Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

How to get rid of unrequested invasive rendered area debugging overlay?

After updating my openSUSE Firefox package from version 122 to 123 every frame inside each window started to have weird grey overlay of scrollable area. I failed to find … (read more)

After updating my openSUSE Firefox package from version 122 to 123 every frame inside each window started to have weird grey overlay of scrollable area. I failed to find any description of such a thing happening, let alone how to get rid of it. I tried removing build-in distro-default preferences and had complete audit of all my custom preferences in about:config but none changed that behavior. I even updated to 124b4 but this also haven't changed anything. Naturally, nuking entire profile is not an option, I might as well replace the whole browser. So, how do I get rid of this thing?

Asked by F0X 4 months ago

Answered by zeroknight 4 months ago

  • Solved

ctrl+c opens Britannica.com with the selected text in the search field.

How do I return ctrl+c to just copying the selected text? I have checked the extension shortcuts and not found anything there. I have also searched extensively for solu… (read more)

How do I return ctrl+c to just copying the selected text?

I have checked the extension shortcuts and not found anything there. I have also searched extensively for solutions, before making this post.

Asked by gotaug 4 months ago

Answered by gotaug 4 months ago

  • Solved

Firefoxx bookmarks

Hello. I just wonder why firefox connects to bookmarks url's right after you open firefox? Opening page is always set to:about:blank. I discovered this when I want to kno… (read more)

Hello. I just wonder why firefox connects to bookmarks url's right after you open firefox? Opening page is always set to:about:blank. I discovered this when I want to know some netwrok traffic from my laptop and I wanted to know which software causes that traffic. And then I noticed that only open firefox it takes connection to bookmarks url even it does not open any web pages - because the opening page is about:blank

Asked by juhani.salminen 4 months ago

Answered by cor-el 4 months ago

  • Solved

firefox and ublock origin

When I open Firefox. Firefox Will NOT open any websites. If I disable ublock origin then enable again Firefox works but I get all the ADS. What I have to do is: Close fir… (read more)

When I open Firefox. Firefox Will NOT open any websites. If I disable ublock origin then enable again Firefox works but I get all the ADS. What I have to do is: Close firefox and restart Firefox but then I get this message "Firefox is already running, but is not responding. The old Firefox process must be closed to open a new window." Sometimes I have to restart Firefox as many as 10 times before Firefox works. I got to the point where I stop after the second try and just switch to Brave browser.

Before: Firefox use 99%. Brave Use 1% Now: Firefox use 75%. Brave use 25%

Asked by mrlucky92022 4 months ago

Answered by zeroknight 4 months ago

  • Solved

YouTube in the hosts file is ignored since version 125.0b1 Developer edition

It doesn't matter if I add www.youtube.com site to hosts file in Linux and delete cache, Firefox just doesn't block it, bypassing my meassures to prevent me to get hooked… (read more)

It doesn't matter if I add www.youtube.com site to hosts file in Linux and delete cache, Firefox just doesn't block it, bypassing my meassures to prevent me to get hooked up here. It was blocking everything as expected some weeks ago. I also tried redirecting to different IP's and it didn't work.

After some checks, I noticed:

  • It happens only with www.youtube.com, it doesn't happen with youtube.com (without www)
  • Other common pages like other Google pages, Facebook, TikTok or Instagram, get succesfuly blocked by hosts file as expected
  • I have tested creating new profiles with about:profiles, but the issue continues
  • The issue started after Firefox Developer Edition version 125.0b1 as you may notice in the images attached.
  • I also tested with the latest nigthly version and the issue continues.
  • DNS over HTTP (DOH) doesn't seems to be the problem since it seems that my network doesn't met the requirements to enable it, and if I manually make sure it's disabled, the issue still continues.
  • Chromium browser blocks www.youtube.com as expected, so that indicates my PC might be correctly configured

Asked by juandhdez94 3 months ago

Answered by zeroknight 3 months ago

  • Solved

Youtube appears blank

Hello For a few days now, every time I go to youtube the page appears almost completely blank (see screenshot). I've tried disabling all my extensions and go in troublesh… (read more)

Hello For a few days now, every time I go to youtube the page appears almost completely blank (see screenshot). I've tried disabling all my extensions and go in troubleshoot mode but it still does not work. When I try removing youtube storage from firefox settings "manage cookies and site data" and saving, data of the same size is still there when I open the storage manager again. The only thing that seems to work is going into a private window but since I have to keep signing in each time it is painful especially with google MFA. Please help.

Thank you

Asked by cperche06 3 months ago

Answered by zeroknight 3 months ago

  • Solved

Unable to Visit Certain Sites on Macbook

Hello, First time posting here, so I'm hoping that someone can help me out. I'm encountering a very odd issue on my Macbook Pro running MacOS Sonoma 14.4. I am unable… (read more)

Hello,

First time posting here, so I'm hoping that someone can help me out.

I'm encountering a very odd issue on my Macbook Pro running MacOS Sonoma 14.4. I am unable to access two sites – allrecipes.com, and seriouseats.com on my home WiFi network on the Macbook.

These sites work on other browsers (tested on Safari and Chrome), and they also work on my iPhone.

Oddly, when I went to work and tried to access these sites via WiFi using Firefox, I was able to.

I am unsure what the problem is – the ability to access these sites on Safari, Chrome, and my iPhone at home suggests that it's not a network issue. I haven't encountered this issue with any other sites.

I am attaching three screenshots 1) The error message that I'm seeing for allrecipes when I attempt to access the site 2) The security tab which shows that the connection is unencrypted for allrecipes (home network) 3) The security tab showing that the connection is encrypted for alrecipes (work network)

Thanks

Asked by PianoMan7 3 months ago

Answered by zeroknight 3 months ago

  • Solved

Video without sound on some sites but work on another

I have: 125.0 (64-bit) Mozilla Firefox for Ubuntu canonical - 1.0 Video on Facebook plays without sound. The video plays, I see the image normally, but no sound. Video … (read more)

I have:

125.0 (64-bit) Mozilla Firefox for Ubuntu canonical - 1.0

Video on Facebook plays without sound. The video plays, I see the image normally, but no sound. Video on Youtube works perfectly.

Fresh install without addons or plugins. Switching to "Troubleshoot mode" does not change anything. Youtube with sound, Facebook without sound.

Any ideas where to look?

Asked by George Brink 3 months ago

Answered by cor-el 3 months ago

  • Solved

Fiefox RAM usage increases on its own

The RAM usage increases, from 1GB to 40GB+ within a matter of minutes of starting Firefox. I have not added any extensions in months. I turned of several with no improv… (read more)

The RAM usage increases, from 1GB to 40GB+ within a matter of minutes of starting Firefox. I have not added any extensions in months. I turned of several with no improvement. I have 6 tabs opened. Firefox has crashed several times the past couple fo months. I have been away on travel for 2 weeks, and today the problem is much worse.

Firefox (37916) 51GB, Extensions (34308) 370MB, GPU (33072) 298MB , and everything else < 100 MB.

I really love Firefox - use across my 4 devices. Only on my desktop am I seeing this. Laptop, iPad, and Android all work fine. Running Win 11

Asked by Mike 3 months ago

Answered by Mike 3 months ago

  • Solved

Firefox 125.0.1 update breaks all self signed certificates

Firefox 125.0.1 update breaks all self signed certificates After the latest auto update I can no longer access any of my management screens on my private network with se… (read more)

Firefox 125.0.1 update breaks all self signed certificates

After the latest auto update I can no longer access any of my management screens on my private network with self signed certificates. This is a real problem. I have attached a couple error screen grabs, but ALL of themn are the same. The information link says there is no workaround!

So how do I recover access? Chrome works just fine ... so it is def. a Firefox problem.

Asked by mzla.cm 3 months ago

Answered by zeroknight 3 months ago

  • Solved

Extension appears to be corrupt

Hi, There many extensions such as: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/search-on-imdb-context-menu/ that say when trying to install: Installation aborted be… (read more)

Hi,

There many extensions such as:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/search-on-imdb-context-menu/ that say when trying to install:

Installation aborted because the add-on appears to be corrupt.

I am using Firefox Developper Edition, with extensions.langpacks.signatures.required set to false.

This addon, after download, installs fine as a temporary addon.

How can I install it permanently?

Thanks.

Asked by Bob4K 2 months ago

Answered by TyDraniu 2 months ago

  • Solved

virtual Console of dell idrac 8 not working

We still use some Dell 13g servers equipped with idrac 8. When I'm trying to launch the virtual Console the window opens up but nothing shows. This used to work fine in … (read more)

We still use some Dell 13g servers equipped with idrac 8. When I'm trying to launch the virtual Console the window opens up but nothing shows. This used to work fine in previous versions of Firefox. I can't tell from which version it stopped but it's not long ago. Also idrac 9 console works fine in Firefox When trying to open console idrac 8 in Chrome it works fine Any idea what could be causing it? Any config switch to tweak?

Asked by markatdxb 2 months ago

Answered by zeroknight 2 months ago

  • Solved

userChrome.css - Help With Customizing Tabs

I made a small CSS customization to my tabs in FF 115 ESR on Windows 7, so they would be flat on the bottom and rounded on the top, looking a bit more like tabs instead o… (read more)

I made a small CSS customization to my tabs in FF 115 ESR on Windows 7, so they would be flat on the bottom and rounded on the top, looking a bit more like tabs instead of buttons.

Looked ok in FF 115 ESR.

However, in FF 125, half the tabs are now cut off, including their text (see attached images).

Also the tabs background is darker in FF 115 ESR, providing more contrast between the tabs and the tab bar. In FF 125, it's almost all white and I can hardly distinguish between the tabs and the tab bar.

Why is there such a big difference in appearance between FF 115 ESR on Windows 7, and FF 125 on Windows 10?

Here is the code I used...

/* ------------------ RESIZE TAB BAR ----------------------------- */ \#TabsToolbar { height: 27px !important; margin-top: -1px !important; margin-bottom: 0px !important; } \#tabbrowser-tabs { height:25px!important; min-height:25px!important; }

.tab-background-start[selected=true]::after, .tab-background-start[selected=true]::before, .tab-background-start, .tab-background-end, .tab-background-end[selected=true]::after, .tab-background-end[selected=true]::before {

 min-height:25px!important;

} /* ------------------ RESIZE TAB BAR END ----------------------------- */

/* ------------------ TAB HEIGHT ----------------------------- */

.tabbrowser-tab {
 max-height: 25px !important;
 border-color: #8f939e;

}

.tabbrowser-tabs {

 max-height: 25px !important;
 border-color: #8f939e;

} /* ------------------ TAB HEIGHT END ----------------------------- */

I inserted backslashes at the beginning of the first 2 lines of code above to preserve the hashtag sign (otherwise it displays an index number before those lines), please ignore the backslashes.

I would like my customizations in Firefox 125 to look like the ones I made in 115 ESR.

Is it possible?

Thanks!

Asked by Slouch 2 months ago

Answered by cor-el 2 months ago

  • Solved

Previous session not restored in profile

I've set up a second profile to keep my personal and work browsing separate. When I reopen my non-default profile, it doesn't restore the previous session's tabs. I have … (read more)

I've set up a second profile to keep my personal and work browsing separate. When I reopen my non-default profile, it doesn't restore the previous session's tabs. I have "open previous windows and tabs" checked under Settings > General > startup in both profiles. Please advise.

Asked by oOo 2 months ago

Answered by zeroknight 2 months ago

  • Solved

How do YouTube recommendations identify my Firefox?

The story is when I accidentally clicked on a sick video, YouTube start to recommend me similar sick videos. So my question is how does YouTube get my identity? I'm no… (read more)

The story is when I accidentally clicked on a sick video, YouTube start to recommend me similar sick videos.

So my question is how does YouTube get my identity?

I'm not logged in. my profile is actually a snapshot, so when I restart Firefox, it go back to the snapshot. I even restarted my ISP router to get a new IP address. This did not work.

Only when I create a new profile with "firefox -P" does YouTube start to see me as a new person.

So how does YouTube identify my Firefox profile? I don't think it's in the https request headers. Weird.

Asked by hi210 2 months ago

Answered by Paul 2 months ago

  • Solved

Cannot log into Logitec Media Server http://127.0.0.1:9001/

Hi, Firefox Developer Edition 126.0b7 (64-bit) shows a perpetual "Loading" screen when trying to access my internal Logitec Media Server at 127.0.0.1:9001. Other browse… (read more)

Hi,

Firefox Developer Edition 126.0b7 (64-bit) shows a perpetual "Loading" screen when trying to access my internal Logitec Media Server at 127.0.0.1:9001.

Other browsers like Waterfox Classic have no trouble, so LMS is working fine.

I tried cleaning the cookies, disabling the firewall (Windows 10), that did not help/

Any idea how to solve this?

Thanks.

Asked by Bob4K 2 months ago

Answered by zeroknight 2 months ago

  • Solved

Simple capcha hanging

Hi, On several site like this one: https://www.iqglassuk.com/contact/113/ Clicking on the "I am not a robot" box (no complicated challenge) shows a permanent revolving… (read more)

Hi,

On several site like this one:

https://www.iqglassuk.com/contact/113/

Clicking on the "I am not a robot" box (no complicated challenge) shows a permanent revolving wheel.

That happens also in safe mode, but not with Chrome.

I am using FF Developer 126.0b8 (64-bit).

Thanks.

Asked by Bob4K 2 months ago

Answered by TyDraniu 2 months ago

  • Solved

Would like to change from current version to 124.0.2

I just got a new to me computer and it has Firefox 125.0.3 (64bit) but I was more comfortable with what I had Version 124.0.2 (64 bit). What would be the downside of cha… (read more)

I just got a new to me computer and it has Firefox 125.0.3 (64bit) but I was more comfortable with what I had Version 124.0.2 (64 bit). What would be the downside of changing to what I had? I just use it for home use and browsing. How would I go about making that change. I'm not to knowledgeable about computer language and stuff. Thanks, Larry

Asked by Larry/Nancy Jones 2 months ago

Answered by Larry/Nancy Jones 2 months ago

  • Solved

Firefox is, very relatively, slow

Hi, First, this is not a complaint. Firefox is an outstanding product that makes me very happy. I though I could post the following, because this community strives to m… (read more)

Hi,

First, this is not a complaint. Firefox is an outstanding product that makes me very happy.

I though I could post the following, because this community strives to make it better.

In a nutshell, I have a very fast Internet connection, up to 6Gbs/1Gbs speed, and Firefox is not able to go over .9/.8

I attach are 2 tests, one with Firefox and one with Chrome.

Note that when using it for anything else than speedtest, Firefox does not feel slow at all.

I'm not requesting a fix, just thought that somebody would like to know.

Asked by Bob4K 2 months ago

Answered by cor-el 2 months ago

  • Solved

Yahoo Search Cannot Be Removed

I have read through the user threads and tried everything I could find including malware searching and, of course, setting google as my search preference but no matter wh… (read more)

I have read through the user threads and tried everything I could find including malware searching and, of course, setting google as my search preference but no matter what I try the splash page for Firefox (re-installed twice) is Yahoo. Has anyone found a cure for this issue on their Mac - my Mac parameters are in the attached screenshot.

Thanks for any sage wisdom!

Asked by eric234 2 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 months ago