Showing questions tagged: Show all questions

Firefox slow to open

Hi all, First time posting here, I've been using Firefox for years with no problem but over the last year or so (I can't remember exactly when) firefox starting taking lo… (read more)

Hi all,

First time posting here, I've been using Firefox for years with no problem but over the last year or so (I can't remember exactly when) firefox starting taking longer to open.

It's not taking forever, only like 6 seconds, but it used to be instantaneous, as every other program on this pc is and it's bugging me. The window opens immediately but it's all greyed out, nothing loads and the blue mouse wheel spins above it.....again, only for 6 seconds. Specs: i9-9900k @ 5Ghz 32GB RAM Windows 10

I've tried every step in https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-and-diagnose-firefox-problems this guide, no effect :-(

HELP!

Asked by liam_kirkham 6 days ago

today's update doubled memory use, and now opens 8 tabs just to idle

bold textToday's update uses so much memory, my PC is stalled. From 300mgs with 5 tabs to over 800mgs with 7 to 8 tabs open just to idle. The browser was working normally… (read more)

bold textToday's update uses so much memory, my PC is stalled. From 300mgs with 5 tabs to over 800mgs with 7 to 8 tabs open just to idle. The browser was working normally, I was asked to update, the update more than doubled memory use. I tried to re-install, now it opens even more tabs, just to idle.

Asked by henryjames6 6 days ago

Shift+Delete not working to remove usernames from dropdown boxes - Firefox version 92.0 (64-bit)

I'm trying to remove some old usernames from appearing in the dropdown box when clicking on it. Sites that use a username rather than an email (Steam for example). I've s… (read more)

I'm trying to remove some old usernames from appearing in the dropdown box when clicking on it. Sites that use a username rather than an email (Steam for example).

I've searched and tried delete, shift+delete, function+shift+delete, etc., etc.

The usernames do not appear anywhere in the history, the saved passwords and logins, etc. I'm at a loss.

Not the end of the world if I can't remove them, it's just frustrating as heck. Any help is appreciated. Thanks.

Asked by dalmarustth 6 days ago

Firefox lags my pc everytime a sound of another tab is played

Everytime I'm in a zoom meeting, watching a youtube video, and a notification of whatsapp, facebook or simply another youtube video is played; my pc freezes, it's so rand… (read more)

Everytime I'm in a zoom meeting, watching a youtube video, and a notification of whatsapp, facebook or simply another youtube video is played; my pc freezes, it's so random, I tested the same thing in Microsoft Edge and doesn't happen, I'm so sad because I love Firefox, I would be glad if someone can help me, thanks.

Here's a video that shows what happen:

https://youtu.be/A_4inF_SIB4

Asked by daniel.sanchez.cerda 5 days ago

Rendering issue since 89.0 or 90.0

OS is Win7-x64, graphics Intel HD Graphics on Haswell pentium G3220 with latest available driver. Since version 89.0 or 90.0 (not sure which) following webpage rendering … (read more)

OS is Win7-x64, graphics Intel HD Graphics on Haswell pentium G3220 with latest available driver.

Since version 89.0 or 90.0 (not sure which) following webpage rendering issues appeared on my machine: - page loads ok, but when I scroll up/down with pageup/pagedown keys then some keystrokes are not followed by redraw, or redraw is partially blank (horizontally split - see attached screenshot). Subsequent keystrokes either have the same problem or are rendered correctly. - scrolling is only problematic with pageup/pagedown keys. Alternative methods (up/down keys, mousewheel, holding and dragging scrollbar or clicking above or beneath it) work ok. - I'm sure that version 89.0 or 88.0 didn't have this problem. Since then I haven't changed any about:config settings or updated graphics driver. Compositing was then and now set at WebRender (not WebRender (Software)). - I tried disabling hardware acceleration on version 92.0, but it hasn't solved issue, so I reverted this back.

Troubleshooting info is attached.

Thanks in advance for your help.

Asked by neravski 5 days ago

Firefox not launching at all

Hey so I have had this problem for a while and haven't been bothered to report it but wanting to go back to Firefox I'm still having this same problem. I cannot get the b… (read more)

Hey so I have had this problem for a while and haven't been bothered to report it but wanting to go back to Firefox I'm still having this same problem.

I cannot get the browser open at all.

I've tried all the steps on already existing guides.

One thing that I noticed was after I wiped my PC I downloaded Firefox and it was working fine, But as soon as I entered my email into the windows email app it instantly closed? Not sure if it has something to do with the Mail app or what, but would be greatly appreciated if anyone could help!

Asked by Scopess 4 days ago

Last reply by Scopess 3 days ago

timeout setting for connection

How do I change the timeout setting for connecting to a web server. I get the following message way too often: "The connection has timed out The server at xxx is taking… (read more)

How do I change the timeout setting for connecting to a web server. I get the following message way too often: "The connection has timed out The server at xxx is taking too long to respond." This question is in the archives from 2015, but everything has changed and those about:config, search for "timeout" items aren't there anymore. I've tried a few there, but obviously not the right ones.

Asked by bfrg1513 3 days ago

Page won't hard refresh

I've got a problem with one page not wanting to hard refresh. All the other pages on the site works fine, but when I enter the specific page, it jumps back to my old prof… (read more)

I've got a problem with one page not wanting to hard refresh. All the other pages on the site works fine, but when I enter the specific page, it jumps back to my old profile picture and won't show the data that was gone when that version excisted.

I've tried shift + refresh, I've tried deleting firefox, roll back firefox, the only thing I can't seem to do is delete everything in firefox and then log in at new to see if that fixes the problem. Not sure if it's a tool or if I have to go manually into the folders to do that, but I got a lot of info on here so was hoping that would be the last possible solution.

Asked by annchristin86 2 days ago

Last reply by annchristin86 2 days ago

Hardware Video accelleration (in Linux)

Some versions ago there was rumour that video hardware accelleration (for Linux) was introduced. I found some information related to Wayland. Most uses (Ubuntu/Mint) does… (read more)

Some versions ago there was rumour that video hardware accelleration (for Linux) was introduced. I found some information related to Wayland. Most uses (Ubuntu/Mint) doesn't use Wayland til now. Any chance to get that working on a recent version?

I am using rather standard Intel integrated graphics, core m5-6y..

Display: x11 server: X.Org 1.20.11 driver: modesetting unloaded: fbdev,vesa resolution: 1912x1080_60.00~60Hz OpenGL: renderer: Mesa Intel HD Graphics 515 (SKL GT2) v: 4.6 Mesa 21.0.3 direct render: Yes

Asked by star3 2 days ago

Web Page Loading Issues

For several weeks now: When I click on a link in Google search it stalls out with a Google address and a blank window. A lot of web pages either show a blank window or do… (read more)

For several weeks now: When I click on a link in Google search it stalls out with a Google address and a blank window. A lot of web pages either show a blank window or don't load completely until I reload them. These things don't happen every time but far too often. The only firewall and anti-virus I use is Windows Defender.

Windows 10 with latest Firefox. Adguard Adblocker and standard enhanced tracking protection. T-Mobile Home Internet Normal download speeds over 140mbps and upload speeds of over 40.

The attached screenshot is what happened when I first came to support looking for help. The screenshot is taking a long time to upload.

Asked by Paul 2 days ago

Disney.com black screen

When I go to disneyplus.com Firefox display a black window, no words or images, just a black screen. Clicking refresh produces the same black screen. Disneyplus loads f… (read more)

When I go to disneyplus.com Firefox display a black window, no words or images, just a black screen. Clicking refresh produces the same black screen. Disneyplus loads fine on Chrome, ME, and even Firefox Nightly. Running Win10 Pro, 64-bit, all updates done. No issues with any other site. It used to work just fine. I've closed everything, restarted, checked for blockers and other settings. Firefox 92 (64-bit). I restored Firefox back to defaults and that didn't work.

Asked by pamala3456 2 days ago

very slow google maps

Hi I have big troubles with google maps and firefox. I have a amd gpu 16gb and i9-2021 CPU and 72GB RAM. But when I use google maps 3D view, Firefox is extremly slow, it … (read more)

Hi I have big troubles with google maps and firefox. I have a amd gpu 16gb and i9-2021 CPU and 72GB RAM. But when I use google maps 3D view, Firefox is extremly slow, it takes minutes to update the content of the window. when I am using Opera, this is donne with in seconds. do you have any tips, how I can fix this, or waht is causing this slowliness?

The past 1/2 -3/4 Year it started to be annoying using firefox, I have many pages that are not working propperly. and every time I ask the support of the pages they all tell me i should use chrome, there is working..... ;-((((

Asked by f.s3 2 days ago

Браузер

Поиск не работает ни начальной странице ни через строку адреса в настройках нет поисковых систем и не могу добавить даже восстановление по умолчанию не помогает.

Asked by azozulenko 1 day ago

Linux: Touchpad scrolling broken; Gdk-warning

I have just installed Firefox in Debian Buster on a Chromebook (arm64) using snap. The installation had no errors, but when I launch Firefox from the command line, I get … (read more)

I have just installed Firefox in Debian Buster on a Chromebook (arm64) using snap. The installation had no errors, but when I launch Firefox from the command line, I get a string of warnings in the terminal, about 7 variations on these two (the numbers are different every time I attempt it):

(firefox:1012): Gdk-WARNING **: 23:00:22.932: Failed to read portal settings: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.freedesktop.portal.Desktop was not provided by any .service files

(/snap/firefox/596/usr/lib/firefox/firefox:1260): Gdk-WARNING **: 23:00:36.201: Failed to read portal settings: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.freedesktop.portal.Desktop was not provided by any .service files

When Firefox does launch, I am able to scroll with my touchpad in the first default tab that is loaded. Any pages I load after that, including new tabs, do not respond to touchpad scrolling at all, although they scroll fine with arrows/touchscreen/dragging and recognize other touchpad input. (same applies with launching new windows/private windows from within Firefox, the landing page scrolls and nothing else)

I have tried uninstalling and reinstalling Firefox and restarting my computer various times. I tried troubleshooting mode and clearing startup cache with no change.

I also receive this message in the terminal when I close the Firefox window, including when I had it restart itself in troubleshooting mode:

      1. !!! [Parent][RunMessage] Error: Channel closing: too late to send/recv, messages will be lost

Thank you for any help!

Asked by jdusk20 2 days ago

Last reply by jdusk20 1 day ago

Missing file or directory contributing to browsing problems

Macbook Pro 15-inch, Late 2008 Firefox 78.14.0esr (64-bit) mac OS X Yosemite 10.10.5 Problem is manifesting when I try and use Wordpress websites. Some fail to load or ta… (read more)

Macbook Pro 15-inch, Late 2008 Firefox 78.14.0esr (64-bit) mac OS X Yosemite 10.10.5

Problem is manifesting when I try and use Wordpress websites. Some fail to load or take some time. When editing in the backend - same issues, and when using Elegant Themes DIVI Theme on page editing does not work. Cannot open settings for modules, hovers over editable areas not behaving.

Looked at Console and it is showing this error repeatedly. Also showing many other errors too with Chrome and various OS functions.

9/15/21 11:56:25.614 AM firefox[1063]: stat on /Users/admin/Library/Application Support/Firefox/Profiles/eq2ony84.default-1556047105747/weave/commands.json: No such file or directory

First, what is the error and can it be fixed.

Second, would it be having any effect on the issues described.

Struggling to get my work done. Thanks for your insights.

Asked by code_sponge 1 day ago

Firefox 92 hangs every time I right click on a string

Hello, I just upgraded to firefox 92. When I right click on a string I wrote such as : "zaiuryezoyhdsofh" with spell check enabled, Firefox hangs for minutes and my CPU i… (read more)

Hello,

I just upgraded to firefox 92. When I right click on a string I wrote such as : "zaiuryezoyhdsofh" with spell check enabled, Firefox hangs for minutes and my CPU is 100%. It happens only on a string and on every websites, even google search.

I'm able to reproduce in safe mode, but FF doesn't want to crash so no report.

System : Debian Buster 10.

Asked by Quentin 3 days ago

Last reply by Quentin 1 day ago

78.13.0esr (64-bit) on RHEL Workstation - problem with watching videos

I am running Red Hat Linux Workstation with Gnome3. In Firefox i have an issue with watching video streaming and videos in general (Youtube, Webex, Company's livestream e… (read more)

I am running Red Hat Linux Workstation with Gnome3. In Firefox i have an issue with watching video streaming and videos in general (Youtube, Webex, Company's livestream events). Video starts normally and after some time (up to 1 minute) - video just stops but audio continues. I already refreshed Firefox, did a cleanup of cookies but nothing changed. I also tried to disable hardware acceleration, also nothing changes. I tried different browser and it works perfectly in Chrome. Really want to have my Firefox to be only one browser I use so i would like to fix it.

Asked by tomasz.sulek 2 days ago

Last reply by tomasz.sulek 1 day ago