one is perfect. I tried sycing many times, I did a restore (which I shouldn't have) but nothing makes them reappear. While I can access these bookmarks from the menu bar, I want to see it in my bookmarks toolbar. It did not fall off into my customized overflow either. Whaaaatttt is going on? I need to put it back asap without spending hours trying to make this simple thing happen. Also, why did it disappear? And why won't a sync bring it back?

Asked by CJ 11 months ago

Answered by t.r.ernst 11 months ago

  • Solved
  • Locked
  • Archived

[SOLVED] Firefox account not syncing Gravatar photo

Hi, On September 15, 2022 I created this thread here on Firefox Support Forum and now I finally have an answer to the question, but as we can see my thread was archived … (read more)

Hi,

On September 15, 2022 I created this thread here on Firefox Support Forum and now I finally have an answer to the question, but as we can see my thread was archived and I can't update anything, so I decided to create a new thread just to mark my previous question as solved and bring it an answer.

I contacted Mozilla Firefox developers and got a response: Firefox is no longer integrated with Gravatar. Considering this, I can tranquilly say there is no bug or problem with my account as I thought. It's a pity that Firefox no longer support Gravatar integration, and even if I use an old version I will face the same "issue" because the Gravatar integration was a online feature linked to the Firefox account*, not to the browser itself.

Info source: https://github.com/mozilla/fxa/issues/15665

- - -

Admins can now archive and close this thread, I only ask to keep it online to help who may need this information in the future. Thanks.

  • Actually I made a mistake when I wrote this, the Gravatar integration was an online feature linked to the Mozilla account, not Firefox. James explained the distinction on #4 post of the current thread.

Last edit: On January 31, 2023 I created this thread on r/firefox but no one answered precisely. This current thread here on Firefox Support Forum also solves what was asked on reddit. The thread created on January 31, 2023 and posted on r/firefox was archived as well, like what happened to my thread with the same theme here on Firefox Support Forum, then I also created a new thread on r/firefox to mark my question as solved.

Asked by Janderson James 11 months ago

Answered by Janderson James 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Darkmode on support.mozilla.org

Please enable the ability to use the "Dark Reader" add-on on this site or let us change it in the settings. Horrible experience in light mode. On the added image you can … (read more)

Please enable the ability to use the "Dark Reader" add-on on this site or let us change it in the settings. Horrible experience in light mode. On the added image you can see that the "Dark Reader" add-on is enabled.

Asked by janko.d.ljubicic 11 months ago

Answered by Terry 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Google sponsored links not working in Firefox, works in Chrome and Edge

Google sponsored links (those on top of a Google search for a product) not working in Firefox, works in Chrome and Edge. The example link below uses googleadservices.com,… (read more)

Asked by willy6560 11 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Attempting to attach any file crashes the browser - Version 116.0.2 (64-bit)

As above, Attempting to attach any file crashes the browser - Version 116.0.2 (64-bit) Windows 10 Pro 64-Bit Any website. File explorer window doesn't even appear. It … (read more)

As above,

Attempting to attach any file crashes the browser - Version 116.0.2 (64-bit)

Windows 10 Pro 64-Bit

Any website. File explorer window doesn't even appear. It just crashes instantly.

Asked by FirefoxConsumer 11 months ago

Answered by FirefoxConsumer 11 months ago

  • Solved
  • Archived

No Save As Dialogue Appearing

Since the FF update to 116.0.2 (64-bit) I am unable to save images from a very specific part of Ancestry.com. The database is the U.S., School Yearbooks, 1900-2016. All o… (read more)

Since the FF update to 116.0.2 (64-bit) I am unable to save images from a very specific part of Ancestry.com. The database is the U.S., School Yearbooks, 1900-2016. All of the other image databases on Ancestry download without issue, and I am able to download the Yearbook images using Edge, so this appears to be a Firefox issue, especially as it began immediately following the most recent update.

The Yearbook images do differ from the others in that you are given an option to download two images as a zip file, or just a single image, but neither option results in the Save As dialogue appearing, and the images do not download anywhere.

This is a very strange issue, but maybe someone familiar with the most recent update could have some insight as to what has been changed that might have this impact.

Windows 11 Version 22H2 (OS Build 22621.2134), if that makes any difference.

Asked by Geoffrey Eargle 11 months ago

Answered by cor-el 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Are my password on the local PC not protected?

Hi, I've been using Firefox for decades and been saving passwords in it without any second thoughts, thinking they were fully secure. Today I had to install a Yandex Br… (read more)

Hi, I've been using Firefox for decades and been saving passwords in it without any second thoughts, thinking they were fully secure.

Today I had to install a Yandex Browser for my work for the first time in my life (on a new clean Windows 10). It also asked to "make changes on my device", and I rejected it. What happened next absolutely terrified me. It immediately grabbed all the tabs, the sessions and, most importantly, the years worth of passwords from my Firefox. Does it mean that they just lie there unprotected, and any random piece of code even without the administrative privileges can just take them? I'm pretty sure I didn't click anything related to legitimate data sync.

Asked by nikitakirenkov 11 months ago

Answered by cor-el 11 months ago

  • Solved
  • Archived

How to restore the new tab button that usually is on the right of the tab list (+)

As you can see from the screenshot I don't have the new tab button (+), I've seen other users had the same problem in the past and the solution was restoring it from the … (read more)

As you can see from the screenshot I don't have the new tab button (+), I've seen other users had the same problem in the past and the solution was restoring it from the customization page, but I can't find it there neither.

Asked by Davide 11 months ago

Answered by Terry 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Fullscreen Black Bars

Hi! I just moved over to Firefox from a different browser, and there this minor thing that I noticed. Whenever I put a video on full screen, it looks like it alters the a… (read more)

Hi! I just moved over to Firefox from a different browser, and there this minor thing that I noticed. Whenever I put a video on full screen, it looks like it alters the aspect ratio of my screen? Like there are black bars at the left and right of my screen instead of it filled all the way. Its very minor but it bugs me every time. Is there a way to fix this or not? Thank you!

I am using a Macbook Air M2 btw.

Asked by kingfrances160 11 months ago

Answered by zeroknight 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Browser won't play any sound

My Firefox is having some problems relating to audio. If I open a YouTube video, the image will play but there's no sound, on Twitter also, and so on. On YouTube Music t… (read more)

My Firefox is having some problems relating to audio.

If I open a YouTube video, the image will play but there's no sound, on Twitter also, and so on. On YouTube Music the player won't even start, giving the error "An error occurred. Please try again later." I noticed that the stereo icon that shows up in the tab, which allow you to mute the tab, won't show up when I'm playing a video on YouTube, Twitter, Vimeo, and so on.

Only Firefox has no sound, it's not muted in the Volume Mixer, neither in the app volume settings in Windows. I've followed everything suggested here here and here.

I think the problems may have started after I reinstalled my graphic card driver, but I'm not sure since I don't use this computer very often. I have a Windows 10 and my graphic card is a Nvidia GT 630, and the driver version is 474.44.

Asked by whiplaxx 11 months ago

Answered by whiplaxx 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Videos not playing

I am currently facing an issue where videos on websites other than YouTube are not playing. This problem is occurring on browsers like Firefox, Brave, and Opera, but inte… (read more)

I am currently facing an issue where videos on websites other than YouTube are not playing. This problem is occurring on browsers like Firefox, Brave, and Opera, but interestingly, videos are working fine on Chrome. I have tried various solutions over the past 2 years, including removing extensions, using private mode, installing web media extensions and codec packs, but nothing has resolved the problem. I am using Windows 10. I would appreciate any insights into why Chrome is able to play videos while other browsers are not, and I'm specifically looking for solutions beyond the usual suggestions like removing extensions or using private mode.

Asked by Vasam Siddeshwar 11 months ago

Answered by zeroknight 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Firefox high CPU Usage even when no tabs open in a separate process

Hey folks, i am facing issue with high CPU usage on firefox in completely different process other as visible in task manager than my actual process for firefox. is there… (read more)

Hey folks,

i am facing issue with high CPU usage on firefox in completely different process other as visible in task manager than my actual process for firefox. is there something wrong with firefox or my system.

This separate process uses more than 60% of my CPU (AMD Ryzen 5 4600). If I close that process in the task manager nothing happens to my current firefox process and i can use firefox normally.

But everytime this separate process starts my system fans ramp up and CPU temps peaks to 70 degrees celsius. and i have to end that process to make it run normally. Thats a quite annoying process to do every time.

I am able to recreate this separate process by:

  1. 1. Plug my system for charging
  2. 2. I was working offline and connect to internet

both the times the separate process automatically starts and uses very high amount of CPU. I even left my system for 2 hours to keep that process running and complete whatever it was doing. but nothing happend. It continued to run for 2 hours also.

Please find a solution for this. I have already tried solutions provided in the forum:

  • Restarting firefox
  • Refreshing Firefox
  • Enabling hardware accleration
  • Clearing some user profile data
  • Completely uninstalling firefox and deleting the residual files then reinstalling etc.

but nothing worked.

Asked by Kj 11 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 10 months ago

  • Solved
  • Archived

ending playing video crashes firefox

Hey, since 2 months firefox started crashing when a video comes to the end. I tried it in troubleshoot mode skipped to min 10:45/10:50 and played. after this 5 sec it jus… (read more)

Hey, since 2 months firefox started crashing when a video comes to the end. I tried it in troubleshoot mode skipped to min 10:45/10:50 and played. after this 5 sec it just crashed. I noticed it on youtube but tried it on other players and it also happened. Today I also started a video on a other website and it crashed but not when starting youtube videos.

Here my last 5 crash reports: bp-8fdedc8b-c8bc-404f-9e3e-8f2fd0230813 bp-b15becdb-456b-4a22-971c-2c0c20230813 bp-9754361a-f67b-445a-9163-c88a20230813 bp-cffc46ae-9ae5-4678-a323-7b60b0230813 bp-a863679a-577e-45f4-9f4e-002bc0230810

Best regards, Michal

Asked by m1k0_38 11 months ago

Answered by zeroknight 11 months ago

  • Solved
  • Archived

YouTube videos on Firefox getting slower and jerky.

YouTube videos on Firefox getting slower and jerky. After refreshing Firefox (Settings -> Help -> More troubleshooting information -> Refresh Firefox), it is OK,… (read more)

YouTube videos on Firefox getting slower and jerky. After refreshing Firefox (Settings -> Help -> More troubleshooting information -> Refresh Firefox), it is OK, but only for a short while. Then the problem starts again. Same YouTube videos are running fine with Chrome at the same time.

Running Windows 11 Pro (Clean windows setup not long ago and the issue was there from the beginning.) German Language Firefox 116.0.2 Build ID 20230805021307 Intel CPU i7-1360P, 16 GB RAM, 1TB M.2 SSD

Would really appreciate a solution for the issue because I really like Firefox!

Asked by guidox11 11 months ago

Answered by guidox11 8 months ago